Het leren van een vreemde taal moet plezierig zijn aangezien het anders echt een worsteling wordt. En dat geldt natuurlijk ook bij het leren van Spaans. Het laatste wat je wilt is zwoegen op werkwoordlijsten en taallessen die je niet boeien.

Misschien heb je al wat handige manieren gevonden om Spaans te leren. Als evenwel taalboeken en schoolse manieren nogal saai lijken zou je ook kunnen overwegen om Spaans door middel van je smartphone of tablet te leren! Spaans leren online kan op veel manieren.

Er zijn tegenwoordig op de App Store en de Play Store allerlei apps beschikbaar die ieder op een iets andere wijze kunnen helpen om de taal te leren.

Sommige richten zich op een goede uitspraak, andere op de Spaanse vocabulaire, terwijl weer andere je de kans bieden om goed thuis te raken in het vervoegen van werkwoorden.

Er is een app voor iedere leeftijd, vaardigheid of einddoel. Laten we eens kijken naar de verschillende mogelijkheden die geboden worden.

De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Nieuwe Technologieën Gebruiken om Spaanse les te Volgen?

Tips voor beginnelingen stellen vaak dat er verschillende manieren moeten worden benut om alle aspecten van de vreemde taal te leren. Talencursussen zijn prima als grondslag maar je hebt andere manieren nodig om het thuis oefenen interessant te houden.

Het gebruik van tablets op school was een tijdje geleden omstreden, net zoals het gebruik van computers dat 30 jaar geleden was. Bedenk dat technologie maar een gereedschap is in het proces van een taal leren. Het kan nooit het hersenwerk vervangen dat nodig is om te leren (inclusief het onthouden van woorden en zinnen).

Desondanks is het zeker zo dat nieuwe technologieën een aanwinst zijn om het leren te bevorderen. En de simpele reden daarvan is dat leren altijd doeltreffender verloopt als het leuk is. Het is bewezen dat plezier een belangrijke rol speelt in het leerproces.

Leer Spaans met behulp van apps op je iPad | bron: Pixabay

Met andere woorden: we leren gemakkelijker en sneller als we het leren leuk vinden.

Plezier hebben tijdens het leren is niet zoals sommigen denken alleen voorbehouden aan jonge leerlingen. Zij denken dat we niet meer dienen te lachen, dat ernst en veel discipline sleutelwoorden zijn geworden, en dat serieus studeren voor examens de prioriteit heeft.

Zo hoeft het echter niet te wezen. Het succes van mobiele apparaten zoals tablets en smartphones heeft te maken met de ontwikkeling van een veelheid aan apps. Dit zijn kleine software programma's die je kunt downloaden op je iPad of smartphone.

Er zijn apps op allerlei gebieden: ontspanning, informatie, koken, beursgegevens enzovoort. Al enige tijd is er een enorme toename in serieuze apps zoals degene die verbonden zijn met studeren.

Daaronder bevinden zich heel veel die gewijd zijn aan het leren van een taal. Je kunt nu alle talen leren met behulp van je iPad of smartphone, van Engels tot Spaans, Chinees tot Russisch en Japans tot Arabisch.

Spaanse les Utrecht vind een leraar

Wat is het Voordeel van Spaans Leren met Behulp van een App?

Het leren van Spaans op je tablet of smartphone heeft grote voordelen boven de traditionele lesmethoden. Dat voordeel kan in één woord opgesomd worden: flexibiliteit. Het leren met een app laat je je tijdschema zelf beheren en maakt het mogelijk om cursussen aan te passen aan je eigen wensen.

Er zijn mooie boeken waarmee je Spaans kunt leren, maar als het gaat om oefenen kunnen ze niet tegen een app op. Of je nu een paar nieuwe uitdrukkingen wilt leren of je Spaanse werkwoorden bijschaven, altijd is er iets beschikbaar wat aan je wensen voldoet.

We hebben onze twee favoriete apps uitgezocht: Duolingo en Babbel, en leggen in dit artikel uit waarom. Ben je het niet met ons eens dan zijn er allerlei andere te verkrijgen, ook al omdat Spaans door rond de 440 miljoen mensen wordt gesproken.

Is Duolingo de Beste App om een Spaanse Cursus te Volgen?

Duolingo biedt zoals de meeste talen apps meer dan Spaanse taallessen. Je kunt er ook Engels, Duits, Japans, Noors, Pools, Russisch, Deens enzovoort mee leren. Duolingo werd opnieuw in 2019 als beste taal leer app uitgeroepen.

