Vlag van de Volksrepubliek China

Chinees Leren: Alles Dat Je Moet Weten

Dertien miljard inwoners en een zesde van de wereldbevolking. Acht stedelijke gebieden met meer dan tien miljoen inwoners en ongeveer dertig met meer dan twee miljoen inwoners. Tien miljoen vierkante kilometer ... China is het op twee na grootste land ter wereld, een van de grootste economische mogendheden ter wereld en een van de vijf […]

4 juni 20219 minuten om te lezen

Een Chinese muur

Zo Volg Je Chinese Les in Nederland

Nederland is een land dat hechte banden met China onderhoudt. Die banden zijn eeuwenoud, en er wonen tegenwoordig nog steeds veel Chinezen of Nederlanders van Chinese afkomst in ons land. In sommige steden hebben ze de typische Chinese winkels en restaurantjes geopend, terwijl op andere plekken grote Chinese bedrijven een vestiging zijn begonnen. Ook in […]

29 mei 20217 minuten om te lezen

Een straatbeeld in China

Alles Dat Je Moet Weten Over Schrijven In Het Chinees

Voor wie dagelijks het Latijnse alfabet gebruikt, kan het erg ingewikkeld zijn om Chinese karakters te leren schrijven. Hoewel China veel inspanningen heeft geleverd om de taal toegankelijker te maken voor mensen in het Westen, blijft het nog steeds een uitdaging voor iedereen die naar China wil reizen, wil deelnemen aan buitenlandse uitwisselingsprogramma's of in […]

26 mei 20217 minuten om te lezen

China is het ontdekken waard

Waarom Chinees Leren? De Mogelijkheden Zijn Eindeloos!

Om hun openheid te tonen en een mysterieuze taal te ontdekken, kiezen steeds meer Nederlandse studenten de taal Chinees, een van de meest geoefende talen op scholen! Een rage die begrijpelijk is gezien de Chinese cultuur, maar ook vanwege het zeer specifieke taalsysteem. Door een Chinese privéleraar in te huren, is het mogelijk om de […]

7 maart 20207 minuten om te lezen

Lees alles over Chinees op de Superprof blog!

De economische betrekkingen met China worden steeds belangrijker. Voordat je op zakenreis gaat naar China dien je je Guanxi te onderhouden. Hiervoor is het belangrijk om Chinees te leren. En ook als je Chinees al supergoed is, mag het misschien wel net wat professioneler. Wacht niet langer en ga aan de slag met Chinese lessen via Superprof.

Lees hier alles wat je moet weten over de prachtige Chinese taal. Of je nou een beginner bent, gemiddeld goed of (ver)gevorderd.

Superprof is hét platform waarop honderden leraren Chinees zich aanbieden. In onze hoofdstad is het aanbod gigantisch, bekijk hun profielen als je op zoek bent naar online of face-to-face lessen. Je kunt je leraar Chinees onder andere in heel Nederland vinden. Bij voorbeeld in, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Utrecht. Hǎoyùn bij het vinden van je geschikte leraar!

 

Hoe kun je het beste Chinees leren?

Chinees Leren: de Complete Handleiding

Het leren van Chinees neemt een steeds grotere vlucht in Nederland. Sinds 2018 is Chinees een officieel examenvak. Mandarijn Chinees was de eerste moedertaal ter wereld, geen wonder dat het zoveel interesse wekt! Ben jij de volgende die met Chinese lessen begint? Chinees voor beginners, Superprof geeft advies om te slagen in het leren van […]

27 oktober 201911 minuten om te lezen

Is Chinees een moeilijke taal om te leren?

Men zegt dat het Mandarijn Chinees een van de moeilijkste talen is om te leren.

Eerst en vooral moet u een eerste leerfase doorlopen: het Chinese Pinyin-alfabet, met andere woorden het fonetische alfabet, moet u uit het hoofd leren. Zo kunt u zich vertrouwd maken met de klanken van de Chinese taal (inclusief de vier tonen).

U kunt dan beginnen met het uitspreken van korte zinnen om uzelf vanaf de eerste les voor te stellen in het Chinees.

Je zult ook Chinese kalligrafie moeten leren om je eerste Chinese karakters te kunnen schrijven. Met goed gemaakte kaarten wordt het gemakkelijker. Je kunt dan het Chinese karakter, de uitspraak en de vertaling ervan zien.

Goed nieuws voor de leerling: er is geen vervoeging, geslacht of meervoudigheid in het Chinees. Alleen het onderwerp verandert in een Chinese zin.

Aan de andere kant is het Chinees, zoals gezegd, een tonale taal. De uitspraak en de gebruikte toon beïnvloeden de betekenis van de woorden.

Hier heeft u dus hulp nodig!

Het volgen van privélessen Chinees met een moedertaaldocent zal u helpen om uw Chinese spreekvaardigheid te perfectioneren. Een native docent zal u alle subtiliteiten van de taal bijbrengen en hun kennis van de Chinese cultuur met u delen, inclusief tradities, levensstijl en kunst.

Taal en cultuur zijn onafscheidelijk en zullen u helpen bij het leren van uw taal.

Redenen om Chinese lessen te volgen

Wil je snel Chinees leren?

Denkt u eraan om China te bezoeken, in China te werken of een taalreis te maken?

Je zult geduld en doorzettingsvermogen nodig hebben. Groepslessen, avondlessen, intensieve cursussen, taalschool, conversatielessen… De kennismaking met het Chinees kan verschillende vormen aannemen, maar Chinese lessen zullen niet genoeg zijn als je je nieuwe kennis niet gebruikt en niet dagelijks oefent.

Hoe kunt u uw Chinees leren stimuleren?

Met lessen op beginnersniveau kan je leraar de lessen aanpassen aan jou en je behoeften.

Gepersonaliseerde cursussen geven je de mogelijkheid om je te concentreren op je specifieke moeilijkheden, waardoor je kostbare tijd kunt besparen.

Om uw dagelijkse lessen Chinees te begeleiden, kunt u uw hulpmiddelen diversifiëren!

Online cursussen Chinees, Chinese woordenboeken, audiobestanden en mobiele apps zullen je helpen om je taalvaardigheden in hun geheel te ontwikkelen (zowel expressie en luisteren als schrijven).

Wanneer u China bezoekt, moet u zich onderdompelen in het hart van het land, de schouders ophalen bij de inboorlingen, vrienden maken en zelfs culturele uitstapjes maken, zoals het lopen van de Grote Muur van China.

U kunt uw Chinese woordenschat snel verrijken, maar ook andere dialecten ontdekken tijdens uw reizen. China heeft vele talen, waaronder het Kantonees, Mandarijn en de minder bekende, Wu en Min, bijvoorbeeld. Reizen is ook een gelegenheid om kalligrafiecursussen te volgen en alles te leren over Chinese voorouderlijke kunst.