Homepagina
Lessen geven

Gitaarles in Amsterdam te vinden via Superprof

Neem Gitaarlessen in Amsterdam via Superprof

Wat is je niveau?

Vind je privéles, bijles en cursus met Superprof

Onze selectie van leraren
Gitaar in Amsterdam

Bekijk meer leraren

4.7 /5

Onze leraren met een gemiddelde rating van 4.7 gemeten over meer dan 3 beoordelingen.

29 €/u

De beste prijzen: 100% van onze leraren bieden hun eerste les gratis aan. en de gemiddelde les kost €29/uur

6 h

Zo snel als het licht! Onze leraren reageren normaal gesproken binnen 6 uur.

01

Vind je ideale leraar Gitaar in Amsterdam

Bekijk vrijblijvend de profielen van onze Gitaar leraren en neem contact op met de beste leraren die je kan vinden op basis van jouw eisen (prijs, kwalificaties, beoordelingen, thuislessen of webcamlessen).

02

Organiseer je lessen Gitaar

Overleg met je leraar Gitaar en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

03

Ontdek nieuwe dingen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren in Amsterdam!

Bekijk ons aanbod aan lessen Gitaar in Amsterdam

Gitaarles in Amsterdam te vinden via Superprof

Waarom Gitaar leren spelen?

Waar denk je aan bij gitaar? Een romantische zonsondergang waarbij je een paar akkoorden tokkelt op je ukelele? Of een ruige rockband waarbij je op je elektrische gitaar de boel volledig afbreekt? Of een countrygroep, met cowboyhoeden en liederen over stoffige saloons? Smaken verschillen en de redenen om gitaar te spelen kunnen ook per persoon verschillen. Afhankelijk van je niveau zul je tijdens het nemen van lessen verschillende liedjes en genres spelen. Zelfs als je beginners gitaarles volgt en nog stappen moet maken kan je na een tijdje al wat liedjes spelen. Na een jaar les kan je al veel meer en na enkele jaren gitaarles kan je wellicht zelfs de grote Jimi Hendrix evenaren. Maar naast de vele inspiraties uit de muziekgeschiedenis zijn er nog veel meer redenen om gitaar te leren.

Muziek maken is goed voor het brein: je stimuleert je creativiteit ermee terwijl het daarnaast voor ontspanning zorgt. Je bent dus stiekem ook gewoon heel gezond bezig als je gitaarlessen neemt. Daarnaast kan het maken van muziek ook een helende werking hebben als je bijvoorbeeld met een bepaalde emotie kampt als verdriet, rouw of woede. Muziek kan helpen je te ontspannen, hoewel als je een heel treurig liedje speelt, je er nog verdrietiger van kan worden! Kortom: muziek brengt veel teweeg en daarnaast kan het ook nog eens een hele sociale bezigheid zijn omdat gitaar zo goed werkt als instrument om mee samen te spelen. Waarom denk je dat in haast elke band de gitarist een van de belangrijkste functies vervuld?!

Gitaarlessen in Amsterdam

Amsterdam is een stad waar je op heel veel verschillende manieren aan een goede gitaarleraar kan komen. Te beginnen met de vele muziekscholen die er zijn in Amsterdam: als je graag gitaar wilt leren is dit een uitstekende plek om je eerste stappen of juist je gevorderde lessen te nemen. Er zijn ook heel veel kundige gitaardocenten die hun lessen vanuit huis of een eigen muziekstudio geven. Een zoekopdracht op Google of op sociale media kan al veel resultaat opleveren. Het enige nadeel is dat sommige leraren behoorlijk aan de prijs zijn, en je niet altijd weet hoe ze door voorgaande leerlingen beoordeeld worden. Als je al echt een heel hoog niveau gitaar hebt en je denkt erover om je beroep van gitarist te maken, dan kan je denken aan een studie aan het Conservatorium. Maar bereid je voor, als je hier gitaar wilt spelen moet je écht heel goed zijn en daarnaast ook een topsportmentaliteit hebben, want het gaat hier om de crème de la crème van de muzikanten. Online guitar lessons can be found on Superprof. 

Je hebt in Amsterdam ook andere scholen die je voorbereiden op een baan in de muziek, en dus eventueel met gitaar. Zo heb je de Fontys Rockacademie of het ROC Muziek, en nog heel veel andere scholen daartussen in. Als je meer wilt weten over de achtergrond van muziek zou je ook nog muziekwetenschappen kunnen studeren. Kortom, opties genoeg!

