Homepagina
Lessen geven

Start Vandaag nog met Gitaarles via Superprof

🥇 De crème de la crème
💻 19 leraren
👌 Geverifieerde reviews
💸 Superprof vraagt geen commissie

Wat is je niveau?

Vind je privéles, bijles en cursus met Superprof

Onze selectie van leraren
Gitaar in Utrecht

Bekijk meer leraren

4.5 /5

Onze leraren met een gemiddelde rating van 4.5 gemeten over meer dan 2 beoordelingen.

23 €/u

De beste prijzen: 100% van onze leraren bieden hun eerste les gratis aan. en de gemiddelde les kost €23/uur

4 h

Zo snel als het licht! Onze leraren reageren normaal gesproken binnen 4 uur.

01

Vind je ideale leraar Gitaar in Utrecht

Bekijk vrijblijvend de profielen van onze Gitaar leraren en neem contact op met de beste leraren die je kan vinden op basis van jouw eisen (prijs, kwalificaties, beoordelingen, thuislessen of webcamlessen).

02

Organiseer je lessen Gitaar

Overleg met je leraar Gitaar en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

03

Ontdek nieuwe dingen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren in Utrecht!

Onze leerlingen in Utrecht
beoordelen hun leraar Gitaar als volgt

Bekijk ons aanbod aan lessen Gitaar in Utrecht

Start Vandaag nog met Gitaarles via Superprof

Waarom gitaar leren je goed doet

Er zijn in de afgelopen decennia talloze wetenschappelijke studies uitgevoerd op de effecten van muziek maken op de mens. Met name een toegankelijk instrument als gitaar, dat we terug horen in zoveel populaire muziekstijlen, is van toepassing op deze onderzoeken. De onderzoeken wijzen uit dat muziek bijvoorbeeld zorgt voor ontspanning, emotie, creativiteit, een betere slaap en een betere mentale gezondheid. Als dat niet al een motivatie is om gitaarles te volgen, dan zijn er nog de vele muzikanten, bands en liedjes die ons zouden kunnen inspireren om meer met muziek te doen.

Want wat hebben bekende liedjes als Hotel California, Stairway to Heaven, Wish You Were Here, November Rain en Nothing Else Matters met elkaar gemeen? Het zijn allemaal liedjes waarbij het basisinstrument de gitaar is. Bij het ene liedje is dat de elektrische gitaar, bij het andere liedje is dat de akoestische gitaar. Wat wel meteen duidelijk is, is dat gitaar hét instrument is achter heel veel populaire muziek, terwijl die muziek weer enorm verschilt per genre.

Als jij graag dit soort liedjes wilt kunnen spelen, of gewoon graag muziek maakt met vrienden, of misschien juist een professionele carrière in de muziek nastreeft, dan moet je beginnen met gitaarlessen voor beginners. Misschien kan je al gitaarspelen en wil je gitaarles voor gevorderden. Hoe dan ook, je moet op zoek naar een goede gitaarleraar en het goede nieuws is dat in Utrecht veel uitstekende gitaardocenten staan te trappelen om je gitaarles te geven.

Gitaarlessen in Utrecht volgen

Als je in Utrecht gitaarles wilt volgen heb je heel veel verschillende opties. Als je basisniveau hebt, geen hele grote ambities en gewoon af en toe muziek wilt maken, dan zou je eraan kunnen denken om je aan te melden bij een van de muziekscholen in Utrecht. Bij deze scholen vind je professionele docenten die veel ervaring hebben in het geven van gitaarlessen en je ongetwijfeld verder kunnen helpen. Als je echter privéles wilt op zo’n school kan dat best duur uitvallen, waardoor het beter kan zijn om te zoeken naar een privéleraar. Alleen, waar vind je die (tip: we vertellen je zo hoe je een gitaardocent in Utrecht vindt, zonder de deur uit te hoeven).

Als je een hoger niveau hebt en een serieuze loopbaan als gitarist ambieert zou je kunnen denken om je aan te melden bij de Popacademie. Bij deze academie worden studenten klaargestoomd voor het échte grote werk, leren ze liedjes schrijven, optreden en artiest zijn. Als je denkt dat jij het in je hebt om je hiervoor in te schrijven, wensen we je veel succes: het is geen makkelijke academie en alleen de beste talenten en grootste artiesten redden het uiteindelijk. Maar hoe dan ook zit je in Utrecht op de juiste plek als je gitaar wilt leren. Want wist je dat de band tussen muziek en de stad Utrecht heel diep is? En dat er heel veel grote artiesten geboren zijn in deze stad? Lees hieronder meer!

