Homepagina
Lessen geven
Leiden 
Leiden 
 • (7 beoordelingen)
Maartje
« Lorans heeft mij geholpen bij de dramaturgie van een toneelstuk. Hij... Lees meer »
Maartje
« Lorans heeft mij geholpen bij de dramaturgie van een toneelstuk. Hij staat open voor veel inbreng en weet tegelijkertijd het creatieve vuurtje zo te sturen dat het niet dooft als iets niet helemaal werkt, maar een andere kant op brandt. Hij komt zijn afspraken na en gaat betrokken, geïnteresseerd en geduldig te werk. De scripts die ik van hem heb gelezen zijn komisch, origineel, goed gestructureerd en bevatten interessante personages. »
25€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 24u
Lessen aangeboden door Lorans
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij jou thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Film maken
 • Script schrijven (film)
 • Script schrijven (televisie)
 • Acting
Niveaus
 • Beginner
 • Intermediate
 • Ander niveau
 • Kind

Film / tv / theater scripts leren schrijven? Werk stap voor stap jouw verhaal uit!

Methodologie

Het is belangrijk om verhaalstructuren en dramaturgische regels te kennen om je verhaal in een goede vorm te gieten en het overzicht te behouden. Maar uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat als je teveel op de regeltjes zit, het je creativiteit in de weg kan staan.

Daarom wil ik mijn lessen opdelen in 2 delen. Het eerste gedeelte richt zich op de essentiële regels van het schrijven (dramaturgie).
Bij het tweede gedeelte gaan we ons juist richten op het ontwikkelen van de creativiteit en de lol van het schrijven door de regels bewust los te laten en gewoon helemaal los te gaan op het papier.

Ervaring

Ik ben een 4e jaars scenariostudent aan de Nederlandse Filmacademie. Naast ruime ervaring in het schrijven van scripts heb ook 7 jaar ervaring bij een amateurtheatergroep, waar ik mensen help bij het acteren en het schrijven van hun verhalen.

In iedereen zit een schrijver/schrijfster. En ik geloof dat die met een beetje begeleiding en oefening naar buiten kan komen.

Tarieven

Reiskosten : 15€
Tarief voor lessen via de webcam : 22€/u
Tarief voor 5 lesuren : 100€
Tarief voor 10 lesuren : 200€

Specificaties

De gratis les is een oriëntatieles waarin we elkaar een beetje leren kennen en ik een idee krijg van welk niveau je hebt. Aan de hand daarvan kan ik mijn lessen aanpassen zodat we direct goed beginnen!

Lessen aangeboden door Lorans
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij jou thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Film maken
 • Script schrijven (film)
 • Script schrijven (televisie)
 • Acting
Niveaus
 • Beginner
 • Intermediate
 • Ander niveau
 • Kind

Lorans 's achtergrond

OPLEIDINGEN:

2013 - 2015 HBO Industriëel Product Ontwerpen Hogeschool Rotterdam

2016 - Heden Scenario Filmacademie Amsterdam


WERKERVARING:

Host Stella Agency (2018 - heden)

Tourguide Silent Disco City Tour (2018 - heden)


AANVULLENDE ERVARING:

Researcher & brainstormer bij The Guild 2019

Theatergroep Hardt Leiden 2009 - Heden

Screenwriting voor Ziggo Talent of the Future 2015 en 2016

Leiding bij een zomerkamp voor jongvolwassenen 2016 en 2017


TALEN:

Nederlands: Moedertaal.

Engels: Vloeiend in spreken, verstaan en schrijven.

De 7 beoordelingen over Lorans
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.

7 aanbevelingen

Maartje

Lorans heeft mij geholpen bij de dramaturgie van een toneelstuk. Hij staat open voor veel inbreng en weet tegelijkertijd het creatieve vuurtje zo te sturen dat het niet dooft als iets niet helemaal werkt, maar een andere kant op brandt. Hij komt zijn afspraken na en gaat betrokken, geïnteresseerd en geduldig te werk. De scripts die ik van hem heb gelezen zijn komisch, origineel, goed gestructureerd en bevatten interessante personages.

Jareau

Lorans is een creatieve jongen die barst van de energie en dat uit in zijn passie: Script schrijven. Hij heeft alle kwaliteiten die nodig zijn voor een docent om zijn studenten beter te maken/te begeleiden tijdens het schrijf proces. Hij is geduldig, heeft oog voor detail en denkt outside the box. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd om door een jonge superprof begeleid te worden!

A
Aron

Lorans is een van de meest creatieve geesten die ik ken. In zijn vindingrijkheid, humor en enthousiasme weet hij mensen te boeien en aan het denken te zetten. Daarin inspireert hij niet alleen, maar maakt hij ook in anderen ideeën en creativiteit wakker.

P
Peter

Super vrouw! Ze denkt graag met je mee en heeft inzicht in haar vak.

Joey

Lorans is een gepassioneerd docent met veel passie voor zijn vak. Zijn lessen hebben mij ontzettend geholpen bij het maken van een fictioneel journaal op verschillende locaties. Hierbij heeft hij mij niet alleen geleerd om script te schrijven, maar ook meegekeken met het resultaat qua regie en filmbewerking. Hieruit bleek dat Lorans gespecialiseerd is in het schrijven van scripts, maar tevens ook veel oog heeft voor het totaalplaatje van de film.

