Homepagina
Lessen geven
Utrecht 
Utrecht 
 • (4 beoordelingen)
V
Vincent
« Perfect! Mijn dochter heeft bijles natuurkunde in havo 4 gehad. Sjoerd heeft... Lees meer »
V
Vincent
« Perfect! Mijn dochter heeft bijles natuurkunde in havo 4 gehad. Sjoerd heeft met zijn enthousiaste en rustige manier, door de juiste aanpak en vragen te stellen zeer goed bij geholpen. We hopen dat je haar in havo 5 weer wilt begeleiden. »
20€/u
Helaas is deze leraar onbeschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 13u
Lessen aangeboden door Sjoerd
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Natuurkunde
 • Examentraining Natuurkunde
Niveaus
 • HAVO
 • VWO
 • WO Master
 • Volwassenenonderwijs
 • HBO
 • Afgestudeerd HBO

Leuke, effectieve examentraining natuurkunde in regio Utrecht van ervaren student 2egraads leraar natuurkunde

Methodologie

Mijn typische les bestaat uit de volgende onderdelen:
- Opstarten van een les, vragen hoe de leerling zich voelt of hij nog leuke plannen heeft.
- Herhalen wat er de vorige keer behandelt is.
- Voorkennis voor aankomend onderwerp activeren.
- Onderwerp behandelen, tijdens de uitleg veel vragen stellen zodat de leerling erbij blijft en de leerling veel voorbeeldsommen geven om te maken.
- Herhaling van de belangrijkste punten van de les
- Eventueel huiswerk geven voor de volgende les.
- Afsluiting.

Ik probeer tijdens deze stappen de bijles wel 'losjes' te laten verlopen. Zodra leerlingen zich op hun gemak voelen kunnen ze zich meer op de stof focussen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk op de belevingswereld van de leerling aan te sluiten, dit zorgt er ook voor dat de stof beter blijft beklijven.

Ervaring

Ik geef bijlessen sinds ik zelf op de middelbare school heb gezeten, daarnaast heb ik tijdens mijn universitaire opleiding Aardwetenschappen ook vakken begeleid en ben ik momenteel bezig met mijn lerarenopleiding natuurkunde 2egraads. Ik heb bij Lyceo examentrainingen gegeven, mijn manier van lesgeven is de leerling veel laten doen en veel activerende vragen stellen, maar tegelijkertijd toch ook ruimte houden voor humor.

Tarieven

Tarief voor 1 lesuur : 20€/u

Specificaties

Ik reken 20 cent per kilometer als reiskostenvergoeding bij afstanden boven de 5 kilometer. Ik ben hier tenslotte ook tijd aan kwijt. Mijn lessen zijn altijd €20/u, ongeacht het niveau of jaar.

Lessen aangeboden door Sjoerd
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Natuurkunde
 • Examentraining Natuurkunde
Niveaus
 • HAVO
 • VWO
 • WO Master
 • Volwassenenonderwijs
 • HBO
 • Afgestudeerd HBO

Sjoerd's achtergrond

Opleidingen:
2017- heden Lerarenopleiding natuurkunde 2egraads te Hogeschool Utrecht
2014-2017 Master aardwetenschappen te Universiteit Utrecht
2011-2014 Bachelor aardwetenschappen te Universiteit Utrecht

Werkervaring:
2017-2018 Lyceo bijlesleraar en examentrainer
2012-2017 Studentbegeleider te Universiteit Utrecht

De 4 beoordelingen over Sjoerd
 • 4.8/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
V
Vincent

Perfect! Mijn dochter heeft bijles natuurkunde in havo 4 gehad. Sjoerd heeft met zijn enthousiaste en rustige manier, door de juiste aanpak en vragen te stellen zeer goed bij geholpen. We hopen dat je haar in havo 5 weer wilt begeleiden.

J
Joelle

Excellent! Sjoerd was een hele fijne bijles leraar. Hij had veel tijd en was flexibel met uren inplannen. Ik heb heel veel geleerd in een korte tijd dankzij hem. Zeker een aanrader!

