Hallo, liefhebbers van Spanje! Wist je dat Spanje een grote rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis? We hebben zelfs een tijd de Spaanse Nederlanden geheten. Het was echter geen fijne tijd. Denk maar eens aan de Tachtigjarige Oorlog die in deze periode plaatsvond!

De Spaanse inquisitie
De Spaanse Nederlanden leden onder de Spaanse inquisitie ǀ Visualhunt - claud334

Maar laten we een stapje terug doen in de de geschiedenis van Spanje zelf. Zuid-Spanje, met name Córdoba, kwam in de Oudheid onder Romeinse heerschappij. Daarna viel het een tijdje onder Moorse invloed; gedurende deze tijd werd Córdoba beschouwd als hét centrum voor innovatie en leren en was het ooit de grootste stad van Europa.

Net zoals Córdoba, waar innovatie, inspiratie vond, is ook Amsterdam een vooruitstrevende stad! Bovendien zijn in Nederland ook nog her en der Romeinse architectonische overblijfselen te vinden.

Wat Amsterdam en Córdoba gemeen hebben is dat ze allebei op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Amsterdam voor haar grachtengordel en Córdoba voor haar historische centrum.

Amsterdam ken je vast al, maar het historische Córdoba kun je gaan ontdekken!

Om dat te doen wil je misschien Spaans leren spreken.

Bij Superprof vind je in en rond Amsterdam de beste Spaanse lessen voor elke behoefte en elk niveau.

Trek je geitenleren schoenen aan; het wordt een lange wandeling!

Draag je deze schoenen eigenlijk?

Misschien ben je geïnteresseerd om te weten dat zowel de methode om het leer te looien als de kleur van geitenleer afkomstig is uit Córdoba.

In de zevende eeuw, toen de Visigoten het gebied bewoonden, vervaardigden ze kleding en schoeisel uit een bepaald type leer volgens een verwerkingsmethode die nog steeds wordt gebruikt.

OK, genoeg geschiedenis! Dit artikel zou tenslotte over Spaanse lessen in onze stad gaan ...

We gaan op zoek naar Spaanse lessen voor jong en oud, zodat je door die oude straten kunt wandelen in de wetenschap dat je met Spaanse moedertaalsprekers kunt praten!

Spaanse les Amsterdam, vind een leraar!

De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (16 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (11 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (16 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (11 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Spaans voor Iedereen

Dit betekent echter niet het leren van Spaans voor iedereen hetzelfde is; dat wil zeggen dat Spaanse lessen moeten worden aangepast aan de persoon die het wil leren.

Evenmin zou je per se enthousiast moeten zijn om een ​​lezing over de werken van Cervantes in zijn oorspronkelijke taal aan te horen, ​​als het totaal van je Spaanse vocabulaire bestaat uit ‘Buenos Dias’ en ‘adios, amigo’!

Je zult misschien genieten van het geluid van het Spaans, of het nu wordt gesproken of gezongen, maar als je in de klas zit om Spaans te leren spreken, zou je zeker kennis willen maken met een effectievere lesmethode.

Als je een beginner bent, wil je ook basislessen Spaans. Als je partner of beste vriend(in) echter enige basiskennis heeft in de Spaanse grammatica en woordenschat, wil hij/zij misschien tussentijdse lessen.

Voordat je je aanmeldt voor Spaanse taallessen, is het belangrijk om je niveau en doel om Spaans te studeren te kennen.

Naast het eerdergenoemde Zakelijk Spaans, dat uiteraard over een zakelijke woordenschat (vakjargon) zou gaan (de grammatica blijft hetzelfde), kun je Spaanse lessen kiezen omdat:

  • Je van plan bent binnenkort Córdoba of een ander Spaanssprekende regio of land te bezoeken;
  • Je de voordelen hebt ingezien van tweetalig zijn en Spaans als tweede taal hebt gekozen;
    • Het is tenslotte een behoorlijk populaire taal voor Nederlanders is om te leren!
  • Jij of je kind gecharmeerd is van de taal en cultuur van Spanje en andere Latijnse landen;
  • Dat kind ervoor gekozen heeft om op VMBO - of HAVO- VWO-niveau Spaans te volgen; taaltraining zou hun taalvaardigheid een zekere voorsprong geven;
  • Je van plan bent de wereld rond te reizen als een ESL-leraar voor moedertaalsprekers van het Spaans.

