Peter - Prof wiskunde - Hurdegaryp

Het profiel van Peter en de bijbehorende contactgegevens zijn geverifieerd door onze experts

Peter

 • Uurtarief 21€
 • Reactietijd 1h
 • Aantal studenten 50+
Peter - Prof wiskunde - Hurdegaryp
 • 4.9 (12 beoordelingen)

21€

1e les gratis

Boek een les

1e les gratis

1e les gratis

 • Wiskunde
 • Wiskunde B
 • Wiskunde A
 • Wiskunde C
 • Wiskunde D

Professionele hulp en begeleiding geboden voor algemene wiskunde vakken, online en in Noord Nederland

Les locatie

  • Bij Peter: Hurdegaryp

  • Online (via webcam)
  • bij jou thuis of op een openbare plek : verplaatsing tot 20 km vanuit Hurdegaryp

Super tutor

Peter is een van onze beste leraren Wiskunde. Een goed profiel, een indrukwekkend diploma en uitstekende beoordelingen.

Over Peter

Ik ben afgestudeerd bedrijfswiskundige met daarnaast vakken in docentschap (tevens voor wiskunde). Naast mijn schoolcariere en professionele loopbaan in de informatica wereld heb ik ook altijd bijlessen gegeven in wiskunde, natuurkunde, scheikunde, statistiek, programmeren etc. Mijn beste ervaring in het onderwijs was het klaarstomen van leerlingen voor hun eindexamen. Ze hadden tot dusver slechts 3 uren wiskunde per week gehad en zaten op drieën, vieren en vijven. Dat zijn zevens, achten en negens geworden. Fantastisch!

Bijlessen geef ik al sinds de middelbare school (2006). Dit was aanvankelijk aan mijn medeleerlingen die moeite hadden met de vakken waarin ik slaagde. Sindsdien neem ik iedere leerling aan van basisschool tot universiteit. Ik heb een passie voor zowel het vak inhoudelijk als ook het toezien dat de leerling zich de materie eigen maakt.

Lees verder

Over deze les

 • Alle niveaus
 • Engels
 • Nederlands

In deze talen zijn de lessen mogelijk :

Engels

Nederlands

Bij de kennismakingsles maken we samen een inschatting van de capaciteiten van de leerling, de te leren materie en de beschikbare tijd. Uit deze kenmerken stellen we een flexibel leertraject samen waarmee de doelstellingen van de leerling te behalen zijn.

De lessen die volgen zijn goed voorbereid en routinematig waardoor er effectief gewerkt kan worden. Iedere les vangt aan met het bespreken van de vragen van de vorige keer, het doornemen en uitleggen van de stof van de huidige les, het oefenen met de stof, en een afsluiting die de rode draad tussen de lessen in stand houdt.

Wiskunde komt veel terug in dagelijks gebruik. Van het berekenen van de routes die je reist tot boodschappen doen, dieet, geldzaken, het bouwen van een werk of opslagplaats, koken en nog veel meer. Zelfs op ademen en een hartslag kan je wiskunde beoefenen. Vanuit een context die betrekking heeft op het leven van de leerling doorlopen we de materie op een grondige en begrijpelijke manier. De achterliggende principes worden terzijnertijd betrokken zodat ook in het abstracte de leerling de stof beheerst. Daarmee kan de leerling zelf de toepassing vinden op bijvoorbeeld een toets, een examen of in de praktijk.

Buiten de bijlessen om maak ik lesmaterialen, oefeningen en beantwoord ik vragen via email. Lessen zijn per direct beschikbaar en planningen lopen uiteen van twee maal per week tot slechts één maal per maand. De planning vormt zich naar de leerling.

Ik onderhoud een toegewijde online leerlingen omgeving waar leerlingen lesmateriaal kunnen downloaden, bestanden kunnen uploaden, vragen kunnen stellen en lessen kunnen boeken.

Jouw succes is mijn succes.

Lees verder

Tarieven

Uurtarief

 • 21€

Kortingstarieven

 • 5u: 100€
 • 10u: 189€

webcam

 • 20€/u

gratis lessen

Deze eerste les stelt je in staat om Peter beter te leren kennen, alvorens je beslist of je meer lessen wilt plannen.

 • 1uur

Specificaties

Gratis:
Gratis toegang tot een toegewijde online leerlingen omgeving waar leerlingen lesmateriaal kunnen downloaden, bestanden kunnen uploaden, vragen kunnen stellen en lessen kunnen boeken.
Je krijgt één gratis les per leerling die via jou twee of meer lessen bij mij afneemt.