S
Reactie van Sjoerd

Joelle is een hardwerkende, leergierige student waar je prettig mee samen kunt werken. Ze is flexibel in afspraken maken en laat ook ruimte voor humor.

2 aanbevelingen

Jacky

Sjoerd is een goede bijles leraar, hij heeft veel geduld en kan de stof goed uitleggen!

Robin

Super fijne bijles leraar die zijn rust goed behoudt, ook als je het niet in één keer snapt! Je merkt echt dat hij veel ervaring heeft met (bij)les geven.

Interview met Sjoerd

VRAAG 01 | 08
Wanneer is de interesse voor jouw onderwerp en voor het geven van privéles ontstaan?
Sjoerd — Mijn interesse in natuurkunde is ontstaan op de middelbare school in 5 VWO, ik vond de combinatie wiskunde met de praktische toepassingen die we in het dagelijks leven zien en gebruiken een leuke combinatie waardoor de stof voor mij interessant werd en nog steeds is.
De interesse voor het geven van privélessen is ook op de middelbare school ontstaan, ik gaf aan jongere jaren wat bijles via een instituut omdat dit op die leeftijd goed verdiende. Ik merkte al snel dat ik het erg leuk werk vond om kennis aan anderen over te dragen. Maar de meeste voldoening haalde ik uit de reactie van mijn bijlesleerlingen als ze een voldoende gehaald hadden!
VRAAG 02 | 08
Vertel ons meer over het vak waarin je lesgeeft en over de onderwerpen die je leuk vindt om te bespreken met leerlingen (en eventueel ook de onderwerpen die je minder leuk vindt)!
Sjoerd — Ik geef bijles in natuurkunde en wiskunde B. De leukste onderwerpen vind ik toch wel kwantummechanica. Waarschijnlijk een van de moeilijkste onderwerpen om te begrijpen (als dat überhaupt al mogelijk is) maar superinteressant! Daarnaast vind ik klassieke mechanica ook een leuk onderwerp om te behandelen omdat je hier erg goed alledaagse voorbeelden kan verzinnen. Het onderwerp wat ik van natuurkunde het minst leuk vind is toch wel optica met lenzen. Qua wiskunde hou ik helemaal niet van meetkunde (lees bewijzen), hier heb ik tijdens mijn eigen middelbareschooltijd al een hekel aan gehad en dat is sindsdien niet afgenomen. Wat ik wel leuk vind van wiskunde is afleiden en primitiveren.
VRAAG 03 | 08
Vertel ons over je grote voorbeeld of rolmodel, of het nou een leraar of lerares is waar je zelf les van hebt gehad of een genie in jouw veld!
Sjoerd — Een echt voorbeeld heb ik niet, wel zijn er bepaalde helden in de natuurkunde waar ik enorm veel bewondering voor heb. Dit zijn Albert Einstein (relativiteitstheorie) en Stephen Hawking (Hawking radiation). In mijn opzicht zijn dit de 2 grootste namen van de afgelopen eeuw geweest wat betreft natuurkundig onderzoek. Het knapste van alles is dat de meeste voorspellingen van hun gemaakt zijn vanuit wiskundige modellen aangezien we het nooit echt zelf kunnen controleren, en dat die voorspellingen dan uit experimenten blijken te kloppen!
VRAAG 04 | 08
Wat zijn, volgens jou, de vereiste kwaliteiten om een expert te zijn in jouw vak?
Sjoerd — Ik denk dat je abstract maar ook heel concreet moet kunnen denken. Wat ik zelf merk is dat ik de meeste stof eerst vanuit de formules benader om vervolgens daar werkelijke voorbeelden bij te verzinnen. Daarnaast moet je de stof natuurlijk ook wel kunnen overbrengen, niet iedereen kan dit even goed wat voor veel mensen overkomt alsof die persoon dan de stof niet goed begrijpt.
VRAAG 05 | 08
Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Sjoerd — Ik zat voor mijn tijd op een vrij moderne middelbare school. We hadden daar al smartboards in de klaslokalen en tijdens een van de instructiemomenten van natuurkunde kwam mijn leraar aan de onderkant van het bord met schrijven. Mijn leraar was een vrij oude man die al tegen z'n pensioen aanzat en was dus nog gewend om met een klassiek blackboard te werken. Als je bij een smartboard beneden bent met schrijven legde je de 'pen' in een bakje met daarin een sensor zodat je naar beneden kon scrollen en weer nieuwe ruimte had, maar mijn leraar was dit even vergeten en pakte de onderkant van het smartboard beet en trok zo het gehele bord van de muur! Wat er die les uitgelegd is weet ik niet meer omdat ik alleen maar tranen in m'n ogen had van het lachen.
VRAAG 06 | 08
Dan is nu de tijd gekomen om toe te geven dat jij misschien ook wel wat moeilijkheden hebt gehad op school... en hoe je die hebt overwonnen!
Sjoerd — Ik had altijd veel moeite met scheikunde, het vak zelf vond ik wel leuk maar de sommen erachter snapte ik nooit. Ik heb dit overwonnen door hier extra aandacht in de vorm van bijles en vaak herhalen in te steken. Uiteindelijk haalde ik een 5.6 voor mijn Centraal Examen, net voldoende maar echt tevreden was ik er niet mee.
VRAAG 07 | 08
Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over jouw passies (die je misschien ook van plan bent te delen via Superprof).
Sjoerd — Mijn grootste passie is handbal, ik vind dit echt een geweldige sport omdat het enorm snel en dynamisch is. Daarnaast zijn mensen ook niet bang voor een stootje en gaan ze niet bij het minste of geringste op de grond liggen kermen. Ik speel zelf sinds mijn 13e handbal en bleek hier redelijk talent voor te hebben, ik heb altijd op aanzienlijk niveau gespeeld (landelijke competities) en sta nu sinds 3 jaar in het doel. Daarnaast geef ik 2x per week ook handbaltraining aan de studenten van handbalvereniging HV Beertje en coach ik daar een team. Komt erop neer dat ik 4-5x in de week bezig ben met handbal.
Daarnaast vind ik kennisoverdracht in de vorm van bijles, training geven of gewoon les geven ook heel erg leuk om te doen. Het moment dat het kwartje bij de ander valt is altijd een onbetaalbaar moment om mee te maken.
VRAAG 08 | 08
Wat maakt jou een Superprof? (behalve het beantwoorden van deze vragen)
Sjoerd — Ik ben een Superprof omdat ik het hartstikke leuk vind om bijles te geven, het geduld van een engel heb als iemand het écht wilt leren, en ik heel gestructureerd opdrachten/sommen kan analyseren. Daarbij kan ik deze methode ook aan mijn leerlingen leren zodat de sommen daarna makkelijker worden. Ten slotte ben ik enthousiast over de stof die we behandelen, iets wat vaak overspringt op de leerling!

