Homepagina
Lessen geven
,
Zoeken bij mij in de buurt Online

Top ville

Homepagina
Lessen geven
Uitstekend
reviews

Onze selectie van bijlesleraren en huiswerkbegeleiders in Amsterdam

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze bijlesdocenten en huiswerkbegeleiders hebben een gemiddelde rating van 4.9 gemeten over meer dan 417 beoordelingen.

22 €/u

Geweldige tarieven: 100% van onze leraren biedt de eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost 22euro per uur.

4 h

Zo snel als het licht! Onze bijlesleraren en huiswerkbegeleiders reageren gemiddeld binnen 4 uur.

Leren is nog nooit
zo gemakkelijk geweest

2. Organiseer je bijlessen in Amsterdam

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Ontdek nieuwe dingen in Amsterdam

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie met geweldige mensen.

FAQ

💰 Wat is de gemiddelde prijs voor lessen in Amsterdam?

De gemiddelde prijs van lessen in Amsterdam is €22.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij jou thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

🎯 Waarom lessen nemen in Amsterdam ?

Met de hulp van lessen via Superprof kun je goed worden in wat je ook wil!

Onze privéleraren delen hun expertise zodat jij elk onderwerp eigen kan maken vanuit Amsterdam.

Een berichtenservice maakt het voor je mogelijk om in contact te komen met de leraren op onze website en met ze te overleggen over je lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

🎓 Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen in Amsterdam?

Er zijn momenteel 2974 leraren beschikbaar bij jou in de buurt om lessen te geven in Amsterdam.

Je kunt de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind jou ideale leraar uit 2974 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren in Amsterdam beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 417 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.9 uit 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om je te helpen.

Je kunt de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Leergierig?

Laat je verrassen door een enorme keuze aan getalenteerde leraren!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Bijles in Amsterdam

6 Kenmerken van een Kind dat Extra Ondersteuning Nodig Heeft

Met overvolle klaslokalen, overwerkte schoolleraren en flinke drempels die door leerlingen overwonnen moeten worden komt het steeds vaker voor dat kinderen door de mazen van het net glippen en hun interesse in scholing verliezen. Als je kind op school moeilijkheden gaat ondervinden is dat niet altijd meteen zichtbaar.

We willen je wat tips geven om bijles zo goed mogelijk te laten slagen en daarnaast hoe de signalen te onderkennen die aangeven dat je kind in stilte om hulp smeekt. Het is erg aan te raden dat ouders een open overleg met de school van hun kind onderhouden zodat problemen aangegeven kunnen worden zodra ze zich voordoen.

Ze Geven Vaak aan dat ze een Hekel aan School Hebben

Als je kind gestrest lijkt`o wat naar school gaan betreft of vaak doet alsof ze ziek zijn zodat ze thuis kunnen blijven dan heb je misschien een kind wat er moeite mee heeft en niet nog een keer door slechte cijfers voor schut wil staan.

Als het er echt slecht voor staat kunnen zulke kinderen gaan spijbelen of heel weinig op school komen.

Ze Schijnen Gebrek aan Vertrouwen te Hebben in het Vak

Dit is het geval als je de lage cijfers met het kind bespreekt en ze het zichzelf verwijten. Ze zien er bezorgd, angstig of gestrest uit en willen graag opgeven. Juist het gebrek aan zelfvertrouwen veroorzaakt dit probleem, niet het feit dat ze het vak niet zo goed beheersen.

Huiswerk Maken en de Leerstof Overkijken Vindt Niet Plaats

Misschien zie je dat je kind urenlang met huiswerk bezig is zonder dat er eigenlijk wat gebeurt. Als je kind probeert om de stof na te kijken maar niet weet hoe te beginnen dan kan het best zijn dat ze aan het worstelen zijn. Of ze doen wel hun huiswerk maar denken niet goed na waardoor er domme foutjes gemaakt worden omdat ze de stof niet goed begrepen hebben.

Vooruitgang is Heel Langzaam

Je merkt dat je kind maar langzaam vooruitkomt en de stof van allerlei vakken heel slecht kan onthouden. Als dit het geval is hoewel het kind graag de stof wil begrijpen en er vaak mee bezig is dan kan het zijn dat ze met meer worstelen dan alleen begrip. Leermoeilijkheden kunnen een forse barrière zijn om op een doeltreffende manier te leren.

