Uitstekend
reviews

Onze selectie van leraren Wiskunde in Utrecht

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze Wiskunde leraren hebben een gemiddelde rating van 4.9 gemeten over meer dan 46 beoordelingen.

19 €/u

Geweldige tarieven: 100% van onze leraren biedt de eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost 19euro per uur.

5 h

Zo snel als het licht! Onze docenten Wiskunde reageren gemiddeld binnen 5 uur.

Wil je starten met Wiskunde bijles?

2. Organiseer je lessen Wiskunde in Utrecht

Overleg met je leraar Wiskunde en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Ontdek nieuwe dingen in Utrecht

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren in Utrecht!

FAQ

💸 Hoe duur is een wiskundeleraar per uur in Utrecht en de omliggende gebieden?

De gemiddelde kosten van wiskundelessen in Utrecht is €19.

 

De prijs van wiskundelessen zijn afhankelijk van:

  • de ervaring van uw wiskundeleraar
  • waar uw lessen zullen plaatsvinden (online via webcam, of bij de de student of bij de leraar thuis)
  • het aantal lessen en de duur van elke les
  • het doel van de lessen

97% van onze leraren biedt het eerste uur van de les gratis aan.

 

Bekijk de prijzen van onze wiskunde docenten bij jou in de buurt.

👨🏼‍⚖️ Hoeveel tutoren zijn beschikbaar om privélessen wiskunde te geven in Utrecht?

241 docenten zijn beschikbaar om wiskundecursussen te geven in Utrecht en nabijliggende dorpen en steden.

 

U kunt hun advertenties checken en de wiskundeleraar benaderen die past bij uw behoeften.

 

Kies uw wiskundecursus in Utrecht uit ons aanbod van meer dan 241 beschikbare tutorprofielen.

✒️ Hoe beoordelen studenten hun bijlesleraar wiskunde in Utrecht?

Uit een steekproef van 46 aanbevelingen, beoordeelden leerlingen hun wiskunde bijlesleraar een gemiddelde van 4.9 uit 5.

 

Een medewerker klantrelaties van het Superprof-team zal beschikbaar zijn om een ​​oplossing te vinden via telefonisch contact of e-mail tijdens werkdagen) als u vragen heeft over onze diensten.

 

Heeft u nog een vraag? Lees onze FAQs.

💻Kun je op Superprof ook online bijles Wiskunde volgen, thuis, bijvoorbeeld via Google Hangouts of Whatsapp?

80% van de docenten biedt ook bijlessen lessen wiskunde aan via de webcam.

 

En wist je dat online les Wiskunde meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

 

Online lessen Wiskunde bieden bovendien alle handvaten om in een mum van tijd veel te leren met behulp van moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

 

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen probleem mee!

 

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

Start vandaag nog met het verbeteren van je Wiskunde!

Check ons lerarenaanbod Wiskunde in Utrecht!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Bijles Wiskunde Utrecht te nemen via Superprof

De voordelen van wiskunde leren

 

Pas als je er echt bij stilstaat, besef je hoe de wereld om ons heen verwikkeld is met wiskunde. De apparaten die we dag in, dag uit gebruiken, de weervoorspellingen, de aandelenbeurzen, de kassa in de winkel: op het moment dat je gaat nadenken wat bestaat dankzij wiskunde, of wat op dagelijkse basis gebruik maakt van wiskundige modellen en berekeningen, zie je dat de wereld wiskunde is. Dat is op zich natuurlijk al een motivatie om wiskunde te leren, maar de voordelen gaan verder. Voor heel veel technische of academische beroepen heeft het hebben van een wiskundige achtergrond voordelen. Maar zelfs recreatief heeft wiskunde voordelen: het actief bezighouden van je brein en je een tijd lang concentreren op formules, vergelijken en berekeningen kan als een meditatie ervaren worden. Jezelf uitdagen en vervolgens die uitdagingen overwinnen kan een enorm voldaan gevoel geven. Getallen en meetkunde is geen wetenschap.

 

Een ander groot voordeel van het leren van wiskunde zit hem in de manier van denken die je aanleert. Door probleemoplossend te leren denken, kun je andere problemen die je tegenkomt in het dagelijks leven beter aanpakken. Je gaat dingen op een “logische” manier zien. Zelfs als je geen kei bent in wiskunde, kan je dit. Wellicht heb je een zetje nodig, iemand die je stimuleert of de basis van wiskunde uitlegt. Wellicht heb je een goede wiskundeleraar in Utrecht nodig. Dan heb je genoeg mogelijkheden! Utrecht is namelijk een stad met heel veel mogelijkheden als het aankomt op het leren van wiskunde.

