Nederlandstaligen over de hele wereld, in Suriname tot Nieuw-Zeeland, zijn sympathiek in de strijd van het leren van wereldtalen. Velen, waaronder jij, hebben ervoor gekozen om de overstap van Nederlands naar Frans te maken, leren over alles wat met deze platte op Latijn geïnspireerde taal te maken heeft.

Of je nu op zoek bent naar gratis cursussen Frans, Franse bronnen online of waar je de beste Franse lessen in Nederland en in het buitenland kunt vinden, deze blog leid je door het proces van het vinden van de beste taalcursussen voor de gemiddelde Nederlandse spreker. Het is tijd om je Frans te oefenen, gebruik te maken van de taaldiensten die je tot je beschikking hebt, en door middel van intermediaire Franse niveaus naar een dieper begrip van de Franse cultuur en taal!

Zoek op wat je wilt weten in het Frans
Leer hoe je je favoriete zinnen zegt in het Frans ǀ Pixabay - geralt
De beste leraren Frans beschikbaar
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (7 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (5 reviews)
Ron
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adélaïde
5
5 (3 reviews)
Adélaïde
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estellei
Estellei
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (7 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (5 reviews)
Ron
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adélaïde
5
5 (3 reviews)
Adélaïde
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estellei
Estellei
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Frans Leren Spreken: Zo Lang Doe Je Erover

Iedereen, ongeacht of je Mandarijn Chinees of een van de vele Europese talen leert, heeft zichzelf deze vraag gesteld. Hoewel het altijd onmogelijk is om precies te zeggen hoe lang het duurt voordat Nederlandstaligen perfect Frans begrijpen en spreken, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat Frans als vreemde taal eigenlijk een van de gemakkelijkste ter wereld is om te leren.

Een studie van het Foreign Service Institute categoriseerde taalstudie in vier verschillende groepen. In het rapport worden taalprogramma's geanalyseerd en beoordeeld op basis van de hoeveelheid tijd die het kost om ze te leren. Op basis van deze groeperingen werd het moderne Frans in de eerste groep ingedeeld.

Wat dit betekent voor mensen die Frans willen beheersen, is dat de tijd die je nodig hebt om een ​​geavanceerder kennisniveau te bereiken, gemiddeld, ongeveer 24 tot 30 weken is.

Als je je opties wilt verkennen en een Franse les wilt volgen door te luisteren naar een Franse podcast koffiepauze, is het heel goed mogelijk om snel vooruitgang te boeken in een korte tijd.

Als je echter een gemiddeld niveau wilt bereiken, heb je tussen de 600 en 750 uur oefening nodig - wat moeilijk is om alleen te doen. Hoewel gratis lessen geweldig zijn, kan het ook helpen om een ​​regelmatig schema van betaalde lessen te hebben. Hier zijn enkele van de gemeenschappelijke kenmerken waar je op moet letten bij het uitkiezen van de Franse les die bij je past:

 • Methodologie: Wat voor soort Franse werkwoord- en grammaticaregels zullen ze leren?
 • Kader: Het doel van je lessen;
 • Oefenen: Stimuleert de les je om de Franse woordenschat te oefenen?
Frans leren kost tijd
Hoe goed je wordt in de Franse taal, hangt af van hoeveel tijd je eraan besteedt ǀ Pixabay - joepio

Hoeveel Kost het Om Frans Te Leren Praten?

Veel van de officiële talen in de Romaanse taal kanon zijn erg populair om te leren, vooral in Nederland. Hierdoor kun je zowel veel Franse leerlingen als Franse leraren vinden bij gemeenschapsinstellingen of op standaard Franstalige scholen.

Zoals elke meertalige je zal vertellen, is het echter belangrijk dat je de kosten begrijpt die nodig zijn om vloeiend te worden in een wereldwijde taal. Als je doel is om vloeiend Frans te leren en beide cursussen Frans voor beginners tot gevorderden wilt volgen, zijn hier enkele van de beste opties voor je.

Leren in Nederland

De Alliance Française is een typisch voorbeeld van de Franse taalschool die je het meest waarschijnlijk tegenkomt op je reis. Gewoon bekend als de AF, heeft het bedrijf 34 vestigingen in Nederland.

De prijs van de cursussen, evenals de duur, variëren van stad tot stad. In grote steden, bijvoorbeeld, begint een cursus van vijf weken met dagen van één tot drie uur bij ongeveer € 153,-. Deze opfriscursus op gemiddeld niveau is perfect voor diegenen die hun vaardigheden in Franse werkwoorden, cultuur en het luisteren naar Franse audio willen beheersen.

Franse Lessen via Superprof

Met veel docenten beschikbaar in Nederland, zal het vinden van een Franse docent eenvoudig zijn - het bepalen van je doelen kost echter meer tijd. Vanwege het brede scala aan docenten - van de Franse leraar die door de staat is gecertificeerd tot moedertaalsprekers die in Nederland wonen - moet je beslissen welke methode je verkiest.

Als je doel is om terloops meer te weten te komen over Romaanse talen, helpt een converserende Franse docent je naar een basisniveau Frans. Als je meer diepgaand onderzoek wilt doen, kan een gecertificeerde docent Frans je begeleiden naar een gevorderd inzicht in de kennis.

Online Frans leren  - klik hier!

