Spaans is in wel 20 landen de voertaal. Het is dus nuttig om te leren, en het maakt niet uit hoe oud je bent als je begint. Vaak staat Spaans bovenaan de lijst van de meest nuttige talen, en het is niet moeilijk te zien waarom dat het geval is.

Er zijn zoveel redenen om Spaans te leren, of je nu op reis gaat naar Mexico, Guatemala of Peru, de teksten van Shakira's songs vertaalt of de originele versies van de films van Pedro Almodovar wilt bekijken. Of lees boeken van de beste Spaanse schrijvers, in de originele taal! Waar wacht je dus op? Begin met deze nuttige en vrolijke taal te leren!

Online kun je veel informatie vinden over Spaanse les. Het is een van de meest handige en voordelige manieren om de taal te leren.

Je kunt websites aantreffen die je in staat stellen om Spaans te leren zonder maar een cent te betalen! In dit artikel willen we je een aantal keuzes laten zien, waar te zoeken en waar je voor op moet passen.

De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Vier Gratis Sites om Online Spaans te Leren

Hier is een overzicht van gratis sites om je te helpen bekend te raken met de Spaanse taal.

1. Reverso Context: Fraaie Hulp in het Goede Verband

Reverso Context is een fantastische hulp bij het over en weer vertalen van allerlei talen. Veel online woordenboeken zijn wat beperkt wat het vertalen naar en van Nederlands betreft, maar deze site is behoorlijk goed van keuzes voorzien, en zowel Nederlands-Spaans als Spaans Nederlands is voorhanden! Reverso Dictionary bestaat ook, maar daarvan is nog geen Nederlandse versie.

Reverso Context is meer dan simpelweg een woordenboek. Iedereen kent voorbeelden van bespottelijke vertalingen zoals "het regent katten en honden" omdat degene die het gebruikte niet acht gaf op het verband van de woorden in de zin. Dat is niet meer nodig. Een veelheid van voorbeelden wordt samen met de zin gegeven waarin het woord wordt gebruikt. Je kunt dus allerlei synoniemen bekijken en degene selecteren die het meest zinvol is.

vrouw in spijkerbroek leest boek
Overal kun je Spaanse boeken lezen | bron: Fabiola Peñalba op Unsplash

Als je later gevorderd bent in het Spaans (of misschien als leraar Spaans op de site kijkt) en vindt dat er iets aangepast of aangevuld kan worden kun je daarvoor een voorstel maken (klik onderaan de pagina op "Een voorbeeld voorstellen").

2. DuoLingo: Plezier Hebben Onder het Leren

Met DuoLingo kun je op een hele leuke manier via je laptop, tablet of smartphone Spaans leren. Als je al wat Spaans kent kun je met een plaatsingstest aanvangen of je kunt helemaal van nul aan beginnen.

Je kunt punten verdienen met goede antwoorden en door snel te antwoorden. Een soort Spaanse Candy Crush zou je kunnen zeggen!

Elke les biedt de mogelijkheid om aan verschillende aspecten van de Spaanse taal te werken, variërend van de uitspraak tot luistervaardigheid. Je reacties worden onmiddellijk verbeterd en een goed antwoord wordt meteen beloond.

Je kunt DuoLingo ook via je tablet of je smartphone gebruiken. Dat houdt in dat je verloren kwartiertjes terwijl je ergens voor wacht heel goed gebruikt kunnen worden!

Spaans leren voor beginners

3. Bilingua: Oefen met Spaanse Moedertaalsprekers

Als je jezelf Spaans wilt leren zul je ook een plek moeten hebben waar je kunt oefenen wat je geleerd hebt.

Er zijn heel veel websites en apps die gelegenheid bieden om in contact te komen met Spaanse moedertaalsprekers die graag Nederlands wil leren. Het idee is dat jij met hen je Spaans oefent terwijl zij met jou hun Nederlands oefenen.

Een voorbeeld van zo'n site is Bilingua. Het platform tracht je te koppelen aan iemand die vloeiend Spaans spreekt gebaseerd op interesses zodat allebei iets hebben om over te praten.

Nog een voordeel van Bilingua is de sturing en ondersteuning die ze je tijdens je leeravontuur bieden. Ze geven je ook hulp om gericht bezig te blijven als het lastig wordt.