Kortingen:
Voor een groep geldt een korting van €2 euro per extra leerling met een minimumprijs van €10 per leerling.
Koop pakketten: 5 lessen = 5% korting, 10 lessen = 10% korting.

Reiskosten:
€0.50 per kilometer met de auto.
Kosten voor het openbaar vervoer zie ik graag volledig vergoed.

Leer meer over Peter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Leer meer over Peter

 • Wanneer is de interesse voor jouw onderwerp en voor het geven van privéles ontstaan?

  (Bij)les geven is mijn zingeving.
  Onderwerpen waarin ik mij genoeg heb verdiept om vol vertrouwen deze aan anderen te onderwijzen is iets dat ik altijd al heb gedaan. Toen ik nog op de middelbare school zat hielp ik altijd mijn klasgenootjes met de technische vakken zoals natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Dit waren mijn favoriete vakken, dus daarin les geven gaf mij ontzettend veel voldoening.
  Het formeel bijles geven in de zakelijke zin heb ik pas later ingericht, rond 2012. Het was voorheen altijd "slechts een hobby" maar sindsdien heb ik mij gerealiseerd dat dit veel meer is. Het is mijn zingeving. In 2021 besloot ik daarom om mij te professionaliseren met een eigen website, eigen digitale leeromgeving en een toegewijde bijlesruimte plus elektronica werkplaats.
  De elektronica zet ik klaar in de ruimte in de bovenste foto voordat de les aanvangt. De onderste foto is van mijn privé werkruimte, welke zeer compact en voldoende is voor alles dat ik tot dusver heb gebouwd.
  Afgebeeld zijn soldeer instrumenten, gereedschappen en het circuit dat mijn planten tien dagen lang bewaterde.
 • 2)Vertel ons meer over het vak waarin je lesgeeft en over de onderwerpen die je leuk vindt om te bespreken met leerlingen (en eventueel ook de onderwerpen die je minder leuk vindt)!

  Dit is voornamelijk wiskunde. Wiskunde vind ik een van de leukste vakken om mee bezig te zijn. Het maakt daarbij weinig uit of het geometrie, calculus, algebra of statistiek is. Statistiek is daarin denk ik wel een van de leukste onderdelen omdat het moeilijk en tegenintuïtief is. Wanneer ik het uitleg en ik zie dat de leerling het begint te begrijpen en te meesteren dan is mijn week compleet.
  Daarnaast geef ik bijlessen in diverse andere onderwerpen. Als autodidact heb ik over de jaren regelmatig nieuwe vaardigheden opgedaan. In het bijzonder wil ik noemen: computervaardigheden (office, maar ook programmeren en netwerkbeheer), Engels, creatief schrijven, persoonlijke ontwikkeling en ook bijles geven an sich.
  De leerlingen voor Engels zijn vaak in het buitenland zoals Schotland en America. Deze leerlingen hebben moeite met Engels omdat ze erin opgroeien, terwijl als je het als buitenstaander leert dan ga je grondig over alle regels.
 • 3)Vertel ons over je grote voorbeeld of rolmodel, of het nou een leraar of lerares is waar je zelf les van hebt gehad of een genie in jouw veld!

  Mijn natuurkunde, scheikunde en wiskunde docenten heb ik altijd veel affiniteit mee gehad door een gedeelde interesse in het vak. Ik kan mij nog een dag herinneren waar mijn natuurkunde docent materie aan mij uitlegde die ver buiten de lesstof van de school lag. Dit was een hele goede dag.
  Iemand die mij buiten mijn eigen leven heeft geïnspireerd is Alexsandr Solzhenitsyn met zijn boek "The Gulag Archipelago". Sinds dat boek te hebben gelezen ben ik absoluut harder gaan werken, beter mijn best gaan doen en heb ik een ongelooflijke dankbaarheid ontwikkeld voor de staat van de wereld. Het boek schetst een beeld van hoe de mens een hel op aarde heeft gemaakt in de 20e eeuw (in Rusland en in Azië) en hoe ieder greintje corruptie en verval bijdraagt aan het door de mens gemaakte lijden.
  Dit neem ik ook mee in mijn werk: ik onderwijs een leerling altijd om te zorgen dat ze de stof begrijpen, en niet slechts "om een toets te halen". Ook de docenten neem ik dit gedrag kwalijk, omdat ik veelal hoor dat de docenten daarin ook laks zijn. Het is dan ook niet zo versassend dat er zo veel vraag naar bijles is!
 • 4)Wat zijn, volgens jou, de vereiste kwaliteiten om een expert te zijn in jouw vak?