 

Wiskundeles volgen in Utrecht

 

Voor de échte wiskundeliefhebbers, die meer met wiskunde willen doen en er zelfs hun beroep van willen maken, is er de mogelijkheid een Bachelor wiskunde aan de Universiteit Utrecht te volgen. Maar er zijn ook verschillende kenniscentra in de stad waar onderzoek wordt gedaan naar of met behulp van wiskunde, zoals het WisMon. Mocht je echter op zoek zijn naar wiskundebijles, dan zijn er huiswerkbegeleidingsinstituten en een hele hoop professionele leraren die je kunnen helpen met je wiskundeles. Omdat Utrecht een echte studentenstad is, waar wetenschap en onderzoek hoog in het vaandel staan, zijn er voor alle soorten studenten met verschillende doelen leraren te vinden. Rekenen, meetkunde wiskunde is geen wetenschap.

 

Toch is het niet altijd even makkelijk om de juiste wiskundedocent te vinden in Utrecht. Er zitten namelijk verschillende voorwaarden aan het vinden van de perfecte wiskundedocent. Hij of zij moet betaalbaar zijn, boven de stof staan die aan jou uitgelegd moet worden, los van de wiskunde ook gewoon een goede docent zijn, en op persoonlijk vlak is het ook fijn als het klikt. Deze wiskundedocenten vind je niet zomaar, ook niet bij de genoemde universiteiten en kenniscentra. Er is een manier om een goede wiskundedocent te vinden, en die verklappen we later in dit stuk. Eerst gaan we kijken waarom juist Utrecht een goede stad is om wiskunde te leren. Utrecht heeft namelijk een behoorlijke geschiedenis als het aankomt op wiskunde.

 

Utrecht en wiskunde

 

De stad Utrecht heeft een lange geschiedenis als het aankomt op wiskundigen. Verschillende wiskundigen die in Utrecht werkten bereikten faam ver buiten de landsgrenzen. Mede dankzij de aanwezigheid van de Universiteit Utrecht, een waar kennisinstituut op het gebied van de wiskunde, mede dankzij het Mathematisch Instituut, ademt het academische leven in de stad wiskunde. Een paar voorbeelden: Laurens Praalder was in de 18e eeuw een zeer toonaangevende wiskundige in Nederland, die zelfs de basis legde voor de wiskunde zoals we die nu kennen in het land. Praalder onderwees aan de Fundatie, een wiskundig instituut dat erop was gericht zoveel mogelijk mensen de wondere wereld van wiskunde te onderwijzen, en richtte daarnaast het Provinciaal Utrechtsch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen op. Je wiskundeleraar in Utrecht heeft dus illustere voorgangers!

 

Een ander goed voorbeeld van een grote wiskundige in Utrecht, uit een iets recentere tijd, is Frederik van der Blij, verbonden als hoogleraar wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij was erelid van het Koninklijk Wiskundig Genootschap en van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren, en een geliefd figuur op de universiteit, die volgens een necrologie uit De Volkskrant. “'Wiskunde is in wezen een vak dat je mondeling moet overdragen. Daar kan ik mijn hand voor in het vuur steken', zou hij gezegd hebben. Getallen, meetkunde en wiskunde te leren voor vwo leerlingen.

 

Een nog recenter voorbeeld van hoe hoog aangeschreven Utrechtse wiskundigen zijn is het voorbeeld van Martin Bootsma, wiskundige aan de Universiteit Utrecht. Hem werd gevraagd om tijdens de uitbraak van het coronavirus in Nederland aan de hand van wiskundige modellen te berekenen hoe de strategie om het dagelijks leven weer op gang te brengen eruit zou moeten zien. Het toont aan dat wiskunde ook door de overheid wordt gezien als een manier om alledaagse, zeer grote, problemen op te lossen.

 

Wiskunde leren in Utrecht dankzij Superprof

 

Goed, misschien zal je nooit hoogleraar wiskunde worden of de overheid adviseren aan de hand van formules en berekenen, het is duidelijk dat Utrecht dé stad is om wiskunde te leren. Zoals we al eerder schreven is het een stad met heel veel opties als het aankomt op het nemen van wiskundeles. Er zijn heel veel wiskundocenten te vinden die allemaal zeer begaafd zijn op een of meerdere onderdelen van de wiskunde. Maar hoe vind je de perfecte wiskundeleraar in Utrecht?

 

Op Superprof hebben de beste wiskundeleraren in Utrecht zich verzameld, en je kan ze vinden door te zoeken op ‘wiskunde leren Utrecht’. Het aanbod dat je te zien krijgt is enorm, en er zitten heel veel goede wiskundeleraren bij, maar om daadwerkelijk de perfecte wiskundeleraar in Utrecht te vinden kan je iets specifieker zoeken. Als je bijvoorbeeld een eindexamen wiskunde wilt halen, kan je zoeken op wiskundedocenten die ervaring hebben met het voorbereiden van leerlingen op hun eindexamen. Als je tijdens je studie toegepaste wiskunde nodig hebt om onderzoek te kunnen doen, kan je zoeken op iemand die daar ruime ervaring mee heeft. Als het aankomt op het helpen van basisschoolleerlingen met rekenen, is het naast een goede kennis van wiskunde ook belangrijk dat de wiskundedocent in kwestie goed kan uitleggen en kan omgaan met kinderen. Voor iedereen is een goede wiskundeleraar, en je vindt ze op Superprof!

Wat wil je leren?