Homepagina
Lessen geven
Hendrik-ido-ambacht 
17€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 5u
Lessen aangeboden door Mike
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Geschiedenis
 • Maatschappijleer
 • Aardrijkskunde
Niveaus
 • Alle niveaus

WO Student Rechten & Criminologie geeft bijlessen in verscheidene vakken aan scholieren van verschillende niveau's.

Methodologie

Ik geloof dat iedere leerling anders denkt en beredeneert. Daardoor ervaart iedere leerling andere struikelblokken die verschillende aanpakken behoeven. Om deze reden ben ik voorstander van een persoonsgerichte-aanpak waarbij de obstakels en de leerling zijn/haar karakter als leidraad dienen voor de inhoudelijke vormgeving.

De eerste bijles zal daarom vooral een soort intake-gesprek zijn. Het doel van dit gesprek is allereerst natuurlijk een prettige kennismaking, maar is er evengoed op gericht om samen met de leerling na te denken over wat bepaalde lesstof voor hem of haar zo lastig maakt. Gaat het bijvoorbeeld fout op de toetsen of ook daarvoor al, in de les? Komt het door de lastige of langdradige vraagstelling of is het lastig in te zien hoe je aan de opgave moet beginnen? Dergelijke vragen zullen ons in de juiste richting moeten wijzen.

Op basis van deze brainstorm zal ik de volgende lessen vormgeven en het eventuele oefenmateriaal selecteren. Vanzelfsprekend zullen ook latere suggesties of opmerkingen van de leerling hierop invloed uitoefenen. Ik vindt het namelijk belangrijk dat de leerling zich prettig voelt om veel vragen stellen en aan te geven wanneer iets niet duidelijk is. Het is immers mijn taak om hem of haar te helpen en wanneer dat niet lukt is het mijn verantwoordelijkheid om het op zo'n wijze uit te leggen dat het wel duidelijk wordt. Wat je echter vaak ziet is dat jongeren het zichzelf aanrekenen wanneer ze de uitleg niet begrijpen, terwijl het hartstikke logisch is als het kwartje niet direct valt, al helemaal bij de vakken die de leerling als lastig ervaart.

Naar mijn mening verdient iedere leerling dus een bijles die aansluit bij wat hij of zij nodig heeft. Ik let hierbij tevens op meer algemene valkuilen in het leven van een middelbare scholier, bijvoorbeeld wanneer ik vermoed dat het misgaat bij het inplannen van huiswerk of de methode van leren. Oplossingen kunnen dan gevonden worden in een (al dan niet uitgebreide) weekplanning of door gebruik te maken van creatieve leeroplossingen zoals flashcards of (wanneer in groepsverband) Kahoot-quizzen.

Uiteindelijk is het mijn doelstelling om de leerling zo goed mogelijk te begeleiden in zijn of haar ontwikkeling op het gebied van de lastige vakken, en de leerling de handvatten te bieden om in de toekomst op eigen kracht beter te worden. Gedurende de bijlessen focus ik me dan ook op het creëren en stimuleren van de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de student.

Ervaring

Hallo, mijn naam is Mike. Ik heb aan de Erasmus Universiteit Rotterdam criminologie gestudeerd en volg hier tevens de opleiding rechten. Ik heb dan ook een universitaire loopbaan waarmee ik tevreden mag zijn, maar dit is niet zonder slag of stoot gegaan. In de onderbouw van het VWO was ik een moeilijke leerling die soms moeite had met het tempo en zich bij bepaalde vakken gemakkelijk liet demotiveren wanneer de draad eenmaal kwijt was. In die periode heb ik ook meegemaakt wat voor een verschil huiswerkbegeleiding en individuele bijlessen kunnen maken voor iemands ontwikkeling. Om die reden ben ik op latere leeftijd huiswerkbegeleiding gaan geven op middelbare scholen. Hoewel ik dit met plezier heb gedaan, lijkt het me leuk om een andere weg in te slaan door bijlessen te geven. Zodoende is er meer tijd om leerlingen individueel bij te staan en ze beter bij hun problemen te kunnen helpen.

Tarieven

Reiskosten : 5€

Specificaties

Nadere afspraken (bv. over eventuele reiskosten) worden in overleg kortgesloten.

Naast een gratis eerste les is het natuurlijk ook mogelijk eerst een kennismakingsgesprek te houden. Afhankelijk van uw voorkeuren kan dit gesprek telefonisch of face-to-face plaatsvinden.

Lessen aangeboden door Mike
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Geschiedenis
 • Maatschappijleer
 • Aardrijkskunde
Niveaus
 • Alle niveaus

Mike's achtergrond

Ik ben afgestudeerd op de Erasmus Universiteit Rotterdam in criminologie. Daarnaast ben ik daar nog actief als rechtenstudent. Voor een periode van 2 jaar heb ik deze studies naast elkaar gevolgd en maakte ik dagelijks vele uren vrij om met mijn neus in de studieboeken te duiken. In deze periode heb ik het belang van voorbereiding en het voordeel van interesse en vertrouwen ondervonden. In het schooljaar van 2017-2018 heb ik mijn eerste opleiding afgerond, waardoor ik nu meer ruimte heb om bijles te geven.

