“Wat is die onweerstaanbare charme van Italië? Wat vinden we daar dat we nergens anders vinden? Ik geloof dat het een bepaalde toestemming is om mens te zijn, die andere plaatsen en landen lang geleden verloren zijn.” – Erica Jong

Veel wereldreizigers vallen in zwijm voor Italië. Het is begrijpelijk dat veel mensen een blijvende liefde voor het land hebben. Wie kan namelijk de geur van Italiaans leer op de markten weerstaan, de smaak van gelato, de muzikale manier waarop Italianen spreken en de schitterende locaties met beroemde bezienswaardigheden en gebouwen?

Om die Italiaanse droom verder te zetten na het vertrek uit Rome, overwegen veel Nederlanders om meer over de Italiaanse taal en cultuur te leren. Zo blijven ze geïnspireerd tijdens die saaie dagelijkse routine.

Om de wens van Amsterdammers om online Italiaans te leren te vervullen, heeft Superprof de beste taalscholen opgezocht om Italiaanse groepslessen bij te wonen, net als de meest aanbevolen websites om professionele docenten Italiaans in Amsterdam te vinden. Lees verder om meer te weten te komen en de Italiaanse droom te koesteren!

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (12 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gaia
5
5 (8 reviews)
Gaia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (12 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gaia
5
5 (8 reviews)
Gaia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Essentiële Aspecten van de Italiaanse Cultuur

Italiaans diner
De perfecte avond voor een Italiaan is een goed gesprek met familie en vrienden terwijl er heerlijk gegeten en wijn gedronken wordt. (Bron: Unsplash.com)

Het leertraject van een taal is gevuld met unieke ontdekkingen die vreugde, nieuwsgierigheid en mooie ervaringen met zich mee brengen.

Een nieuwe taal vloeiend kunnen spreken biedt meer kansen op werk, verbeterde relaties met individuen uit andere landen en het vermogen om echt diep in een nieuwe cultuur te duiken en al haar essentiële aspecten te verkennen.

Het is belangrijk te vermelden dat het sterk wordt aanbevolen om meer te weten te komen over de essentiële kenmerken van de cultuur, de mensen en het land van de taal die je wil leren, om zo alles vers in het geheugen te houden en ontmoediging te voorkomen.

Om de interesses van beginnende studenten Italiaans aan te wakkeren zijn hier enkele essentiële aspecten van de Italiaanse cultuur die ervoor zullen zorgen dat je nog meer van Italië gaat houden:

  • Familie is alles. In veel landen is familie belangrijk maar gaat dat gewoonlijk niet verder dan de “kernfamilie” van vader, moeder en kinderen. In Italië betekent de familie echter alles; en het is belangrijk om op te merken dan het niet enkel de onmiddellijke familie betreft, maar ook de uitgebreide familie met neven, nichten, tantes en ooms. Kinderen worden van jongs af aan geleerd om dicht bij de familie te blijven wanneer ze volwassen worden en later hun eigen gezin in de familie op te nemen wanneer ze getrouwd zijn. Grote bijeenkomsten met de hele familie, waarbij lekker gegeten wordt, zijn de norm; klinkt dat niet fijn?
  • Italië is Kunst en Architectuur. Italië is de bakermat van vele architecturale stromingen zoals klassiek Romeins, Renaissance, Barok en Neoclassicisme. Enkele van de bekendste en meest bezochte bouwwerken bevinden zich in Italië, waaronder het Colosseum en de scheve toren van Pisa. Italië huist ook enkele van de beste musea die enkele van de mooiste kunstwerken tentoonstellen die werden gecreëerd in de steden Venetië, Firenze en Rome. Het schilderij van Michelangelo op het plafond van de Sixtijnse Kapel bijvoorbeeld, is een ontzagwekkend zicht dat iedereen in zijn leven gezien moet hebben. Opera’s van beroemde componisten zoals Verdi en Leoncavallo worden reeds eeuwen beluisterd in operahuizen over de hele wereld. We zouden de hele dag kunnen vullen met praten over Italië, maar je snapt het punt, Italië is een cultureel banket!
  • Het Beste Eten & de Beste Wijn ter Wereld. Het kan me niet schelen wat anderen zeggen, de Italiaanse keuken is de beste van de planeet en alle Italianen gaan daarmee akkoord. Velen van hen geloven dat het werk en het leven na eten en drinken komen. Ik ben het er helemaal mee eens. Elke regio heeft z’n specialiteiten en eten wordt er als kunst beschouwd. Van een goed gesprek genieten terwijl je met familie en vrienden aan tafel samen pasta eet en wijn drinkt, zijn de favoriete momenten van de Italianen.

