Een verhuizing naar Frankrijk, zowel voor Nederlandse expats als voor anderen, is een unieke kans om zowel de Franse cultuur te leren als je niveau in de taal te perfectioneren.

Volgens Campus France, een website voor studenten die de internationale overstap willen maken, waren er alleen al in maart 2019 ongeveer 340 duizend studenten die naar Frankrijk zijn verhuisd voor een studie in het buitenland. Omdat zoveel mensen ervoor hebben gekozen naar het buitenland te verhuizen naar Frankrijk, heeft het feitelijk het land met de meest niet-Franstalige sprekers ter wereld gemaakt.

Voor degenen die op zoek zijn naar een kans om in Frankrijk te werken als een stap in de richting van het begrijpen van de taal, heeft Frankrijk veel programma's voor lang verblijf voor mensen die in het buitenland willen werken.

Of je nu op zoek bent naar een baan in Frankrijk of gewoon in het buitenland wilt wonen, de eerste plaats om te beginnen is je niveau in de Franse taal te bepalen. Welk niveau heb je nodig om naar Frankrijk te gaan? Deze blog leidt je er doorheen.

Universiteiten in Frankrijk stellen taaleisen
Bereid je goed voor om aan deze Franse universiteit te studeren ǀ Visualhunt - Ondine Bruch
De beste leraren Frans beschikbaar
Ron
5
5 (12 reviews)
Ron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (9 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hélène
4,9
4,9 (7 reviews)
Hélène
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (12 reviews)
Mohamed
37€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (12 reviews)
Ron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (9 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hélène
4,9
4,9 (7 reviews)
Hélène
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (12 reviews)
Mohamed
37€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voorbereiding op je Verblijf in Frankrijk

Wat je motief ook is om in Frankrijk te wonen, een goede kennis van het Frans is nodig om jezelf te kunnen uitdrukken, niet alleen voor degenen die er als expat leven, maar ook aan de Fransen zelf. Dit betekent ook dat je waarschijnlijk aan je Franse accent gaat werken.

Studenten die de Franse cultuur en taal willen ervaren, moeten een visum aanvragen om in Frankrijk te blijven, met uitzondering van landen in de EU en de Europese Economische Ruimte (EER). Dit studentenvisum zal, afhankelijk van hoe lang je in het buitenland zal blijven, een visum voor lang of kort verblijf zijn.

Voor buitenlanders, en dit is een algemene regel voor diegenen die van plan zijn om in verschillende landen binnen de EU te wonen, vereist een verblijf langer dan 90 dagen een visum voor lang verblijf. Dit visum voor lang verblijf is eigenlijk iets langer dan een toeristenvisum, waardoor je niet alleen vrij kunt reizen binnen Frankrijk - via regio's als de Dordogne en Languedoc - maar ook naar andere landen in het Schengengebied.

Voor diegenen die op zoek zijn naar de visumvereisten, moet je om je leven in het buitenland voor te bereiden, ervoor zorgen dat je jezelf ten minste drie maanden vóór de datum van vertrek de tijd geeft om alle benodigde documenten te verzamelen.

Hier zijn enkele voorbeelden van enkele visa waarvoor je mogelijk in aanmerking komt als je in het buitenland wilt studeren of werken, met een duur van 4 maanden tot een jaar:

 • Een visum voor verblijf van langere duur, type D of een ‘titre de sejour’ type visum (VLS-TS);
 • Een werk- en reisvisum;
 • De kosten voor het verkrijgen van deze visa bedragen minimaal 100 euro.

Of je nu een Amerikaanse expat bent die naar een ander land wil verhuizen, een opleiding in Frankrijk wilt volgen of gewoon in het buitenland wilt werken en reizen - dit zijn de visa die je moet bekijken. Werk- en reis visa bestaan ​​momenteel voor slechts 15 landen:

 • Japan
 • Nieuw-Zeeland
 • Australië
 • Canada
 • Zuid-Korea
 • Rusland
 • Argentinië
 • Hong Kong
 • Chili
 • Colombia
 • Taiwan
 • Uruguay
 • Mexico
 • Brazilië
 • Peru

Het is nog niet nodig om naar verhuisservices of opslagservices te kijken! Er zijn verschillende andere manieren om naar Parijs, Lyon of Montpellier te verhuizen en je taalvaardigheden te perfectioneren - allemaal met verschillende prijsniveaus, voor- en nadelen.

