Uitstekend
reviews

Onze selectie van leraren Nederlands (nt2)

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze leraren hebben een gemiddelde rating van 4.9 gemeten over meer dan 241 beoordelingen.

23 €/u

De beste prijzen: 98% van de leraren biedt de eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €23 per uur.

6 h

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen 6 uur.

Nederlands (NT2) leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen Nederlands (nt2)

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Ontdek nieuwe dingen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren!

Onze leerlingen
beoordelen hun leraar Nederlands (nt2)

FAQ

💰 Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Nederlands (nt2)?

De gemiddelde prijs van lessen Nederlands (nt2) is €23.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij jou thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Nederlands (nt2) nemen?

Met de hulp van een leraar Nederlands (nt2) kun je goed worden in Nederlands (nt2).

Onze privéleraren delen hun expertise zodat jij elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtenservice maakt het voor je mogelijk om in contact te komen met de leraren op onze website en met ze te overleggen over je lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Nederlands (nt2) volgen, thuis, via de webcam?

80% van de leraren biedt ook lessen Nederlands (nt2) aan via de webcam.

En wist je dat online cursussen Nederlands (nt2) meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen Nederlands (nt2) bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓 Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Nederlands (nt2)?

Er zijn momenteel 1049 leraren beschikbaar bij jou in de buurt om Nederlands (nt2) lessen te geven.

Je kunt de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind jou ideale leraar uit 1049 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Nederlands (nt2) beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 241 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.9 uit 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om je te helpen.

Je kunt de gebruikersreviews bekijken 
via de review-pagina.

Zin om aan de slag te gaan met Nederlands (NT2)?

We hebben een enorm aanbod aan leraren Nederlands (NT2)!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Volg een cursus Nederlands via Superprof over het hele land

Waarom Nederlands leren

 

Nederlands is de taal waar we mee opgroeien, waar we vrienden mee maken, waarmee we communiceren. De rol van taal in ons dagelijks leven is enorm, terwijl we daar niet altijd bij stil staan. Toch spreekt niet iedereen altijd even goed Nederlands. Nederlands is namelijk geen makkelijke taal. Het is een taal met een enorme rijkdom aan grammaticale regeltjes en dingetjes die je moet onthouden als je de taal vloeiend en correct wil kunnen spreken.

 

Vanwege de grote invloeden van het Engels (er zijn universiteiten in Nederland die hun hele studies in het Engels geven) is de taal in de loop der tijd aan een behoorlijke verandering onderhevig. De rol van technologie mag ook niet onderschat worden: de manier waarop we met elkaar communiceren via sociale media en de smartphone heeft het Nederlands ofwel veranderd of wel verrijkt, afhankelijk van je het vraagt.

 

Maar er zijn een tal van andere redenen om bijles Nederlands te nemen. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld dyslexie hebt, en best een zetje in de juiste richting kan gebruiken van een ervaren Nederlands leraar die je vertelt hoe de verschillende tijden eruitzien, wat de verschillende voornaamwoorden zijn en hoe je een zin ontleedt.

 

Een andere goede reden om Nederlandse les te nemen kan zijn dat je uit een ander land komt en vanwege je integratieproces of inburgeringscursus graag een cursus Nederlands wil doen. Nederland is immers een land dat wordt bestempeld als multicultureel, vanwege de aanwezigheid van verschillende migranten en de culturen die zij meegebracht hebben. Nederland leren kennen gaat het best als je de taal spreekt, en met een docent Nederlands kan je het land waar je woont en werkt nóg beter leren kennen! Nederlands leren spreken is een ware ontdekkingsreis, want Nederlands is namelijk een ontzettend rijke taal!

 

Nederlands: een Rijke Taal

 

Op de middelbare school lezen we dat de zin ‘Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic enda thu wat unbidan we nu’ de oudste Nederlandse zin is. De zin werd in de 12e eeuw geschreven door een monnik die zijn pen uitprobeerde, en zo werd een romantische mythe geboren. Het is echter niet waar: er bestaan al oudhollandse teksten uit de 10e eeuw.