Amsterdam en gitaristen

Wil je gitaar leren in Amsterdam? Wees je er dan van bewust dat je in een stad met een rijke muziekgeschiedenis gitaarles neemt. Het zijn grote schoenen die je moet vullen. Uiteraard betekent het niet dat je de ambitie moet hebben om even goed te worden als een van de illustere voorgangers uit Amsterdam, maar het kan geen kwaad bekend te zijn met de muziekgeschiedenis van Amsterdam. Wat dacht je van Jan Akkerman, die in 1973 werd uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld door lezers van het toonaangevende Engelse muziektijdschrift Melody Maker? Akkerman speelde daarnaast in bands als Focus en kreeg in Nederland in 2009 de Eddy Christiani Award vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de elektrische gitaarmuziek. Geen slecht voorbeeld, toch?

Of wat dacht je van Ernst Jansz, de oprichter van een van de bekendste en meest succesvolle Nederlandse bands ooit: Doe Maar? Jansz speelde ook in de hippieband CCC Inc, speelde samen met Boudewijn de Groot en maakte een Nederlandse versie van nummers van Bob Dylan. Een muzikant in hart en nieren! Als we het hebben over muziek en Amsterdam dan mag de naam Herman Brood natuurlijk niet ontbreken. Brood wordt beschouwd als de grootste rockster die we ooit in Nederland gehad hebben, en hoewel velen hem herinneren aan zijn vele uitspattingen en tragische einde is zijn muzikale carrière er een die we niet moeten vergeten. Zowel solo als met de band Cuby en de Blizzards heeft Brood de hitlijsten in Nederland dikwijls aangevoerd en het is iemand die groot is geworden dankzij zijn kunsten op de gitaar! You can find online guitar lessons on Superprof. 

Gitaarles via Superprof

Hebben de namen van Brood, Jansz en Akkerman je geïnspireerd? Of heb je een hele andere reden om gitaarles te nemen? Wat je reden ook is, je hebt al gezien dat je in Amsterdam aan het goede aders bent om gitaarles te nemen. Er zijn heel veel kundige docenten beschikbaar en jouw taak is om de docent te vinden die past bij je eisen. Dat kan een behoorlijke zoektocht worden in de grote stad die Amsterdam is, en daarom kan je je beter wenden tot Superprof en daar je pijlen op richten. Door te zoeken op “Gitaarles Amsterdam” zal je een enorme lijst aan gitaarleraren zien die allemaal een achtergrond hebben in de muziek en ieder op zijn of haar eigen manier ervaring meebrengen in het geven van gitaarles.

Zorg ervoor dat je dus de docent vindt die past bij wat je nodig hebt. Heb je beginners gitaarles nodig? Zoek dan een docent die daar ervaring mee heeft. Wil je gitaarles voor je kind? Dan wil je een gitaarleraar met ervaring voor jong en oud. Heb je een budget? Zorg dan dat je gitaarleraar binnen dat budget past. Je kan daarnaast een gratis proefles aanvragen om te kijken of het klikt. Heb je juist een hoog niveau en wil je verder groeien, of wil je je juist focussen op een bepaald genre of een bepaald type gitaar? Het zijn allemaal verschillen en hoe dan ook zul je op Superprof de gitaarleraar in Amsterdam vinden die bij je past!

 

FAQ

💰Wat is de gemiddelde prijs van een cursus Gitaar in Amsterdam ?

De gemiddelde prijs van lessen Gitaar in Amsterdam is €29.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij jou thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan


Vind een leraar bij jou in de buurt.

🎯 Waarom een cursus Gitaar nemen in Amsterdam ?

Met de hulp van een leraar Gitaar kun je goed worden in Gitaar.

Onze privéleraren delen hun expertise zodat jij elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtenservice maakt het voor je mogelijk om in contact te komen met de leraren in Amsterdam en met ze te overleggen over je lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Bieden leraren Gitaar ook online lessen aan?

De meerderheid van de leraren Gitaar verzorgt

les online.

Aarzel niet om hun advertenties te raadplegen of zet in de search engine bij je volgende zoekopdracht het webcamfilter aan om de cursussen Gitaar te bekijken en online lessen te ontdekken.

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar om een cursus Gitaar te geven in Amsterdam ?

Er zijn momenteel 30 leraren Gitaar beschikbaar bij jou in de buurt om lessen Gitaar te geven.

Je kunt de verschillende lerarenprofielen bekijken in Amsterdam om de ideale match voor jou te vinden.

Vind jou ideale leraar uit 30 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Gitaar beoordeeld in Amsterdam?

Gemeten over een aantal van 3 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.7 uit 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om je te helpen.

Je kunt de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.