  De belangrijkste competentie die een docent dient te hebben is de mate waarin hij leeft naar de wil en het verlangen de leerling de stof te doen begrijpen. Dat is het principe dat het doel van bijles, en onderwijs in het algemeen, dient en bewerkstelligt.
  De activiteiten en het gedrag van de docent behoren een uitleving te zijn van dat ideaal, waarbij continu wordt beschouwd welke aspecten, routines en middelen verbeterd dienen te worden. Iemand die les geeft om het geld, voor de lol, of alleen maar mensen bijspijkert voor een toets zal nooit zo goed les geven als iemand die deze kernwaarde beleeft.
  Daaronder vallen belangrijke kwaliteiten zoals een goed inlevingsvermogen hebben, geduldig zijn, je taalgebruik kunnen aanpassen en geschikte lesmaterialen kunnen ontwikkelen.
  Tevens vind ik een van de leukere kwaliteiten het zijn van een goede gastheer. Zorg dat de lesruimte in orde is, geef een hartelijk welkom, zorg voor een geordende en gestructureerde les, voorzie in de vereiste benodigdheden (kladblok, pen, maar soms ook elektronica, breadboards, etc), en stel de leerling op zijn of haar gemak.
 • 5)Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?

  De leukste ervaring die ik heb gehad in het onderwijs is het uitleggen van stof die buiten de boeken van de leerlingen viel destijds.
  In het middelbaar onderwijs worden goniometrie (golven, sinus, cosinus, e.d.) uitgelegd en getoetst als iets volledig afzonderlijk van de stelling van Pythagoras (driehoeken, abc-formule, etc). Echter, deze twee onderwerpen komen voort uit dezelfde bron. Je kan beargumenteren dat deze twee onderwerpen exact hetzelfde zijn. Dat is wat ik destijds deed en de leerlingen zaten op het puntje van hun stoel omdat niemand geloofde dat ik kon aantonen dat golven en driehoeken hetzelfde zijn. Dat waren twee compleet verschillende werelden voor de leerlingen. Dat bestond niet.
  Nog nooit had ik de oprechte aandacht van mijn leerlingen zo sterk meegemaakt als toen. Iedereen was stil, ogen op het bord, en toen ik klaar was met de uitleg hadden ze allen een dieper begrip voor beide onderdelen.
  Ditzelfde heb ik ooit gedaan met het afleiden van de abc-formule voor parabolen. Het zijn dit soort ervaringen waar ik voor leef.
 • 6)Dan is nu de tijd gekomen om toe te geven dat jij misschien ook wel wat moeilijkheden hebt gehad op school... en hoe je die hebt overwonnen!

  Mijn leertraject begon op het VMBO, waarna ik naar de HAVO ben gegaan en ten slotte nog het VWO heb gedaan. Op de HAVO had ik Frans achterwege gelaten maar op het VWO kreeg ik dit op mijn eindexamen: ik was heel blij dat ik uiteindelijk een 4 had in plaats van een 3. Sindsdien heb ik niets meer met Frans of Duits gedaan. Engels en Nederlands zijn mijn talen.
  Maar veel interessanter is mijn situatie met betrekking tot statistiek. Ik kon helemaal niets met kansrekening en statistiek. Deze toetsen waren altijd drieën en vieren die ik moest compenseren met algebra, calculus en geometrie etc. Toen op een dag besloot ik om er echt voor te gaan zitten en het gewoon te doen. In één week heb ik zestig tot tachtig uur besteed aan uitsluitend statistiek, kansrekening en hypothese toetsen.
  Begreep ik er meer van na die week? Nee. Wat was het cijfer op mijn eerst volgende toets? Een 9! En daarna een 8. De hoge cijfers bleven komen op dit onderwerp. Ik zag dat ik het deed, dat ik het kon, maar ik begreep het nog niet. Pas later, na het nog veel meer te beoefenen kreeg ik ook het inzicht over waarom mijn handelingen werkten en waarom wat ik deed correct was.
  Wiskunde is een doe vak, en een mens is veel meer dan dat plukje geest dat wij bewustzijn noemen. Dat is wat ik van die ervaring heb geleerd. Hetzelfde principe heb ik veel later kunnen toepassen op actuariële rekenkunde. Dit was nog veel complexer, maar ook dit heb ik om dezelfde reden leren begrijpen.
 • 7) Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over jouw passies (die je misschien ook van plan bent te delen via Superprof).