Het is ook voor veel mensen het uitgangspunt geweest om Spaans te leren. Gebruikers hebben vrijwel nooit negatieve ervaringen. Vaak hoor je opmerkingen zoals "Dankzij Duolingo heb ik in twee maanden op mijn smartphone of tablet Spaans kunnen leren." Vrijwel iedereen is er vol lof over.

Duolingo biedt verschillende soorten vrolijke oefeningen om Spaans met geleidelijk toenemende moeilijkheid te leren. De oefeningen worden in lesthema's bij elkaar gegroepeerd. Het leren van Spaans is echt een spelletje, en je hebt meerdere "levens".

Je kunt winnen en ook wel verliezen als je een oefening niet goed doet. Je wordt gefeliciteerd als je een stap neemt in je Spaanse avontuur. Alles wordt gedaan om je vooruitgang aan te moedigen.

Het leerproces is heel speels. Er wordt veel gebruik gemaakt van beelden om de leerling te helpen om beter te onthouden wat ze hebben geleerd.

Duolingo scherm op smartphone
Je kunt met behulp van de app flinke vooruitgang maken met Spaans te leren. | bron: Wikimedia Commons

Je zou bijna kunnen zeggen dat Duolingo "gespeeld" wordt. Het is een leuke en verslavende app. Je kunt op je smartphone of tablet grammatica, woorden en zinnetjes leren zonder een privédocent te hoeven nemen. Al snel kun je nuttige zinnen in het Spaans leren spreken.

Als het je doel is om conversatie Spaans te leren voor je vakanties in een van de 20 Spaanssprekende landen dan is dit de app die je kan helpen om op niveau te komen.

Duolingo benut het feit dat de essentie van het leren en onthouden te maken heeft met het fenomeen van herhaling. Je maakt met Duolingo wel vooruitgang, maar nooit met te grote sprongen.

Oefeningen maken weer gebruik van woordjes of grammaticaregels die in eerdere lessen zijn geleerd. Hierdoor kun je dingen goed onthouden en vergeet je niet gaandeweg alles weer. Herhaling is de sleutel tot het opnemen van kennis en Duolingo heeft dit heel goed begrepen.

Wat Kost het om een Spaanse Cursus te Volgen met Duolingo?

Iets wat we nog niet besproken hebben is de kostprijs. Hoeveel moet je betalen om lessen in het Spaans of een ander taal op je smartphone of tablet te nemen? Het antwoord zal iedereen veel genoegen doen: Duolingo lessen zijn helemaal gratis!

Echt waar. Je kunt Spaans leren spreken zonder een cent uit te geven. De oprichter van de app, Lui von Ahn, heeft zelfs verzekerd dat het altijd zo zal blijven. En nog mooier is het volledig afwezig zijn van reclame!

Als je zou kiezen voor Spaanse lessen met een bijlesleraar of lessen op een plaatselijk taleninstituut dan moet je behoorlijk in je beurs tasten (Spaanse les Amsterdam). Zelfs als je online Spaans wilt leren, moet je soms betalen. Dit is bij Duolingo niet het geval.

Je vraagt je vast af hoe Duolingo geld verdient, en dat is een hele goede vraag. Het economische model van Duolingo is origineel te noemen. Deze app vraag je om aan het eind van sommige lessen jezelf te trainen door delen van teksten te vertalen.

Deze vertalingen verkoopt Duolingo door aan bedrijven zoals Buzzfeed en CNN. Best slim te noemen! Er worden geen persoonlijke gegevens uitgewisseld dus er is geen enkel gevaar aan verbonden.

Leer Spaans Lezen en Schrijven met Babbel

Babbel is nog een app die op zowel iOS en Android beschikbaar is. In tegenstelling tot Duolingo is niet alle app inhoud gratis. Er is wel een gratis versie maar dat geeft niet tot alles toegang. Om ook dat aan te kunnen dien je een één, drie, zes of twaalf maanden pas te kopen.

Babbel is ontwikkeld door Berliners. Het is wellicht wat minder speels dan Duolingo. Mensen die Spaans op een wat serieuzer manier op hun smartphone of tablet willen leren zullen deze app op prijs stellen. Dit betekent echter niet dat je Babbel saai zult vinden.

Babbel is net zoals Duolingo in verschillende talen beschikbaar en is erop gericht om je snel op conversatieniveau te krijgen.

Een van de voordelen van Babbel die Duolingo niet biedt is dat je via verschillende kanalen kunt leren. Als je een account aanmaakt op Babbel kun je zowel vanaf je tablet, de website of via je smartphone aan "jouw" lessen werken. Je kunt onderwijl van het ene apparaat naar de andere overschakelen en toch vooruitgang maken.

