Homepagina
Lessen geven

Neem gitaarles in Nederland met Superprof. 95% tevreden klanten

🥇 De crème de la crème
💻 300 leraren
👌 Geverifieerde reviews
💸 Superprof vraagt geen commissie

Waar zoek je naar gitaar lessen?

Vind je privéles, bijles en cursus met Superprof

Onze selectie van leraren Gitaar

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze leraren hebben een gemiddelde rating van 4.9 gemeten over meer dan 35 beoordelingen.

23 €/u

De beste prijzen: % van de leraren biedt de eerste les gratis aan

4 h

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen 4 uur

01

Vind je ideale leraar Gitaar

Bekijk vrijblijvend de profielen van onze leraren Gitaar en neem contact op met de beste leraren die je kan vinden op basis van jouw eisen (prijs, kwalificaties, beoordelingen, thuislessen of webcamlessen)

02

Organiseer je lessen Gitaar

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

03

Ontdek nieuwe dingen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren!

Onze leerlingen
beoordelen hun leraar Gitaar

Bekijk ons aanbod van lessen Gitaar

Vind je gitaar les met de hulp van Superprof

Gitaar Leren Spelen

Een van de mooiste dingen ter wereld is muziek. Wat je muzieksmaak ook is, de kans is groot dat jij met regelmaat muziek luistert. Muziek zorgt voor sfeer. Muziek zorgt voor herinneringen. Voor emotie, troost en blijdschap. En wat is nou mooier als je zelf met een aantal akkoorden emotie teweeg kan brengen bij je publiek. Gitaar is daarom zo’n populair instrument, omdat een aantal van de mooiste liedjes voor de gitaar zijn geschreven en de bekendste artiesten vaak gitaristen zijn. En daarnaast, omdat het niet moeilijk is om gitaar te leren. Met gitaarles kan je snel stappen maken als je een goede docent gitaar hebt. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om online lessen gitaar te volgen om zo aan je niveau te werken.

Als jij dus in jezelf de nieuwe Jimi Hendrix, de nieuwe Patti Smith of Janis Joplin ziet, of je nou elektrische gitaar, akoestische gitaar of ukelele wilt leren, je kan beginnen met beginnerslessen en daarna doorgroeien naar gevorderd en wie weet sta jij over een tijdje ergens wel een optreden te geven! Hoe dan ook ben je bij Superprof aan het juiste adres voor het gitaar leren. Je kan zelf kiezen hoe je je lessen wilt hebben, online of offline, met lessen aan huis of ergens anders: er zijn in Nederland genoeg docenten gitaar te vinden die precies weten hoe ze jong en oud, welk niveau dan ook, kunnen leren gitaar spelen.

Wat je doel ook is, wat je budget ook is, waar je ook woont, je zult een gitaarleraar kunnen vinden die precies bij je past. En naast het feit dat Superprof een geweldig aanbod aan docenten biedt, zit je ook op een goede plek als je gitaarles in Nederland wilt hebben. Op het gebied van muziek, muziekles en specifiek gitaar is Nederland namelijk een land waar de beste gitaarlessen worden gegeven. Lees hieronder meer waarom!

Waarom Gitaarles in Nederland volgen

Hoewel je bij Nederlandse (gitaar)muziek misschien snel denkt aan namen als Acda en de Munnik, Boudewijn de Groot en Waylon, heeft Nederland in het verleden, en momenteel nog steeds, best wat artiesten die het over de grens goed hebben gedaan. De rockband Golden Earring bijvoorbeeld blijft een klassieker, en de George Baker Selection van de gelijknamige artiest heeft een aantal hits gemaakt die vandaag de dag nog op radiostations over de hele wereld te horen zijn. Recenter is een artiest als Danny Vera een goed voorbeeld van iemand die ook internationaal scoort met zijn muziek. Wat hebben deze artiesten van eigen bodem gemeen? Het zijn allemaal mensen die hun muziek maken op een gitaar. Of het nu een rockgitaar, elektrische gitaar of akoestische gitaar is, het fundament van hun liedjes is gebaseerd op de gitaar.

