Homepagina
Lessen geven
Groningen 
Groningen 
 • Ambassadeur
 • (11 beoordelingen)
F
Floor
« Perfect! Arianne heeft een hele duidelijke & rustige manier van uitleggen... Lees meer »
F
Floor
« Perfect! Arianne heeft een hele duidelijke & rustige manier van uitleggen waardoor ik de stof veel beter begrijp dan in de les - heel fijn om met haar te leren! Ik ga met meer vertrouwen mijn toetsen tegemoet door de begeleiding van Arianne »
25€/u
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 1u
Lessen aangeboden door Arianne
 • Individueel
De lessen vinden plaats
Onderwezen onderwerpen
 • Frans
 • Spreekvaardigheid - Frans
 • Leesvaardigheid - Frans
 • Vocabulaire - Frans
 • Schrijfvaardigheid - Frans
 • Luistervaardigheid - Frans
Niveaus
 • Alle niveaus

Enthousiaste jonge docent Frans (gewoond in Frankrijk en België) uit Groningen met WO opleiding

Methodologie

Ik baseer mijn lessen op de methode van Grande Lignes en op verschillende creatieve en actieve werkvormen. Het is erg belangrijk dat leerlingen dingen onthouden op een andere manier dan in de methode gepresenteerd wordt. Ik geloof dat dit kan op een originele manier.

Ambassadeur

Dit is de perfecte leraar! Een profiel van goede kwaliteit, een excellent diploma, antwoordt binnen een dag. Arianne plant de eerste les met zorg.

Ervaring

Sinds een aantal maanden geef ik Frans op een middelbare school in het Noorden. Ik geef les met veel enthousiasme les aan verschillende klassen mavo/havo/vwo. Ik heb een driejarige opleiding aan de universiteit gedaan voordat ik aan de lerarenopleiding begon.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 25€/u

Specificaties

Tarief voor een les voor 1 persoon. Elke extra persoon is 10 euro extra.

Lessen aangeboden door Arianne
Individueel
De lessen vinden plaats
Onderwezen onderwerpen
 • Frans
 • Spreekvaardigheid - Frans
 • Leesvaardigheid - Frans
 • Vocabulaire - Frans
 • Schrijfvaardigheid - Frans
 • Luistervaardigheid - Frans
Niveaus
 • Alle niveaus

Arianne's achtergrond

VWO diploma
Diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (Europese Talen en culturen)
Half jaar gestudeerd in Brussel aan de Science Po faculteit.

De 11 beoordelingen over Arianne
 • 4.8/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
F
Floor

Perfect! Arianne heeft een hele duidelijke & rustige manier van uitleggen waardoor ik de stof veel beter begrijp dan in de les - heel fijn om met haar te leren! Ik ga met meer vertrouwen mijn toetsen tegemoet door de begeleiding van Arianne

Reactie van Arianne

Hele goede communicatie met Floor en haar zoon en erg flexibel, fijn!

R
Rob

Excellent! Arianne biedt het materiaal actief aan en spitst het toe op ons niveau en onze leerdoelen.
We hebben het gevoel dat we vooruitgaan.
Merci!

Reactie van Arianne

Rob en Sarah zijn erg gezellig en ze willen graag leren.

G
Gerrie

Excellent! Aardig en bekwaam!

Reactie van Arianne

Goede communicatie en komen afspraken na.

M
Martijn

Perfect! Arianne geeft ons erg plezierig en professioneel les. Ze is flexibel qua dagen- tijden en locatie. We zijn erg blij met haar!

Reactie van Arianne

Het is erg leuk om lessen te geven aan Martijn en Joy, ze willen graag leren en pakken het snel op.

T
Tom

Perfect! Fijn dat Arianne ook helpt met de voorbereiding van de lessen Frans op school.

Reactie van Arianne

Altijd op tijd en in overleg een goede locatie gevonden voor de bijles. Ik raad de leerling aan.

M
Marieke

Perfect! Prettige en snelle communicatie. Met haar commentaar en tips heeft onze zoon zich goed kunnen voorbereiden op het vwo examen Frans schrijfvaardigheid.