Spaanse les Nijmegen op Superprof

Mezquita (moskee) van Córdoba
De historische stad Córdoba staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, net als de grachtengordel in Amsterdam ǀ Visualhunt - carlos4ar

Dat laatste is niet zo vergezocht!

Het totale aantal Spaanstaligen wereldwijd bedraagt ongeveer 466 miljoen. Dat wil echter niet zeggen dat de Spaanse taal overal hetzelfde is. Het Spaans dat in Spanje zelf of in Latijns-Amerika wordt gesproken kan behoorlijk verschillend zijn.

En hier hebben we nog een punt om te overwegen: wat voor soort Spaans ga je leren?

Als je Spaanse taalstudies volgt uit liefde voor leren, doet die vraag er echt niet toe. Maar als je leren gericht is op een specifiek doel, bijvoorbeeld met pensioen gaan in het bergachtige Madrid of een alpaca-boerderij beginnen in Peru, krijgt de Spaanse uitspraak een geheel nieuwe betekenis.

Als we naar de advertenties kijken, lijken leraren en taalscholen niet het type Spaans dat ze onderwijzen te benadrukken.

Als je een specifieke regio van de Spaanstalige wereld in gedachten hebt, zou je elke toekomstige Spaanse instructeur moeten vragen of de verscheidenheid aan Spaans die ze onderwijzen geschikt is voor je leerdoelen en waar je je Spaanse taalvaardigheid zou kunnen gebruiken.

Kun je geweldige Spaanse lessen vinden in Den Haag?

Spaanse Lessen bij Mij in de Buurt Vinden

Nou ja, niet precies bij mij in de buurt; je hebt immers geen idee waar ik ben. Die zin verwijst naar de neiging van mensen om zoiets in hun favoriete zoekmachine te typen dat de zin 'bij mij in de buurt' zelf een zoekwoord is geworden, ongeacht waar je werkelijk bent!

Zoeken naar Spaanse lessen 'bij mij in de buurt' kan verrassende resultaten opleveren ...

Het lijkt erop dat iedereen bezig is met een dergelijke zoekopdracht. Dat kan resulteren in Spaanse lessen zo ver weg als de Verenigde Staten, of erger nog: een algemeen overzicht met verschillende locaties!

Het zou veel beter zijn om te vertrouwen op Superprof, die dit probleem heeft ingezien en Spaanse taalscholen in en rond Amsterdam heeft onderzocht!

Als eerste op onze lijst met keuzes staat Molinos de Viento.

Molinos de Viento (Spaans voor windmolens) in Amsterdam was het eerste Spaanse taal- en cultuurinstituut in Nederland. De kracht van Molinos de Viento zit in de eerste plaats in haar docenten, toponderwijzers met een passie voor lesgeven en een schat aan ervaring. Het zijn allemaal Spaanse en Latijns-Amerikaanse professionals waarvan sommigen al meer dan 20 jaar ervaring hebben.
Deze taalschool biedt Spaanse lessen op allerlei niveaus.

Kijk of je vergelijkbare Spaanse lessen in Utrecht kunt volgen ...

Ze bieden zowel bedrijfscursussen als conversatielessen Spaans, schoolondersteuning voor degenen die op school voor het Spaanse programma zijn ingeschreven; ze hebben zelfs een taalcursus voor kinderen!

Hun prijsstelling is redelijk. Een standaard solide cursus voor iedereen kost € 220,- voor elf lessen van anderhalf uur.

Als je je voorbereidt om op vakantie naar Spanje te gaan, is dit misschien een geweldige manier om Spaans voor beginners te leren ...

Spaans leren den Haag op Superprof

Don Quijote en Sancho Panza
De invloed van Cervantes op het Spaans is heel groot, vandaar het wereldwijde 'Instituto Cervantes' ǀ Pixabay - ddzphoto

We hebben tevens het geluk dat we een Instituto Cervantes in onze stad hebben!