Wonen in Frankrijk vereist een bepaald taalniveau
Zorg dat je je kunt uiten als je langer in Frankrijk verblijft ǀ Visualhunt - ThroroughlyReviewed

Frans Leren door Taalkundige Onderdompeling

Of je nu op zoek bent naar privélessen, cursussen aan culturele instellingen, taalstudies, stages of culturele uitwisselingen: Frans leren hoeft niet beperkt te zijn tot een klaslokaal. Voor sommigen is verhuizen en wonen in het buitenland gewoon geen haalbare optie. Dit kan met veel factoren te maken hebben, zoals de kosten voor internationale ontruiming, verhuizingen en verhuizers.

Als je je wilt voorbereiden op je tijd in Frankrijk, of gewoon Frans wilt leren zonder de kosten van verhuizing, is het misschien een goed idee om een ​​verdiepend Frans programma te proberen. Zoals iedereen je zal vertellen, van een Nederlandse collega-expat tot iedereen die tijd in Frankrijk heeft doorgebracht, is het nuttig om het Frans te leren dat het Common European Framework of Reference for Languages ​​(CEFR) volgt.

Of je nu in Spanje, Brazilië of Madagaskar woont, hier zijn enkele van de componenten die je waarschijnlijk zult tegenkomen in een interactieve, bevredigende taalcursus:

 • Franse woordenschat;
 • Franse grammatica;
 • Mondeling en schriftelijk begrip;
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukking;
 • Franse uitdrukkingen en gezegden;
 • Culturele kennis.

Frans Cursus Amsterdam - neem lessen via Superprof.

Een andere veel voorkomende manier waarop mensen kosten kunnen besparen als ze een meeslepende ervaring willen, is door samen te leven met een lokale familie. In heel Frankrijk bieden veel gastgezinnen ruimte in hun eigendom in Frankrijk aan, aan mensen die voor een paar maanden tot een jaar in het buitenland  willen leven.

Dit betekent niet alleen dat je de kosten van lokale verhuizers vermijdt, maar je krijgt ook de kans om traditioneel Frans eten te eten, meer te weten te komen over belasting in Frankrijk en het meeste uit je tijd in Franse steden te halen.

Dit stelt je ook in staat om verder te gaan in je Frans op manieren die je misschien niet voor mogelijk had gehouden, zoals:

 • Leren lezen in het Frans;
 • Gespreksvaardigheden verwerven;
 • Een geweldig niveau verkrijgen in mondelinge expressie;
 • Dit is vooral belangrijk voor diegenen die de vaardigheden van de standaardtests willen overtreffen .

Kijk hier voor lessen Frans in Nederland.

Franse Testen die je Moet Doen om op Franse Universiteiten te Komen

Voordat je je druk maakt hoe je een Franse bankrekening opent, over de prijs van wonen in Parijs, hoe werkvergunningen werken of hoe je een verzekeringskaart kunt krijgen - het eerste wat je moet proberen te achterhalen, als je naar een Franse universiteit wilt gaan, is welk niveau Frans noodzakelijk is voor je verhuizing.

Over het algemeen heeft iedereen die naar het buitenland verhuist om in Frankrijk te studeren, minstens een B2-niveau van de taal nodig, dat gemiddeld is.

Hoewel het misschien een ander oneerlijk item lijkt dat buitenlanders beperkt om naar Frankrijk te verhuizen, kan het niet begrijpen van de taal ernstige belemmeringen vormen voor degenen die een diploma proberen te behalen. Hier zijn enkele van de taaltests die je waarschijnlijk vóór en na je internationale verhuizing zult tegenkomen.

De TCF, van de ‘Test de Connaissance du Francais’ zoals deze in het Frans bekend staat, is het Franse equivalent van de TOEFL.