De werking van Babbel is best vergelijkbaar met dat van Duolingo: de app biedt je allerlei "lessen" die bestaan uit leuke oefeningen op het gebied van vocabulaire, grammatica, vervoegingen of uitspraak.

Babbel gebruikt evenals Duolingo een spraakherkenningssysteem om de nauwkeurigheid van je uitspraak te beoordelen. Dit is een aanzienlijk voordeel vergeleken met boeken en andere geschreven lesvormen. En al zijn films prima om je luistervaardigheid te trainen, ze bieden je niet de mogelijkheid om het mondelinge aspect op dezelfde wijze te oefenen als dat sommige apps het doen.

Het gebruik van spraakherkenning voegt een waardevol en interaktief element toe dat behoorlijk meespeelt in het succes van deze apps.

babbel schermen op laptop en smartphone
De spraakherkenningssoftware van Babbel kan je helpen met je Spaanse uitspraak| bron: babbel.com

De lessen zijn op niveau en op thema gesorteerd. Hierdoor kun je profiteren van vooruitgang die op jouw interesses is afgestemd.

Babbel past zich aan de leerritme van ieder individu aan. Er wordt een leerpad aangeboden aan beginners en tevens aan degenen die al wat van de taal kennen en verdieping zoeken. Babbel is daardoor nuttig voor alle leerniveaus.

Je begint natuurlijk met te leren tellen en wat nuttige woorden en zinnen te leren zodat je op een basisniveau kunt converseren. Naarmate je vorderingen maakt wordt de grammatica natuurlijk belangrijker.

Hoe Snel Spaans te Leren: de Voordelen van een App

We zouden nog heel wat apps kunnen bespreken zoals bijvoorbeeld "Mosa Lingua".

Probeer verschillende apps uit en kies dan degene die het best bij je past. Je kunt zelf je keus maken. Wat je ook doet, waarschijnlijk zul je ontdekken dat de gekozen app behoorlijk verslavend is. Hier is een overzicht van de voordelen van het leren van Spaans of een andere taal op je smartphone of tablet:

  • Sommig apps zoals Duolingo zijn gratis. Anderen worden meestal tegen hele schappelijke prijzen aangeboden. Spaanse les nemen op een iPad is voor een ieder binnen bereik. Het leren van vreemde talen is erdoor dus heel democratisch geworden.
  • Het is leuk om te doen. Apps gebruiken alle functionaliteit van de smartphone of tablet om een buitengewone leerervaring aan te bieden. En als leren leuk is kun je zeker zijn van een goed resultaat!
  • Je kunt je uitspraak verbeteren met behulp van het spraakherkenningssysteem dat door bijna alle apps wordt gebruikt.
  • Een taal leren kan nu overal en op elk moment van de dag. Het is dus een erg flexibele leervorm.

Spaanse cursus online, vind een leraar

Vrouw aan strand met tablet (scifi)
Je kunt met apps overal Spaans leren | bron: Enrique Meseguer op Pixabay

Wees echter voorzichtig. Je kunt niet verwachten dat je zomaar ineens Spaans gaat beheersen. Het kan verstandig zijn om de kennis die je met behulp van je iPad hebt opgedaan te toetsen door wat Spaanse lessen te nemen met een bijlesleraar.

Over het algemeen leggen apps maar zelden het hoe en waarom uit. Je krijgt te horen dat je een bepaalde regel moet toepassen, maar niet hoe de taal werkt en wat de reden voor de regel is. E-learning lesmethodes zijn gebaseerd op intuïtie. Een leraar kan je helpen om de reikwijdte van een taalregel beter te begrijpen.

Met behulp van een app leren is dus niet hetzelfde als een volledige onderdompeling in de taal. Maar als je flink wat moeite stopt in je oefeningen zul je binnen korte tijd de Spaanse taal tot op een flink niveau kunnen beheersen.

Combineer dus het gebruik van een app met wat bijlessen of door te converseren met een moedertaalspreker. Hierdoor zul je er zeker van zijn dat je een prima begrip van de taal gaat krijgen. Ook dyslectische kinderen kunnen op deze wijze Spaans leren.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

4,20 (5 beoordeling(en))
Laden...

Klaas

Techneut met een onderwijsachtergrond. Graag en vaak op zoek naar manieren om zowel jongeren als ouderen in staat te stellen om beter te leren. Vertaler en schrijver voor Superprof sinds het begin!