Een meisje doet een yogapose bij zonsondergang aan het strand

Wat zijn de beste yogahoudingen voor beginners?

Yoga poses voor beginners Yoga is van oorsprong een Hindoeïstische spirituele en ascetische discipline. De nadruk van deze oude praktijk ligt op meditatie en het controleren van de ademhaling in bepaalde lichaamshoudingen en posities. Tegenwoordig wordt yoga echter over de hele wereld door allerlei mensen beoefend, en dat meestal ter bevordering van de gezondheid en […]

30 mei 20229 minuten om te lezen

Maharishi Mahesh Yogi in 2005

Mediteren Voor Beginners: Leer Hoe Je Kan Mediteren

Kan Iedereen de Technieken van Mediteren Leren? "Meditatie is bij jezelf binnenkomen zonder de wereld te verlaten." - Robert Sabatier Wie heeft er niet van meditatie gehoord? Er zijn een aantal eenvoudige en voor de hand liggende redenen waarom de beoefening van meditatie zo populair is. We hebben allemaal momenten waarop we ons gestrest voelen, […]

16 april 20217 minuten om te lezen

Wat zijn de essentiële yoga benodigdheden?

De Essentiele Yoga Benodigdheden

Wat Moet je als Yoga Beginner het Eerste Aanschaffen? Yoga Kleding of een Yogamat? "Tevreden zijn met wat je hebt, is rijk zijn." - Lao Tzu, Chinese filosoof Driehonderd miljoen. Dit is het aantal yogabeoefenaars in de wereld. Hiervan zijn vijftien miljoen Amerikanen, vijftien miljoen Chinees en één miljoen Nederlanders. De yoga-industrie groeit snel, vooral […]

14 april 20218 minuten om te lezen

Vrouw doet yoga naast de hond.

Yoga Nederland: Yogales Bij Jou In De Buurt

Cursussen Yoga in Nederland Nu het vakantieseizoen voorbij is, toen we genoten van mooi weer, zullen we misschien terugdenken aan hoe ongemakkelijk we ons voelden op het strand. We wilden strakker te worden, er beter uitzien in een zwempak ... en we wilden ons lekker kunnen ontspannen. Maar hoe kunnen we ons ontspannen als we […]

12 maart 202120 minuten om te lezen

Lees alles over Yoga op de Superprof blog

Heb je rugklachten? Slaap je slecht? Kun je wel wat extra spiermassa gebruiken? Je hebt geen idee waar yoga wel niet goed voor is!

Lees alles wat je moet weten over yoga op de Superprof blog. De verschillende soorten, de geschiedenis, de voordelen. En als je alle blogs hebt doorgenomen, is het tijd om je eerste les te boeken.

Superprof is hét platform waarop honderden leraren Yoga zich aanbieden. Bekijk hun profielen als je op zoek bent naar online yogales of face-to-face lessen. Je kunt je leraar Yoga onder andere vinden in AmsterdamRotterdamEindhovenDen Haag en Utrecht. Let’s go!

de beste yogales voor jou

Zo Vind Je De Beste Yogalessen Bij Jou In De Buurt

Hoe Vind Ik de Beste Yogales Bij Mij In de Buurt? Besluiten dat je graag een yogales bij jou in de buurt wilt volgen is stap één. Het vinden van de juiste yogales is de volgende stap. Maar waar vind je deze informatie? Met zoveel online advertenties, affiches in de lokale supermarkt, en suggesties op […]

27 november 20209 minuten om te lezen

Kijk ook wat de nadelen zijn van alleen maar rauw voedsel eten!

Yoga met Superprof: Het Beste Dieet Voor Yogi’s

Als je Succesvol Wilt Zijn in je Yoga Lessen, Moet Je Weten Wat je Eet! "Men kan niet goed denken, goed liefhebben, goed slapen, als men niet goed gegeten heeft." - Virginia Woolf Wat je levensstijl, hoe je ook sport of wat je smaak is, goed eten is erg belangrijk als je aan yoga doet. […]

9 november 20207 minuten om te lezen

een yoga les heeft veel voordelen

Yoga met Superprof: Zo Haal Je Het Maximale Uit Je Yogalessen

Hoe haal je het maximale uit een yogales? Besluiten dat je aan yoga wilt gaan doen is de eerste stap. Daarna is het soms lastig om het ook echt te gaan doen. Wees niet geïntimideerd! Hier vind je alle informatie om 100% plezier te halen uit je yoga les en alle voordelen van yoga te […]

26 oktober 20207 minuten om te lezen

Een vrouw geniet met pilatus.

Superprof Legt Uit: Wat is Pilates?

De Grote Gids over Pilates Pilates is een populaire oefening die over de hele wereld bekend is. Elk jaar blijft het in populariteit toenemen naarmate mensen zich bewust worden van hoe belangrijk het is om goed voor hun gezondheid te zorgen. Jong en oud bezoeken Pilatus-studio's over de hele wereld om een betere gezondheid, een […]

1 september 20208 minuten om te lezen

Kan Yoga pijn verlichten?