Deze organisatie is niet alleen toegewijd aan het promoten van de Spaanse taal en cultuur door middel van verschillende workshops en seminars, maar ze hebben ook taallessen waar je je voor kunt inschrijven!

Hun cursussen zijn opgezet in overeenstemming met het Gemeenschappelijk Referentiekader voor Europese talen, dus als je op een gemiddeld niveau zat, zou je er gewoon meteen in kunnen springen en dienovereenkomstig verder kunnen gaan.

Bovendien zullen ze assisteren bij het voorbereiden van de tests, of het nu voor Spaanse A-niveaus is of voor de Dele - de test voor de certificering van de Spaanse taalvaardigheid.

Als je je afvraagt ​​waar deze faciliteiten zich bevinden en hoe je ermee in contact kunt komen, hebben we al die informatie verzameld die aan het aan het einde van deze blog is te vinden.

Misschien vind je het handig om te weten dat het Instituto Cervantes ook online cursussen aanbiedt ... maar zij zijn niet de enige!

Ontdek waar je Spaanse lessen kunt volgen in Eindhoven ...

Online Spaanse Lessen

Er is niets mis met het kiezen van deze methode om Spaans te leren. De mensen hebben het tegenwoordig druk; ze hebben misschien geen tijd of energie om een ​​paar avonden per week naar een leercentrum te gaan, hoe gepassioneerd ze ook zijn over het leren van Spaans.

Online lessen bieden je de flexibiliteit in het rooster om op tijd thuis te zijn voor de thee, zonder dat je onmiddellijk daarna weer naar buiten hoeft.

Het enige wat je nodig hebt om online Spaanse lessen te volgen, is een stabiele internetverbinding, een webcam, een fatsoenlijke headset en een verlangen om te leren. En natuurlijk een Spaanse leraar ...

Je kunt Spaans leren op Italki, een online platform voor het leren van talen waar taalleraren hun eigen tarieven en schema's bepalen.

Om gebruik te maken van deze lerarenmarktplaats, moet je een profiel aanmaken en dan kun je gaan winkelen voor je ideale Spaanse leraar

Als je eenmaal een geschikte docent hebt gevonden, is het tijd om jouw favoriete tijd aan hem/haar voor te stellen : wanneer wil je je Spaanse lessen volgen?

Op het afgesproken tijdstip log je gewoon in op je Skype-account of op welk platform je gekozen leraar zich ook bevindt en voilà! Je bent nu op weg om vloeiend Spaans te LEREN spreken!

Dit alles roept de vraag op: wat als jij en die docent niet klikken?

De meeste van hun Spaanse leraren bieden een gereduceerd tarief voor hun introductieles, een soort proefles, voor dat specifieke doel.

De meeste taaldocenten van Superprof bieden hun eerste lesuur gratis aan!

Je kunt inderdaad een van de Spaanse docenten van Superprof overwegen; alleen al in de regio Amsterdam zijn er meer dan 100!

Dat betekent dat, als je liever een-op-een lessen volgt of zelfs Spaans leert met een kleine groep vrienden, je Superprof bijlesdocent naar je toe kan komen en je ook online Spaans kan leren!

Een ander online platform voor het leren van talen is Live Lingua, waarvan de docenten ook een gratis inleidende les geven.

Bovendien worden hun tarieven, in tegenstelling tot Italki, bepaald door de platformbeheerders en, hoe meer cursusuren je vooraf betaalt, hoe lager de kosten!

Via Live Lingua kun je alles leren, van het voorbereiden en beoordelen van examens tot Zakelijk Spaans, Medisch Spaans ... zelfs Spaans voor priesters!

Dus ... hoe klinkt Córdoba als je volgende vakantiebestemming?

Beter, wedden we, nu je weet waar je terecht kunt om Spaans te leren!

Hieronder geven we je een aantal adressen, waar je, als je wilt, direct contact mee kunt op nemen. We geven je eerst de naam van de school, vervolgens het bezoekadres, de website, het telefoonnummer en als laatste wat ze onderwijzen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!