 

Wat de eerste zin in het Nederlands ook is geweest, het geeft aan dat Nederlands een enorm oude taal is. Het mooie is aan het Nederlands is dat het zo’n unieke taal is dat er bepaalde woorden zijn die bijvoorbeeld in het Engels niet te vertalen zijn. Probeer het maar eens! De volgende woorden: gezellig, drenkeling, uitwaaien, natafelen en uitbuiken zijn bijvoorbeeld typisch Nederlandse woorden die nog geen evenknie in het Engels gevonden hebben.

 

Nederlands is niet alleen de officiële taal in Nederland: ook in een hoop andere landen wordt de taal gesproken. Naast Nederland wordt de taal ook gesproken in België, Suriname, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Die landen voegen vanuit hun eigen cultuur en geschiedenis vaak ook weer nieuwe woorden toe aan het Nederlands, die soms overwaaien naar Nederland zelf. En zo wordt er dus in verschillende landen op verschillende manieren Nederlands gesproken, om het nog moeilijker te maken! Lees een Taalunie en worden.

 

Toch is het niet zo dat alle woorden uit het Nederlands ook echt een Hollandse oorsprong hebben. Een groot deel van de woorden die wij gebruiken kent zijn oorsprong in andere talen. Sterker nog, uit taalonderzoek blijkt dat bijna een derde van alle Nederlandse woorden oorspronkelijk uit een andere taal komen.

 

De drie talen die de meeste woorden aan het Nederlands geleend hebben zijn Frans, Engels en Hebreeuws. Net zoals het Duits, is het Nederlands een taal waarbij we graag verschillende woorden achter elkaar plakken, waardoor nieuwe woorden ontstaan. Het is als een kunst!

 

Nederlands is dus geen makkelijke taal om te leren, maar wel een mooie en rijke taal. Er zijn verschillende manieren om Nederlands te leren, en iedereen gedijt beter op zijn eigen manier bij een bepaalde methode van Nederlands leren. Maar volgens ons is de volgende manier de beste manier om Nederlands te leren.

 

Hoe kan je het best Nederlands leren?

 

Nederlands leren kan op verschillende manieren en wat de beste manier voor jou kan zijn, kan voor iemand anders weer helemaal niet werken. Voordat je je gaat oriënteren op de beste manier voor het leren van Nederlands, moet je je afvragen wat je niveau ongeveer is en wat het niveau is dat je wilt bereiken.

 

Als je namelijk al een heel behoorlijk niveau Nederlands hebt, kan je soms met een hoop zelfstudie een heel eind komen. Het lezen van Nederlandse boeken, en doen van oefeningen op het internet, het spelen van apps en het luisteren van Nederlandse luisterboeken kan je al een heel eind helpen. Als je echter geen discipline hebt voor zelfstudie of er zijn een aantal onderdelen van het Nederlands dat je gewoonweg niet snapt, dan is het handiger om de hulp in te schakelen van een leraar Nederlands.

 

Docenten Nederlands zijn er in alle soorten, en je vind ze allemaal hier op Superprof. De leraar Nederlands die bij jou past vind je door na te denken over je doel. Er zijn bijvoorbeeld docenten Nederlands die zijn gespecialiseerd in het voorbereiden van mensen op een inburgeringscursus. Tijdens de cursus Nederlands krijg je er nog een hoop cultuur- en geschiedenisles bij, waardoor je helemaal voorbereid het examen in gaat.

 

Er zijn ook docenten Nederlands die zelf leraar zijn geweest op een middelbare school. Zij weten precies hoe ze leerlingen moeten voorbereiden op een eindexamen en kunnen je behoeden voor de eventuele valkuilen. Maar op Superprof vind je ook leraren die ervaring hebben met kinderen die moeilijk leren of bepaalde stoornissen hebben waardoor ze minder makkelijk lezen of schrijven. Er zijn Nederlandse leraren voor iedereen!

 

Je vindt ze door op Superprof te zoeken op ‘Nederlands leren’. Je krijgt dan een lange lijst met allemaal zeer hooggekwalificeerde docenten, en afhankelijk van de specifieke voorkeuren die jij als Nederlands leerling hebt zal je hoe dan ook een docent vinden die geschikt is. En anders kan je altijd een proefles nemen!

Wat wil je leren?