Als je kijkt naar welke manieren de beste zijn om Spaans te leren moet je een aantal verschillende dingen bedenken. Ten eerste moet je een methode vinden die het beste is voor jou. Niet iedereen houdt van taallessen.  Als je Spaans wilt leren door lessen te nemen dan moet je weten of klassikaal ofwel privé onderricht de meest geschikte manier voor jou is om deze taal te leren.

Houd ook je doelen en je financiële ruimte in de gaten. Iemand die alleen de basisbegrippen van de taal wil weten om tijdens een vakantie in Spanje, Argentinië of Columbia een gesprekje te kunnen houden heeft heel wat minder les nodig dan iemand die in een Spaanssprekend land zoals Peru, Ecuador of Chili wilt gaan wonen.

Als je krap bij kas bent en daardoor op zoek gaat naar een goedkoper alternatief dan zou je kunnen kijken naar online Spaans leren. Er zijn kosteloze opties op het internet die best goed zouden kunnen voldoen.

Misschien heb je inmiddels begrepen dat het leren van een vreemde taal niet zo eenvoudig is als je vooraf dacht. Het is een lange reis met z'n ups en downs. Om te slagen zul je toegewijd en gemotiveerd moeten zijn.

Oud plaatje over Robinson Crusoe
Kun je helemaal in je eentje Spaans leren?

Het is niet onmogelijk om op je eentje Spaans te leren.

Als je naast Spaans al een andere taal zoals Frans of Italiaans kent zal het leren een stuk gemakkelijker gaan. Je moet jezelf evenwel goed voorbereiden als je zonder begeleiding Spaans wilt leren. Je mate van motivatie zal allesbepalend zijn.

Lees verder als je het nog steeds ziet zitten! In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar de mogelijkheden om zonder een docent Spaans te kunnen leren.

De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe In Je Eentje Spaans te Leren: Bepaal je Niveau

Ale je een taal wilt leren moet je weten waar je kunt beginnen. Is je kennis van de Spaanse grammatica in orde? Ken je veel Spaanse werkwoorden? Hoe goed ben je in het vervoegen ervan? Kun je gemakkelijk Spaanse zinnetjes maken?

Als je een totale beginneling bent zal het eenvoudig zijn. Maar als je al wat kennis van de Spaanse taal hebt dan zul je je niveau moeten kunnen bepalen zodat je weet waar je moet instappen.

Er zijn een aantal manieren om dat te doen. Het is waarschijnlijk het beste om een online Spaanse niveau test te maken. Die zal je een cijfer geven volgens het CEFR (vertaald: Gemeenschappelijk Europees Referentie Kader). Dit kader tracht het leren van Europese talen te standaardiseren.

Als je eenmaal je niveau weet (A1, A2, B1, B2, C1, of C2) dan zul je beslagen ten ijs kunnen komen om met je Spaanse lessen te beginnen.

Minder nauwkeurig en wat lastiger te om het niveau bepalen is te spreken met een moedertaal spreker. Als ze wat ervaring hebben in het lesgeven van talen dan zullen ze in staat kunnen zijn om je te vertellen op welk niveau je je Spaanse lessen moet aanvangen (Spaanse les Amsterdam).

Er zijn ook apps zoals Duolingo die je kennis van de taal meten voordat je ermee gaat werken.

Alleen Spaans Leren: Neem een Spaans boek

Als je eenmaal je niveau kent raden we je aan om een boek te kopen die gericht is op het leren van de taal. Je kunt ze op allerlei niveaus in boekwinkels en ook online vinden.

Het gebruik van een boek zal je sturing kunnen geven in wat je moet leren. Het leren van Spaans houdt in dat je allerlei woorden en zinnen en werkwoorden moet leren kennen. En als je eenmaal op een middelbaar niveau bent beland zullen ook grammatica aspecten zoals de conjunctief belangrijk gaan worden.

Duidelijk is dat je deze informatie ergens vandaan moet halen. Je kunt het wel zelfstandig en in je eigen tijd opzoeken, maar een Spaans leerboek geeft je aanwijzingen in wat te leren en hoe te oefenen. Dit zal voor een deel het gebrek aan een leraar kunnen opheffen, maar je zult toch de moeilijke les onderdelen zelf moeten overwinnen.

Er zijn allerlei goede boeken waarmee je Spaans kunt leren. Je kunt ook online als koopjes nieuwe en gebruikte boeken vinden. Het hoeft dus voor de smalle beurs niet te moeilijk te zijn.