Vergelijkbare leraren

Natuurkunde in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Examentraining Natuurkunde.

Utrecht
Docent wis_ en natuurkunde geeft ook bijles wiskunde A/B/C/D en natuurkunde op alle niveau's.
25€
Marcel
1e les gratis!

Niet stampen en trucjes, maar echt begrijpen. Als je het echt begrijpt, dan hoeft er minder geoefend te worden en kunnen we...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Bilthoven
Individueel bijles in rekenen, natuur- en wiskunde in de omgeving van Bilthoven door ervaren natuurkundige.
17€
Frank
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven is om samen met de leerling uit te zoeken hoe ik hem of haar kan helpen vooruit te gaan. Ik doe dit...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Eerstejaars scheikunde en natuurkunde studente geeft bijles aan alle niveaus tot en met 6 VWO in de bètavakken (natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie, informatica)
17€
Nena
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven is gebaseerd op het helpen van de leerling op de vlakken waar hij of zij vastloopt. Ik ga ervan uit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Bevoegd docent scheikunde | Hoofd examentrainer Lyeco | 3 jaar leservaring in sk/wi/na/bi aan klas 3-6 middelbare school|alle niveaus | enthousiasmerend | Masterstudent Science & Business Management
20€
Bauke
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn motto voor de klas was 'we doen het samen!', dit houdt in dat ik de leerling intensief wil helpen en begeleiden vanaf...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Derdejaars WO-bachelor Scheikunde Student: bijles Utrecht en omgeving. Online en op afspraak.
30€
Isabell
1e les gratis!