Reactie van Arianne

Goede communicatie, snelle reactie en fijn om mee te werken.

K
Kiri

Perfect! Het is erg fijn om les te krijgen van Arianne. Je kan goed merken dat ze ervaring heeft met lesgeven, ik ben blij met haar!

Reactie van Arianne

De lessen met Kiri zijn goed. Ze is rustig en enthousiast en geeft duidelijk aan wat ze precies wil leren.

4 aanbevelingen

E
Erik

Arianne is een goede docent met veel kennis van de Franse taal. Ze is gedreven en enthousiast en heeft veel oog voor haar leerlingen.

N
Nynke

Arianne is goed in Frans. Ze is een betrokken enerverende en enthousiaste docent met potentie.

E
Elsemieke

Arianne is goed in Frans en kan leuk en goed lesgeven op een enthousiaste manier.

H
Hugo

Arianne heeft een zeer goede beheersing van het Frans. Na jaren Frans gestudeerd te hebben in Nederland heeft ze zich de taal eigen gemaakt in Frankrijk, België en Zwitserland. Daarnaast is ze een gedreven docente en weet ze door haar ervaring in het onderwijs altijd goed de lesstof over te brengen op de (bijles)leerling. Door haar kennen en kunnen van het Frans en het onderwijs verdient Arianne de titel Superprof!

