Een groot deel van de Nederlanders is meertalig. Daar zijn verschillende verklaringen voor. Allereerst het Nederlandse onderwijssysteem: al op de basisschool leren we enkele Engelse woordjes, en op de middelbare school komt daar Frans, Duits en soms Spaans bij. Ook buiten school komen we veel met andere talen in aanraking: Nederland is een land dat veel verschillende groepen migranten kent en ieder jaar veel toeristen ontvangt, uit landen van over de hele wereld.

Ook gaan wij zelf graag op vakantie naar landen als Frankrijk, Italië en Spanje, waardoor we gedwongen worden de taal die we geleerd hebben te gebruiken. En omdat Nederland een klein land is met een grote handelseconomie, werken we veel samen met buitenlandse bedrijven waardoor onze meertaligheid zeer handig blijkt.

Zeker als we naar het aspect van handel kijken is het eigenlijk gek dat we in Nederland niet al veel eerder Chinees op school leren. Hoewel je nu misschien denkt: wat moet ik in vredesnaam met Chinees, zijn er juist heel veel redenen te verzinnen die verklaren dat Chinees leren een van de beste investeringen is die je in jezelf kan doen.

Een Chinese stad
Grote gebouwen en oude tempels, dit is China | Bron: Pexels

Chinees leren Amsterdam met een privéleraar

De beste leraren Chinees beschikbaar
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Matthew
5
5 (1 reviews)
Matthew
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Matthew
5
5 (1 reviews)
Matthew
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Chinees Leren

Als we kijken naar waarom men in het algemeen een taal leert, dan zijn er vier redenen die het meest naar voren komen: voor op reis, om een cultuur beter te begrijpen, om nieuwe vriendschappen te sluiten of omdat het moet of handig is voor werk. Als we naar deze vier redenen kijken is het elke keer heel goed uit te leggen waarom Chinees zo’n geweldige taal is. Kijk maar mee!

Toerisme: Toegegeven, China is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt als je denkt aan reizen in het buitenland. Toch is China een populaire toeristische bestemming voor veel Nederlanders. China is namelijk een heel divers land, van enorme steden tot uitgestrekte bossen tot schitterende berglandschappen. Er is dus heel veel te zien. Daarnaast is het niet duur om door China te reizen, dus voor Nederlanders is het vaak ook nog een goedkope optie – los van het vliegticket dan. Niet alle Chinezen spreken Engels en al helemaal geen Nederlands, dus als je een woordje Chinees kan meespreken, al is het maar de absolute basis, dan zal dat je absoluut helpen.

Cultuur: de Chinese cultuur is een enorm diverse en eeuwenoude. Wij kennen de cultuur vooral van het eten en de kruidige winkels, maar er gaat nog veel meer achter schuil. Uiteraard zijn er heel veel opties om die cultuur goed te leren kennen zonder Chinees te hoeven leren, maar je zult zien dat je, als je wel Chinees spreekt, veel meer begrijpt van de literatuur, de filosofie, de geschiedenis en de religies die je kan vinden in China.

Vriendschappen: Ieder jaar komen er duizenden Chinese studenten naar Nederland om hier enige periode te studeren en er komen nog meer toeristen die zich vergapen aan de molens, de musea en de tulpenvelden. Andersom zijn er naast China ook heel veel landen waar grote Chinese gemeenschappen te vinden zijn. Als je Chinees spreekt gaan er deuren voor je open om nieuwe vriendschappen te sluiten met mensen van de andere kant van de wereld. Hoe bijzonder is dat!

Werk: We zeiden het al, op het gebied van handel is China een van de grootste partners van Nederland. Ook zijn de diplomatische betrekkingen behoorlijk hecht en bijvoorbeeld vanwege het toerisme vanuit China naar Nederland is er ook in deze sector veel werk te vinden als je Chinees spreekt. Kortom: er gaan heel veel deuren voor je open op de arbeidsmarkt als je een aantal zinnen Chinees spreekt en jezelf een expert van de Chinese cultuur kan noemen.

Chinees katje
Dit Chinese gelukskatje vind je overal ter wereld! | Bron: Pexels

Op Superprof bieden wij de beste cursussen Chinees

Chinese Cursus Volgen in Eindhoven

Eindhoven is een uitstekende plek om Chinese lessen te volgen. Dat heeft te maken met verschillende redenen: allereerst is er een enorme activiteit van Chinese bedrijven in de Brabantse regio, die mede vanwege de kenniseconomie rondom Brainport Eindhoven een kijkje komen nemen in de Nederlandse keuken. Daarnaast ontvangt de TU Eindhoven als een van de grootste en meest technische universiteiten van Nederland jaarlijks de meeste Chinese studenten. Het feit dat er zoveel bedrijven en studenten uit China in de regio zitten zorgt ervoor dat je de opgedane kennis tijdens je cursus Chinees in Eindhoven gelijk kan toepassen.

En laten we ook niet vergeten dat Eindhoven een grote Chinese gemeenschap heeft van Chinese migranten die al enkele decennia terug naar Nederland kwamen om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Eindhoven heeft zelfs een zusterband met de Chinese stad Nanjing! In 2011 bestond deze zusterband twintig jaar en als cadeau schonk Nanjing een heel Chinees paviljoen aan de stad, wat later dit jaar open moet gaan.