  Tja, is daarover nog wat te zeggen na de bovenstaande uiteenzetting? Jazeker!
  Okay, naast mijn passies voor wiskunde, rekenen, statistiek en onderwijs heb ik nog een aantal dingen die ik graag doe.
  Ten eerste ben ik een autodidact. Ik leer wat ik nodig heb voor de projecten waarmee ik aan de slag ga. Daarnaast vermoed ik dat ik ADD heb, dus dat zijn er nogal wat.
  In 2020 heb ik Blender geleerd voor het modelleren van een ligfiets, en heb ik leren lassen om de fiets te kunnen bouwen. Deze is nu (2021) half af. Voor dit project heb ik tevens een werkplaats ingericht op mijn zolder. Andere projecten zijn o.a. een wakeup-light (deze werkt), een lichtbak boven mijn aanrecht (super blij mee) en kleine web applets voor persoonlijke doeleinden.
  In de afbeeldingen hier rechts is de bovenste afbeelding het ontwerp van de fiets in Blender. Onder is een foto van de fiets zoals hij nu is. Het blauwe deel van het frame is af, het voorwiel zit er aan en het achterwiel kan eenvoudig gemonteerd worden. Het metaal van het fietsschroot wil moeilijk binden aan de ijzeren kokers, wat het proces vertraagt.
  Bord- en gezelschapsspellen vind ik ook erg leuk. Ik heb hier een hele kast vol en moet regelmatig meer ruimte maken voor nieuwe spellen. Solitaire spellen zoals Wingspan zijn niet aan mij besteed. Role Playing Games zoals Eldritch Horror juist weer wel, of iets eenvoudigs zoals Drop-It. Ook heb ik een aantal eigen spellen bedacht, onder andere voor Rory's Story Cubes.
  Eens in de zoveel tijd heb ik ook een moestuintje. In 2017 had ik hier een bewateringssysteem gemaakt omdat ik 10 dagen op vakantie ging, en na 10 dagen stonden de plantjes er nog altijd vrolijk bij. Na de bouw van mijn werkplaats is de ruimte veel beperkter en staan de tuintjes in de vensterbanken.
  Koken vind ik ook ontzettend leuk, vooral omdat lekker eten erg leuk is. Ik ben tevreden over hoe goed ik kan koken, en mij wordt regelmatig verteld dat ik in een restaurant zou moeten bijleren/beginnen als kok, maar daar ben ik denk ik (nog) niet goed genoeg.
  Als ik alles zou opnoemen dat mij boeit dan wordt dit interview nog een aantal kantjes langer. Dan vermeld ik in ieder geval nog mijn belangrijkste en continue project: mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik heb een aantal meetinstrumenten gevonden en ontwikkeld waarmee ik kan bijhouden hoe goed mijn dagen verlopen met betrekking tot mijn doelen. Onder andere heb ik een doel-persoonlijkheid, en ieder jaar dat ik mijn persoonlijkheid meet (big five) kom ik meer en meer in de buurt van waar en wie ik wil zijn. Andere mensen hebben een interesse in mijn werk getoond, dus geef ik sinds 2021 hier ook begeleiding in.
 • 8) Wat maakt jou een Superprof (behalve het beantwoorden van deze vragen 😉) ?

  Van wat ik heb meegemaakt is het een combinatie van twee hoofdkenmerken: Ten eerste mijn passie voor het onderwijzen van de dingen die ik leuk vind om toe doen. Ten tweede mijn bekwaamheid in de uitvoering daarvan. De terugkoppeling op mijn lesmaterialen en de reflecties op de lessen die ik geef helpen mij om mijn kunde aan te scherpen en om helder te krijgen wat werkt en waarom.
  Het doet me goed te zien wanneer een leerling slaagt in het werken naar het behalen van de zelf gestelde doelen.
--
--

Andere leraren Wiskunde in Hurdegaryp

 • Bijna leerkracht basisonderwijs geeft bijles in het rekenen wat gegeven wordt op de basisschool groepen 3 tot en met 8.

  Ale Pieter

  Tietjerk & Online (via webcam)

  Nieuw
  • 20 €/u
  • 1e les gratis
 • Bijles voor middelbare scholieren en kinderen uit het basisonderwijs in omgeving Leeuwarden!

  Jildau

  Suwald & Online (via webcam)

  Nieuw
  • 18 €/u
  • 1e les gratis
 • 2de jaars wiskunde docent in opleiding aan NHL Leeuwarden. Geef met passie bijlessen in wiskunde en rekenvaardigheden in Leeuwarden. Maatwerk bespreekbaar. Geef vertrouwen, ben rustig en geef al jaren

  Monica

  Leeuwarden

  4 (1 beoordelingen)
  • 18 €/u
  • 1e les gratis
 • Ervaren bijlesdocent Natuurkunde. Erkennen wat je moeilijk vind is de eerste stap om hier beter in te worden.