Oliver

Lorans heeft groot talent voor creatief 'out of the box' denken. Dit komt dan ook goed naar voren in zijn eigen unieke en creatieve scenario's en verhalen. Met een open persoonlijkheid en een gezonde dosis geduld, is hij méér dan in staat om leergierige creativelingen kennis bij te brengen over de meest effectieve aanpak.

Nadine

Lorans is een getalenteerde scriptschrijver met het vermogen om je echt iets bij te brengen. Ik ken hem als een humoristische, creatieve en filmografisch getalenteerde vent. Als je wil leren scriptschrijven, dan moet je dat hier doen!

Vergelijkbare leraren

Film maken in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Script schrijven (film). Leren is geen probleem meer, Script schrijven (televisie) toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Acting is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Leiden
Ik heb film productie les gegeven op de Hogeschool van Amsterdam. Wil jij de kneepjes leren van het vak of wil jij in de film werken maar heb je een crash course nodig. Dan kan ik jou helpen!
30€
Tara
1e les gratis!

De les methode is gebaseerd op wat de student wil leren en al weet. Samen baseren wij een programma dat aansluit op jouw...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Almere
Afgestudeerd aan interfaculteit Beeld en Geluid. Film analyse gestudeerd aan UVA. Eigenaar van een film productie bedrijf, geef ik graag les aan jou voor maken van YouTube of korte/lange bioscoop film
27€
Shaba
1e les gratis!

Het proces van film maken bestaat uit vier delen: Script/conceptualisering, pre-productie, productie en postproductie. Aan...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
Afgestudeerd actrice geeft spel auditie trainingen. Ik help je je monoloog of dialoog zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik geef je alle tips en tricks die je nodig hebt om zelfverzekerd je auditie in
30€
Charlene
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn doel is om jou zo zelfverzekerd mogelijk naar je auditie/optreden te laten gaan. We gaan aan de slag met jouw gekozen...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Creatieve Film montage (technisch / inhoudelijk) en out of the box Verhaalvertelling . (HBO - Audio Visual Media - HKU)
27€
Otto Marcello
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

We zullen na een gesprek om elkaar te leren kennen, samen kijken wat je leerdoelen/behoeften zijn en wat je uiteindelijk...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leeuwarden
Student HBO Communicatie en Multimedia Design geeft uitleg over cinematografie / films maken.
25€
Jan Douwe
1e les gratis!

Graag leg ik de theorie uit, en pas deze onmiddellijk toe in de praktijk. Dit kan lokaal in een studio, maar ook in de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Lelystad
Wordt een videografie expert met video, film en montagelessen. Les van media & broadcast student expert
25€
Samuel
1e les gratis!

Ik behandel de verschillende onderwerpen eerst theoretisch, waarna ik meestal een praktijkopdracht geef. Deze kan ik daarna...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Loosdrecht
Student Film leert jou alle ins and outs over het maken van video's!
25€
Ramon
1e les gratis!

Ik ben een rustige docent die wel van doorwerken houd. Daarnaast hou ik er wel van om dingen te doen, geen theoretische...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Heino
Mbo student geeft alles wat te maken heeft met acteren en theater
30€
Isa
1e les gratis!

mijn methode van lesgeven maakt mij niet veel uit ik ben van vele markten thuis. De leerling mag bij mij aan geven wat hij...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Goor
Filmmaker worden? Leer hoe jij kan filmen, editen, de basis van goed geluid opnemen en alles om het filmen heen om jou eerste korte film, doxumenfsire of videoclip te maken!
35€
Mirthe
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven is door vooral veel te gaan doen! Pak die camera en DURF! Let's make a movie! Ook zullen er wat...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Ermelo
MBO student mediavormgeving en wilt graag mensen wat leren over de film/foto industrie
29€
Hilde
1e les gratis!

Ik probeer alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen op een simpele manier zodat je het snel door hebt.

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Borne
Geïnteresseerd in film maken? Ik studeer Moving Image aan de kunstacademie en leer je er graag meer over!
25€
Lisa
1e les gratis!

Ik stel voor dat we samen uitzoeken wat voor jou werkt en op die manier aan de hand van leerdoelen aan se slag gaan.

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Wijchen
Musical student geeft basis acteerlessen voor kinderen en jongeren die interesse hebben in acteren
20€
Milan
1e les gratis!

Ik begeleid kinderen bij het zoeken naar emoties. Ook ga ik met ze kijken hoe ze dingen goed kunnen overbrengen.

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Beeldend kunstenaar geeft les in het zelfstandig maken van een film van begin tot eind.
20€
Sara
1e les gratis!

De lessen zullen verschillende onderwerpen behandelen zoals: scriptschrijver, filmen, belichting, geluid, acteren, muziek en...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Geldrop
Begeleiding en advies bij het maken van een (korte) film. Alle aspecten komen hierbij aan bod: ontwikkelingsfase, pre-productie, productie en postproductie.
35€
Ramon
 • (4 beoordelingen)
1e les gratis!

De (beginnende) filmmaker geeft zelf aan welke onderwerpen hij aan bod wil laten komen. Daar baseer ik mijn lessen en...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur Niet beschikbaar 40€ 22€
5 uur Niet beschikbaar 175€ 110€
10 uur Niet beschikbaar 350€ 220€
Boek een les