Interview met Arianne

VRAAG 01 | 08
1) Praat je deze taal vloeiend door je afkomst of omdat iemand jou deze taal heeft geleerd?
Arianne — Ik praat vloeiend Frans omdat ik het heb gestudeerd aan de universiteit. Daarnaast heb ik een poos in Brussel en in Geneve gewoond, twee steden waar Frans de voertaal is. In Genève werkte ik als au-pair en hoorde ik drie kinderen de hele dag Frans praten, iets wat erg goed was om de spreektaal onder de knie te krijgen. In Brussel, waar ik ook heb gestudeerd, heb ik Frans geleerd omdat al mijn vakken en tentamens in het Frans waren. Momenteel geef ik ook Nederlandse les aan Franse kinderen, kinderen die in de les tegen elkaar voornamelijk Frans spreken. Dit zorgt ervoor dat ik een paar uur per week alleen maar Franse taal hoor, gesproken door jongeren, waardoor ik gelijk weer op de hoogte ben van de laatste trends!
VRAAG 02 | 08
2) Citeer een levend, historisch of fictief persoon die, volgens jou, hét symbool is dat de desbetreffende cultuur vertegenwoordigt
Arianne — Edith Piaf en Coco Chanel zijn voor mij boegbeelden voor wat Frankrijk en de Franse cultuur zijn. En dan met name Coco Chanel's quote: Pour être irremplaçable, il faut être differente, waarmee ze bedoelt dat het niet erg is om 'anders' te zijn, men hoeft zich niet altijd volgens de massa te gedragen.
VRAAG 03 | 08
3) Is er in deze taal een woord, uitdrukking, traditie of typisch soort gedrag dat je bijzonder of leuk vindt?
Arianne — Ik vind het leuk dat ze in het Frans zeggen: Bienvenue chez moi, of simpelweg chez moi wanneer ze willen zeggen: welkom bij mij, of bij mij thuis. Er is geen woord voor 'thuis' in het Frans, maar chez moi vind ik een mooie vervanging omdat het echt betekent: in mijn huis, bij mij thuis. Het geeft mij het gevoel alsof je echt welkom ben in iemand's huis, diegene verwelkomt je echt bij hen, wat ik erg gastvrij vind.
VRAAG 04 | 08
4) Waarom is het belangrijk om deze taal te spreken, of het nou vanuit een academisch, professioneel of meer persoonlijk oogpunt is
Arianne — Frans is een erg belangrijke taal, vooral op diplomatiek gebied. Als je later iets met de Europese Unie wil doen is het van belang dat je vloeiend Frans kan praten. Het lijkt alsof de taal steeds minder belangrijk wordt, maar in Europa is het nog steeds een van de belangrijkste talen op politiek gebied. Daarnaast is er veel vraag naar Frans docenten op middelbare scholen (en docent zijn is natuurlijk het leukste vak dat er is ;)). Als laatste is het handig als je later een baan wil vinden dat je een extra taal spreekt. Het laat zien dat je jezelf hebt ontwikkeld en dat je verder kijkt dan alleen je eigen land en je eigen taal.
VRAAG 05 | 08
5) Wat is het lastigst aan deze taal waar het nemen van lessen bij kan helpen?
Arianne — Als je weinig aanleg hebt voor Frans is het enige wat helpt oefenen, oefenen en oefenen. Je moet doorhebben hoe de taal in elkaar zit voordat je deze echt kan snappen. Zoals bij alle talen is alleen woordjes stampen niet genoeg. Het lijkt voor leerlingen vaak lastiger dan Duits omdat het totaal niet op het Nederlands lijkt, maar eigenlijk is Frans net zo makkelijk als Duits als je een beetje doorhebt hoe het werkt. Er zijn veel uitzonderingen die je simpelweg moet leren, maar als je eenmaal een beetje Frans kan praten zal iedereen onder de indruk zijn!
VRAAG 06 | 08
6) Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Arianne — Ik was op de middelbare school heel slecht in vreemde talen! Ik vond het ontzettend leuk en had wel aanleg voor Engels en Nederlands, maar Frans en Duits wilde gewoon niet helemaal lukken. Toen ik mijn studie Europese Talen en Culturen koos, dacht ik een studie gekozen te hebben die over Europese geschiedenis en politiek ging, met een taal als bijvak. Pas op het introductie-weekend voor de studie werd me verteld dat deze studie een vervanging was voor Franse Taal en Cultuur, en ik dus eigenlijk student Frans was…. Gelukkig heeft het heel goed uitgepakt en doceer ik tegenwoordig met veel plezier Frans!
VRAAG 07 | 08
7) Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over enkele reizen die je gemaakt hebt.
Arianne — Zoals ik al zei heb ik in Brussel en Geneve gewoond. Daarnaast heb ik vier maanden gereisd waar ik de VS, Japan, Taiwan, Vietnam en meer landen heb bezocht. Hier heb ik weinig Frans gesproken, maar toch waren het erg leuke reizen. Wat ik vooral aan kan raden is Couchsurfing, waar je bij verschillende mensen thuis blijft slapen in ruil voor verhalen over het land waar je vandaan komt of in ruil voor een maaltijd uit je land. Ik heb hutspot gemaakt bij een Taiwanees gezin, iets wat ze erg lekker vonden.
VRAAG 08 | 08
8) Wat maakt jou een Superprof, naast het feit dat je je kunt uitdrukken in verschillende talen?
Arianne — Ik ben een rustig maar zelfverzekerd persoon, iets wat zorgt voor veel rust en structuur in mijn lessen. Daarnaast ben ik nog relatief jong en ben ik op de hoogte van de 'jongeren cultuur', in Frankrijk en ook in Nederland. Ik probeer leerlingen altijd iets mee te geven van wat er op dit moment aan de hand is in Frankrijk, iets wat ze vaak erg leuk vinden!

Vergelijkbare leraren

Frans in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Spreekvaardigheid - Frans. Leren is geen probleem meer, Leesvaardigheid - Frans toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Vocabulaire - Frans is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Groningen
Studente Europese Talen en Culturen wil de prachtige Franse taal graag met haar leerlingen delen
20€
Jolijn
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

WO student Frans zoekt leerlingen om haar plezier in Frans over te brengen. Methodologie Doordat ik weet hoe moeilijk het...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Ik zit momenteel in mijn afstudeerjaar van de Tweedegraadslerarenopleiding Frans, ik heb veel ervaringen met de onderbouw en allerlei verschillende niveaus!
10€
Cera
1e les gratis!

Ik hou van structuur. Ik bied grammatica graag aan door middel van filmpjes, maar ook door middel van een digitale uitleg....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Afgestudeerde WO studente met minor Frans, gestudeerd in Parijs, geeft Frans t/m VWO niveau!
12€
Aileen
1e les gratis!

