
Nitzan
Geverifieerd lerarenprofiel
- Uurtarief 25€
- Reactietijd 2h
- Aantal studenten 3
1e les gratis!
Historisch koken! Spannende recepten en onbekende ingrediënten uit verschillende tijden en culturen, van Romeins tot nu.
-
- Geldrop
- Bij de leraar thuis
- Online (via webcam)
Over deze les
Ik daag je uit te dagen om alles te proeven en de achtergrond van ingrediënten en recepten uit te zoeken. We gaan hands-on koken van traditionele en historische recepten, maar aangepast op de moderne keuken.
De lessen zijn geschikt voor iedereen die houdt van koken en geïnteresseerd is in de geschiedenis van ons voedsel.
onderwerpen
- Koken
- Wereldkeuken
- Traditionele keuken
-
+3
Mediterraanse keuken
Arabische keuken
Afrikaans koken
talen
- Engels
- Nederlands
niveaus
- Alle niveaus
Over Nitzan
Als je je echt wil inleven in een andere tijd, is de smaak en geur natuurlijk het allerleukst. Door te koken, leer je over smaakcombinaties, technieken en ingrediënten die je niet snel ergens anders zult vinden. Denk bijvoorbeeld aan met peper gevulde dadels (heerlijk!), je eigen speculaaskruiden bereiden of onbekende smaakmakers als wijnruit of asefoetida.
Als geschiedenisdocent en enthousiaste kookgek maak ik al jaren gebruik van bekende en minder bekende ingredienten in mijn geschiedenislessen.
Op verschillende scholen heb ik samen met leerlingen zelfs een heus Romeins buffet gekookt, wat ontzettend leuk was.
Nu wil ik samen met jullie een heuse culinaire tijdreis maken. Ga je mee?
Tarieven
pakketten
- 5u: 110€
- 10u: 200€
webcam
- 20€/u
gratis lessen
- 30min.
Specificaties
Bij online lessen krijg je vooraf de ingrediëntenlijst om aan te schaffen.
Bij lessen bij mij thuis breng ik de ingrediënten apart in rekening.