Rotterdam is een echte evenementenstad. De stad organiseerde voor de eerste keer in Nederland een internationaal boks evenement: het EK Vrouwen Boksen 2011.

Naast muziek- en kunstevenementen, de Wereld Havendagen en het Eurovisie Songfestival worden in Rotterdam ook veel sportevenementen georganiseerd:

 • De Marathon van Rotterdam;
 • De Harbour Run (Hardlopen) en Harbour Tour (fietsen);
 • De Bruggenloop;
 • Het World Tennis Tournament;
 • De Ronde van Katendrecht (fietsen);
 • Enzovoort.
Fietsen is goed voor je conditie
Doe jij ook mee aan de Ronde van Katendrecht? ǀ Unsplash - Coen van de Broek

Je zou bij zo’n sportieve stad niet verwachten dat de helft van de volwassen Rotterdammers (19-65 jaar) en bijna twee derde van de 65-plussers kampt met overgewicht. Bij de Rotterdamse jeugd in de basisschoolleeftijd is dat 20 procent.

Zijn er specifieke redenen aan te wijzen waarom zoveel Rotterdammers overgewicht hebben? In ieder geval spelen de Rotterdamse specialiteit en caloriebom de ‘kapsalon’ en te weinig lichaamsbeweging een rol.

Terwijl de gemeente haar best doet om haar inwoners op het rechte pad te krijgen, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan.

Inderdaad, zelfs als Rotterdammers relaxen - op banken, terrasjes, of voor hun elektronische apparaten, houden steeds meer mensen vast aan het idee van welzijn; met name de deelname aan de vijf kilometer lange park run die iedere zaterdagochtend om 9.00 uur begint in het Kralingse Bos. Je kunt aan deze run gratis deelnemen als je je maar registreert en je uitgeprinte barcode niet vergeet mee te nemen. Als je dat doet krijg je ook nog eens je resultaat (tijd) te zien.

Andere fitnessactiviteiten in de buitenlucht zullen later in deze blog aan bod komen. Laten we voor nu eens kijken waar we een persoonlijke fitnessprofessional kunnen vinden die aan jouw behoeften voldoet.

De beste leraren Fitness beschikbaar
Artjom
5
5 (5 reviews)
Artjom
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cedinio
5
5 (14 reviews)
Cedinio
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexander
5
5 (5 reviews)
Alexander
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (7 reviews)
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Branco
5
5 (8 reviews)
Branco
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joost
5
5 (5 reviews)
Joost
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (7 reviews)
Ayoub
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Artjom
5
5 (5 reviews)
Artjom
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cedinio
5
5 (14 reviews)
Cedinio
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexander
5
5 (5 reviews)
Alexander
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (7 reviews)
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Branco
5
5 (8 reviews)
Branco
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joost
5
5 (5 reviews)
Joost
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (7 reviews)
Ayoub
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Personal Training in Rotterdamse Sportscholen

De fitnessgekte die ons momenteel in de ban houdt, heeft het onbedoelde effect dat fitnesscentra (franchise en lokale), met elkaar concurreren. Ze bieden allerlei voordelen aan als je je maar bij hen inschrijft.

Elke zoekopdracht op het internet voor gezondheidsfitness levert kortstondige kortingen op het lidmaatschap op, en mogelijk een vrijstelling van inschrijfkosten ... maar dat is eigenlijk allemaal niet zo belangrijk.

We zeggen niet dat geld er niet toe doet; natuurlijk doet het dat! Alleen, het zou niet de eerste overweging moeten zijn bij het selecteren van een sportschool.

Bij het kiezen van een sportschool gaat het erom hoe je denkt over de omgeving, sfeer, het ondersteunend personeel en de apparatuur.

Of je franchise-instellingen nu resoluut afwijst vanwege de lokale smaak of helemaal niet veel waarde hecht aan dergelijke onderscheid, het kiezen van een sportschool komt echt neer op persoonlijke voorkeur.

We noemen hier twee voorbeelden in Rotterdam van een zelfstandige lokale sportschool en een die onderdeel uitmaakt van een franchise onderneming. Het is aan jou om te kiezen wat je wilt.

Personal Trainer Groningen neem lessen op Superprof.