Oefenen met een Spaanse Moedertaalspreker

Een van de beste tips voor een beginnende Spaanse leerling is om zoveel mogelijke manieren te vinden om te oefenen. Dat is nog van veel groter belang als je jezelf probeert Spaans te leren. Als je denkt dat het belangrijk is om je te isoleren als je de taal aan het leren bent dan heb je het helemaal mis.

Het tegendeel is waar. Om een taal te leren moet je veel communiceren met mensen die de taal vloeiend spreken.

Jonge mensen buiten met elkaar aan het praten
Oefen met een Spaanse moedertaalspreker

Je kunt ook converseren met mensen die evenals jij aan het leren zijn. We raden echter aan om tenminste één Spaanssprekende persoon te zoeken waarmee je gesprekken kunt voeren.

Een Spaanse moedertaalspreker zal je in staat stellen om je uitspraak te verbeteren. Daarnaast zul je wat je al geleerd hebt kunnen oefenen om te zien of je het onderwerp wel goed begrepen hebt.

Je zou dit zelfs als een uitwisseling kunnen doen door een Spaanssprekende te vinden die Nederlands wil leren. Dan kun je hen helpen met de Nederlandse taal terwijl zij jou helpen met het Spaans.

Apps en websites kunnen van grote hulp zijn bij het in contact komen met mensen die je kunnen helpen met je Spaans.

Gratis Spaans Leren Via het Internet

Dankzij het internet hebben we nu de gelegenheid om allerlei online hulpmiddelen aan te spreken.

Man met laptop op stoel aan het strand
Zoek hulpmiddelen om online Spaans te leren

Online hulpmiddelen zijn vaak maar niet altijd gratis. Dat kan je helpen in het beheersen van de kosten.

Online Woordenboeken

Mensen hebben al heel wat jaren getracht om een taal als Spaans te leren met behulp van Google Translate en Reverso. De technologie is inmiddels heel wat verbeterd, maar echt goed zijn ze nog steeds niet niet.

Een online woordenboek zoals Word Reference is een stuk praktischer. Je kunt daarmee alle mogelijke definities van het gezochte woord zien met daarnaast het verband in de zin. Dat helpt met het kiezen van het juiste Spaanse woord.

Kom je er echter niet uit, dan kun je de online forum gebruiken om aan de community vragen te stellen. Moedertaal sprekers en Spaanse leraren zullen je dan beslist kunnen helpen.

YouTube

Op deze welbekende site kun je een enorme hoeveelheid video's vinden die gewijd zijn aan online Spaans leren. Typ gewoon "Spaans leren" in de zoekbalk en ga aan de slag.

Een bijkomend voordeel is dat je zo ook de uitspraak van de woorden kunt horen. Dit helpt in het aanscherpen van je gehoor en geeft je gelegenheid om snel en gemakkelijk voortgang te maken.

YouTube bevat ook veel liedjes met ondertiteling. Als je zoekt naar Spaanse liedjes kun je daarmee je vocabulaire verbeteren.

Gratis E-boeken en Audioboeken om Spaans te Leren

Het is inderdaad mogelijk om gratis Spaanse boeken te vinden. Een prachtige manier om zuinig aan te doen met les kosten! Websites zoals Librivox kunnen je heel goed op weg helpen.

Laat je bijvoorbeeld "20.000 Mijlen Onder Zee" in het Spaans voorlezen terwijl je in een Nederlands boek meeleest!

Websites en Apps om Spaans Mee te Leren

Veel mensen onderkennen het belang van het beheersen van meerdere talen. Om anderen te helpen hebben ze websites en apps ontworpen die met name gericht zijn op het leren van een taal. Dit soort apps kunnen vaak gratis gebruikt worden. Je kunt zo een Spaanse cursus online vinden!

Let op als de website of app geld kost. Controleer of het is waar je naar zoekt voordat je geldbedragen overmaakt. Is dat wel het geval, dan kun je het met plezier gebruiken om gemakkelijk Spaans te leren.

Maak het je doelstelling om elke dag een poos te oefenen

Het internet heeft zoals we allemaal weten goede en minder goede kanten. Stort je niet zomaar ergens in maar neem de tijd om de juiste hulpmiddelen te vinden. Ga naar forums en leer van anderen die een taal hebben geleerd.