Ik heb een half jaar huiswerkbegeleiding gegeven op een middelbare school. Ik werkte hier met kleine klasjes van middelbare scholieren van verschillende niveau's en jaren. Hoewel deze klasjes vooral gericht waren op het ontwikkelen van studievaardigheden, was het tevens mijn taak de leerlingen inhoudelijk bij te staan bij de vakken die zij lastig vonden. Bepaalde aspecten van de huiswerkbegeleiding heb ik overgenomen in mijn bijlesmethode. Zo schrijf ik op verzoek van de ouders logboekstukjes over de bijlessen en probeer ik indien nodig (en met toestemming) ook contact te zoeken met de school en/of de docent.

De klasjes werden grotendeels gevuld door jongens en meisjes met sociale beperkingen of concentratiegebreken zoals ADHD, ADD, autisme of PDD-NOS. Als ADHD'er weet ik maar al te goed hoe vervelend het kan zijn om soms even weg te dromen gedurende de les en vervolgens het gevoel te hebben mijlenver achterop te zijn geraakt. Juist bij deze leerlingen is het naar mijn mening essentieel om intensief op zoek te gaan naar de wijze van uitleggen die bij hen goed aanslaat. Indien zij namelijk stelselmatig onderwijs krijgen op een manier die te snel gaat of te veel aan de verbeelding overlaat, kunnen zij kiezen: enerzijds om dit steeds opnieuw aan te geven en anderzijds om zich erbij neer te leggen. De eerste keuze kan op termijn leiden tot verlies aan vertrouwen in het eigen kunnen en niet iedere docent kan/wil zich aanpassen. De tweede keuze is natuurlijk nooit wenselijk. Ik heb gemerkt dat ik me als ADHD'er goed kan inleven in de problemen die leerlingen kunnen hebben met de lesstof en ik hoop ze te kunnen laten zien dat je ook met een beperking ver kan komen in het leven.

Kortom ben ik een geduldige en enthousiaste bijlesgever die ernaar streeft om de valkuilen van een leerling te vinden en gezamenlijk te zorgen voor verbetering op de lange termijn. Als ADHD'er en voormalig bijlesstudent kan ik me goed inleven in de knelpunten en realiseer ik me het belang van geduld, oefening en vertrouwen. Met mijn ervaring als huiswerkbegeleider heb ik geleerd dat er voor iedere leerling een leermethode bestaat die voor hem of haar geschikt is. Ik hoop ook uw zoon of dochter te kunnen bijstaan in de zoektocht naar de juiste manier van leren.

Vergelijkbare leraren

Geschiedenis in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Maatschappijleer. Leren is geen probleem meer, Aardrijkskunde toegankelijk voor iedereen!

Hendrik-Ido-Ambacht
Student geeft met enthousiasme schoolvakken en examentrainingen Aardrijkskunde, Geschiedenis en Maatschappijwetenschappen in regio Rotterdam en Dordrecht.
15€
Jasper
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Als ik les geef doe ik dat zo interactief mogelijk. ik stel veel vragen aan mijn leerlingen om ze zelf aan het nadenken te...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Alblasserdam
WO student International Business Administration geeft Geschiedenis les op middelbare school niveau.
15€
Melisa
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven verschilt natuurlijk per vak. Een geschiedenisles ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een les...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Zwijndrecht
Ex Student Bouwkunde MBO 4 Geschiedenis is mijn passie. En enthousiaste werkhouding
12€
Bruno
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op mijn eigen kennis en studies van proffesoren. Ik zou streng maar rechtvardig les geven zoals ik het...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Dordrecht
Hbo Rechten Student geeft les in maatschappijleer. Mavo en de havo afgerond.
10€
Chaima
1e les gratis!

Ik behandel de onderwerpen met een sterke uitleg waarbij ik voorbeelden gebruik. Alles op de niveau van de leerling zodat er...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Alblasserdam
HBO studente Commerciële Economie, geeft aardrijkskunde bijles aan middelbare scholieren. Omgeving te Alblasserdam
10€
Yasmin
1e les gratis!

Ik behandel de lesstof in stukjes en leg alles uit door middel van makkelijke voorbeelden. Bovendien zal ik je ook vragen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
HBO student maatschappijleer met een universitaire achtergrond in sociologie en antropologie. Voornaamste streven is voor meer mindfulness en begeleiding op persoonlijke ontwikkeling op scholen.
20€
Tommie
1e les gratis!

Mijn lessen verschillen met de dag. Ik maak vooral gebruik van beeld en geluid en ben bezig met ontwikkelingen in het...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Dordrecht
Ik ben een HBO student die les geeft op VMBO/HAVO/VWO niveau
13€
Hawar
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is een actieve les waarbij ik de leerling heel erg betrek met de les waardoor het leuk word

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Dordrecht
HBO student geeft geschiedenis les op alle niveau’s van de middelbare school
13€
Hawar
1e les gratis!

Ik probeer een actieve les te geven waarbij je echt actief bezig bent met het stof waardoor het leuk word om het te leren

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Krimpen aan den IJssel
HBO student lerarenopleiding geschiedenis geeft enthousiast les op het MBO en op het VO
30€
Ruben
1e les gratis!

Ik ben redelijk vrij in verschillende structuren van lesgeven. Ik probeer verschillende werkvormen toe te passen. Ik vind...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
's-Gravendeel
WO Student geeft bijles geschiedenis aan leerlingen op het VMBO, MBO, HBO en WO.
10€
Maurice
1e les gratis!

Eerst kijken waar de pijnpunten zitten, gezamenlijk de stof doornemen en dan nogmaals geherstructureerd toedienen. Geduld...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur Niet beschikbaar 22€ Niet beschikbaar
Boek een les