Nederlanders in elke uithoek van het land hebben het fitness virus opgelopen!

Of het nu gaat om afslanken, strakker worden of zelfs om spiermassa te krijgen, het lidmaatschap van sportscholen en het bijwonen van trainingssessies stijgen!

Elke avond of weekend, als je langs een fitnesscentrum gaat, zal je waarschijnlijk fitnessfanaten vinden die het uitzweten op fitnessapparatuur, mogelijk onder leiding van een personal trainer.

Over personal trainers gesproken ...

Als je net begint aan je fitness avontuur, is het de moeite waard om je in eerste instantie door iemand te laten begeleiden om:

 • Je huidige conditie vast te stellen;
 • Bewegingen te laten zien om je flexibiliteit uit te testen;
 • Een op maat gemaakt trainingsplan te maken voor jouw lichaamstype en doelen;
 • Tijd te besparen door effectief te trainen!
Kies een sportschool die bij je past
In Utrecht kun je kiezen uit verschillende soorten sportscholen ǀ Pixabay - 12019

Het probleem is kiezen tussen luxe sportscholen met allerlei extra's en met een flink prijskaartje of eenvoudige sportscholen met voldoende apparatuur ... Of misschien meer een studio-omgeving, waar mensen sportdansen, vechtsporten of yoga beoefenen, om maar een paar disciplines te noemen.

Laten we ontdekken waar je in Utrecht kunt sporten!

De beste leraren Fitness beschikbaar
Cedinio
5
5 (14 reviews)
Cedinio
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexander
5
5 (5 reviews)
Alexander
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (7 reviews)
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Artjom
5
5 (5 reviews)
Artjom
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Branco
5
5 (8 reviews)
Branco
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joost
5
5 (5 reviews)
Joost
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (7 reviews)
Ayoub
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cedinio
5
5 (14 reviews)
Cedinio
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexander
5
5 (5 reviews)
Alexander
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (7 reviews)
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Artjom
5
5 (5 reviews)
Artjom
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Branco
5
5 (8 reviews)
Branco
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joost
5
5 (5 reviews)
Joost
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (7 reviews)
Ayoub
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Trendy Fitness Centra in Utrecht

Om je zoektocht te beperken tot de perfecte gezondheids- en fitnessorganisatie voor jouw behoeften, kan je lijst met aspecten waarmee je rekening moet houden bij het beoordelen van een sportschool allerlei zaken omvatten. Zijn de sfeer, de leeftijd, de kwaliteit van apparatuur of de kwalificaties van het ondersteunend personeel voor jou doorslaggevend?

Zou je liever lid zijn van een populaire, franchise-achtige sportschool, of zou een wat kleinere wat intiemere sportschool meer iets voor jou zijn?

Inderdaad, verschillende new-wave fitnessliefhebbers zouden liever gezien worden met het nieuwste dat de sportmode te bieden heeft, in een goed verlichte salon die meer op een resort dan op een fitnessclub lijkt.

Aan de andere kant ben je misschien meer een traditionalist, voor wie alle poespas rond het sporten minder betekent dan de training zelf.

Hier noemen we enkele van de meer trendy fitness-trainingscentra.

Trainen met Anytime Fitnes

Anytime Fitness, gelegen aan de Händelstraat in Utrecht is zo’n fitnesscentrum. Ze zijn door het hele land te vinden.

Als je een nachtbraker bent, kunt je om drie uur 's ochtends trainen: deze sportschool in franchisestijl is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend, met volledige toegang tot alle trainingsapparatuur.

Leden genieten 24 uur per dag van ondersteuning, als je wilt met een personal trainer in de sportschool, of via hun workout-app die je gratis kunt downloaden!

Deze app helpt je bij het boeken van afspraken met een personal trainer, het plannen van je trainingen, het bijhouden van je doelen en het synchroniseren van die informatie met al je andere apparaten!

Als lid van Anytime Fitness profiteer je niet alleen van hun tools en training om jouw specifieke fitnessdoelen te bereiken, maar krijg je ondersteuning: zowel van andere leden als van je eventuele eigen personal trainer.

Die volledig gekwalificeerde personal trainer begeleid je onder anderen bij:

 • Cardio-trainingen;
 • Functionele training;
 • Hoe je vrije gewichten het beste kunt gebruiken;
 • Veilig gebruik van weerstandsbanden en meer!

Personal Training Amsterdam.