Bijles Amsterdam, neem een kijkje op Superprof.

Gedragsproblemen

Je komt erachter dat je kind niet de waarheid vertelt wat hun prestaties op school betreft. Rapportkaarten worden verstopt en je hoort dat alles prima gaat. Deze oneerlijke houding kan veroorzaakt worden door het feit dat ze niet in de problemen willen komen omdat ze het niet zo goed doen.

Het kan moeilijk zijn om dit te ontdekken omdat je waarschijnlijk je kind vertrouwt. Om dit te voorkomen is het goed om op te letten wanneer rapporten worden uitgedeeld en wanneer er ouderavonden zijn. Je kunt ook zelf de leraar aanspreken om zeker te weten hoe het werkelijk gaat.

Schoolcijfers Worden Steeds Slechter

Je kind is heel betrokken bij het vak maar proefwerkcijfers zijn altijd onvoldoende. Het is niet duidelijk waarom dat het geval is.

Misschien doen ze het wel goed in de klas maar zijn de proefwerken en overhoringen altijd te laag. Dit kan een probleem aanduiden met hun leertechniek, de toepassing van de kennis of hun stressverwerking voor de proefwerken.

De Voor en Nadelen van Privéonderwijs

Als je een van de probleemgebieden die hierboven zijn genoemd onderkent dan kan een bijlesleraar hulp bieden en je kind uit de moeilijkheden leiden. Laten we een kijkje nemen naar de voor en nadelen van het nemen van bijles als een oplossing voor de problemen van je kind.

Wil je nog meer tips over het hoe en waarom van bijlesonderwijs?

De Voordelen van Bijles

Grote Flexibiliteit

Een van de grote voordelen van bijles is de grote variëteit en flexibiliteit van de voorhanden bijlessen. Er zal vast en zeker een optie zijn die bij je kind en hun leerstijl past. Je kind kan werken met een online leraar, een-op-een of in groepsverband.

Dat kan ook in een opstelling waar de bijlesleraar bij je thuis komt of met een groep leerlingen werkt. Denk er wel aan om op tijd aan te geven als je kind niet kan komen!

Aanpasbaar

Het uitzoeken van een bevoegde bijlesleraar om je kind te ondersteunen is erg gemakkelijk omdat je zelf kunt aangeven waar en op welk moment je wilt dat de lessen plaatsvinden. Het onderwijs kan dus aangepast worden op het schema van zowel kind als ouder.

Een regelmatig schema is best nuttig, maar er is ook een voordeel gelegen in het feit dat je niet perse elke week hetzelfde rooster hoeft te volgen. Dus als je iets te doen hebt dat een regelmatig schema in de war kan brengen dan kun je toch een leersessie voor je kind afspreken.

Dit moet vanzelfsprekend ruim van tevoren met de bijlesleraar worden afgesproken zodat ze het kunnen inpassen in hun andere afspraken en je van dienst kunnen zijn.

Doeltreffende Ervaring

Bijlesleraren hebben veel ervaring in het begeleiden van worstelende leerlingen zodat ze kunnen gaan uitblinken. Ze bezitten ook een diepgaande kennis van leertechnieken die allerlei leerproblemen, leerstijlen en persoonlijkheden aan kunnen. Hierdoor zullen deze ervaren leraren in staat zijn om praktische oplossingen aan te dragen waardoor de problemen van je kind overwonnen kunnen worden.

Lees verder hoe je optimaal van je bijlesleraar kunt profiteren.

Een-op-een Aandacht

Als je kind worstelt met zijn scholing is een-op-een onderwijs van groot nut om hen weer op het spoor te krijgen. Gangbaar onderwijs vindt plaats in overvolle klassen met leerlingen die aandacht en begeleiding nodig hebben maar er is maar een leraar. Doordat ze niet de nodige aandacht krijgen kunnen ze veel problemen ondervinden. Bijlessen kunnen deze problemen snel oplossen. Omdat er geen andere afleidingen zijn kan de bijlesleraar de uitdaging die je kind ondervindt precies aanwijzen. Hij of zij kan dan een programma opstellen die je kind voorziet van de hulpmiddelen die het nodig vindt om de problemen aan te kunnen.