Als je oefent met iemand die vloeiend Spaans spreekt dan zullen ze je meteen kunnen corrigeren als je fouten maakt. Daarnaast kunnen ze advies geven over hoe je Spaans nog verder te verbeteren. Je kunt daarnaast ook nuttige gesprekken hebben met iemand die dezelfde interesses heeft. Wie weet wordt het wel een vriend voor het leven!

4. Loecsen: Snel Spaans Leren Spreken

De site loecsen.com is gericht op het snel leren en het onderscheidt zich door zijn praktische talengids voor op reis. Het is geschikt voor allen die Spaans willen leren zonder een cent te hoeven betalen, maar daarnaast voor allen die een reis naar Spanje of Latijns Amerika voorbereiden.

Het principe is heel eenvoudig: alledaagse uitdrukking worden aangereikt om je spelling en uitspraak in te slijpen en via quiz opdrachten wordt je geheugen getest.

Mp3 en pdf bestanden zijn voor een deel gratis beschikbaar. Ze bevatten gespreksonderdelen in Engels en Spaans.

Krijtbordje met Spaanse woorden
Breid je Spaanse vocabulaire uit! | bron: Photo by Jose Manuel Viloria Martin op Unsplash

Online Gratis Spaans Leren

Lengalia

Lengalia biedt Spaanse talencursussen die gestructureerd zijn van A1 tot C1 volgens het CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) systeem.

Ook deze methode kan helaas niet in het Nederlands worden weergegeven. Je zult Engels (0f Duits) moeten gebruiken. De hoeveelheid nuttige informatie op de site maakt het echter wel de moeite waard om het via deze taal omweg te gebruiken.

Elke les begint met een introductie van het thema in kwestie, gevolgd door een korte tekst die kan worden beluisterd. Hierdoor kan de leerling geschreven Spaans in verband brengen met de juiste uitspraak. Deze app

Welke hulpmiddelen zijn voorhanden?

 • Grammatica les bladen, bij voorbeeld de regels voor mannelijke en vrouwelijke woorden zowel als de uitzonderingen
 • Oefeninvulbladen en meerkeuzevragen
 • Leesbegrip bestaande uit een leestekst en bijbehorende vragen
 • Luistervaardigheid bestaande uit een on-site mp3 en vragen

Er is ook een plaatsingstest om je te adviseren welke cursusdelen voor jou toepasselijk zijn. Maar het kan echt geen kwaad om van het beginnersniveau te starten!

Als je jezelf inschrijft heb je 48 uur toegang tot alle diensten zonder verplichting om iets te betalen. Je krijgt zelfs toegang tot de podcasts. Waarom zou je jezelf deze gelegenheid ontnemen?

Bovendien is er een gratis online les service waarop je vragen kunt stellen aan Spaanse leraren.

Spaanse les online op Superprof

Spaans festival, vrouw met paarden
Hoever kun je komen met Spaans leren? | bron: Photo by Nick Karvounis on Unsplash

Leer Spaans met Behulp van Online Video's

Video's kunnen een heel nuttige manier zijn om Spaans te leren. Naast het gebruik van films om Spaans te leren is het internet vol video's die je heel veel hulp kunnen bieden bij het leren van de taal.

Leer Spaans met Video's op Videoele

Agustín Iruela, een Spaanse professor, is de stuwende kracht achter de site videoele.com. Hij heeft in zijn vrije tijd meer dan 140 video's gemaakt om mensen te helpen Spaans te leren spreken.

De video's zijn tussen de 3 en 6 minuten lang, en ze stemmen overeen met de A1, A2, B1 en B2 niveaus van het CEFR. De eerste video bestaat uit een samenstelling van beelden met een commentaar stem waarmee 50 Spaanse woorden worden geleerd.

Bovendien kunnen instructies en vocabulaire punten gedownload worden om de inhoud van de lessen in elke video door te werken. Er zijn ook transcripties zodat je de minder begrepen audiovisuele punten achteraf kunt overkijken.

Gedetailleerde correcties helpen je de fouten te begrijpen die er bij de verschillende stappen gemaakt zijn. En als je het project wilt ondersteunen kun je dat doen via de Donate knop op de Course pagina.