Laat je bij cardio-training begeleiden
Doe cardio-training altijd onder begeleiding ǀ Pixabay - beachbodydc

Ga aan de slag met een personal trainer

Kies je voor Personal Training, Lifestyle Coaching of een combipakket van beide. Ze helpen jou om jouw doel te behalen. Iets voor jou? Mail voor meer informatie over de verschillende pakketten naar ooginal-utrecht@anytimefitness.nl.

Naast een persoonlijk trainingsplan, zal jouw personal trainer ook het onderwerp voeding aansnijden - een algehele revolutie van jouw levensstijl, om ervoor te zorgen dat je de beste en gezondste bent.

De kosten van een vooruitbetaald jaarlijks lidmaatschap zo’n € 388,- wat overeenkomt met een korting van twintig procent op een jaarabonnement.

Of je kunt een maandelijkse automatische incasso doen: een jaarcontract kost dan zo’n € 40,- per maand.

Newstyle Healthcenters

Newsttyle Heathcenters onderscheidt zich duidelijk van de andere fitnessaanbieders in (Croeselaan) en om de stad Utrecht. Zoals hun naam al aangeeft, hebben deze fitnessprofessionals een allesomvattende benadering van persoonlijke fitness.

Ze bieden het meest uitgebreide sportaanbod binnen de stad en regio Utrecht en Leiden. Zowel voor fitness als voor specifieke krachttraining bieden ze een compleet aanbod aan apparatuur, waarvoor nooit wachttijden gelden. Met het grootste groepslessenaanbod van Nederland bieden deze fitnesscentra daarnaast voor iedere behoefte meerdere geschikte en leuke groepslessen.

Fitness zonder begeleiding biedt zelden het resultaat dat je verwacht. Newstyle investeert in haar trainers. Meerdere Les Mills International Mastertrainers behoren tot hun team! Al deze professionals staan je altijd terzijde en maken samen met jou schema’s.

Zij bieden verschillende abonnementen aan: een standaard abonnement heb je bijvoorbeeld voor 52 weken voor € 37,50 per vier weken. Je betaalt altijd wel eerst € 30,00 inschrijfkosten. Je abonnement is inclusief:

 • Gebruik van alle fitnessfaciliteiten;
 • Toegang tot alle groepslessen;
 • Toegang tot alle clubs in Utrecht en in Leiden;
 • Persoonlijke begeleiding door middel van een persoonlijk schema;
 • Functional training en small-group training.

Wil je meer, bijvoorbeeld omdat je een specifiek trainingsdoel hebt, zowel fysieke als mentale coaching wenst of omdat je individuele begeleiding wenst bij een complete gezonde levensstijl? Dan is Personal Training iets voor jou. Je krijgt dan gedurende een langere periode van een aantal maanden en meerdere keren per week een individuele trainingssessie. De kosten hiervoor worden samen met jou besproken.

Personal Training voor Minder Geld

Als je een personal trainer zoekt, vergelijk dan de prijzen
Een personal trainer helpt je om jouw doelen te bereiken ǀ Unsplash - Victor Freitas

Een personal trainer inhuren kost geld, soms veel geld. Superprof heeft een paar sportscholen gevonden die redelijk betaalbaar zijn.

Gym4all

Bij deze sportschool aan de Kanaalweg in Utrecht huur je al een gekwalificeerde personal trainer in vanaf € 35,- . Hiervoor moet je een aparte afspraak maken.

Fitness is ideaal voor als je individueel en in alle vrijheid je conditie, figuur en algemene gezondheid wilt bijhouden of verbeteren. De ruime fitnesszaal van Gym4all is voorzien van moderne (fitness)apparatuur en beschikt over een functionele trainingszone. Een maandabonnement kost € 22,50 plus € 10,- inschrijfgeld (éénmalig).

Wil je kijken of Gym4all wat voor jou is? Dan kun je een dagpas van € 6,- kopen.

Personal Training

Lekker buiten in het Griftpark in Utrecht geven ze personal training voor 25 euro per uur. Ze werken met hooggeschoolde professionele trainers die een sportmedische en/of lichamelijk opvoedkundige achtergrond. Zij helpen samen om jouw doelen te bereiken!

Of je nu wilt afvallen, aan je conditie of spieropbouw wilt werken, of andere specifieke sport gerichte doelen, ze maken samen met jou een precies plan van wat jij wil bereiken en hoe jullie dat samen gaan doen.

Je kunt hen bereiken op 0640165566 om vrijblijvend kennis te maken. Jullie bespreken dan samen de mogelijkheden en eventuele aanpak.

