Homepagina
Lessen geven
Utrecht 
Timo - Prof gitaar - Utrecht
Utrecht 
 • (1 beoordeling)
E
Eveline
« Excellent! Timo is vriendelijk betrokken en enthousiast. Weet wat hij doet en... Lees meer »
E
Eveline
« Excellent! Timo is vriendelijk betrokken en enthousiast. Weet wat hij doet en denkt graag met je mee. Iedere week ga ik met plezier naar mijn muziekles! »
30€/u
1e les gratis!
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 24u
Lessen aangeboden door Timo
 • Individueel
De lessen vinden plaats
Onderwezen onderwerpen
 • Gitaar
 • Akoestische gitaar
 • Elektrische gitaar
 • Muziek
 • Basgitaar
Niveaus
 • Beginner
 • Intermediate
 • Gevorderd
 • Kind
 • Professioneel

Gitaar en Basgitaarles voor zowel beginners als gevorderden, door een jonge maar ervaren muzikant (Afgestudeerd van het Conservatorium). Zowel in Utrecht als in Ede.

Methodologie

De lessen die ik verzorg verschillen natuurlijk per leerling. Als een leerling de nieuwe Steve Vai, Van Halen of Hendrix wil worden, zal ik de lessen anders structureren dan wanneer een leerling louter akoestische 'kampvuurmuziek' wil maken. Dus de vraag moet van de leerling komen, dan stellen we samen de doelen, en verzorg ik een traject om die doelen te behalen.

Ervaring

Ik ben in 2017 afgestudeerd van de Academy of Contemporary Music, in Guildford, Engeland, met als hoofdvak Gitaar Performance. In mijn tijd als muzikant heb ik nu ruim anderhalf jaar aan leservaring en zo'n 15 jaar podiumervaring. Ik vind het fantastisch om anderen te motiveren in het maken van muziek, wat mij zoveel toffe dingen heeft gebracht in mijn leven!

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 25€/u
Lessen aangeboden door Timo
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Gitaar
 • Akoestische gitaar
 • Elektrische gitaar
 • Muziek
 • Basgitaar
Niveaus
 • Beginner
 • Intermediate
 • Gevorderd
 • Kind
 • Professioneel

Timo's achtergrond

Mijn CV kan opgestuurd worden op aanvraag.

De beoordeling over Timo
 • 4/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
E
Eveline

Excellent! Timo is vriendelijk betrokken en enthousiast. Weet wat hij doet en denkt graag met je mee. Iedere week ga ik met plezier naar mijn muziekles!