Ik behandel de onderwerpen op een vrije manier, waar ik denk dat een student meer hulp nodig heeft zal ik zorgen dat dit er...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Studente persoonlijke begeleider specifieke doelgroepen geeft bijles in de leukste taal Frans op Havo niveau en natuurlijk lager!
20€
Ilja
1e les gratis!

Ik vind het heel belangrijk dat ik me aanpas op de leerling voor me. Ik heb dus vele manieren voor leren en toepassen en ben...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Eerstegraads docente Frans uit Groningen geeft Franse les op verschillende niveaus!
25€
Lieke
1e les gratis!

Je bent vrij om aan te geven wat je graag zou willen leren met betrekking tot de Franse taal en cultuur. Ik maak veel eigen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
WO student Europese Talen en Culturen geeft bijles in Frans online en in Groningen
17€
Merin
1e les gratis!

In mijn lessen wil ik graag aan de hand van herkenbare aspecten van andere talen laten zien hoe de Franse taal in elkaar zit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
WO student geeft Frans bijles op middelbaar school niveau en hbo niveau
20€
Ashley
1e les gratis!

Als jonge docent probeer ik moderne materialen te gebruiken. Niet alleen uit een boek werken dus, maar ook gebruikmaken van...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Assen
1e-graads docent Frans met ruim 25 jaar onderwijservaring in VO en MBO geeft (bij)les Frans, Nederlands, Communicatietraining, Verslagen schrijven, Presentatietraining
20€
Maeyken
1e les gratis!

Ik vind het leuk om grammatica uit te leggen en je te helpen de juiste woorden te vinden voor wat je wilt zeggen. Daarnaast...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Hoogeveen
Je parle français: ik ben een gemotiveerde en enthousiaste WO-student Frans die jou graag helpt bij het leren van deze taal
17€
Marije
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik behandel onderwerpen op een manier die bij jou past, op jouw niveau. Heb je moeite met leesvaardigheid,...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Badhoevedorp
Française uit Badhoevedorp geeft privéles frans met unieke, effectieve maar gezellige methode
25€
Dominique
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

door gebruik van kinderboeken zijn mijn lessen ludiek en door het gebruik van dagelijkse taal is de vocabulaire makkelijker...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Sneek
WO student Frans zoekt leerlingen om haar plezier in Frans over te brengen.
17€
Jolijn
 • (7 beoordelingen)
1e les gratis!

Doordat ik weet hoe moeilijk het is om een vreemde taal te leren probeer ik de lessen zo herkenbaar en plezierig mogelijk te...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
WO 1e graad bevoegd docent, les op maat, 13 jaar ervaring, alleen privélessen, alle niveaus
25€
Berend-Jan
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn lessen geef ik aan de hand van leerboeken en/of op maat, met lees- luisterteksten van internet. Lacunes in kennis...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Eindhoven
Wil je hulp met Frans op de middelbare school? Geef het aan!
20€
Edith
1e les gratis!

Welke materialen gebruik je om Frans te leren? Wat zijn jouw knelpunten? Lezen, schrijven, spreken, of luisteren?...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bergen op Zoom
***FRANS LEREN met een fransatlige zonder moeite ( of een toch beetje ;) ) in Bergen op Zoom***
30€
Salim
1e les gratis!

We leren een taal op een leuke manier en geen saai "blablabla" theorie. Een taal ga je echt onthouden als je deze vaak...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Student from Geneva at the Gerrit Rietveld Academie who teaches french :)
20€
Anna
1e les gratis!

My teaching method is quite free. I base myself on the expectations of my students to prepare my lessons. Every week I...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Oudenbosch
Franse les voor VO - ervaring opgedaan door HBO opleiding, bedrijfsleven en vele bezoeken aan la douce France !
20€
Ilse
1e les gratis!

Stap voor stap bekijken waar de problemen liggen aan de hand van in 1e instantie het lesboek. Wat lukt er wel en wat niet?...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur Niet beschikbaar Niet beschikbaar 25€
Boek een les