Is Eindhoven zo sportief als we denken?

De voetbalclub PSV is, naast Ajax en Feyenoord, één van drie traditionele sportclubs in Nederland. De club won vierentwintig keer het landskampioenschap, negen keer de KNVB Beker, eenmaal de UEFA Cup en eenmaal de Europacup I, de voorloper van de Champions League.

Daarnaast staat Eindhoven wat betreft zwemsport aan de internationale top. Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion voldoet als enige Olympische zwembad in Nederland aan alle internationale maatstaven. In 2008 vond er in het EK Zwemmen plaats waarbij meerdere wereldrecords werden gezwommen door onder anderen Marleen Veldhuis. Zij is samen met  Pieter van den Hoogenband het boegbeeld voor de zwemsport in Eindhoven. Van den Hoogeband won veel Olympische medailles en kreeg zelfs de titel 'ereburger van Eindhoven'.

Eindhoven heeft ook een ijssportcentrum geschikt voor langebaanschaatsen en ijshockey. Jarenlang speelde de nationale ijshockeytop in Eindhoven en in 2008 werd de nationale bekerfinale hier gespeeld.

Verder wordt op internationaal topniveau gespeeld bij hockeyclub Oranje-Rood.

Dat klinkt allemaal heel sportief, maar lijkt alleen te gelden voor de happy few. Want...

Uit een onderzoek van het CBS bleek dat van de ondervraagde Eindhovenaren bijna een kwart – 27,8 procent – aangaf het aan het idee te hebben dat hij of zij niet in al te beste gezondheid verkeert. Zij beoordelen hun lichamelijke gezondheid als zeer slechtslecht of gaat wel.

Dus...Tijd om daar iets aan te veranderen!

Laat Superprof je vertellen hoe je een personal trainer kunt vinden om je gezondheid en welzijn te herontdekken, samen met energiereserves waarvan je misschien nooit wist dat je die had!

Een goede personal trainer is goud waard!
Let op dat je personal trainer gecertificeerd is ǀ Pixabay - teamsmashgame
De beste leraren Fitness beschikbaar
Artjom
5
5 (5 reviews)
Artjom
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cedinio
5
5 (14 reviews)
Cedinio
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexander
5
5 (5 reviews)
Alexander
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (7 reviews)
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Branco
5
5 (8 reviews)
Branco
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joost
5
5 (5 reviews)
Joost
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (7 reviews)
Ayoub
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Artjom
5
5 (5 reviews)
Artjom
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cedinio
5
5 (14 reviews)
Cedinio
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexander
5
5 (5 reviews)
Alexander
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (7 reviews)
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Branco
5
5 (8 reviews)
Branco
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joost
5
5 (5 reviews)
Joost
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (7 reviews)
Ayoub
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Sportscholen met een Gecertificeerde Personal Trainer

In Nederland moet elke personal trainer die is aangesloten bij een sportschool een bepaald niveau van training en kwalificatie hebben voordat hij/zij bevoegd is om iemand te coachen.

Maar…personal trainer is in Nederland geen beschermd beroep. Dat wil zeggen dat je geen specifiek diploma nodig hebt om jezelf personal trainer te noemen. Dat vraagt van jou als klant dus alertheid. Want je kunt zomaar bij iemand terecht komen die geen speciale opleiding heeft gevolgd en dan niet de belangrijke en vereiste kennis bezit. Met gevaar voor blessures en ongelukken tot gevolg.

Waar moet je op letten?

Er zijn erkende Nederlandse opleidingen tot instructeur of trainer: CIOS, HALO en Fitvak A&B, NL Actief zijn de bekendste. Je kunt dus altijd vragen of jouw personal trainer een of meerdere van deze opleidingen heeft gevolgd.

Om het je wat gemakkelijker te maken kun je een kijkje nemen op de website https://www.personaltrainers.nl/zoek-een-personal-trainer/nederland/regio-eindhoven, waar je gecertificeerde personal trainers in Eindhoven kunt vinden.

Maxx Personal Training

Als je safe wilt zitten kun je opteren voor de de sportschool Maxx Personal Training aan de Willem van Hornestraat in Eindhoven. Wat bieden ze aan:

 • Personal Training;
 • Bootcamp;
 • Kettlebell.