Interview met Timo

VRAAG 01 | 08
Vertel ons wanneer je passie voor muziek is begonnen en, specifieker, wanneer de voorliefde voor jouw instrument is begonnen.
Timo — Ik ben al vroeg begonnen met het maken van muziek! Ik ging op pianoles toen ik 4 was, maar vond het al snel tijd voor een ‘band’ instrument, ik werd immers opgevoed met invloeden van The Beatles, Red Hot Chili Peppers, Jimi Hendrix, The Who, etc. Ik was samen met mijn vader toen ik 6 was naar een open dag van de locale muziekschool gegaan en na even getwijfeld te hebben bij het bijwonen van een gitaarles heb ik toen toch voor basgitaar gekozen. En al snel daarna (op mijn 7e) startte ik mijn eerste bandje samen met mijn broer op drums en een vriend op gitaar. Ik kreeg daardoor ook interesse in de andere instrumenten! Ik heb toen naast basgitaar ook een aantal jaar drumlessen gevolgd, totdat ik op mijn twaalfde verliefd werd op de elektrische gitaar. Sindsdien heb ik nu in allerlei verschillende bands gespeeld, in allerlei verschillende stijlen en speelde soms gitaar, soms basgitaar, en soms een afwisseling tussen allebei. Maar het moment dat ik wist dat muziek mijn passie was, was bij het zien van het optreden van de Red Hot Chili Peppers, Live At Slane Castle. De manier waarop ze lol hebben op het podium, zo ontzettend geskilled zijn in hun instrumenten en er zichtbaar passie voor hebben, ik wist gewoon dat ik daar ook mee bezig moest zijn.
VRAAG 02 | 08
Naar welke muziek zou je grijs kunnen draaien zonder er gek van te worden?
Timo — Alle albums van The Beatles, zonder twijfel! De LP’s hangen hier met trots aan de muur!
VRAAG 03 | 08
Vertel ons over de moeilijkste of bijzonderste les die je ooit gegeven hebt!
Timo — Ik zou er niet 1 kunnen kiezen, maar op het moment is mijn jongste leerling een jaar of 8, en mijn oudste leerling een jaar of 65, dus de uitdagingen en obstakels die er bij die twee uitersten voorbij komen vind ik toch wel het mooiste aan het lesgeven, vooral omdat ik zie dat er genoten wordt, geleerd wordt en vooral gewoon heerlijk gespeeld wordt!
VRAAG 04 | 08
Wat is volgens jou het moeilijkste instrument om meester te worden en waarom?
Timo — Ik denk dat ik dan trompet kies. Bij piano is het heel simpel om een toon te krijgen, je drukt een toets in. Bij snaarinstrumenten al iets lastiger, dan moet de juiste noot ingedrukt worden, EN er moet een snaar aangeslagen worden. Maar bij koperen blaasinstrumenten? Niet alleen moeten de juiste ventielen ingedrukt worden, moeten je lippen op de juiste manier tegen het mondstuk aanzitten, maar dan moet de trilling ook nog precies goed zijn om de juiste toon of boventoon tevoorschijn te toveren?! Niet te doen als je het mij vraagt!
VRAAG 05 | 08
Wat zijn, volgens jou, de sleutels tot succes (naast de sol- en fasleutel)?
Timo — De sleutels zijn er naar mijn idee drie: Interesse, Motivatie en Doorzettingsvermogen. Je moet geïnteresseerd zijn in een instrument en in de muziek die je daarmee kan maken om gemotiveerd te raken. Je moet gemotiveerd en leergierig zijn om beter te worden in het beoefenen van het instrument, en je moet bij enige tegenslagen of langzamere verbetering dan je verwacht had niet bij de pakken neer gaan zitten maar een beetje doorzetten!
VRAAG 06 | 08
Noem een of meerdere muzikanten met wie je graag zou willen jammen in een bar om 2 uur 's nachts en vertel ons waarom!
Timo — Dave Grohl (Foo Fighters). Een enorme inspiratie voor mij. Ik kan iedereen die ook maar een beetje liefde heeft voor muziek de documentaires 'Sound City' en 'Back And Forth’ aanraden. En zelfs onlangs heeft hij in zijn eentje een minidocumentaire uitgebracht op youtube, die heet PLAY, waarin hij zichzelf uitgedaagd heeft om een instrumentaal nummer van 25 minuten te schrijven, daarvan alle partijen en instrumenten zelf in te spelen, en sterker nog, elke partij in 1 take op heeft genomen. Nou als dat niet geweldig is om mee te kletsen en te jammen, weet ik het ook niet meer.
VRAAG 07 | 08
Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd (en niet per se hoe je gevierd hebt dat je was toegelaten op het Conservatorium) ?
Timo — Voor mijzelf was het een aantal jaar geleden toen ik midden in mijn studie zat af en toe flink zwoegen. Ik was alleen maar bezig voor school, verslagen schrijven, onderzoek doen, nummers instuderen voor een performance die binnenkort beoordeeld wordt. Maar zelfs op dat moment, waarbij ik vaak op school al 6 uur of meer gitaar had gespeeld en dan thuis nog eens uren aan het oefenen was voor school, merkte ik dat als ik dan in de avond eindelijk een rustmomentje voor mezelf nam, ik alsnog de gitaar of basgitaar erbij pakte om gewoon even te gaan zitten spelen, in de meest pure zin van het woord ‘spelen’: zonder verwachtingen, zonder druk, zonder doel of reden. En op dát moment kwamen altijd de beste ideeën naar boven. Toen besefte ik met dat de term ‘gitaar spelen’ de beste woordkeuze is die men heeft kunnen maken; het moet altijd als spelen voelen om de mooiste dingen te kunnen maken.
VRAAG 08 | 08
Wat maakt jou een geliefde Superprof bij al je leerlingen? (Een beetje opscheppen over jezelf kan nooit kwaad, toch?)
Timo — Ik denk dat de meeste leerlingen het vooral leuk vinden dat ik als docent echt probeer te kijken naar bij een leerling past. Niet alleen qua niveau, maar ook qua voorkeuren, muzikale interesses, hun eigen ambities en idolen en hun eigen verwachtingen van het instrument. Ik heb daarom ook geen vaste aanpak of vaste methode waarop ik mijn lessen indeel. De ene leerling wil graag de nieuwe Steve Vai worden, dan leggen we wat extra focus op soleren en toonladders. Niet dat de rest dan niet aan bod komt, maar dan leg ik de aandacht wat meer op de dingen die voor die leerling van belang zijn. Een andere leerling wil zelf graag nummers schrijven, prima, dan kijken we naar een aantal akkoorden waarmee je al snel je eerste liedje kan schrijven, en als je een beetje tevreden bent nemen we het gewoon op! Dan kunnen we zelfs nog even kijken naar eventuele baspartijen, piano, drums, zang, etc. Dus het is maar net waar de leerling interesse in heeft, dan gaan we daar gewoon lekker mee aan de slag!