De band tussen gitaar en Utrecht

Een van de meest succesvolle bands in Nederland van de afgelopen jaren is zonder twijfel Kensington. Sterker nog, de band heeft ver over de grens succes en tourt regelmatig in Europa. De bandleden komen allemaal uit Utrecht, wat maar weer aantoont wat voor enorm muzikaal talent deze stad voortbrengt. Een andere zeer goede artiest uit Utrecht, die met zijn dromerige teksten en gevoelige liedjes een zeer specifiek publiek bereikt, is Spinvis, die wat betreft zijn teksten ook als dichter beschouwd zou mogen worden! Of wat dacht je van Henk Westbroek, een echte oud-Hollandse volkszanger, of Claudia de Breij, die wellicht bekender is vanwege haar repertoire als cabaretière maar die ook muzikaal – met de gitaar – hits heeft gescoord. Zoals je ziet heeft een relatief kleine stad als Utrecht een behoorlijke voetafdruk achtergelaten in de Nederlandse muziek. En dan hebben we het alleen nog maar over de gitaar! Als we het verder uitbreiden en kijken naar muziekartiesten in het algemeen uit Utrecht dan komen – soms wereldwijd bekende – namen als  Fedde Le Grand, Pepijn Lanen of Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig en Kyteman voorbij. Artiesten die soms zelfs nog in Utrecht wonen en dus in hart en nieren de identiteit van de stad belichamen! Goed, als je nu gemotiveerd en geïnspireerd bent, is het tijd om te kijken hoe je in Utrecht aan een goede gitaarleraar komt. Want die vind je namelijk niet zo een-twee-drie op straat: je vindt hem of haar op Superprof!

Gitaar leren spelen dankzij Superprof

Hoewel je heel veel opties hebt als het aankomt op muziekles en specifiek gitaarles in Utrecht, is de beste manier om aan een kundige gitaarleraar te komen via Superprof. Dat komt omdat iedereen die zich aanmeldt op Superprof ervaren is, vaak gekwalificeerd en omdat je via Superprof gelijk inzicht krijgt in de beoordelingen van de docent in kwestie van voorgaande leerlingen. Op die manier weet je gelijk wat je te wachten staat. Daarnaast geven de docenten bij hun vaardigheden en in hun profiel aan wat voor leraren ze zijn: de een is meer begaafd met de elektrische gitaar terwijl de andere docent meer weet van de akoestische gitaar. De een is een echte jazzgitarist terwijl de andere een onvervalste rocker is. De een weet meer van lesgeven aan beginners terwijl de ander ervaring heeft met het lesgeven van jong en oud. Met andere woorden: op Superprof is er wat betreft gitaarleraren in Utrecht een enorme variatie aan gitaarleraren te vinden.

Je zult het zelf zien! Als je zoekt op “gitaarles Utrecht” krijg je heel veel opties te zien en jij hoeft alleen maar te zoeken naar de optie die het best bij je past. Zoek daarvoor naar de leraar die ervaring heeft met jouw niveau en leeftijd, die desgevraagd online les kan geven, die uiteraard wat betreft het lestarief past in je budget en die bij voorkeur ook weet hoe hij of zij jou favoriete genre kan spelen. Je zult zien dat je met de docent die bij je past snel stappen zult maken!

FAQ

💰Wat is de gemiddelde prijs van een cursus Gitaar in Utrecht ?

De gemiddelde prijs van lessen Gitaar in Utrecht is €23.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij jou thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan


Vind een leraar bij jou in de buurt.

🎯 Waarom een cursus Gitaar nemen in Utrecht ?

Met de hulp van een leraar Gitaar kun je goed worden in Gitaar.

Onze privéleraren delen hun expertise zodat jij elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtenservice maakt het voor je mogelijk om in contact te komen met de leraren in Utrecht en met ze te overleggen over je lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Bieden leraren Gitaar ook online lessen aan?

De meerderheid van de leraren Gitaar verzorgt

les online.

Aarzel niet om hun advertenties te raadplegen of zet in de search engine bij je volgende zoekopdracht het webcamfilter aan om de cursussen Gitaar te bekijken en online lessen te ontdekken.

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar om een cursus Gitaar te geven in Utrecht ?

Er zijn momenteel 19 leraren Gitaar beschikbaar bij jou in de buurt om lessen Gitaar te geven.

Je kunt de verschillende lerarenprofielen bekijken in Utrecht om de ideale match voor jou te vinden.

Vind jou ideale leraar uit 19 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Gitaar beoordeeld in Utrecht?

Gemeten over een aantal van 2 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.5 uit 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om je te helpen.

Je kunt de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.