Classic Gym Rotterdam

Bij deze zelfstandige sportschool aan de Aelbrechtskade in Rotterdam kun je terecht voor personal training. Of je nu wilt afvallen, in spiermassa wilt aankomen, je conditie verbeteren of gewoon een stok achter de deur nodigt hebt, de personal trainer zorgt ervoor dat je net iets meer uit jezelf haalt en je grenzen gaat verleggen. Ook voor sport specifieke krachttrainingen, zoals powerliften en boksen kun je de hulp van een coach inschakelen. De lessen worden een-op-een gegeven. Voor deze manier van coachen wordt een passende vergoeding gevraagd naar aanleiding van wat jij wilt bereiken. Je kunt er als je lid wordt (16 jaar) ook onbeperkt sporten. Neem contact met hen op als je geïnteresseerd bent in personal training of voor een lidmaatschap. Kijk voor hun gegevens op de website https://www.classicgymrotterdam.com/.

Basic-Fit

Basic-Fit is een franchise onderneming en heeft in Rotterdam wel elf vestigingen. Dus je kunt er altijd wel eentje bij jou in de buurt vinden. Veel daarvan zijn 24/7 open, zodat je op ieder moment kunt binnenlopen.

Zoek een sportschool waar jij je prettig voelt
Doe een workout in jouw favoriete sportschool ǀ Unsplash - Scott Webb

Wat bieden ze aan?

 • Na een korte online intake krijgen nieuwe leden een persoonlijk trainingsschema voor de eerste zes weken om je goed op weg te helpen;
 • De gratis Basic-Fit app met eindeloze oefeningen, trainingsschema's en virtuele lessen;
 • Personal trainers;
 • Live groepslessen in Les Mills, Booty, Xcore, Zumba en Freedom.

Je kunt kiezen uit twee abonnementen:

 • Een comfort abonnement van vier weken voor € 19,90;
 • Een premium abonnement van vier welen voor € 29,99, waarbij je pas kunt delen en samen kunt sporten.

Standaard bij beide lidmaatschappen:

 • Je moet altijd eerst € 39,99 inschrijfgeld betalen;
 • Je hebt toegang tot meer dan 800 clubs in Europa;
 • Je kunt gratis de GXR (Group Exercise Revolution) virtuele groepslessen in de club of thuis volgen;
 • Je kunt gebruik maken van de gratis Basic-Fit App met workouts, een online coach, audiotrainingen en nog veel meer...

Om onbeperkt deel te nemen aan alle live groepslessen moet je elke vier weken € 5,- betalen. Deze extra wordt gekoppeld aan je standaard Basic-Fit lidmaatschap.

Voor lessen van een personal trainer betaal € 25,- per uur.

Bij de ingang van elke Basic-Fit club staat een kiosk waar je met je betaalpas voor € 8,99 een dagpas kunt kopen. Deze pas is zeven dagen geldig en je kunt hem gebruiken om de Basic-Fit locatie van jouw keuze te vinden.

Online Personal Trainers

Je kunt Marktplaats raadplegen om een ​​aantal personal trainers bij jou in de buurt te vinden, maar hoe kun je hun inloggegevens verifiëren of eventuele feedback van klanten zien ... uit een advertentie?

Elke fitnessprofessional moet ten minste een persoonlijke trainer-certificering van niveau 3 hebben om de training bij je thuis te leiden.

Gelukkig hebben we het vinden van dergelijke eisen gemakkelijker gemaakt! Lees verder ...

Ultieme prestaties met online fitness

Body Based

Deze sportschool in Rotterdam aan de Vlambloem, geeft naast lessen in kleine groepen in hun sportschool ook online personal training. Wat bieden ze?

 • Gepersonaliseerd Trainingsplan
  • Ze stemmen jouw trainingsplan af op je persoonlijke agenda, huidige niveau en het doel dat je wilt bereiken. Ze helpen je de oefeningen tot in perfectie juist uit te voeren, zonder dat je fysiek ergens aanwezig hoeft te zijn of verplichte PT-sessies.
 • Voeding die bij jou past
  • Leer om weer te genieten van verantwoord lekker eten dat bij jouw persoonlijke voorkeur, maar ook bij jouw beoogde doelen past. Daarom ontvang je bij hun een app waarin jouw voedingsplan met lekkere en gevarieerde recepten duidelijk staan weergegeven.
 • Lifestyle & Mindset
  • Hoe creëer en implementeer je deze nieuwe gewoonten je dagelijks leven? Kom je wel voldoende tot rust? Er wordt vaak te weinig aandacht aan dit soort vraagstukken besteed, en hier valt nog enorm veel winst te behalen.