Ik ben een sociaal iemand en help andere mensen graag om ook met plezier scheikunde opgaven te maken. Leerlingen kunnen bij...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Zeist
Eerstejaars studente Natuurkunde en Scheikunde geeft les in natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie (aan alle niveaus)
15€
Amber
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik kan een onderwerp volledig uitleggen, maar heb gemerkt dat dit vaak niet nodig is als je eerst samen kijkt waar de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
WO Scheikunde studente geeft bijles Wiskunde, Scheikunde en Natuurkunde. Bijles is persoonlijk en effectief. Ruim 4 jaar ervaring met goede resultaten van leerlingen! Ook examentraining. Utrecht.
17€
Brit
1e les gratis!

Sterke en zwakke punten worden bepaald en hierna worden onderwerpen behandeld die de leerling moeilijk vindt. Ik geef al...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Utrecht
HBO-ICT student die bijles natuurkunde geeft aan VMBO en onderbouw HAVO. Laten we kijken of we jouw natuurkunde net als ik met een 8 af kunnen ronden!
20€
Lars
1e les gratis!

Bijlessen zijn net als rijlessen: als het niet klikt met je instructeur kun je beter een ander zoeken. Daarom is de eerste...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Afgestudeerd HBO student Bewegingstechnologie, Engels opgevoerd, kennis over Wiskunde, Natuurkunde, Anatomie, Fysiologie. Momenteel met de premaster bewegingswetenschappen bezig
18€
Timothy
1e les gratis!

Wat ik voornamelijk doe is luisteren naar de leerlingen wat zij moeilijk vinden en hier wat dieper op ingaan. Vervolgens zal...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
WO student econometrie geeft bijles aan vwo leerlingen in wiskunde en economie
23€
Pam
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik wil de leerling graag elke week zien zodat we de lessen bij kunnen houden. Ik oefen vooral veel met de leerling, maar als...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Houten
VWO 6 student geeft bijles in Scheikunde, Natuurkunde, Wiskunde B en rekenen op VWO en Basisschool niveau.
15€
Lars
1e les gratis!

Ik bouw mijn lessen systematisch op. Eerst bepaal ik waar de moeilijkheid zit, dan geef ik uitleg over de stof en over hoe...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Bèta Bijles: Scheikunde, Wiskunde B, Natuurkunde door ervaren en enthousiaste UU scheikunde studente
20€
Dita
1e les gratis!

Ik luister graag naar wat de student wil weten of waar hij/zij vastloopt. De onderwerpen die lastig zijn leg ik dan stapje...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Master's student in mathematics and theoretical physics. I can tutor in anything up to college level math and physics! That is calculus, algebra, mechanics, electricity & magnetism... you name it!
20€
Santiago
1e les gratis!

I have been the teaching assistant of the general relativity course at the University of Antioquia since 2015. This is a...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Ik ben een WO student diergeneeskunde die een havo (gehaald in 2017) en vwo (gehaald in 2018) diploma heeft. ik geef bijles in biologie en natuurkunde in het centrum van Utrecht
15€
Rosanne
1e les gratis!

Ik heb veel geduld en leg dingen op verschillende manieren uit tot het kwartje gevallen is. Ik vind het persoonlijk ook fijn...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 20€ 20€ Niet beschikbaar
Helaas is deze leraar onbeschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.