Frans Leren aan de Universiteit

Gelukkig hebben de vele universiteiten in Nederland die gespecialiseerd zijn in talen ook geweldige talencentra. Voor diegenen die meer willen leren over de taal, biedt dit je de mogelijkheid om van ervaren docenten te leren via een intensief programma. Enkele van de beste universiteiten voor het studeren van de Franse taal zijn:

Een aantal universiteiten in Nederland hebben een talencentrum
De universiteit van Groningen heeft ook een talencentrum ǀ Visualhunt - jemasmith
 • Universiteit van Leiden
 • Universiteit van Groningen
 • Universiteit van Amsterdam

Wat Voor een Niveau Frans heb je Nodig om in Frankrijk te Kunnen Leven?

Volgens de reguliere psychologie doorlopen mensen twee snoeiprocessen tijdens hun kinder- en puberjaren. Synaptische pruning komt, zoals het bekend is, in principe neer op het verwijderen van informatie die nog niet eerder is gebruikt.

Hierdoor worden veel mensen in cursussen Frans voor beginners ontmoedigd - het is zeker moeilijker om een ​​niveau van tweetaligheid te bereiken als volwassene. Zoals de Fransen je echter zullen vertellen, kunnen veel buitenlanders die ze zien komen wonen in Frankrijk, hun taalgids in slechts zes maanden van hun bestaan ​​weggooien.

De reden kan worden gevonden in het feit dat mensen veel meer kans hebben om een ​​nieuwe taal te verwerven wanneer ze er constant mee omringd worden. Om deze reden zijn Franse onderdompeling programma's zeer populair en zijn het de moeite waard om te bekijken als je serieus in een andere taal vloeiend wilt worden.

Een manier waarop je naar Frankrijk kunt gaan om Frans te leren, is deelnemen aan een taaluitwisseling. Dit kan gebeuren door een gastgezin te vinden, dat jou op hun eigendom in Frankrijk wil huisvesten of door een werk-uitwisselingsprogramma.

Dit is een ideale positie voor mensen die met een beperkt budget in Frankrijk willen verblijven of bereid zijn te werken in ruil voor onderdak.

Een andere manier om naar Frankrijk te verhuizen is door te zoeken naar professionele en stagemogelijkheden. Veel Franse bedrijven willen Nederlandstaligen inhuren die internationale ervaring hebben.

Als je veel meer onder de knie hebt dan het Franse alfabet en de Franse werkwoorden en met andere woorden al behoorlijk geavanceerd bent in de taal, kun je ook overwegen om als student naar Frankrijk te verhuizen.

Cursus Frans - vind je lessen via Superprof.

Welk Type Visum heb je Nodig?

Soms heb je een visum nodig
Als je niet in de EU woont heb je waarschijnlijk een visum nodig om naar Frankrijk te gaan ǀ Visualhunt

Als je geïnteresseerd bent om naar Frankrijk te verhuizen om de taal te leren, is de kans groot dat je waarschijnlijk een visum nodig hebt om in het land te kunnen blijven wonen. Als je deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte, hoef je geen speciale werkvergunningen te krijgen om te verhuizen en te werken in Frankrijk.

Meestal hebben alle andere landen echter een Frans visum nodig, tenzij je slechts voor een kort verblijf in Frankrijk bent. Een kort verblijf wordt gedefinieerd als 90 dagen, waarbij iets langer dan dat wordt geclassificeerd als een visum voor lang verblijf. Er zijn twee hoofdtypen van visa waarvoor je in aanmerking kunt komen:

 • Lang verblijf visum of ‘titre de sejour’ (VLS-TS);
 • Werk- en reisvisum.

Houd er rekening mee dat slechts 15 landen in aanmerking komen voor het werk- en reisvisum.

Op Deze Manier Perfectioneer Je Je Franse Accent

Hoewel een cursus Frans je misschien dingen kan leren zoals de Franse woordenschat of de Franse uitspraak, is er bijna geen betere leraar voor het perfectioneren van het Franse accent dan een echt Frans gesprek voeren.

Tijdens je taalcursus, of het nu op een talenschool of via een Franse les online is, kun je de basis van de Franse uitspraak leren. Het goede is dat je als buitenlander niet echt van je accent hoeft af te komen en dat je in geen geval onder druk moet komen te staan.

Zoals iedereen weet die Franse cursussen heeft gevolgd, streven veel mensen er echter nog steeds naar om hun idee van een Frans accent te bereiken. Hoewel er geen standaard Frans accent is, omdat het van regio tot regio varieert, kan het worden onderverdeeld in drie hoofdcomponenten:

 • Uitspraak van fonemen;
 • Speciale Franse karakters;
 • Intonatie.

Er zijn ook drie belangrijke geluiden die je in de Franse taal moet leren die meestal het moeilijkst zijn voor Nederlandstaligen.

De letter ‘e’ is de eerste, waarvan het geluid zal variëren op basis van welk woord waarin hij voorkomt. Het tweede geluid, ‘r’, verschilt van het Nederlandse ‘r’ -geluid omdat hij wordt gemaakt met dezelfde spieren die je gebruikt bij het uitspreken van de letter k.

Het derde geluid dat je moet beheersen, is eigenlijk helemaal geen geluid. Stille letters komen veel voor in het Frans en kunnen worden gevonden in het midden of aan het einde van veel woorden. Begin vandaag nog met het verbeteren van je accent door deze geluiden te oefenen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!