Waar staat Amsterdam bekend om? Waar is het niet beroemd om?

Amsterdam is een toonaangevende wereldstad voor kunst, handel, onderwijs, entertainment, mode en financiën. En laten we toerisme niet vergeten!

Mensen van over de hele wereld komen om het Anne Frankhuis te bezoeken, naar het Van Gogh museum te gaan en door de grachten te varen.

Bezoekers voelen misschien niet de druk van het leven in de hoofdstad, maar bewoners doen dat zeker. Hoe sluit je je af van al het lawaai en alle chaos?

Rol je yogamat uit en doe de zonnegroet; we gaan een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam ontdekken: de helende praktijk van yoga!

Volg hier yogalessen in Rotterdam.

Yoga in de zon.
Het fijne aan yoga is dat je het overal kan doen | Bron: Pexels
De beste leraren Yoga beschikbaar
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Barbra
Barbra
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Savinder
5
5 (2 reviews)
Savinder
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esra
Esra
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Barbra
Barbra
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Savinder
5
5 (2 reviews)
Savinder
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esra
Esra
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat kan Yoga voor jou Betekenen?

Yoga is een eeuwenoude discipline die bedoeld is om welzijn en ontspanning te bevorderen door het onderhouden van de juiste uitlijning van chakra's, of spirituele brandpunten, langs het energiekanaal in ons lichaam.

Ademhalingstechnieken, of pranayama, staan centraal bij yoga, omdat de juiste stroom van levenskracht (prana) essentieel is voor een evenwichtig bestaan.

Wie heeft het gevoel dat ze constant uit balans zijn? Wie is het moe om van de verplichting naar de andere te rennen?

Wie wil er nou niet beter slapen?

We overdrijven niet als we zeggen dat een van de voordelen van yoga een diepere, meer rustgevende slaap is. Andere voordelen die yogi's ondervinden zijn:

 • Verbeterde flexibiliteit: dit lijkt misschien minder belangrijk, maar dit kan helpen je pijntjes en kwalen te verminderen!
 • Perfecte houding: de leraren van je basisschool hadden volkomen gelijk toen ze zeiden dat je rechtop moest staan! Het hebben van een goede houding helpt niet alleen tegen verschillende spier- en skeletaandoeningen, maar geeft je ook een boost in zelfvertrouwen!
 • Beter humeur: het verhogen van je hartslag levert duidelijke gezondheidsvoordelen op, waaronder minder risico op een hartaanval en minder angst en depressie
 • Verbeterde gezondheid: yoga versterkt niet alleen de botten en spieren, maar helpt ook bij het bestrijden van diabetes en hoge bloeddruk en versterkt je immuunsysteem!
 • Hogere niveaus van concentratie en creativiteit: als je in de Amsterdamse amusementsindustrie of zelfs in de financiële sector werkt, kan yoga je mentale vermogens een boost geven!

In feite is de lijst met voordelen van yoga zo lang dat we bij deze vijf moeten stoppen, zodat we je kunnen vertellen waar je yoga kunt krijgen!

Maar eerst bespreken we verschillende soorten yoga, zodat je weet welke je moet beoefenen.

Ontdek ook waar je yoga kunt beoefenen in Den Haag.

Twee vrouwen doen yoga
Wist je dat je yoga ook met je partner kan doen? | Bron: Pexels

Welke Soorten Yoga zou je Kunnen Beoefenen?

Het type yoga dat het beste bij je past, hangt van veel factoren af: je huidige conditie, waarom je yoga wilt beoefenen en wat je verwachtingen bij het worden van een Yogi.

Aanstaande moeders kunnen bijvoorbeeld op zoek gaan naar prenatale yogalessen, terwijl atleten die zich voorbereiden op een wedstrijd kunnen genieten van vinyasa yoga, vanwege het hoge tempo en de constante beweging.

Omgekeerd kunnen senioren hun evenwicht vinden in een herstellende yogales - bekend om het verminderen van angst of Iyengar, waarin yogadocenten de deelnemers aan de klas informeren over de voordelen van elke asana of pose.

Veel mensen beginnen met yoga met een bepaald doel voor ogen, maar komen gaandeweg achter de vele voordelen van yoga.

De meesten zijn verbaasd dat ze zich vanaf hun eerste sessie meer ontspannen voelen, en meer harmonieus met de wereld om hen heen!

Welk type yoga moet je beoefenen om te profiteren van de vele voordelen?

 • Hatha yoga, ook wel de fundamentele yoga genoemd: in een les doe je ​​over het algemeen 20-30 houdingen, of asana's.
 • Kundalini yoga is een zeer spirituele ervaring, desalniettemin fysiek en mentaal uitdagend. Deze yogi's voeren kyria's uit in plaats van asana's. Het zijn repetitieve bewegingen tijdens intensief ademwerk.
 • Yin yoga is een meditatieve oefening, vooral goed als je bindweefsel en spieren meer elasticiteit nodig hebben.
 • Ashtanga yoga is een ordelijke set van slechts 6 houdingen die herhaaldelijk in elkaar overvloeien.
 • Vinyasa yoga is een zeer uitdagende vorm van yoga, geweldig voor hardlopers en andere atleten.
 • Bikram yoga: 26 houdingen plus 2 ademhalingsoefeningen, gedaan in een warme kamer. Kan een beetje uitdagend zijn voor beginners.
 • Hot yoga is een zware training. In tegenstelling tot bikram is het niet beperkt tot 26 houdingen, maar het wordt ook beoefend in een warme omgeving. Zoek naar hot yoga bij mij in de buurt.
 • Poweryoga legt de nadruk op kracht en flexibiliteit. Het is enigszins verwant aan vinyasa-yoga, maar nauwer verwant aan ashtanga-yoga.
 • Yoga voor koppels, ook wel partner-yoga genoemd, is een reeks houdingen die samen worden beoefend; een geweldige manier om intimiteit op te bouwen!

