“Het leven is een combinatie van magie en pasta.” – Federico Fellini

Beroemde regisseurs, acteurs, schrijvers en artiesten vinden allemaal inspiratie in Italië en het Italiaanse volk. Italië loopt over van waanzinnige kunst en architectuur. En de Italianen, zij appreciëren het uitmuntende eten en de cultuur van hun thuisland ten volle, wat het praten met Italianen altijd een levendige ervaring maakt!

Mensen houden van individuen die een passie hebben, en de Italianen zijn gepassioneerd door de beste dingen van allemaal: eten, drinken, kunst en het leven zelf.

Een Italiaans icoon
Italië is een iconisch land, je herkent het overal. (Bron: Unsplash)

Velen raken hierdoor geïnspireerd om online Italiaans te leren en vele Utrechtenaars zijn daar geen uitzondering op. Om aan de behoeften van linguïsten en nieuwsgierigen te voldoen, heeft Superprof de beste taalscholen om Italiaans te leren, én de beste websites om gekwalificeerde docenten Italiaans in de regio Utrecht in te huren, opgezocht.

Na het leren van enkele basiszinnen in het Italiaans, zullen vele Utrechtenaars meteen al hun Italiaanse vakantie boeken!

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (12 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gaia
5
5 (8 reviews)
Gaia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (12 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gaia
5
5 (8 reviews)
Gaia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Italiaans Leren?

Italiaanse kunst
Italiaans leren biedt kunstliefhebbers een beter inzicht in de Italiaanse kunstwerken. (Bron: Unsplash.com)

Een vreemde taal leren is een wijze beslissing omdat het een hele reeks kansen biedt: het ontdekken van een nieuwe cultuur, voorheen onmogelijke vriendschappen smeden, verbetering van het geheugen en een verhoogde capaciteit in multitasking.

Er worden echter op dit moment wereldwijd meer dan 6500 talen gesproken, dus het kan een uitdaging zijn om er eentje uit te kiezen.

Op vlak van bruikbaarheid zijn talen als Mandarijn Chinees, Arabisch, Hindi en Bengaals enkele van de meest gesproken moedertalen, dus zijn ze voor een veel mensen het overwegen waard. Velen zijn echter geboeid door de prachtige klank en woordgebruik van Romaanse talen zoals Frans, Italiaans, Spaans en Portugees.

Ciao bella, je t’aime, Eres maravillosa, Eu te amo.

Daarom zijn hier zonder verder uitstel enkele van de belangrijkste redenen om Italiaans te leren:

  • Italiaans leren is kunst begrijpen: recente schattingen hebben aangetoond dat 60% van de kunstschatten in de wereld uit Italië stammen. Raad eens welke taal ze daar spreken? Je raadt het, Italiaans! Daarom is het vloeiend spreken van het Italiaans cruciaal om inzicht te krijgen in vakken zoals kunstgeschiedenis, literatuur, archeologie en filosofie van de Westerse beschaving. Italiaans spreken in het land van Michelangelo of het lezen van de werken van Dante in hun originele taal is onbetaalbaar.
  • Een beter begrip van het Latijn en andere Romaanse talen: omdat Italiaans de dichtst gerelateerde taal aan het Latijns is, zal beheersing van de Italiaanse taal studenten een beter inzicht geven in het oude Latijn. Het maakt tevens het leren van andere Romaanse talen, zoals Frans, Spaans en Portugees, veel eenvoudiger en toegankelijker.
  • Het is zo romantisch: een kleine vraag, kan je je Romeo en Julia in een andere taal inbeelden? Nee! De meerderheid van de studenten Italiaans worden betoverd door de muzikaliteit van de taal, de eenvoud van de woorden en z’n charme. Italianen zijn hartendieven, en zowat alles wat ze zeggen klinkt behaaglijk.
  • Inzicht in een wereld van non-verbale communicatie: het is goed om te weten dat de Italianen de gouden medaille winnen voor gezichtsuitdrukkingen en handgebaren. Er wordt geschat dat zowat 93% van de communicatie non-verbaal verloopt, dus zijn Italianen meesters in het communiceren, wat het gemakkelijk maakt om hen te begrijpen, zelfs als je een beginner bent.
  • Weet wat je eet: de Italiaanse keuken is zo heerlijk en divers dat het ondertussen over alle continenten verspreid is. We lezen echter continu woorden als primavera, arrabiata, farfalle en cappuccino op het menu, zonder een idee te hebben van wat ze betekenen; een bezoek aan een Italiaans restaurant wordt zo een taalles! Italiaans leren betekent dat je ook een beter inzicht krijgt in het Italiaanse keuken.

Italiaanse les Rotterdam, vind een leraar op Superprof

Als de vijf hierboven genoemde redenen nog niet genoeg zijn om Utrechtenaars te inspireren om Italiaans te leren, dan weet ik niet wat wel!

Ben je benieuwd of je Italiaans in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Den Haag kan leren? Daar hebben we enkele blogs over!

De Meest Aanbevolen Taalscholen in Utrecht om Italiaans te Leren

Italiaans is een romantische taal
Italiaans wordt door velen beschouwd als de meest romantische taal ter wereld. (Bron: Unsplash.com)

Zoals veel Nederlandse steden is Utrecht een smeltkroes van verschillende culturen.

Je kan er wereldkeuken proeven, traditionele muziek beluisteren en vele andere aspecten van verschillende culturen ervaren. Daarnaast kan je natuurlijk ook een hele reeks talen leren.

Zoek hier naar doeltreffende cursussen Italiaans in Nederland.

Veel Nederlanders spenderen hun zomervakantie in Spanje, Italië of Frankrijk; daarom is Spaans, Italiaans of Frans leren extreem waardevol voor het reisgemak.