In het paviljoen, tussen Torenallee en de Philitelaan, zul je straks een restaurant, een Chinees theehuis, een expositieruimte en een ontmoetingsplek vinden waardoor je nog meer plekken en manieren hebt om je Chinees te oefenen zonder Eindhoven te hoeven verlaten! Daarnaast kan je alleen al door het paviljoen te betreden, ook als je geen Chinees spreekt, kennismaken met een bijzonder onderdeel van de Chinese cultuur, aangezien het paviljoen wordt gebouwd met stenen die op een eeuwenoude manier worden gebakken in Nanjing. Alle stenen worden met de hand gemaakt in steenovens in de Chinese stad en worden per schip naar Nederland vervoerd. Kortom, dit Chinese paviljoen wordt een symbool voor de hechte band tussen Nederland en China en Eindhoven en Nanjing in het bijzonder!

Als dit geen motivatie is om Chinese lessen in Eindhoven te volgen, dan weten wij het ook niet meer! Gelukkig zijn er in Eindhoven genoeg plekken te vinden waar je taallessen kan volgen. Hieronder hebben we een aantal van de meest aansprekende scholen en cursussen op een rijtje gezet, en daarna hebben we nog een gouden tip voor wie liever niet naar een Chinese school gaat.

Een Chinese verkoper
Hoe begroet je iemand in het Chinees? | Bron: Pexels

Volg je cursus Chinees online!

Waar in Eindhoven Lessen Chinees Volgen

Brainport Kaiming is een van de meest vooraanstaande scholen. De school is opgericht door meneer
Nienhuys-Cheng, die geboren en getogen is in China en in Taiwan heeft gestudeerd. Je kan hier verschillende cursussen volgen, zoals Praktisch Chinees, waarbij je vooral Chinese dingen leert die je in de praktijk kan toepassen. Dit zijn intensieve cursussen die een jaar lang duren, je betaalt er 350 euro voor en je krijgt al het lesmateriaal erbij. Perfect dus als je je écht in het Chinees wil verdiepen!

Het HanHe Chinees Onderwijscentrum is een ander zeer professioneel en gevarieerde plek waar je heel veel cursussen Chinees kan nemen, voor volwassenen, middelbare schoolleerlingen en voor individuele leerlingen. De lessen van HanHe worden ook, als die voorkeur er is, online aangeboden via Skype! Er is een Cursus Chinees voor beginners, waar je meer leert over tonaliteit, schrijven en interessante weetjes. Je kan vervolgens vervolgcursussen doen, waarbij je je woordenschat uitbreidt en meer conversatielessen krijgt. Ook wordt er een workshop Chinese Kalligrafie geboden, heel rustgevend en uniek! De prijzen verschillen, afhankelijk van de duur van je cursus en het aantal leerlingen dat meedoet.

Zoals in zoveel steden heeft Eindhoven ook een Volksuniversiteit, die drie cursussen Chinees (Mandarijn) aanbieden. Je begint uiteraard bij 1 en kan vervolgens doorgaan naar 2 en later naar 3. Het zijn telkens cursussen van 25 lessen waarbij je veel leert over hoe je Mandarijn op een simpele manier gebruikt. Het Mandarijn is namelijk een taal met heel veel karakters, dus je zal alleen datgene leren dat je ook daadwerkelijk in de praktijk zal toepassen.

Een Chinese danseres
China heeft een geweldid theater! | Bron: Pexels

Een Leraar Chinees Via Superprof Vinden

Er is nog een manier waarop je Chinees in Eindhoven kan leren. Een populaire manier, omdat er voordelen aan zitten die je niet ziet bij de bovengenoemde scholen. Je kan namelijk, als je op Superprof zoekt naar “Chinese les Eindhoven”, kijken welke Chinees leraren er allemaal beschikbaar zijn in de regio. Het zal je verbazen hoeveel uitstekende docenten er staan te trappelen om je meer te leren over hun taal en cultuur!

Maar er zitten nog veel meer voordelen aan het leren van Chinees via Superprof. Je kan namelijk precies zien met wat voor docent je te maken hebt, omdat de leraren in kwestie in hun profielen aangeven wat hun ervaring en kennis op het gebied van Chinees is. Je zult zien dat het echte experts zijn! Ook kan je zien wat eerdere leerlingen zeggen over de leraar en hun lessen, en die recensies zijn heel handig.

Je kan vervolgens kijken of het lestarief van de docent bij jouw budget past, en of daar iets te onderhandelen valt. Daarnaast kan je bij sommige docenten zelfs een gratis proefles krijgen, zodat je even kennis kan maken en kan zien of de lesstijl aansluit bij jouw manier van leren. Kijk ook eens naar de extraatjes die een docent aanbiedt: soms geeft hij of zij korting als je een bepaald aantal lessen neemt of wordt de mogelijkheid geboden lessen online te volgen, ideaal voor wie een drukke agenda heeft!

Hoewel Chinees leren zelf niet makkelijk is, wordt het vinden van een leraar via Superprof wel makkelijker!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.