Misschien is een van de beste manieren om kennis te maken met de yogafilosofie via een retraite: een weekendje weg waarin verschillende aspecten van yoga aan bod komen, waaronder een gezond voedingspatroon.

Ontdek wat voor soort yoga mensen in Utrecht graag beoefenen!

Klik hier voor Yoga Rotterdam

Een yoga pose.
Met yoga word je flexibeler! | Bron: Pexels

Waar vind je Yogalessen in Amsterdam

Hier bieden we een selectie van enkele van de beste studio's om je yogamat in uit te rollen.

Een van de meest bekende yogastudio’s in Amsterdam, waar je heel veel verschillende soorten yoga kunt beoefenen, is Delight Yoga.

Delight Yoga zit al zo’n veertien jaar in het centrum van Amsterdam en heeft een aantal zeer professionele docenten die alles weten over hoe ze de wonderen van yoga op je over kunnen brengen.

Bij Delight kan je astanga yoga volgen, maar ook hatha yoga. Er worden pranayama, vinyasa en satsang lessen gegeven, en om te benadrukken dat yoga en meditatie in elkaars verlengde liggen kun je ook begeleiding bij meditatie krijgen.

De prijzen bij Delight lopen uiteen, afhankelijk van wat je zoekt. Je kan abonnementskaarten nemen, als je net begint kost een Delight Introductiekaart €50 per maand. Je krijgt 30% korting op je eerste 5 lessen.

Je kan ook een Trial Delight-lidmaatschap nemen voor €60 per maand, waarbij je 25% korting op je eerste lidmaatschapsmaand krijgt. Met dit lidmaatschap krijg je onbeperkte toegang tot alle gevolgde lessen!

Je kan ook toegangskaarten per les kopen. Een les kost €17, vijf lessen kosten €75, en tien lessen kosten €135.

Een andere populaire yogastudio in Amsterdam is Movements Yoga op de Overtoom. Movements Yoga noemt zichzelf de eerste Hot Yoga & Pilates studio in Amsterdam.

Het merendeel van de yogasoorten die hier worden gegeven worden hot gegeven, dat wil zeggen, bij hogere kamertemperaturen. Je zult zweten, je lichaam zal buigen en flexibel worden, de resultaten zullen ernaar zijn.

Movements Yoga kent ook verschillende abonnementen en lespakketten. Een enkele yogales kost €20, één jaar onbeperkt les kost €89 per maand. Een maand lidmaatschap kost je €99 per maand.

Als je nieuw bent en je wilt een maand proef, waarbij je tien lessen kan volgen, kost het je €59. Als je vervolgens besluit langer te blijven en je wilt een jaar lang onbeperkt lessen volgen, dan kan dat voor de voordeelprijs van €999.

Een andere studio die we aanraden in Amsterdam-West is Yagoy, die overigens ook in de Pijp zitten. Verschillende soorten yoga, verschillende soorten aanbiedingen: het is zeker de moeite waard om hier je yoga te leren!

Je kunt ook privé yogalessen volgen in Eindhoven!

Yoga kan iedereen leren.
Laat je de controle weer terugkrijgen over je lichaam | Bron: Pexels

Waarom Privé Yogalessen Volgen

Stel je voor dat je een verpleegster bent en alle uren van de dag en nacht werkt. Of misschien werk je de nachtdienst in een fabriek ...

Zo’n baan zorgt dat vaste patronen in je leven moeilijk te vinden zijn, laat staan ​​dat je regelmatig een yogales in Amsterdam bijwoont.

Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat een dergelijk tijdschema het welzijn daadwerkelijk remt, kwaliteitsslaap voorkomt en de gezondheid op de lange termijn schaadt.

Je zou kunnen zeggen dat zo'n situatie op maat is gemaakt voor de voordelen die yoga je zou kunnen bieden!

Laten we het eens hebben de voordelen van privéles, die je overal kan volgen: bij jou thuis, in een sportschool of online.

Ja, het is heel goed mogelijk om yogalessen per webcam te volgen!

De kosten voor een Superprof-yogaleraar in Amsterdam zijn vergelijkbaar met wat je zou betalen voor een les in een studio, maar als je bereid bent om lessen via de webcam te volgen, kun je gelijk gaan zoeken: sommige van deze yogi's bieden lessen aan voor slechts €20 per sessie!

Wil jij de beste yogalessen in Groningen vinden?

De meeste yogadocenten van Superprof bieden hun eerste les gratis aan - een voordeel dat je niet zult vinden in veel yogastudio's in de stad.

Als je op zoek was naar gratis lessen, zou je er zeker een kunnen vinden in Amsterdam. Hun nadeel is dat er van je wordt verwacht dat je het tempo zelf bijhoudt; er wordt niet veel individuele aandacht geschonken.

Kort gezegd: one size fits all klassen zijn niet geschikt voor iemand die gehandicapt is, herstellende is van een blessure, verlegen, onervaren, of niet dezelfde leeftijd heeft als de rest van de klas ...

Je kunt echter je ideale yogaleraar op Superprof vinden.

Klik hier voor Yoga Nijmegen of voor Yoga Breda

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.