Maar waar kan ik in Utrecht Italiaans leren?

Geen nood, Superprof geeft je het antwoord! Hieronder vind je de meest aanbevolen taalscholen om in Utrecht Italiaans te leren:

  • Academia Avanzi: een Italiaanse school waar je niet alleen de taal leert. Italiaans theater, film, muziek en literatuur komen ook ruim aan bod. Het is erg stimulerend om bij het leren van de taal in contact te komen met de Italiaanse cultuur. De school biedt verschillende cursussen voor elk niveau en maakt tevens individuele taallessen op maat als je dat wenst. Daarnaast zijn ook bedrijfstrainingen of dictie voor opera, toneel en film mogelijk. De docent is een Italiaanse moedertaalspreker met een achtergrond in taalkunde en cultuur, die jaren ervaring heeft in het aanleren van het Italiaans.
  • Dante Alighieri Utrecht: de Vereniging Dante Alighieri is een Italiaanse culturele vereniging met een centrale vestiging in Rome en meer dan 400 afdelingen over de hele wereld. In Nederland zijn er maar liefst 18 afdelingen actief. Bij elke afdeling kan je lessen Italiaans volgen, dus ook in Utrecht. Je kan cursussen volgen voor elk niveau of je inschrijven voor maar liefst vijf verschillende jaarcursussen. Cursus Italiaans voor zakelijk taalgebruik of taalgebruik voor op vakantie behoren ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is er tevens een cultuurcursus. De vereniging is niet enkel een taalschool maar organiseert ook tal van andere activiteiten, neem een kijkje op hun website voor meer informatie.
  • De Luca Taaltrainingen: een school die zowel privé- als groepslessen biedt voor alle niveaus. Zakelijk Italiaans wordt ook aangeboden voor bedrijven die zaken doen in Italië. De cursussen kunnen zowel in het centrum doorgaan als op locatie. De docent heeft ruim 15 jaar ervaring met het aanleren van het Italiaans en is zeer flexibel, zodat lessen op maat mogelijk zijn. Op de website vind je alle nodige contactgegevens.

De inwoners van Utrecht houden ervan om bij te leren en gelukkig zijn er daarvoor in de eigen stad kwaliteitsvolle onderwijsfaciliteiten gevestigd waar academische disciplines en vreemde talen snel kunnen worden geleerd. De drie hierboven vermelde taalscholen zijn dankzij hun goed gestructureerde cursussen en ervaren leraren het overwegen waard. Waag de sprong en begin vandaag nog Italiaans te studeren!

De Beste Online Bronnen om Docenten Italiaans in de Regio Utrecht te Vinden

Italiaanse koffiebar
Veel mensen verkiezen persoonlijke leerervaringen in plaats van groepslessen (Bron: Unsplash.com)

Terwijl taallessen volgen aan een gekwalificeerd academisch instituut heel erg nuttig kan zijn voor veel studenten, verkiezen sommigen toch privélessen met een bekwame docent.

Sommige van de voordelen van het inhuren van een persoonlijke instructeur in het Italiaans zijn: een individuele en unieke leerervaring, constante persoonlijke aandacht, geen afleidingen van klasgenoten, verhoogd zelfvertrouwen, verbeterde studiegewoonten en een continu leertraject dat niet wordt onderbroken door zomer- of wintervakanties.

Eerlijk gezegd zijn privélessen de beste manier om een vreemde taal te leren. Hoewel het totale prijskaartje wat hoger kan zijn dan groepslessen bij een erkende taalschool, kan je tenminste leren wat je wilt en wanneer je wilt!

Zonder verder uitstel zijn hier de beste websites om online of persoonlijke docenten Italiaans te vinden die in en rond de regio Utrecht werken:

  • Volksuniversiteit Utrecht: de Volksuniversiteit Utrecht biedt een compleet aanbod van online taalcursussen Italiaans die altijd worden begeleid door een ervaren docent. De verschillende niveaus zijn ingedeeld volgens het Europees Referentiekader. Op de website kan je het lesschema vinden en kan je je vervolgens ook inschrijven voor een cursus naar keuze. De online lessen kunnen worden ondersteund met ‘blended learning’, waarbij je thuis aan extra zelfstudie kan doen via allerhande online leerstof en video’s. Je kan tevens bij de Volksuniversiteit Utrecht terecht voor een klassikale cursus Italiaans online
  • Superprof: algemeen bekend bij vele Nederlanders als één van de beste sites om studenten in contact te brengen met hoog gekwalificeerde en erkende docenten. Volgens de Superprof-website zijn er op dit moment 6 docenten in de regio Utrecht die online of persoonlijke lessen Italiaans bieden voor alle taalniveau’s. De uurtarieven variëren van €15 tot €30 per uur, afhankelijk van de ervaring van de docent. Neem een kijkje op de website naar de profielen van de verschillende docenten om die ene te vinden die het beste bij jouw leerstijl past!

Italiaans leren kan je doen zonder naar Italië te reizen, door gewoon in Utrecht lessen Italiaans te volgen! Ik ben er zeker van dat vele Utrechtenaars wel enkele uitstapjes naar Italië zullen willen maken nadat ze vloeiend Italiaans hebben geleerd. Zo kunnen ze indruk maken op de Italianen en zich volledig in de cultuur onderdompelen.

Een taal leren vergt doorgaans vele jaren, maar wees er maar zeker van dat je nooit spijt zal krijgen van de tijd die je aan het leren van de Italiaanse taal hebt besteed.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter

Fanatiek reiziger, schrijver en levensgenieter. Actief voor Superprof sinds 2020.