Homepagina
Lessen geven
Leeuwarden 
Leeuwarden 
 • (2 beoordelingen)
Elina
« Excellent! Ik heb een aantal lessen bij Peter gevolgd om mij voor te bereiden op... Lees meer »
Elina
« Excellent! Ik heb een aantal lessen bij Peter gevolgd om mij voor te bereiden op een toelatingstoets wiskunde voor statistiek. In het begin was het af en toe zoeken naar een goede aansluiting. Soms kwamen er dingen aan bod die ik niet per se hoefde te leren, maar die later wel nuttig bleken te zijn om het geheel te overzien. Toen ik zelf eenmaal beter in de stof zat gingen de lessen ook beter. De toets heb ik mede dankzij Peter gehaald! »
20€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 14u
Lessen aangeboden door Peter
 • Individueel
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Bij jou thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Wiskunde
 • Wiskunde B
 • Wiskunde A
 • Wiskunde C
 • Wiskunde D
Niveaus
 • Alle niveaus

Ervaren docent wiskunde geeft bijles op een voor jou begrijpelijke manier zonder hocus pocus

Methodologie

Ik geef les op de manier die voor jou het prettigst is. Met duidelijke voorbeelden en veel oefeningen als je dat graag wil. Ik kan bij jou thuis komen, maar je mag ook bij mij komen als je dat liever wil

Ervaring

Ik ben een gediplomeerd wiskundeleraar, gepensioneerd, ik heb les gegeven aan diverse scholen, van VMBO tot gymnasium. Ik heb diverse leerlingen met succes begeleid en kan jou wellicht ook helpen. Ik woon in Leeuwarden. Dus als jij daar ook woont?

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 20€/u
Lessen aangeboden door Peter
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij jou thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Wiskunde
 • Wiskunde B
 • Wiskunde A
 • Wiskunde C
 • Wiskunde D
Niveaus
 • Alle niveaus

De 2 beoordelingen over Peter
 • 4.5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
Elina

Excellent! Ik heb een aantal lessen bij Peter gevolgd om mij voor te bereiden op een toelatingstoets wiskunde voor statistiek. In het begin was het af en toe zoeken naar een goede aansluiting. Soms kwamen er dingen aan bod die ik niet per se hoefde te leren, maar die later wel nuttig bleken te zijn om het geheel te overzien. Toen ik zelf eenmaal beter in de stof zat gingen de lessen ook beter. De toets heb ik mede dankzij Peter gehaald!

Dylan

Perfect! Heeft mij goed geholpen met Wiskunde, op elke vraag gaf hij duidelijk antwoord. Aangezien hij gediplomeerd wiskundeleraar is, ziet hij ook snel waar je de fout ingaat. Is je geld dus zeker waard!

Interview met Peter

VRAAG 01 | 08
1) Wanneer is de interesse voor jouw onderwerp en voor het geven van privéles ontstaan?
Peter — Ik heb het mijn hele leven al leuk gevonden om anderen wat te leren. Ik kom uit een typische onderwijsfamilie. Vader, moeder, zus en twee broers docent.
VRAAG 02 | 08
2) Vertel ons meer over het vak waarin je lesgeeft en over de onderwerpen die je leuk vindt om te bespreken met leerlingen (en eventueel ook de onderwerpen die je minder leuk vindt)!
Peter — Ik ben ervan overtuigd dat de meeste leerlingen veel meer kunnnen als wat ze zelf denken. Veel leerlingen hebben angst voor wiskunde omdat het zo abstract is. Dat is helemaal niet nodig, want heel veel wiskunde is met veel praktijkvoorbeelden uit te leggen. Ik probeer altijd om de stof op een zodanige manier te brengen die het beste aansluit bij de leerling. Velen zijn heel visueel ingesteld, anderen moeten het doen om iets te begrijpen. Ik zag altijd: de wiskunde ligt op straat!!
VRAAG 03 | 08
3) Vertel ons over je grote voorbeeld of rolmodel, of het nou een leraar of lerares is waar je zelf les van hebt gehad of een genie in jouw veld!
Peter — Helaas vind ik dat de meeste wiskundeleraren veel te weinig aandacht besteden aan de praktische toepassingen van wiskunde en te veel "toveren", vaak omdat ze zelf ook niet precies weten wat de achtergrond is van bepaalde theorie. Ze weten alleen het trucje.
VRAAG 04 | 08
4) Wat zijn, volgens jou, de vereiste kwaliteiten om een expert te zijn in jouw vak?
Peter — Je moet je instellen op je leerling. Proberen duidelijk te maken dat er helemaal niks geks aan wiskunde is, als je maar begrijpt wat je aan het doen bent. Het gaat vaak om de methodiek: wat is er gegeven, wat wordt er gevraagd, welke manieren ken ik om het probleem op te lossen, wat zijn de eventuele addertjes in het gras.?
VRAAG 05 | 08
5) Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Peter — Ik probeerde in klas 4 VWO leerlingen bij te brengen hoe je een minimum of een maximum kon bepalen. Daarvoor had ik het volgende praktijkprobleem bedacht: bepaal de maten van een conservenblikje dat een inhoud heeft van 1 liter met als voorwaarde dat je zo min mogelijk blik mag gebruiken. Ik had daar twee lessen voor uitgetrokken: eentje waarbij ze met behulp van een rekenmachine door trial and error de maten van zo'n blikje konden bepalen. De tweede les zou ik dan een stukje theorie behandelen, hoe je dit met wiskunde exact kon berekenen.

