“Leren is het enige dat de geest nooit uitput, nooit vreest en nooit spijt heeft.”

Deze uitspraak van Leonardo da Vinci is waar, maar houdt deze ook stand? Er zijn heel veel onderzoeken gedaan naar de factoren die het leren van een tweede taal beïnvloeden. De uitkomst is dat de persoonlijkheid van de leerling een grote rol speelt . Er is aangetoond dat meer angstige leerlingen langzamer vorderen. Tegelijkertijd is de angst om taalfouten te maken een van de meest voorkomende zorgen van taalleerlingen die een cursus Frans volgen of die vloeiend proberen te worden.

Dit levert een gemiddeld beeld op in het licht van de taalstatistieken van Nederland: een studie van Psychologie en Onderzoek beoordeelt Nederland als het land van talenwonders in Europa. Hoewel het leren van talen op scholen, zoals Frans, al enkele jaren is afgenomen, zijn velen geïnteresseerd in het verwerven van een nieuwe tweede taal - met name de taal die vlakbij ons wordt gesproken: Frans.

Hoewel er veel redenen zijn om de Franse taal in Nederland te leren - van leren over gedeelde geschiedenis tot het bereiken van vacatures - zijn er veel verschillende manieren om aan de slag te gaan. Hier zijn enkele van de opties die je waarschijnlijk tegenkomt.

Je kunt hier de beste Franse lessen in Nederland vinden.

De beste leraren Frans beschikbaar
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (7 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (5 reviews)
Ron
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adélaïde
5
5 (3 reviews)
Adélaïde
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estellei
Estellei
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (7 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (5 reviews)
Ron
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adélaïde
5
5 (3 reviews)
Adélaïde
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estellei
Estellei
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Begin met het Leren van Frans in Nederland

Een manier om te beginnen met het zoeken naar lessen Frans voor beginners, is door de website Grand Répertoire te bezoeken. Als je Frans gaat studeren, kom je tijdens je reis vaak de afkorting FLE tegen. Français Langue Étrangère in het Frans, dat zich in het Nederlands vertaalt als Frans als een vreemde taal en is te vinden op alle sites die je bezoekt.

Het goede van het starten met de Franse talenscholengids is dat hij een breed scala aan links bevat voor taallessen voor je selectie: de Alliance Française (Lyon, Montpellier, Toulouse, Straatsburg, Parijs, enzovoort). Een cultureel Frans programma in Lyon, en veel programma's op universiteiten in heel Frankrijk.

Het enige nadeel: de meeste van deze programma's zijn alleen in Frankrijk te vinden. Sommige instellingen op deze website hebben echter locaties in heel Nederland. Hoewel sommige cursussen Frans een beetje prijzig kunnen zijn, zijn hier enkele van de meer populaire keuzes voor het studeren van Frans op een taalschool in Nederland.

Je kunt de Franse taal ook in Nederland leren
Ook aan Nederlandse universiteiten kun je Frans studeren ǀ Visualhunt - Grotevriendelijkereus

Institut Français

Deze taalschool vertaalt zich in het Frans Instituut en geeft niet alleen les sinds 1910, maar heeft ook locaties in Nederland. De eerste stap bij het vinden van een soort taalcursus moet zijn om te beslissen op welk type niveau je je wilt voorbereiden.

Gelukkig volgen alle taalscholen die je waarschijnlijk zult tegenkomen, inclusief het Institut Français, het Common European Framework of Reference for Languages ​​of CEFR. In Nederland bekent als het Europees Referentie Kader (ERK). Het ERK verdeelt taalverwerving in drie niveaus, elk met twee eigen sub-niveaus, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen degenen die zich nog meer op hun gemak voelen in hun moedertaal, en degenen die het volledige gebruik van werkwoorden en grammaticale vaardigheden beheersen.

Aan de andere kant kun je ook kiezen op basis van het type instelling waarin je je waarschijnlijk bevindt. Bijvoorbeeld: algemeen Frans, professioneel Frans, voorbereiding op examens in de Franse taal en meer. Hiermee kun je nieuwe woorden leren die horen bij de scenario's waarin je je waarschijnlijk bevindt - bijvoorbeeld op de universiteit, op stage of bij vrienden.

Wanneer je beslist welke lessen je wilt volgen, moet je ook het soort schema bepalen dat je wilt volgen. Je hebt de mogelijkheid om wekelijkse cursussen, individuele cursussen, groepscursussen te volgen of deel te nemen aan een intensief programma.

Hoewel de algemene inschrijvingsprijs voor lessen aan het Institut Français kan beginnen bij € 94,-, kan deze variëren, afhankelijk van de frequentie en hoe lang je je wilt aanmelden. Vervolgens kun je kiezen uit een aantal verschillende schema's:

 • Groepscursussen
 • Privélessen
 • Online cursussen

Afhankelijk van wie je bent, kunnen deze prijzen duur lijken. Als je je bijvoorbeeld op dezelfde dag inschrijft voor twee, 30 uur durende cursusschema's, krijgt je een prijs van ongeveer € 681,- aangeboden. Hoewel cursussen alleen in Groningen worden gegeven, kunnen hun online cursussen aan iedereen in het land worden gegeven.

De Alliance Française

De Alliance Française, vooral bekend als AF, is een privé-instelling - wat betekent dat de prijzen van hun cursussen variëren van stad tot stad. Ze hebben 34 vestigingen in Nederland, waaronder Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Maastricht en meer.

In een kleine plaats, bijvoorbeeld, kosten een-op-een beginnerscursussen tot 10 uur, waar je meer leert over de Fransen, het Franse alfabet en wordt blootgesteld aan Franse audio, je ongeveer € 403,-. Als je geïnteresseerd bent in het volgen van cursussen via Skype, dalen de kosten van dezelfde cursus tot ongeveer € 343.-.