Vergelijkbare leraren

Gitaar in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Akoestische gitaar. Leren is geen probleem meer, Elektrische gitaar toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Muziek is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Utrecht
Gitaar fanaat geeft les in rock, blues en jazz gitaar (voor beginnende en gevorderde gitaristen)
20€
Frederik
1e les gratis!

Vertel me wat voor muziek je leuk vindt en dan gaan we samen aan de slag om het te leren spelen. We gaan praktisch aan de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Utrecht
23-jarige muzikant geeft gitaarles en productie/songwriting les, zowel online als bij de leerling thuis.
20€
Daan
1e les gratis!

Hallo daar! Ik ben een 23-jarige muzikant die ervaring heeft met in bands spelen, eigen nummers maken, produceren en...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Vooropleiding conservatorium afgerond, 12 jaar muzikant, jong (22 jaar), zeer enthousiast, lessen op maat: muziektheorie, skills, sound, techniek, repetoire.
20€
Jeroen
1e les gratis!

Mijn lessen zijn altijd op maat waarin de leerling en zijn/haar muzikale ambities/wensen centraal staan. Of je nou een...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Berklee College of Music Graduate offers private lessons of Guitar, Harmony & Improvisation in Utrecht
30€
Hernan
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

The way I teach actually depends entirely on the student. The way I explain the concepts, plan and structure the lessons and...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Utrecht
Guitar lessons (electric,acoustic,classical), Improvisation and theory lessons. 
Classical guitar degree (Ph. Nakas Conservatory) Bachelor studies of 
jazz&pop guitar department (Utrecht Conservatory)
35€
Panagiotis
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

I teach classical, acoustic, electric guitar and music theory. Besides the basic technique and theory knowledge, which Ι...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Al 10 jaar geef ik gitaarles aan beginners en gevorderden! Wil jij je favoriete nummers leren op de gitaar én zonder daarvoor noten te hoeven leren? Dan ben je bij mij op het goede adres!
25€
Jaimy
1e les gratis!

De lessen duren 45/60 min en worden online gegeven met een webcam en gitaartablatuur. Vanaf mijn 15e begon ik met lesgeven...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Student Muziek & Technologie, geeft les over muziektheorie en gitaar gerelateerde concepten.
25€
Max
1e les gratis!

Ik wil mijn lessen baseren op het aanvliegen van de gitaar en gerelateerde instrumenten op een manier die beheerst en eigen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Master's graduate student teaches guitar (electric, acoustic), theory & song-writing in Utrecht
35€
Giannis
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

The structure of the lesson is adapted on the needs of each student. Some set material will be used, but the course of the...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Berklee Graduate offers private lessons of Film Scoring, Music Production, Orchestration & Arranging in Utrecht
30€
Hernan
1e les gratis!

The way I teach actually depends entirely on the student. The way I explain the concepts, plan and structure the lessons and...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Utrecht
Ervaren Utrechtse gitarist/basgitarist/zanger geeft privé lessen. Begeleid ook het maken van 'thuis-opnames'.
20€
Guus
1e les gratis!

Ik geef 'aanschouwelijk' onderwijs, dus theorie komt op de tweede plaats (geen notenschrift dus). Vooral bandcoaching wordt...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Drumles voor een lage prijs! Perfect voor beginners die extra les willen.
15€
Max
1e les gratis!

Les krijgen op je eigen vertrouwde locatie. In het echt of via de webcam. Als beginner beginnen we bij de basis van het...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
UTRECHT Songwriting les (eigen liedjes schrijven!), Zangles, Pianoles, Bandles, Leren video's maken/editen!
25€
Renée
1e les gratis!

Wil jij zangles? bandles? pianoles? songwriting/samen liedjes schrijven? Dan ben je op het goede adres! Afgestudeerd:...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
I am an Italian cellist that gives lesson of cello and music theory in Utrecht for all ages and levels
30€
Ludovica
1e les gratis!

As a teacher, for me is fundamental to treat all the specific knowledge of the cello (technique, sound, repertoire and music...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Ervaren gitaardocent op centrale plek in Wittevrouwen, Utrecht. Gitaar, bas, theorie en muziekproductie
50€
Wouter
1e les gratis!

Bij voorkeur werk ik niet met lesmethodes en notenschrift, tenzij je dit zelf graag wil. Persoonlijk vind ik dat ik vanuit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 30€ Niet beschikbaar 25€
Boek een les