Tot mijn stomme verbazing zagen de leerlingen geen verband tussen de twee lessen! Dat heeft me toen wel aan het denken gezet!
VRAAG 06 | 08
6) Dan is nu de tijd gekomen om toe te geven dat jij misschien ook wel wat moeilijkheden hebt gehad op school... en hoe je die hebt overwonnen!
Peter — Mijn probleem was misschien wel dat ik geen problemen had op school en daardoor erg lui werd. Ik verzuimde vaak om huiswerk te maken en dat werd me bijna fataal op het eindexamen.
VRAAG 07 | 08
7) Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over jouw passies (die je misschien ook van plan bent te delen via Superprof).
Peter — Naast liefde voor allerlei puzzeltjes in de exacte hoek, vind ik het ook heel leuk om met woorden te spelen. Ik schrijf dan ook regelmatig stukken en maak allerlei taalpuzzels.
VRAAG 08 | 08
8) Wat maakt jou een Superprof? 😍
Peter — Ik heb jarenlange ervaring, niet alleen als docent, maar ook in de ICT.

Vergelijkbare leraren

Wiskunde in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Wiskunde B. Leren is geen probleem meer, Wiskunde A toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Wiskunde C is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Leeuwarden
Hulp nodig bij wiskunde a, wiskunde b of rekenen? Afgestudeerde wiskundige is beschikbaar om je hierbij te helpen (alle niveau's onder- en bovenbouw, Leeuwarden en omstreken).
17€
Sushma
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Wat is mijn werkwijze? Bij wiskunde gaat het om het snappen van de theorie en het kunnen toepassen. De eerste stap is dus...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Vriendelijke en geduldige HBO studente geeft les in wiskunde en rekenen voor middelbare scholieren.
20€
Claudia
1e les gratis!

Mijn lesmethode is vooral vraaggestuurd, wat betekent dat ik uitga van de vraag van de student. Dan weet ik ook dat de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
HBO student geeft bijles in wiskunde, natuurkunde en scheikunde online of op locatie.
17€
Rianne
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Mijn manier van les geven is dat als de leerling of student een opdracht maakt en het niet snapt samen te kijken hoe ze dit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
HBO'er met VWO diploma geeft bijles aan alle leergangen in Wiskunde A!
15€
Marnix
1e les gratis!

Ik probeer je zo veel mogelijk zelf het antwoord te laten zoeken door suggestieve vragen te stellen, zo hoop ik dat je door...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Wiskunde bijles of examentrainingen, gegeven door studente Maritieme Techniek op hbo niveau
10€
Amber
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is het behandelen van onderwerp tot onderwerp en de verbanden leren zien. Vragen zijn altijd...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Bijles in bèta vakken voor middelbare scholieren, gegeven door een enthousiaste studente wie pas afgestudeerd is aan het vwo.
15€
Annabel
1e les gratis!

In de bijles focus ik vooral op visualiseren, overzichtelijk samenvatten en struikelpunten aanpakken. Zo zal ik een...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Leeuwarden
Student werktuigbouwkunde die wiskunde B voor HAVO heel gemotiveerd kan uitleggen voor iedereen.
10€
Timo
1e les gratis!

Ik houd heel veel van voorbeelden zoeken die interessant voor de leerling kan zijn en wat bij zijn of haar interesses...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Leeuwarden
VWO afgestudeerde geeft bijles in Wiskunde A, Economie en Management & Organisatie.
10€
Naomi
1e les gratis!

Allereerst zullen we kijken naar de stof die behandeld moet worden voor de aankomende toetsing. Daarna zal ik samen met de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Examenkandidaat van het Gymnasium geeft bijles in TALEN (en geschiedenis, Grieks, onderbouw Latijn) en alle BÈTA vakken! (onderbouw en bovenbouw)
8€
Marit
1e les gratis!

Naar mijn mening is er geen standaardformule voor de perfecte bijles, dat komt omdat ieder persoon uniek is - en dus ook in...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Het ligt altijd in jou handen dus doe je best altijd! Ik zal je assisteren.
20€
Rami
1e les gratis!

Voor dit vak (wiskunde) is het belangrijk om te begrijpen wat je moet doen en hoe. Nadat dit duidelijk is moet er geoefend...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Ex VWO student met ervaring in lesgeven en social work geeft rekenen met trucs en tips die je kunt toepassen. Moeite met plannen? Dan ben je hier aan het juiste adres
9€
Niels
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven is gericht op de leerling. Ik help plannen voor toetsen/examens. Ik ben gericht op de leerling om...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Student docent wiskunde en natuurkunde geeft bijles wiskunde en natuurkunde voor vo en mbo
15€
Anna
1e les gratis!

Bij mijn lessen vind ik het belangrijk om te weten hoe ver je bent en waar aan gewerkt kan worden. In al mijn bijlessen word...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Laatste jaar HBO geeft bijles Wiskunde, rekenen of Economie + op aanvraag alles bespreekbaar Leeuwarden
20€
Remco
1e les gratis!

Ik hou van een les op maat. Voor iedereen is een andere manier van bijles nodig. Het is fijn als we op een gezellige manier...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
HBO student tot wiskunde docent geeft les op middelbare school niveau. VMBO en onderbouw HAVO/VWO te Leeuwarden
8€
Samantha
1e les gratis!

Rustige opbouw tot begrip van het onderdeel. Samen lerend handelen voor ervaring en begrip. Bij onduidelijkheid extra...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 20€ 20€ 20€
Boek een les