De trainingen bij Maxx Training zijn er voor iedereen! Maar vooral voor mensen die meer uit hun training willen halen. Dus ga er naartoe als je je conditie wilt verbeteren, sterker wilt worden of juist een duwtje in de rug nodig hebt om meer te trainen.

Voor het inhuren van een gecertificeerde personal trainer wordt eerst een intakegesprek ingepland. Daarin wordt besproken wat voor jou het beste plan van aanpak is om je doelen te bereiken. Daarna ga je twaalf welen aan de slag. Per week wordt minimaal twee keer een uur getraind met jouw personal trainer. Om een afspraak te maken de prijs te weten te komen kijk je op hun website https://maxxtraining.nl/personal-training-eindhoven/

Voor een uur trainingssessie met een personal trainer betaal je € 65,-. Voor een Bootcamp of Kettlebel training betaal € 39,50 per maand

Sporten in de buitenlucht in Eindhoven
Meedoen aan een bootcamp is goed voor je conditie ǀ Pixabay - Vivian1965

David Lloyd

Bij deze sportschool aan de Peter Zuidlaan in Eindhoven kun je je individueel of met je familie inschrijven.

Deze club beschikt over zwembaden, een wellnes, tennisbaan, gym, kinderopvang en een kids club. Ze geven ook groepslessen. Ze hebben een gevarieerd aanbod van meer dan zestig lessen per week. Je kunt onder anderen kiezen uit Yoga, Pilates, Zumba, Spinning en de populaire Les Mills Workouts.

Ze hebben gecertificeerde personal trainers in dienst die je helpen om je fitness doelen te bereiken. Hun lidmaatschap begint met € 40,-. Wil je meer weten kijk dan op hun website https://www.davidlloyd.nl/nl-nl/clubs/eindhoven/.

Wat als je hoopt op een goedkopere, meer een-op-een benadering van je personal training?

Goedkopere Sportscholen in Eindhoven

Fit For Free

Deze sportschool heeft in Eindhoven zeven locaties. Bij hen kun je kiezen uit een fitness abonnement voor vier weken voor € 19,99 of een fitness abonnement gecombineerd met live groepslessen voor € 22,99 per maand (naast € 39,99 inschrijfgeld). De groepslessen zijn ingedeeld in vijf categorieën:

 • Conditie (BodyStep en HIIT, enzovoort);
 • Kracht (zoals BodyPump en BBB);
 • Dans (Zumba, African Dance, Salsa, enzovoort);
 • Body & Mind (zoals Yoga en BodyBalance);
 • Fight (zoals BodyCombat en Fitboxing).

Je mag je met je abonnement van elke locatie van Fit For Free gebruik maken.

Ze geven ook trainingen in kleine groepjes, zodat je persoonlijke begeleiding en aandacht krijgt. Deze workouts duren ongeveer dertig minuten en zijn toegankelijk voor elk niveau

Afhankelijk van de soort training worden deze gegeven in het Functional Training Area of de cardioruimte door een gecertificeerde fitnessinstructeur of personal trainer. Zij zorgen ervoor dat elke training dynamisch, intensief en uitdagend is, ongeacht het niveau.

Basic-Fit

Een sportschool die ook populair is in Eindhoven is Basic-fit.  deze sportschool is in Eindhoven gevestigd op zeven locaties. Een fitness abonnement voor vier weken kost € 19,90 (naast € 39,99 inschrijfgeld) en je mag op elke locatie waar ze gevestigd zijn gaan sporten. Vind je het prettig om te weten of je je oefeningen correct uitvoert dan kun je voor € 25,- zestig minuten les krijgen van een personal trainer. Ook kun je voor € 5,-  per vier weken onbeperkt deelnemen aan alle live groepslessen ( Les Mills, Booty, Xcore, Zumba en Freedom lessen). Deze extra wordt gekoppeld aan je standaard Basic-Fit lidmaatschap.

Personal Trainer Groningen, neem lessen op Superprof.

Zumba is een goede workout
Kom in beweging met Zumba ǀ Unsplash - Danielle Cerullo

Het Vinden van een Personal Trainer Online

Je hebt misschien geen tijd om elke dag naar de sportschool te rennen; of misschien heb je er helemaal geen zin in. Niet iedereen houdt immers van zweten in het openbaar, maar we zijn nog steeds van mening dat bijna iedereen een verlangen heeft naar fitness en welzijn.

