De melodieuze klank van het woord España! Hoe zachtaardig! Hoe betoverend! Maar hoe kun je het leren?

Als dat de moeilijkste vraag is om vandaag te beantwoorden, dan is ons werk hier al bijna klaar!

Spaans, in al zijn variaties, neemt tegenwoordig de derde plaats in op de de lijst van de 10 meest gesproken talen in de wereld; het communicatiemiddel voor miljoenen mensen op vier continenten.

Zelfs Nederlandse moedertaalsprekers, nogal eigenwijs als het gaat om het leren van een tweede taal, kiezen steeds vaker Spaans als keuzevak of volgen een cursus in deze taal.

Het spreekt dus voor zich dat er in Utrecht voldoende Spaanse taallessen te vinden zijn.

Ben jij een van de personen die zijn ingeschreven voor Spaanse taallessen of ben je nog steeds op zoek naar je ideale leraar om samen Spaans mee te leren?

Superprof gaat de straat op in Utrecht en werpt een licht op de beste scholen en leraren die deze stad te bieden heeft, zodat ook jij snel je nieuwe taal onder de knie kunt krijgen.

Als je in Amsterdam woont, lees dan onze blog over waar je daar Spaanse lessen kunt vinden.

De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Een Woordje over Spaanse Lessen

Zoek uit welk type Spaans je wilt leren
In Madrid wordt Castiliaans Spaans gesproken; dus let op wat je kiest! ǀ Visualhunt

Als je interesse hebt getoond in het leren van deze taal, dan weet je zeker al dat er meer dan één variant van het Spaans is.

Als je alleen maar van plan bent om op Mallorca op vakantie te gaan, zal het leren van Castiliaans Spaans voor jou minder voordelig zijn dan het leren van Catalaans - de taal van die regio.

Als duiken in de wateren van Costa Rica echter je passie is of als je de Macchu Picchu wilt beklimmen, zal Castiliaans Spaans je goed van dienst kunnen zijn.

Wat is het verschil?

Die talen zijn veel meer dan een kwestie van regionale dialecten, ze vertonen tonale en grammaticale verschillen.

De grammatica en de woordenschat van Castiliaans Spaans (Madrid)  en Catalaans Spaans (Valencia) lopen behoorlijk uiteen, zodat het vloeiend spreken van het ene type geen garantie biedt, dat je begrepen zal worden in een regio waar een ander type Spaans wordt gesproken.

Om de zaak duidelijk te illustreren, zou je kunnen zeggen dat het Fries Nederlands is, maar grammaticaal aanzienlijk verschilt van Algemeen (Beschaafd) Nederlands. Ook het vocabulaire en de uitdrukkingen zijn uniek!

Dus als je als Nederlander Spaans wilt leren, is je eerste taak van de dag om te bepalen welke variant van het Spaans je gaat leren.

Studenten Spaans in Amerika hebben het zoveel gemakkelijker; ze leren over het algemeen Mexicaans Spaans!

Het is nogal jammer dat de meeste websites die Spaanse lessen in en rond onze stad promoten, niet aangeven in welk type Spaans ze lesgeven, dus je zult moeten vragen welk Spaans ze onderwijzen als je contact met hen opneemt.

Een ander punt om over na te denken is je doel om Spaanse lessen te zoeken.

 • Ben je ouder van een student die binnenkort op HAVO- of VWO-niveau Spaans zal gaan volgen?
  • Of je besef gewoon de waarde van het tweetalig zijn en wilt dat je kinderen vroeg beginnen ...;
 • Wil je met winkeliers spreken tijdens je vakantie in Spanje?
 • Moet je zakelijk Spaans leren om je concurrentievoordeel op het werk te behouden?
 • Hoop je je Spaanse vaardigheden te verbeteren om te slagen voor een taalexamen - de Spaanse DELE of Catalaanse SIMtest?

Zoals je kunt zien aan de hand van deze scenario's, is het nemen van Spaanse lessen zeker geen uniforme aangelegenheid!

Gelukkig heeft onze stad Spaanse cursussen voor zowat iedereen ... Mensen die op internet zoeken naar ‘Spaanse lessen bij mij in de buurt’, krijgen een veelvoud aan hits om uit te kiezen!