Spaanse Talenkennis Opdoen Door te Reizen

Reizen is heel duidelijk een nuttige manier om een taal te leren. De onderdompeling die je ervaart zal er sterk toe bijdragen dat je meer vloeiend de taal leert spreken en zal je helpen om nieuwe woorden te leren.

Spaanse cursus online, boek een les

silhouet van twee mensen die op het strand dansen
Reis naar een Spaanssprekend land en leer de taal

We hebben het hier niet over toeristenplekjes waar je omringd wordt door Europeanen of  Noord Amerikanen. We bedoelen talenstudiereizen waarbij je kunt opgaan in de inlandse bevolking van de 20 landen die Spaans spreken.

Je kunt via bepaalde organisaties families vinden die je tegen betaling in huis willen nemen om meer te leren dan basis Spaans zonder lessen te hoeven nemen. Door dit alles zul je meer leren van de taal en de cultuur van het land.

Waarom sluit je, als dit geen optie voor je is, je dan niet aan bij een plaatselijke Spaanse cultuurclub? Het is een schitterende manier om in je gewone leven te oefenen zonder perse klassen te hoeven volgen.

Zulke clubs zijn vaak in de grotere steden te vinden. Ze geven je de gelegenheid om je Nederlands buiten de deur te laten en je te focusseren op het beoefenen van Spaans.

Het allerbeste: een tijd in een Spaanssprekend land te wonen en te werken zodat je overal met de taal geconfronteerd wordt. Als je daarnaast ook 's avonds de deur uit gaat en mensen opzoekt kun je de taal voortdurend beoefenen, ook met onbekenden.

Een voordeel daarbij is dat Spaanssprekenden erom bekend zijn als open, warm en gastvrij.

In het algemeen kun je, wat je niveau ook is, enorm snel vooruitgang zult boeken als je constant Spaans spreekt. Het zal je helpen om de taal binnen korte tijd te leren. Je zult je vlot in de taal meer op je gemak voelen.

Plezier Hebben: het Belangrijkste als je Zelfstandig Spaans Leert

De hoofdreden waarom het moeilijker is om alleen een taal te leren is dat het zoveel doorzettingsvermogen kost om dagelijks te blijven oefenen.

Het leren van een taal moet regelmatig ondernomen worden. Dit geldt zowel voor mondelinge als geschreven oefeningen. Beide moet je dagelijks doen.

Als je een leraar en ook afgesproken lessen hebt dan moet je wel oefenen. Het op jezelf leren is veel moeilijker. Net als bij het sporten zijn we de eerste paar maanden heel gemotiveerd.

En dan komt de dag dat je te moe bent en tegen jezelf zegt: "Ik kan heus wel een dagje overslaan". Helaas is dat niet zo. Als je één les overslaat zal het weer gebeuren.

Zorg er daarom voor dat je veel plezier in het leren hebt en het niet ziet als een grote en moeilijke klus.

Spaanse les Utrecht vind een leraar

kinderen kijken naar laptop en juichen
Heb je Spaanse online spelletjes geprobeerd? | bron: StartupStockPhotos

Als je het leuk vindt om Spaans te oefenen zal het niet aanvoelen alsof je jezelf dwingt om iets te doen wat je liever niet zou doen.

Je zou je leerwerk leuker kunnen maken door bijvoorbeeld videospelletjes in het Spaans te spelen, Spaanse films te bekijken, Spaanse muziek te beluisteren enzovoort.

Je zou zelfs mensen om je heen die ook Spaans studeren kunnen motiveren door wedstrijden met prijzen te organiseren. Daarbij gaat het vooral om het plezier. Hierdoor zal je met flinke stappen vooruitgang kunnen maken.

Besef daarom dat het echt moeilijk is om in je eentje Spaans te leren. Als je groepslessen niet fijn vindt dan kun je een bijlesdocent zoeken om privéles te volgen.

Bedenk dat Spaans een taal is die makkelijk te leren is. Het maakt niet uit of je een dyslectisch kind wilt helpen of zelf na je pensioen een invulling wilt geven aan je tijd. In beide gevallen kun je een manier vinden die bij je wensen en doelen past en hulpbronnen die jouw leervorm ondersteunen.

Welnu, dat waren wat tips om Spaans te kunnen leren zonder taalklassen te hoeven bezoeken. Gebruik ze om aan de slag te gaan!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

4,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Klaas

Techneut met een onderwijsachtergrond. Graag en vaak op zoek naar manieren om zowel jongeren als ouderen in staat te stellen om beter te leren. Vertaler en schrijver voor Superprof sinds het begin!