Met wat online gitaarlessen, of gitaarlessen aan huis, kan je met een jaar les al enkele van hun liedjes spelen. Gitaar heeft zo veel bijkomende voordelen: het is een heel mobiel instrument dat je overal mee naar toe kan nemen, zodat je bijvoorbeeld in een park, bij een feestje of op vakantie met een dromerige blik wat gevoelige akkoorden kan tokkelen en vanwege de enorme muziekgeschiedenis rondom de gitaar is er enorm veel inspiratie waarmee je jezelf kan uitdagen. Je kan bijvoorbeeld jezelf als doel stellen dat je na enkele weken de basisakkoorden van Wonderwall van Oasis wilt kunnen spelen: een haalbaar doel en het geeft een extra voldaan gevoel als het lukt! Daarnaast is oefenen ook gewoon leuk: je bent immers constant bezig met muziek maken en wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat dit zorgt voor een betere concentratie, meer creativiteit, een betere nachtrust en een gelukkig gevoel. Honderd redenen voor gitaar leren spelen dus!

Als jij in Nederland zoekt naar een goede docent Nederlands dan is de volgende stap een zoekopdracht die precies kijkt naar wat voor jou belangrijk. De beste manier om zo’n leraar te zoeken en vinden is op Superprof, waar je gratis inzicht krijgt in alle docenten die een cursus gitaar aanbieden.

Gitaarles via Superprof

Op Superprof vind je een bonte verzameling aan leraren en leraressen voor als je gitaar wilt leren spelen. Het zijn allemaal vakmensen, die het instrument zelf al jaren spelen, ervaring hebben met lesgeven aan muziekscholen, zelf op conservatoria hebben gezeten of zelfs een professionele carrière als gitarist hebben. Een betere manier om gitaar te leren spelen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op “gitaarles Nederland” en zult zien dat je een enorme lijst aan docenten te zien krijgt. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo bij de docent uit te komen die daadwerkelijk bij je past. Met zoveel docenten is het namelijk moeilijk een keuze maken, maar we beloven je, bij iedere student past een docent!

Bepaalde vragen die je jezelf bijvoorbeeld moet stellen is welke dagen, en uiteraard hoeveel dagen, je les wilt hebben. Sommige docenten kunnen alleen op maandag dinsdag woensdag en anderen juist alleen op dinsdag woensdag donderdag. Kleine dingen, maar wel belangrijk. Waar je ook zeker naar moet kijken is het tarief! Je kan bij veel docenten een gratis eerste les gitaar krijgen, om te kijken of je bij de docent in kwestie past, maar daarna moet je budget natuurlijk wel passen bij de docent zodat je een geruime tijd kan doorgaan met gitaarlessen.

Daarnaast ligt het natuurlijk ook aan het type gitaar dat je speelt. De ene docent weet meer van de basgitaar, terwijl de andere een expert is in de ukelele, voor de tropische tunes! Een ander kan weer goed overweg met de elektrische gitaar, en ga zo maar door. Een ander belangrijk detail is het genre: wie weet is jouw doel zo specifiek dat je flamenco, country of blues wilt leren, en als je een docent hebt die daar veel van weet dan matcht dat natuurlijk extra goed. En het niveau is belangrijk: heeft je docent vaker gewerkt met mensen die een absoluut basisniveau, of juist al een vergevorderd niveau hebben? Kan hij of zij werken met jong en oud? Succes met je keuze!

FAQ

💰 Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Gitaar?

De gemiddelde prijs van lessen Gitaar is €23.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij jou thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Gitaar nemen?

Met de hulp van een leraar Gitaar kun je goed worden in Gitaar.

Onze privéleraren delen hun expertise zodat jij elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtenservice maakt het voor je mogelijk om in contact te komen met de leraren op onze website en met ze te overleggen over je lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Gitaar volgen, thuis, via de webcam?

80% van de leraren biedt ook lessen Gitaar aan via de webcam.

En wist je dat online cursussen Gitaar meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen Gitaar bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓 Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Gitaar?

Er zijn momenteel 300 leraren beschikbaar bij jou in de buurt om Gitaar lessen te geven.

Je kunt de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind jou ideale leraar uit 300 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Gitaar beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 35 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.9 uit 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om je te helpen.

Je kunt de gebruikersreviews bekijken  via de review-pagina.