In Mexico wordt Mexicaans Spaans gesproken
Als een bezoek aan Chichén Itzá je doel is, leer dan Mexicaans Spaans ǀ Pixabay - darwinsantos

Een Algemeen Overzicht van Spaanse Cursussen in Utrecht

Omdat er in onze stad Utrecht genoeg locaties zijn om Spaans te leren, is het een beetje moeilijk om te weten waar je moet beginnen!

Om een ​​zo breed mogelijk scala aan specifieke situaties aan te pakken, geven we je een lijst met mogelijke oplossingen voor jouw taal leerbehoeften.

Als je net begint met het leren van een taal, dan is Fuentes in Utrecht een goede plek voor jou!

In hun basiscursus voor beginners leer je onder anderen jezelf voor te stellen en iemand te begroeten. Je leert vertellen wat je doet voor de kost, een beschrijving te geven van je gezin en hoe je moet bestellen in een restaurant.

Deze cursus duurt negen weken en wordt gegeven aan kleine groepen van hooguit twaalf leerlingen, waardoor iedereen voldoende spreektijd heeft. Bovendien zorgen kleine groepen voor meer dynamische lessen!

Aangezien deze cursus ook bedoeld is voor mensen die tijdens hun vakantie willen communiceren, wordt er weinig nadruk gelegd op lezen en schrijven in het Spaans; de kracht ligt in spreek- en luistervaardigheid.

De kosten van deze cursus bedragen € 160,- en de sessies vinden plaats in de avond. De dag is afhankelijk van welke locatie je kiest. Utrecht kent er verschillende!

Neem contact met hen op voordat je je lessen boekt om er zeker van te zijn dat er plaats is voor jou en iedereen in je groep, als je inderdaad wordt vergezeld door een vrolijke groep taalstudenten.

Je vindt hun contactgegevens aan het einde van dit artikel, samen met de andere scholen die we aanbieden.

Als je er meer in geïnteresseerd bent dat je kinderen Spaans leren, zou je kunnen ontdekken dat Instituto Cervantes het beste bij je past.

Spaanse les Amsterdam, boek een les op Superprof

Leer Spaans bij het Cervantes-instituut in Utrech
Het Spaanse 'Instituto Cervantes' heeft ook een dependance in Utrecht ǀ Visualhunt - voces

Is er ook een afdeling van het Instituto Cervantes in Rotterdam?

Net als zoveel andere taalprofessionals zijn deze toegewijde docenten van mening dat hoe jonger de leerling is, hoe beter het leren van een vreemde taal is, dus bieden ze lessen aan voor leerlingen vanaf vijf jaar!

Voortbouwend op die lessen voor kinderen vanaf vijf jaar , is hun vooruitstrevende blik zelfs geschikt voor leerlingen ouder dan twaalf jaar (Spaans voor jongeren van 12 tot 15 jaar).

Naast gestructureerd leren bieden ze ook culturele activiteiten, workshops voor scholieren en kinderactiviteiten aan.

Als je wilt dat het hele gezin deelneemt aan het verwerven van taalvaardigheden, heeft Vamos misschien een cursus Spaans voor iedereen op je lijst.

Als je een beginner bent, mag je je aansluiten bij anderen met hetzelfde vaardigheidsniveau, in groepen van niet meer dan zes personen.

Als je meer gevorderd bent, geef je misschien de voorkeur aan een tussenliggende cursus voor € 154,- voor acht lessen. Als je het Spaans voor half-gevorderden onder de knie hebt en klaar bent om verder te gaan met complexere discussies over taal en cultuur, kun je misschien een-op-een Spaanse lessen gaan volgen (€ 49,50 per les van anderhalf uur) .

Uiteraard is deze laatste optie voor taaltraining aanzienlijk duurder dan andere Spaanse taalcursussen die ze aanbieden.

Trouwens, als je op zoek bent naar privélessen, zijn er andere opties om te onderzoeken ...

Ontdek waar mensen Spaans leren in Eindhoven!

Online Spaanse Lessen

Het wereldwijde web heeft zoveel leren mogelijk gemaakt - zelfs voor degenen die in afgelegen gebieden wonen - op voorwaarde dat ze een stabiele internetverbinding hebben.

Je kunt letterlijk alles online vinden, dus ook een cursus Spaans online!