Lees hier alles over thuis Spaans leren

YouTube Kanalen om Online Spaans te Leren

YouTube is de grootste site wat het delen van video's betreft, en ook handig voor Spaans leren online! Het biedt talloze kanalen gewijd aan het leren van een vreemde taal. Voor het leren van Spaans is het een heel geschikt gereedschap!

Wat Spaans betreft kun je het volgende vinden:

 • het alfabet
 • lessen over uitspraak en zinsbouw
 • standaardwoorden in hedendaags Spaans
 • alledaagse uitdrukkingen
 • video's zijn ontworpen om Spaans op een speelse manier aan kleine kinderen te leren.

We hebben allerlei kanalen voor je bekeken en geven hier aan welke het meest interessant zijn om te volgen. Je zult er beslist veel aan hebben en alles is daarbij ook nog eens gratis! Ook voor studenten met dyslexie zijn dit goede opties.

Aprende Español Con Saby

‘¡Aprende español con Saby!‘ biedt 14 gratis Nederlands-Spaanse videolessen aan. Deze lessen zijn speciaal voor beginnelingen samengesteld.

De video's zijn goed samengesteld en geven de gelegenheid om basis grammaticaregels te leren (bepaalde en onbepaalde lidwoorden, het verschil tussen ser en estar enzovoort). Ook worden wat belangrijke Spaanse woorden (el niño, una mujer enz.), bijvoeglijke naamwoorden (hoog, laag,…), verschillende lichaamsdelen enzovoort aangereikt.

Aan het eind van ieder les onderdeel vraagt Saby, de virtuele lerares, je wat vragen om je te helpen controleren of je de Spaanse woorden en de grammaticaregels hebt kunnen onthouden.

Vertalingen van ieder Spaans woord worden meteen getoond. De stem van de lerares is helder en begrijpelijk.

Spaans Leren: 500 Spaanse zinnen voor beginners

Deze video is al bijna 45.000 maal bekeken. Polyglot Pablo tracht je in een uur 500 Spaanse zinnen te leren!

Je leert woorden en zinnen zoals:

 • ¿Cómo estás?
 • Gracias
 • Buenas noches
 • Vamos a comer
 • ¿Quieres un poco?
 • Tengo hambre

De video is goed gemaakt en blijkbaar voor velen heel nuttig. Af en toe is de Nederlandse tekst een beetje krom, maar het is niet zo'n probleem omdat het er vooral om gaat dat je Spaans leert. De achtergrond van de tekst is de Spaanse vlag om je alvast in de stemming te brengen. Je leert Spaanse werkwoorden en tevens de uitdrukkingen die je het meest zult tegenkomen in Spanje of Latijns Amerika.

Twee dansende Spaanse vrouwen
De Spaanse stijl is heel herkenbaar | bron: sydney Rae op Unsplash

Als je goed voortgang maakt en graag meer Spaanse zinnen wilt leren, dan zijn er ook veel andere Spaanse video's te bekijken van deze YouTuber. Hij is gepassioneerd bezig met talen en plaatst regelmatig video's die genomen zijn in de hoofdsteden van Europa!

Leer Spaans Terwijl Je Slaapt

Ecolanguages heeft een drie uur lange video gemaakt waarmee je allerlei basiswoorden en zinnetjes kunt leren. Je kunt het op twee manieren gebruiken:

 1. zowel kijken als luisteren om ook de woorden te leren lezen. Deze studiewijze is een beetje saai aangezien er uitsluitend woorden worden getoond en uitgesproken.
 2. uitsluitend luisteren. De woorden worden eerst in het Nederlands uitgesproken. Deze methode kan handig zijn op lange autoritten bijvoorbeeld. Te stellen dat je Spaans kunt leren terwijl je slaapt is wel een beetje teveel van het goede denk ik!

Het is wellicht handig om de eerste methode door te werken en vervolgens een paar keer de tweede te gebruiken. Als je ermee klaar bent ken je een flinke hoeveelheid Spaanse woorden!

En het kan overal! Niks zo makkelijk als met een online Spaans cursus Amsterdam als woonplaats én plaats van je lessen te hebben. Wil je nog meer weten over methoden om Spaans te leren? Klik hier!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Klaas

Techneut met een onderwijsachtergrond. Graag en vaak op zoek naar manieren om zowel jongeren als ouderen in staat te stellen om beter te leren. Vertaler en schrijver voor Superprof sinds het begin!