Uitstekend
reviews

Onze selectie van leraren Latijn

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze leraren hebben een gemiddelde rating van 5.0 gemeten over meer dan 54 beoordelingen.

17 €/u

De beste prijzen: 99% van de leraren biedt de eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €17 per uur.

6 h

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen 6 uur.

Latijn leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen Latijn

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Ontdek nieuwe dingen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren!

FAQ

💰 Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Latijn?

De gemiddelde prijs van lessen Latijn is €17.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij jou thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Latijn nemen?

Met de hulp van een leraar Latijn kun je goed worden in Latijn.

Onze privéleraren delen hun expertise zodat jij elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtenservice maakt het voor je mogelijk om in contact te komen met de leraren op onze website en met ze te overleggen over je lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Latijn volgen, thuis, via de webcam?

80% van de leraren biedt ook lessen Latijn aan via de webcam.

En wist je dat online cursussen Latijn meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen Latijn bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓 Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Latijn?

Er zijn momenteel 225 leraren beschikbaar bij jou in de buurt om Latijn lessen te geven.

Je kunt de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind jou ideale leraar uit 225 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Latijn beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 54 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 5.0 uit 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om je te helpen.

Je kunt de gebruikersreviews bekijken  via de review-pagina.

Zin om aan de slag te gaan met Latijn?

We hebben een enorm aanbod aan leraren Latijn!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Latijn bijles: het perfecte middel om jou te laten excelleren

Volg je bijles Latijn met een deskundige leraar op dit gebied bij jou in de omgeving

Krijg jij het vak Latijn op school en heb jij hier moeite mee? Laat je dan helpen door een van onze vele Latijn experts bij jou in de omgeving. Over heel Nederland beschikken wij over leraren gespecialiseerd in Latijn die jou graag willen helpen met het geven van bijles. Het kan ook voorkomen dat je niet op school zit maar voor specifieke doeleinden kennis wilt opdoen over het Latijn. Veel van onze Latijn leraren willen jou hier graag bij helpen. Kom er snel achter welke van onze Latijn leraren momenteel beschikbaar zijn in jouw woonplaats.

Belang van het Latijn

Veel Europese talen, vooral Romaanse talen zoals het Italiaans, Frans, Spaans en Portugees zijn ontwikkeld vanuit het Latijn. De Romaanse talen zijn oorspronkelijk dialecten van het Latijn die zich na vele eeuwen hebben ontwikkeld tot zelfstandige talen. Een groot deel van Europa en een deel van Noord-Afrika en West-Azië waren ooit deel van het Romeinse Rijk.

Ook talen zoals Nederlands, Engels en Duits hebben sterke invloeden uit het Latijn. Nederlands bevat veel woorden die zijn afgeleid van het Latijn, meer woorden dan de meeste mensen beseffen. Een groot deel van ons vocabulaire bestaat uit Latijnse woorden, begrippen en uitdrukkingen. Enkele voorbeelden van Nederlandse woorden met een Latijnse oorsprong zijn: ‘kaas’ afgeleid van het Latijnse woord ‘caseum’, ‘kasteel’ van het woord ‘castellum’, ‘straat’ van ‘strata’, ‘kamer’ van ‘camera’ en ‘heer’ van ‘herus’.

Daarnaast zijn veel Latijnse woorden oorspronkelijk ontleend aan het Oudgrieks. Veel woorden die oorspronkelijk uit het Grieks komen zijn na vele eeuwen ook in het Nederlands terechtgekomen. Enkele woorden die oorspronkelijk uit het Grieks komen zijn ‘mysterie’, ‘muziek’, ‘alfabet’, ‘politiek’, ‘misantroop’ en ‘paniek’.

Bovendien is kennis van de Latijnse grammatica buitengewoon nuttig, omdat het kennen van de grammatica je enorm kan helpen bij het leren van andere talen. Het heeft de basis gevormd van veel Europese talen. Latijn is een taal met veel verbogenheid, wat betekent dat je de betekenis van woorden enigszins kunt veranderen, zonder dat je een voorzetsel hoeft te gebruiken. Als je goed je best doet hoeft het niet al te moeilijk te zijn om Latijn te leren.