TOEFL staat gelijk aan een Frans examen
Oefen voor je Franse examen om tot de universiteit toegelaten te worden ǀ Visualhunt - Knibaron

De test is gemaakt door het International Centre for Pedagogical Studies en is gericht op het beoordelen van je taalniveau in vijf stappen. Geïmplementeerd in 2002, is het eigenlijk een van de criteria voor het verkrijgen van de Franse nationaliteit. Deze stappen zijn ook gebaseerd op verschillende onderzoeken waarin wordt onderzocht hoe lang het duurt om een ​​taal als Frans te leren.

Om je een idee te geven van wat deze test zal zijn, zal een B1-examen als volgt zijn opgebouwd:

 • Leesvaardigheid: 60 vragen, 40 minuten;
 • Luistervaardigheid: 50 vragen, 60 minuten;
 • Schrijfvaardigheid: 2 onderwerpen, 60 minuten;
 • Spreekvaardigheid: 40 vragen, 60 minuten.

Diploma's voor Franse Taalstudie

Door het Franse Ministerie van Nationaal Onderwijs en Hoger Onderwijs, wordt voor het studeren van Frans als vreemde taal een diploma toegekend door een test bekend onder de afkortingen DILF (Diplôme Initial Langue Française), DELF (Diplôme Élémentaire en Langue Française) of DALF (Diplôme Approfondi Langue Française).

Het DILF

Als je in Frankrijk woont, betekent dit waarschijnlijk dat je niet alleen moet wennen aan je nieuwe leven, maar ook veel taaltests moet afleggen. Het DILF-examen, dat in 2006 is opgericht, geeft studenten een diploma voor het meest basale niveau, A1.

Het examen duurt 1 uur en 15 minuten en omvat in totaal 100 punten. De vier stappen die je moet doorlopen zijn:

 • Leesvaardigheid;
 • Luistervaardigheid;
 • Spreekvaardigheid;
 • Schrijfvaardigheid.

Het minimale aantal punten dat je moet behalen om te slagen is 50 van de 100. Als je geïnteresseerd bent in meer informatie voor dit examen, e-mail dan je plaatselijke consulaat of culturele instituut.

Het DELF & DALF

Als je een buitenlander in Frankrijk bent of naar Frankrijk wilt verhuizen, moet je deze tests in je nieuwe land tegenkomen. Gemaakt in 1985 en herzien in 2005, belonen deze diploma's de Franse taal studenten met zes taalniveaus: DELF A1 & A2, DELF B1 & B2, DALF C1 & C2.

Als je van plan bent je buitenland je thuisland te maken, dat is een Frans staatsburger worden, moet je een van deze examens afleggen om je taalvaardigheid te bewijzen. Dit is waar elke test uit bestaat:

 • DELF A1: schriftelijk en mondeling begrip, 80 minuten;
 • DELF A2: dezelfde vereisten, 100 minuten;
 • DELF B1: dezelfde vereisten, 1 uur 45 minuten;
 • DELF B2: dezelfde vereisten, 2 uur 30 minuten;
 • DALF C1: dezelfde vereisten, 5 uur;
 • DALF C2: dezelfde vereisten, 5 uur.

Cursus Frans - neem lessen via Superprof.

Frans Leren in Frankrijk: Andere Opties

Frans leren in Frankrijk hoeft niet beperkt te zijn tot alleen taalcursussen. Hoewel het overwinnen van je cultuurschok enige tijd kan duren, zal het hebben van de juiste papieren helpen om een ​​deel van die stress te verlichten.

Hier zijn enkele andere opties die je kunt kiezen als je je wilt onderdompelen in de Franse taal:

Om in een vreemde taal te praten helpt altijd
Ontmoetingen met vrienden om over taal en literatuur te discussiëren zijn belangrijk ǀ Visualhunt - Onsill~Bill Bad20
 • Studeer Frans of Franse literatuur aan een universiteit in Nederland of in Frankrijk;
 • Ga stagelopen bij een Frans bedrijf;
 • Neem deel aan een werk- of uitwisselingsprogramma.

Welke weg je ook kiest, zorg ervoor dat je de grenzen van je visum begrijpt. Verblijfsvergunningen hebben heel andere regels dan reis- en werkvergunningen wat betreft het soort werk dat je kunt doen en hoe lang je kunt werken. Hoe dan ook, bon courage!

Frans leren online - klik hier!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!