Een van de leuke dingen van de AF is dat ze ook nachtcursussen aanbieden voor alle niveaus (beginnersniveau, intermediaire niveaus B1 en B2 en geavanceerde niveaus).

Daarentegen kost het volgen van cursussen voor tien weken voor beginners in grotere steden ongeveer € 247,-. Hier vind je een scala aan programma's, van FLE-cursussen tot lessen over de Franse cultuur.

Frankrijk bestaat niet alleen uit taal, maar ook uit cultuur
Leren over de Franse cultuur betekent ook het begrijpen van beroemde historische plaatsen ǀ Visualhunt - hsivonen

Opfriscursussen op gemiddeld niveau, voor degenen die meer bekwaam zijn in Franse werkwoorden en cultuur, zijn in grote steden te vinden voor € 143,- voor de duur van vijf weken. Deze cursussen variëren van één tot drie uur per dag.

Bij de AF heb je ongeveer 24 weken cursus nodig om een ​​niveau B2 of totaal 480 uren les te voltooien, waarbij je een rekening van minimaal € 444,- kunt verwachten.

Hoewel dit een beetje prijzig kan worden, staat deze instelling erom bekend dat ze haar studenten in de Franse taal voorbereidt. Ze hebben ook veel diversiteit in de cursussen die ze geven, of het nu voor mensen is die voor school of werk naar Frankrijk willen gaan, voor mensen die gewoon nieuwsgierig zijn naar het leren van een nieuwe taal, of voor mensen die het Franse accent willen beheersen.

Prijzenlijst van FLE-cursussen op Superprof

Of het nu leraren zijn, gecertificeerde docenten, afgestudeerden van hogescholen van het ministerie van de Franse nationale onderwijssector, of zelfs alleen studenten en moedertaalsprekers die in Nederland wonen - Superprof  biedt een brede selectie van vertrouwde docenten.

Frans leren kan klinken als een brede leercategorie, daarom kiezen veel docenten op de site ervoor om zich te specialiseren in een bepaald niveau van lesgeven. Terwijl sommige leraren taalcursussen zullen geven in die zin dat ze je de gesprek- en taalvaardigheden proberen te leren die nodig zijn om gestandaardiseerde examens te halen, zullen anderen erop gericht zijn je nieuwe Franse woordenschat te leren of je op het niveau van een moedertaalspreker te krijgen.

Je hebt altijd boeken nodig bij het leren van een vreemde taal
De prijzen tussen een talenschool en een privé docent verschillen ǀ Visualhunt

Voor privé- en groepscursussen zijn er veel docenten beschikbaar in Nederland, allemaal met een uiteenlopende reeks vaardigheden en kwalificaties. Als je Frans wilt leren om vloeiend te worden, een andere taal dan je moedertaal wilt leren, of gewoon je examens wilt halen, heb je met deze selectie van docenten dekking.

Hier zijn enkele van de grootste steden in Nederland en de gemiddelde prijs per uur voor één les:

 • Amsterdam: € 35,-
 • Groningen: € 20,-
 • Nijmegen: € 15,-
 • Eindhoven: € 19,-
 • Breda: € 15,-
 • Enschede: € 20,-

De docenten op Superprof geven niet alleen een-op-een cursussen, maar geven ook online Franse les.

Frans leren online - klik hier!

Frans Leren aan een Franse Universiteit

Voor degenen met een beperkt budget zijn er altijd opties voor diegenen die Frans willen leren terwijl ze wat geld besparen!

Hoe? Neem dan een Cursus Frans bij Superprof.

Er zijn veel manieren om met een beperkt budget te leren, van websites gericht op Franse taaluitwisselingen, goedkope taalassociaties en zelfs werk-taalprogramma's - veel daarvan kun je eigenlijk in Frankrijk doen.

Frans Cursus Amsterdam - vind lessen via Superprof. 

Deze zijn te vinden via gemeenschapsgerichte, gratis lessen Frans, taal- en cultuurinstituten en online Franse hulp via officiële taalkanalen of Franse conversatie podcasts.

Als je al enige ervaring hebt met basis-Frans, weet je 'hallo' te zeggen (Bonjour!) En heb je over het algemeen een goed begrip van de Franse uitspraak, woorden en zinnen - het volgen van Franse lessen aan een universiteit in Nederland kan een haalbare optie zijn.

Gelukkig hebben veel universiteiten met sterke vreemde-taalstudies meestal taalcentra die ook cursussen geven aan mensen die zich niet aan de universiteit zelf willen inschrijven.

Als je ervoor kiest om een ​​vreemde taal te studeren aan een universiteit, is het goede nieuws dat Frans vaak wordt gecombineerd met andere talen van Latijnse oorsprong - zoals Spaans, Roemeens of Portugees. Dit is geweldig voor mensen die andere talen willen leren!

Hier zijn enkele van de beste universiteiten in Nederland die Franse studies onderwijzen:

 • Universiteit van Twente
 • Universiteit van Amsterdam
 • Universiteit van Utrecht
 • Universiteit van Leiden
 • Universiteit van Tilburg
 • Universiteit van Nijmegen
 • Universiteit van Groningen
 • Universiteit van Rotterdam
De universiteit van Leiden heeft een talencentrum
Op de universiteit van Leiden kun je Frans studeren, maar er is ook een talencentrum ǀ Visualhunt - Can Pac Swire

Een aantal van deze universiteiten hebben een talencentrum, zoals de universiteit van Leiden, waar een beginnerscursus van 12 lessen voor een buitenstaander € 320,- kost

Als je meer wilt weten over hoe je aan de slag kunt, raadpleeg je deze blog.

Waar wacht je op? Commencez-aujourd'hui!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!