Ik daag je uit te dagen om alles te proeven en de achtergrond van ingrediënten en recepten uit te zoeken. We gaan hands-on koken van traditionele en historische recepten, maar aangepast op de moderne keuken.
De lessen zijn geschikt voor iedereen die houdt van koken en geïnteresseerd is in de geschiedenis van ons voedsel.
Als je je echt wil inleven in een andere tijd, is de smaak en geur natuurlijk het allerleukst. Door te koken, leer je over smaakcombinaties, technieken en ingrediënten die je niet snel ergens anders zult vinden. Denk bijvoorbeeld aan met peper gevulde dadels (heerlijk!), je eigen speculaaskruiden bereiden of onbekende smaakmakers als wijnruit of asefoetida.
Als geschiedenisdocent en enthousiaste kookgek maak ik al jaren gebruik van bekende en minder bekende ingredienten in mijn geschiedenislessen.
Op verschillende scholen heb ik samen met leerlingen zelfs een heus Romeins buffet gekookt, wat ontzettend leuk was.
Nu wil ik samen met jullie een heuse culinaire tijdreis maken. Ga je mee?
Bij online lessen krijg je vooraf de ingrediëntenlijst om aan te schaffen.
Bij lessen bij mij thuis breng ik de ingrediënten apart in rekening.
Ik ben een universitair geschoolde geschiedenisdocent en ben altijd al het meest geïnteresseerd geweest in het dagelijks leven van vroeger. Omdat ik ook heel graag in de keuken sta, is het geven van historische kookles mijn ideale manier om mijn passie voor geschiedenis, koken en bakken te combineren.
Koken in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Wereldkeuken. Leren is geen probleem meer, Traditionele keuken toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Mediterraanse keuken is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!
Bij de leraar thuis | Bij jou thuis | Online (via webcam) | |
1 uur | 25€ | Niet beschikbaar | 20€ |
5 uur | 110€ | Niet beschikbaar | 100€ |
10 uur | 200€ | Niet beschikbaar | 200€ |