Bijlessen Vinden Plaats op het Tempo van het Kind

Nog een voordeel is dat als de bijlesleraar met je kind werkt er geen druk hoeft ervaren te worden zoals in de klas vaak aanwezig is. De stof kan sneller of langzamer aangereikt worden waardoor er op het gewenste tempo van je kind gewerkt kan worden. Hierdoor zal je kind wat uitgelegd is veel beter begrijpen en gemakkelijker kunnen onthouden.

Bijlesleraren Bouwen aan Motivatie

Als een kind weinig zelfvertrouwen heeft omdat het steeds lage resultaten haalt met huiswerk, proefwerken of zelfs in de klas dan kan bijles zorgen voor een veel beter zelfbeeld. Ze worden namelijk om de uitdagingen heen naar succes geleid. Als eenmaal hun zelfvertrouwen verbeterd is zullen ze in staat zijn om weer op het spoor te komen.

Studievaardigheden Onderwijzen

Een cruciaal onderdeel van onderwijs dat vaak over het hoofd wordt gezien is te waarborgen dat het kind weet hoe het op een doeltreffende wijze moet leren en studeren. Leren hoe te leren klinkt misschien wat ondoorzichtig, maar het is uiterst belangrijk voor zijn of haar pedagogische ontwikkeling.

Als je je kind voorziet van een methode hoe op de beste manier kennis te vergaren en succes te behalen zal dat heel nuttig zijn in hun ontwikkeling. Bijlesleraren hebben veel werkwijzen die ze met uw kind kunnen delen hoe uit te blinken zowel op school als in het leven.

Wil je allerlei tips over hoe je als ouder de bijlesleraar kan ondersteunen?

Ondersteuning bij Leermoeilijkheden

Veel bijlesleraren weten hoe ze aangepaste leerprogramma's voor een kind dat door leermoeilijkheden met school worstelt kunnen opstellen. In het reguliere onderwijs raken kinderen met leerproblemen vaak achter als deze niet vroegtijdig wordt onderkend.

De extra ondersteuning door een bijlesleraar die gespecialiseerd is in een bepaald leerprobleem kan er voor zorgen dat het kind zijn eigen capaciteiten gaat ontdekken. Hierdoor kan het weer de klas bijbenen en samen met de klasgenoten de eindstreep halen.

Nadelen van Bijlesprogramma's

Kosten van Bijlessen

Privéles kan duur zijn. De uurtarieven zijn voor een groot deel afhankelijk van de ervaring van de leraar. Privéonderwijs is niet net een pil waarvan je na het innemen meteen de uitwerking ervaart. Afhankelijk van het kind kan vooruitgang een tijdje op zich laten wachten. Wees erop bedacht voordat je een bijlesleraar gaat zoeken.

Bedenk dat online onderwijs veel goedkoper kan zijn dan een-op-een lessen. Online onderwijs heeft veel van dezelfde voordelen als onderwijs thuis, dus als je je afvraagt hoe je zou kunnen betalen voor privéonderwijs dan zou dit een goede oplossing kunnen zijn.

Daarnaast zijn er ook andere manieren om financiële steun voor je kind  te vinden. Je zou met het plaatselijke gemeentekantoor, de school of je kerk kunnen overleggen. Met wat navraag zou je kunnen ontdekken of je aanspraak kunt maken op wat hulp of misschien een goedkoper alternatief kunnen vinden.

Bijles is duur maar het kon wel eens de beste investering zijn die je ooit voor je worstelend kind zou kunnen maken. We zouden echter het afsluiten van een lening sterk willen afraden aangezien dit voor veel financiële stress kan gaan zorgen.

Kinderen Moeten Bereid Zijn om mee te Werken

Je kind moet gewillig zijn om de tijd en inspanningen te willen besteden om succes te behalen. Een bijlesleraar is er niet om antwoorden aan te reiken, ze zijn er om te begeleiden en te ondersteunen.

Wat wil je leren?