Welke alternatieven heb je, moeten openbare voorzieningen en het kopen van een lidmaatschapskaart niet voorzien in de best beoordeelde manier om fit te worden?

Voordat je verder gaat met te zeggen dat je gewoon zou kunnen beginnen met joggen of fietsen, laten we je er ten sterkste van weerhouden deel te nemen aan deze of enige vorm van sport met hoge een inspanningsboog, zonder ten minste één overleg met iemand die gekwalificeerd is om je huidige fysieke toestand te beoordelen. Deze mogelijk biedt Fitchannel.

Fitchannel

Als je thuis wilt sporten dan biedt deze online sportschool uitkomst. Ze bieden video's in training- en voedingsschema's en de lessen worden gegeven door professionele personal trainers. Je kunt kiezen voor programma's als:

 • Afvallen;
 • Fit worden;
 • In shape;
 • Perfect body;
 • Yoga;
 • Cardio boksen;
 • Spieropbouw;
 • En nog veel meer.

Alle workouts duren gemiddeld 25 minuten. Ze bieden drie opties om mee te doen:

 • Een maandabonnement (beginner) voor € 3,75 per week;
 • Een abonnement voor zes maanden (fanatiekeling) voor € 2,99 per week;
 • Een jaar abonnement (expert) voor € 2,49 per week.

Wat als je het toch liever wat meer in de persoonlijke sfeer zoekt?

Superprof-trainers wachten op je!

Als je op zoek bent naar een gecertificeerde personal trainer die bij je thuis komt voor functionele training, of die je ontmoet in een openbare sportschool voor groepsfitnesssessies, dan kunnen heel wat trainers van Superprof het werk doen!

Senior fitness: check! Postnatale trainingen: check!

De fitnessspecialisten van Superprof kunnen je helpen bij het maken van fitnessprogramma's om uithoudingsvermogen op te bouwen, je gezondheid te verbeteren, spiermassa op te bouwen en vet te verbranden.

Het komt allemaal neer op wat je zoekt in een fitnessprogramma; een onderwerp dat je Superprof-trainer zeker direct aansnijdt als hij je voor de eerste keer ontmoet.

Al dat gepraat en plannen om je conditie te verbeteren, kan iets kosten: de meeste Superprof-fitnessexperts bieden hun eerste uur gratis aan, precies voor dat doel!

Misschien vind je al een coach voor slechts € 15,- per uur en je kunt er zeker van zijn dat elke Superprof-trainer alle kwalificaties heeft om thuis, in je favoriete sportschool of zelfs in de vrije natuur met je samen te werken.

Wij Nederlanders houden van activiteiten buitenshuis! Is het niet logisch om waar mogelijk buiten onze conditie op gang te brengen?

Personal Trainer Den Haag, vind een Trainer op Superprof.

Waar Kun je in Eindhoven Buiten Trainen?

Zorg dat je geen blessures oploopt
Zorg dat je ook buiten je oefeningen goed uitvoert ǀ Pixabay - Carlos Garcia Training

Eindhoven heeft een aantal mogelijkheden waar je prima aan je conditie kunt werken.

City Bootcamp Eindhoven

In Eindhoven en omstreken is er iedere dag wel een bootcamp die bij jou past, of je nou een beginnende of gevorderde sporter bent, iedereen kan bij hun trainen! Ze trainen zeven dagen in de week op prachtige locaties in en rondom Eindhoven. Ze trainen onder andere in het Stadswandelpark, waar je omringt wordt door de mooie natuur. De kosten voor een abonnement bedragen gemiddeld € 40,- per maand.

Urban Sportpark Eindhoven

Dit sportpark is aan de Elburglaan is openbaar waarbij iedereen gratis van de sporttoestellen gebruik mag maken. Je kunt er onder anderen aan Calisthenics doen.  Calisthenics is een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Een pure vorm van training met je eigen lichaamsgewicht, waarmee je jouw kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit tegelijk traint. De ideale mix om een sterk en atletisch lichaam op te bouwen. De gemeente is in 2020 begonnen met de uitbreiding van het park.

En...Heeft Superprof je nu aangezet om meer te gaan bewegen?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!