Yoga voor Verlichting van Pijn

Zijn Yogalessen een Wondermiddel voor Pijn? Yoga is onmiskenbaar gunstig voor je lichaam. Deze eeuwenoude traditie die uit India komt, wordt tegenwoordig steeds populairder. Tegenwoordig wordt geschat dat meer dan 35 miljoen mensen yoga beoefenen in de Verenigde Staten. Er zijn veel soorten yogalessen volgens jouw voorkeuren en vereisten. Hatha Yoga, Nidra Yoga, Ashtanga Yoga, […]

24 februari 20207 minuten om te lezen

Superprof Legt Uit: de Kalmerende Voordelen van Yoga

Hoe Yoga Je Helpt Kalmeren Hoewel er geen betrouwbare statistieken voor Nederland zijn, zeggen schattingen dat tussen een half miljoen tot twee miljoen mensen yoga beoefenen in Nederland. Dit nummer kan verder worden onderverdeeld in de verschillende takken van yoga: Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Ashtanga Yoga, Nidra Yoga, Sutra Yoga, Kundalini Yoga, Iyengar Yoga, Bikram […]

1 oktober 201910 minuten om te lezen

Yoga is fijn en goed voor het lichaam

Superprof Yoga: Ontdek de Geschiedenis van de Yogales

De Geschiedenis van Yoga Yoga is een oude praktijk die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Als we vandaag over yoga praten, denken we aan een soort zachte gymnastiek, waarbij je je lichaam beweegt in zowel eenvoudige en moeilijkere bewegingen. Maar wist je dat dit niet altijd het geval was? Samen terugkomend op de […]

29 september 20197 minuten om te lezen

Waarom zou je yogalessen moeten nemen

Het woord ‘yoga’ komt van het Sanskriet woord voor ‘verenigen’ en wordt vaak beschouwd als een vereniging van methoden en disciplines.  De Indiase wijze man Patanjali stelde ongeveer 2000 jaar geleden de Yoga Sutra samen.

De Sutra is een verzameling van 195 filosofische praktijken die het grootste deel van de yoga vormen zoals die vandaag de dag wordt beoefend.

Het verklaart ook de 8 ledematen van yoga, Yama (discipline), Niyama (morele observantie), Asana (lichaamshouding), Pranyama (adembeheersing), Pratyahara (terugtrekking van de zintuigen), Dharana (concentratie), Dhyana (meditatie), en Samadhi (gelukzaligheid).

Of het nu gaat om ontspanning, flexibiliteit, voorbereiding op de bevalling of het verliezen van gewicht, er zijn genoeg voordelen aan het beoefenen van yoga.

Yoga is voor iedereen! Er zijn yogahoudingen voor alle niveaus.

Als je een bekwame yogi wilt worden, moet je dagelijks yoga beoefenen. Dus pak je waterfles, want yoga is veel meer dan alleen maar mediteren, je moet je in het zweet werken!

De voordelen van yoga

Er zijn fysieke, emotionele en mentale voordelen aan het beoefenen van yoga en yoga mengt deze drie aspecten met elkaar.

Fysiek kunnen yogahoudingen helpen om je ruggengraat op één lijn te brengen, je spieren te versterken en je flexibeler te maken. Yoga is ook geweldig voor je buikspieren.

Het is ook goed voor rugpijn met houdingen die uw rugspieren en uw heupen strekken. Dus, waar wacht je nog op?

Lichamelijke oefening is ook goed voor je immuunsysteem. Dit is niet alleen geweldig tijdens de wintermaanden als er een verkoudheid heerst, maar het hele jaar door.

Yoga helpt je zenuwstelsel en kan je helpen om beter met stress om te gaan. Dankzij de ademhalingsoefeningen kunnen studenten hun zorgen loslaten en hun emotionele toestand aanzienlijk verbeteren.

Yoga en ontspanningstechnieken zijn geweldig om je zelfbewustzijn te verbeteren.

Tot slot kan yoga je spirituele bewustzijn vergroten. Yoga is ontstaan in India en de spirituele wortels ervan zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Je zou dit deel van yoga kunnen overslaan, maar als je de volledige ervaring wilt, raden we je aan om met dit aspect te beginnen.

Leren mediteren

De yogacursussen omvatten vaak ook meditatielessen. Er zijn tal van voordelen voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

Mediteren kan je concentratie verbeteren, je kalmeren, spanningen verlichten en stress bestrijden. Meditatietechnieken kunnen je helpen om vertrouwen te krijgen en je algemene welzijn te verbeteren.

Wie had gedacht dat ontspannen zo goed voor je gezondheid zou kunnen zijn?

De ademhalingstechnieken, die zich richten op het nemen van diepe ademhalingen, helpen de inwendige organen te stimuleren en kunnen de spijsvertering verbeteren.

Kom in contact met een yogadocent

Voordat je begint met Hatha of Ashtanga Vinyasa Yoga, moet je een paar stretchoefeningen doen en kijken hoe je de verschillende houdingen doet zodat je jezelf niet verwondt.

Om je hierbij te helpen kan een yogadocent je de houdingen en hoe je correct moet ademen aanleren zodat je in een mum van tijd de Zonnegroet (Surya Namaskara) doet!

Of je nu op zoek bent naar yogalessen voor beginners of experts, kinderen of volwassenen, onze docenten zijn er om je te helpen! Zij kunnen je helpen de asana’s (houdingen) onder de knie te krijgen zonder je gezondheid op het spel te zetten. Ze weten ook welk type yoga het beste is voor bepaalde gezondheidsproblemen.

Onze yogadocenten kunnen ook hun yogalessen geven in het comfort van je eigen huis.