  Tycho

  Leeuwarden & Online (via webcam)

  5 (3 beoordelingen)
  • 20 €/u
  • 1e les gratis
 • Ex VWO student met ervaring in lesgeven en social work geeft rekenen met trucs en tips die je kunt toepassen. Moeite met plannen? Dan ben je hier aan het juiste adres

  Niels

  Leeuwarden

  5 (3 beoordelingen)
  • 9 €/u
  • 1e les gratis
 • Afgestudeerd Middenkader Engineering Mechatronica op MBO4 niveau . Erg behulpzaam, vriendelijk, sociaal en geduldig. Goed in wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

  Haye

  Leeuwarden & Online (via webcam)

  Nieuw
  • 15 €/u
  • 1e les gratis
 • Jouw wiskunde doelen halen op een prettige manier, maar niet zonder arbeid

  Henk

  Leeuwarden & Online (via webcam)

  Nieuw
  • 20 €/u
  • 1e les gratis
 • Ik zit in 6 VWO en geef vanaf klas 1 al iedereen uitleg met wiskunde, klein talentje van me gok ik :) Ik weet eigenlijk altijd wel een andere manier te vinden om dingen uit te leggen en hoop het ook n

  Anke

  Leeuwarden

  Nieuw
  • 20 €/u
  • 1e les gratis
 • HBO student geeft bijles in wiskunde, natuurkunde en scheikunde online of op locatie.

  Rianne

  Leeuwarden & Online (via webcam)

  5 (1 beoordelingen)
  • 17 €/u
  • 1e les gratis
 • HBO student tot wiskunde docent geeft les op middelbare school niveau. VMBO en onderbouw HAVO/VWO te Leeuwarden

  Samantha

  Leeuwarden & Online (via webcam)

  Nieuw
  • 12 €/u
  • 1e les gratis
 • Leuke spontane dame met een grote wiskunde knobbel kan jullie of jou helpen!

  Demi

  Leeuwarden & Online (via webcam)

  Nieuw
  • 15 €/u
  • 1e les gratis
 • Wiskunde les vanaf vmbo niveau van een leraar wiskunde in opleiding, Drachten

  Jarno

  Drachten & Online (via webcam)

  Nieuw
  • 15 €/u
  • 1e les gratis
 • Student van een sociale gerichte opleiding, met ervaring in Wiskunde bijles, geeft les in Wiskunde, Rekenen en NaSk, voor Havo, VMBO en basisonderwijs.

  Rianne

  & Online (via webcam)

  Nieuw
  • 15 €/u
  • 1e les gratis
 • Technische Wiskunde student aan de TU Delft. 5+ jaar ervaring met bijles geven aan alle leerjaren en doe dit sinds het begin met plezier!

  Daniel

  Delft & Online (via webcam)

  4.9 (18 beoordelingen)
  • 30 €/u
  • 1e les gratis
 • Ervaren online bijles docent met persoonlijke aanpak geeft bijles en examentraining wiskunde

  Adam

  Amsterdam & Online (via webcam)

  4.9 (54 beoordelingen)
  • 35 €/u
  • 1e les gratis
 • Wiskunde
Deskundige in het onderwijs
TU Delft student 
Bijles
Huiswerkbegeleiding
Rotterdam en Omliggende omgeving

  Paul

  Rotterdam & Online (via webcam)

  4.9 (25 beoordelingen)
  • 30 €/u
  • 1e les gratis
 • Ervaren docent geeft bijles wiskunde A, B en C op voortgezet onderwijs niveau.

  Ton

  's-Hertogenbosch & Online (via webcam)

  4.8 (14 beoordelingen)
  • 25 €/u
 • Master student Mechanical Engineering aan de TU Delft geeft online bijles in Wiskunde B en Natuurkunde

  Ayoub

  Amsterdam & Online (via webcam)

  4.9 (21 beoordelingen)
  • 30 €/u
  • 1e les gratis
 • WO leraar TU Delft met wiskunde een 10! vwo6 leerling in 5 dgn geholpen wiskunde B herexamen met 7,5 voor de TU Delft! leerling groep8 advies MAVO/havo: in 3 mnd heeft ze VWO gehaald door rekenen!

  Rong

  Apeldoorn & Online (via webcam)

  4.9 (72 beoordelingen)
  • 35 €/u
 • Als ervaren lesgever en afgestudeerd wiskundige help ik jou graag met het geven van wiskunde bijlessen/examentrainingen!

  Sanne

  Arnhem & Online (via webcam)

  5 (20 beoordelingen)
  • 25 €/u
 • Bekijk de wiskunde leraren