Online Fitnessprogramma's

Het internet is een ware schatkamer van onderwijs; niet alleen over academische onderwerpen, maar over zo ongeveer alles! Inclusief de fitnessbranche!

Je kunt inderdaad een simpele zoekopdracht uitvoeren om lovende getuigenissen te lezen over deze fitnesstrainer of de andere ... maar hoe scheid je het kaf van het koren?

En... zijn die YouTube-work-out video's echt zo geweldig?

Online coaching is de ideale manier om op jouw eigen voorwaarden onder de professionele begeleiding van een personal trainer te trainen. Je bent niet afhankelijk van de volle agenda of locatie van je coach en bepaalt zelf waar en wanneer je gaat trainen.

Reset Health & Performance

Bij Reset aan de Oudegracht in Utrecht kun je terecht voor online coaching. Hun coaching is gebaseerd op drie pijlers: Training, Voeding en Levensstijl & Gedrag. Bij Online Coaching werk je uitsluitend met een vaste coach, die net als jij toegang heeft tot jouw persoonlijke trainingslog. Hierin houden jullie verschillende gegevens bij, zoals je trainingsprogressie, je voedings- en slaappatroon, je herstel en andere levensstijlfactoren. Je coach houdt je in de gaten en stuurt waar nodig bij, zodat je altijd het beste uit jezelf en je trainingen haalt. Je kunt kiezen uit drie soorten abonnementen:

 • € 95,- per maand: Eén contactmoment per week via de mail op een vooraf afgesproken dag;
 • € 125,- per maand: Onbeperkt digitaal contact via mail of WhatsApp;
 • € 175,- per maand: Naast onbeperkt digitaal contact, heb je één keer per maand een fysieke PT afspraak.

Superprof

In Utrecht staan bij Superprof tientallen personal trainers voor je klaar. Hun eerste lesuur is altijd gratis!

Bovendien, terwijl je misschien een afspraak maakt voor het door jou gewenste aantal sessies, willen deze fitnessprofessionals jouw kosten liever laag houden, door een betaalbaar uurtarief in rekening te brengen. Je hebt al een personal trainer voor € 15,- per uur. De coaches komen naar jou toe of jij gaat naar de coach toe. Ook geven ze les via de webcam.

Superprof verzekert dat je een fitnesstrainer kunt inhuren met kwalificaties en ervaring - omdat deze criteria direct op de pagina van elke coach staan ​​en zijn geverifieerd voordat het profiel wordt goedgekeurd!

Zo ongeveer nu zou je moeten inloggen op Superprof en zoeken naar 'een Personal Trainer Den Haag.

 

Buiten Sporten in Utrecht

Train in de buitenlucht!
Je kunt ook een personal trainer inhuren om buiten te sporten ǀ Unsplash - lawrence wilcox

Utrecht biedt veel mogelijkheden om buiten te sporten. We noemen hier een paar interessante en leuke locaties.

City Bootcamp

City Bootcamp Utrecht geeft trainingen op verschillende plekken in de stad. Met meer dan 100 trainingen in de week, kun je elke dag komen sporten. En dat lekker in de natuur!

Voor een half jaar abonnement betaal je € 38,- per maand. Waar heb je recht op?

 • Professionele begeleiding die je op weg helpt;
 • Leuke trainingen met een instructeur die je enthousiast maakt;
 • Elke dag van de week meerdere lessen voor ieders niveau;
 • Een gezellige sociale groep van mede Bootcampers waar je samen mee sport.

Runn-In

Run-Inn Utrecht geeft hardlooptraining in Utrecht. Van beginners tot marathonlopers, iedere hardloper kan een geschikte training vinden. Tijdens de training wordt gewerkt met persoonlijke trainingsschema’s, dus op welk niveau je ook traint, ze zorgen dat je uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen.

Hardlooptraining in Utrecht wordt op verschillende momenten gegeven. Er wordt getraind vanaf het verzamelpunt in Park Oog in Al, ingang Hertenwei. Wil je meedoen met een van de trainingen? Neem dan contact op met run.inn.utrecht@gmail.com om je aan te melden of voor meer informatie.

De volgende buitenactiviteiten kun je in Utrecht gratis doen:

 • Skaten op het Jaarbeursplein;
 • Trainen in het Griftpark;
 • Opdrukken in het Julianapark;
 • Uitgestippelde hardlooproutes.

Tijd om de knoop door te hakken! Hoe ga jij nu sporten?

 

 

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!