In feite is je gemiddelde zoekopdracht waardeloos met gratis online Spaanse aanbiedingen!

Duolingo, Memrise, Babbel en anderen spelen allemaal een prominente rol in de zoektocht naar taalverwerving. Omdat de Spaanse taal een van de meest gewilde is, kun je erop vertrouwen dat er voldoende websites zijn die lessen aanbieden.

Al deze websites zijn geweldig om je te helpen je Spaanse grammatica te oefenen, maar ze doen niets voor je spreekvaardigheid! Met wie ga je tenslotte praten ... de video?

Daarom is het het beste om een ​​taaldocent te hebben; iemand die je de vervoegingen kan leren en je uitspraak kan corrigeren. Iemand met een passie voor het lesgeven in het Spaans; niet iemand die het echt niet kan schelen of je met een rollende 'r' kunt spreken.

Live Lingua is waar serieuze Spaanse studenten terecht komen voor hun dagelijkse dosis Spaanse lessen.

Deze website wordt volledig bemand door docenten wiens moedertaal Spaans is - uit Spanje, Latijns-Amerika en Mexico - onthoud wat we zeiden dat er geen twee Spaanse talen hetzelfde zijn!

Je kunt aangeven welk type Spaans je wilt leren en je wordt op een proefles getrakteerd voordat je je aan een hele reeks lessen wijdt.

Bovendien word je gekoppeld aan een Spaanse bijlesdocent op basis van jouw niveau en taalvaardigheid.

Het maakt niet uit of je meer vloeiend wilt leren spreken of in het Spaans wilt leren converseren, zij zullen een bijlesdocent voor je hebben.

Italki biedt dezelfde service; op vrijwel dezelfde manier. Dit is hoe het werkt...

Als je weet welk type Spaans je wilt leren, selecteer je de docenten die je aanspreken. Zodra je je keuze hebt gemaakt bespreek je de les mogelijkheden. Op het afgesproken tijdstip zal de door jou gekozen Spaanse leraar je bellen via Skype en het leren kan beginnen.

We moeten ons echter het volgende afvragen....

Met meer dan 113 Spaanse docenten alleen al in de omgeving van Utrecht - en een gemiddelde kostprijs van € 15,- per les, waarom zou iemand verder kijken dan Superprof voor Spaanse lessen?

Superprof bijlesdocenten kunnen je persoonlijk ontmoeten voor lessen, je helpen je Spaans online te verbeteren of een combinatie van beide, wat je maar wilt.

Elke Superprof bijlesdocent is geverifieerd en de beste docenten presenteren lovende recensies van studenten die ze met succes hebben lesgegeven. Jij zou een van hen kunnen zijn!

Spaans leren spreken opent deuren waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestonden: het begrijpen van de cultuur en de sociale gewoonten wanneer je Spaanstalige landen bezoekt, en misschien zelfs relaties aangaan met moedertaalsprekers die in de regio wonen waar jij zo van houdt.

Zou het niet geweldig zijn om van je vakantie in Spanje naar huis te gaan met meer dan recuerdos (herinneringen)?

Zoek een Spaanse cursus in Utrecht
Utrecht kent veel plaatsen waar je Spaans kunt leren ǀ Pixabay - 777546

En nu, zoals eerder beloofd de contactadressen die in onze blog zijn genoemd.

 • Fuentes, Verschillende locaties in Utrecht. Hoofdkantoor in Rotterdam.
  https://www.fuentes.nl/spaans-in-utrecht
  010-8504936
  Spaans voor beginners, half-gevorderden, gevorderden en ver-gevorderden. Ook bieden ze een niveautest aan.
 • Instituto Cervantes, Domplein 3, 3512 JC, Utrecht.
  https://utrecht.cervantes.es/nl/default.shtm
  030-2428477
  Spaanse les Utrecht voor beginners, half-gevorderden en ver-gevorderden, privélessen, cursussen voor bedrijven en docenten.
 • Vamos, Koningsweg 4, 3582 GE, Utrecht.

  Homepage


  Contact alleen via: info@spaanslerenvamos.nl
  Groepscursussen, privécursussen duo-cursussen, kindercursus, online cursus en maatwerk.

Een extra tip is, om ook eens naar de Volksuniversiteit in Utrecht te kijken. Ook zij bieden tal van Spaanse cursussen aan.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!