Latijn op school

Zowel Latijn als Grieks zijn zeer essentiële vakken die veel leerlingen op het gymnasium krijgen. Latijn en Grieks zijn vakken die flink bij kunnen dragen aan onze ontwikkeling. Zoals wij al hebben genoemd komt een groot deel van Nederlandse woorden oorspronkelijk uit het Latijn en Grieks. Zelfs sommige grammaticale regels hebben invloeden uit het Latijn. Een stevige basis in het Latijn zal je helpen nieuwe woorden te leren en tegelijkertijd je Nederlandse kennis te verbeteren. Als gevolg hiervan zul jij de Nederlandse taal beter beheersen en jouw spreek-, schrijf- en leesvaardigheden naar een veel hoger niveau brengen.

Naast het uitbreiden van je woordenschat, kan het leren van Latijn jou helpen om in de toekomst snel nieuwe woorden te ontcijferen. Als je bijvoorbeeld rechten of medicijnen gaat studeren, zul je het makkelijker vinden om complexe zinnen of woorden te herkennen aan hun Latijnse roots. Niet alleen komt het vak Latijn voor op de middelbare school maar sommige studenten krijgen het vak ook in het hoger onderwijs.

Hulp met het vak Latijn

Latijn is een fascinerend vak maar behoort daarnaast ook tot een van de moeilijkste vakken die leerlingen op de middelbare school krijgen. Het kan best voorkomen dat jij moeite hebt met dit vak en dat jij extra hulp nodig hebt. Het goede nieuws is dat je bij ons aan de slag kunt met een leraar gespecialiseerd in het vak Latijn. Wij hebben veel opties waar jij uit kunt kiezen als het gaat om Latijn leraren. Wij hebben veel leraren die jou graag willen helpen.

Kom er snel achter welke leraren op dit moment beschikbaar zijn in jouw omgeving. Je kunt bij ons leraren vinden verspreid over bijna heel Nederland, ongetwijfeld zijn er beschikbare Latijn leraren niet al te ver bij jou vandaan. Je kunt Latijn leraren vinden van Amsterdam tot Den Haag, Rotterdam, Amersfoort, Leiden, Zaanstad, Vennep, Hoofddorp, Amstelveen, Zoetermeer, Alkmaar, Haarlem, Breda, Utrecht, Tilburg, Groningen, Nijmegen en meer plaatsen in Nederland.

Vind een geschikte bijlesleraar

Je kunt bovenaan deze pagina aangeven wat jouw woonplaats is. Doe dit en vervolgens zul je alle advertenties zien van leraren die in staat zijn om jou te helpen met het geven van bijles Latijn bij jou in de omgeving. Op de advertenties van onze leraren kun je zien in welke onderwerpen zij gespecialiseerd zijn, wat hun kennis en ervaring is, de opleiding die zij hebben gedaan, hun prijs per uur, aan wie zij in staat zijn om les te geven, waar zij jou kunnen helpen en of zij bijles online bieden.

Een groot deel van onze Latijn leraren zijn in staat om bijles online te geven via de webcam en zijn hier goed op voorbereid. Superprof is het beste platform voor het vinden van bijles gericht op veel verschillende vakken. Je kunt naast Latijn ook bijles vinden gericht op Grieks, Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie, geschiedenis, aardrijkskunde, rekenen, m&o en veel meer vakken.

Vind een geschikte bijlesleraar en neem contact op

Het volgen van bijles is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je kunt binnen een paar klikken zien wie er beschikbaar zijn bij jou in de buurt, alle informatie lezen over elke bijlesleraar, contact opnemen en je eerste les boeken. Geef snel jouw woonplaats aan, bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag of Alkmaar. Kijk wie er beschikbaar zijn bij jou in de buurt en lees alle advertenties goed door tot je een geschikte Latijn leraar vindt die in staat is om jou te helpen met het geven van de lessen die jij nodig hebt.

Ben jij naast Latijn ook op zoek naar andere vakken, bijvoorbeeld naar Grieks, Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde, natuurkunde, scheikunde of biologie? Kijk dan gauw welke van onze leraren op Superprof hierin gespecialiseerd zijn bij jou in de buurt. Waar jij ook naar op zoek bent, zorg snel dat je een geschikte leraar vindt, boek je eerste les en start vandaag nog met een leraar naar keuze!

Wat wil je leren?