Voor een online training van drie keer per week betaal je € 50,- per training.

Een groep personal trainers die geen hoog prijskaartje aan hun fitness lessen hangen, die je bij je thuis, in je sportschool of online zult ontmoeten, is ...

Personal Trainer Den Haag, neem lessen op Superprof.

Een personal trainer haalt het beste uit jou
Een personal trainer helpt je om je oefeningen verantwoord uit te voeren ǀ Unsplash - Jonathan Borba

Superprof Online Personal trainers

Als het om bewegingswetenschap gaat, kun je bijna niet fout gaan met online Superprof personal training.

Of je nu op zoek bent naar yogalessen, een fitnessprogramma om af te vallen, individuele instructie of groepstraining, je zult ongetwijfeld gepassioneerde trainers vinden voor coaching in elke discipline.

Ben je al lid van de sportschool maar heb je iemand nodig met kennis van krachttraining?

Heb je misschien het gevoel dat je niet aan de eisen van het nauwkeurige onderzoek voldoet, dat je zou kunnen tegenkomen wanneer je aan fitnesstraining in clubs of studio’s wilt gaan doen?

Wat je criteria ook zijn, vanaf € 15, - per uur vind je in en rond Rotterdam een ruime hoeveelheid van personal trainers.

Als je naar 'fitnesslessen bij mij in de buurt' hebt gegoogeld, zoek dan niet verder, want de personal trainers van Superprof komen - naast training online - ook nog eens bij jou thuis of jij kunt naar hen toe gaan.

Fitnessprogramma's in de Buitenlucht

We hebben een behoorlijk strenge winter gehad, nietwaar? Hoewel het nog een beetje fris is, zien we eindelijk de zon ...

Misschien wordt dit het jaar om je outdoor-levensstijl op gang te brengen waarvan je altijd al hebt gedroomd, maar waar je je nog steeds toe hebt kunnen zetten..

Kunnen we je motiveren om deel te nemen aan een bootcamp, of misschien een andere uitdaging?

Naast de eerder genoemde Parkrun in het Kralingse Bos, heeft Rotterdam zoveel meer te bieden op het gebied van algemene fitness buitenshuis!

Outdoor Valley

Op zo’n tien kilometer vanaf Rotterdam, in Bergschenhoek, vind je Outdoor Valley. Daar is voor iedereen wel wat sportiefs te beleven. Wat kun je er zoal doen?

 • Boogschieten;
 • Abseilen;
 • Kanopolo;
 • Mountainbiken;
 • Suppen;
 • Survivallen;
 • En nog veel meer.

Outdoor Valley biedt ook een groot aanbod aan wekelijkse trainingen voor jong en oud. Denk daarbij onder andere bootcamp, boksfit, yoga, kajakfitness, mountainbikespinning en obstakel techniektrainingen.

Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen op hun website.

Maak gebruik van de natuur om te sporten
Gebruik de elementen in de natuur voor een bootcamp ǀ Pixabay - evelien1996

Outdoor Bootcamp

Onder deze naam is MariSports Personal Training & LifeStyle te vinden, opgericht in 2008 door Rick Mari. Zijn sportschool is gevestigd aan de Otto Reuchlinweg in Rotterdam.

Zijn personal trainers zijn deskundig op het het gebied van verantwoord bewegen en kunnen een persoonlijk plan opstellen waarbij een gezonde levensstijl centraal staat. Door persoonlijke begeleiding en aandacht kun je je (training)doelstelling(en) op een verantwoorde manier realiseren.

Naast personal training organiseert MariSports ook bootcamps. Dit zijn uitdagende trainingen in groepsverband. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen van de natuur en van de openbare infrastructuur in Rotterdam. Denk aan rennen op heuvels, opdrukken met behulp van bankjes en trainingsoefeningen in het gras.

De bootcamps vinden plaats op zaterdagochtend in het Kralingse Bos. Een kaart om tien keer mee te doen kost € 85,-.

Sporten in de buitenlucht in Rotterdam is op nog veel meer plaatsen in Rotterdam mogelijk. Denk aan de Bootcamp Fitness Vroesenpark aan de Stadhoudersweg, de voetbalvelden van de Cruyff Court, Skatepark Westblaak en de Krajicek Playgrounds.

De vele manieren om fit te worden in Rotterdam roepen de vraag op: Waar wacht je nog op?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!