We zouden de hele dag kunnen praten over de prachtige kenmerken van de Italiaanse cultuur die aandacht verdienen en die verrassend veel mensen hebben geïnspireerd, waaronder Amsterdammers, om Italiaans te leren. Om elke dag een beetje van La Dolce Vita te kunnen genieten, moeten inwoners van Amsterdam overwegen om Italiaans te leren!

Zoek naar doeltreffende cursussen Italiaans.

De Beste Taalscholen in Amsterdam om Italiaans te Leren

Amalfi Kust
Adembenemende zichten en heerlijk eten maken van Italië een ontzettend populaire bestemming (Bron: Unsplash.com)

Amsterdam is met 869.000 inwoners de grootste stad van Nederland, en tevens de hoofdstad van het land.

Omdat Amsterdam zo’n grote stad is, kunnen de inwoners genieten van veel mogelijkheden en activiteiten zonder de stad te moeten verlaten. Amsterdammers kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan sportevenementen, voetbalwedstrijden bekijken en genieten van culturele activiteiten zoals naar het theater gaan of een vreemde taal leren.

Veel moedertaalsprekers geven les in talen zoals Frans, Duits, Chinees, Russisch, Spaans, Portugees, en natuurlijk Italiaans, bij de erkende taalscholen in de regio Groot-Amsterdam.

Zonder verder uitstel zijn hier de beste taalscholen in Amsterdam om vloeiend Italiaans te leren spreken:

  • ItaliaItalia: Dit taalinstituut in het hart van Amsterdam noemt zichzelf de specialist ter zake. Ze verzorgen taalcursussen Italiaans voor alle niveaus, waaronder groepslessen, lessen op maat en taalopleidingen voor bedrijven. Deze lessen worden je aangeboden door hoogopgeleide docenten die Italiaans als moedertaal spreken en die gebruik maken van lesmaterialen van de hoogste kwaliteit. Het instituut biedt verschillende typen cursussen: jaarcursussen, semestercursussen, online lessen, zakelijke trainingen en zelfs een boekenclub. Wil je liever een intensief programma dat specifiek op maat voor jou is gemaakt? Dat behoort ook tot de mogelijkheden, je hoeft enkel contact op te nemen!
  • Scuola d’Italia: Deze taalschool is een onderdeel van de Italiaanse culturele stichting Quelli di Astaroth die naast onderwijs van het Italiaans ook radiouitzendingen en theatervoorstellingen in het Italiaans ontwikkelt. Net als andere organisaties bieden ze cursussen zoals Italiaans voor beginners, conversatiecursussen, zakelijk Italiaans, enzovoort. Lessen kunnen in groep of privé gegeven worden. Naast taalcursussen kan je ook voor een cultuurcursus kiezen. Er zijn theaterworkshops, Italiaanse geschiedenis of zelfs een introductie tot de Italiaanse keuken. Neem een kijkje op hun website om meer te weten te komen over de data en prijzen van de lessen.
  • La Casa di Dante: Een kleine Italiaanse taalschool op de Amsterdamse grachten die Italiaanse cursussen voor elk niveau biedt. Naast individuele of groepslessen bieden ze ook een cursus Italiaans ter voorbereiding van het Staatsexamen voor HAVO-VWO leerlingen. Deze school richt zich op het individueel begeleiden van elke student, door privéles of lessen in kleine groepen te bieden met professionele begeleiding. De docent is altijd een Italiaanse moedertaalspreker met meer dan 20 jaar ervaring. Sinds kort is het zelfs mogelijk om de lessen online te volgen. Op de startpagina van hun website kan je meteen de startdata en prijzen van de verschillende typen cursussen vergelijken.

Cursus Italiaans vind een leraar

De drie hierboven vermelde opties zijn fantastische taalscholen waar je vloeiend Italiaans kan leren spreken. Weet je wat het beste is? Ze hebben allemaal de goedkeuring van Superprof. Waar wacht je nog op, beste Amsterdammers? Schrijf je zo vlug mogelijk in om te beginnen met leren!

De Belangrijkste Websites om Professionele Docenten voor Italiaanse Les te Vinden in Amsterdam

Laptop op bed
Blijf je liever thuis om Italiaans in bed te leren? Een privédocent kan je online lessen bieden op een tijdstip dat voor jou het beste uitkomt. (Bron: Unsplash.com)

Is het altijd een droom geweest om vloeiend een tweede taal te kunnen spreken? Je bent niet alleen; vele Amsterdammers willen graag meerdere talen kunnen spreken. Het is echter cruciaal om te begrijpen dat een nieuwe taal leren veel tijd, toewijding en constante motivatie vergt. Wanneer groepslessen ’s avonds in een taalschool voor jou niet de beste optie zijn, is het tijd om andere opties te overwegen.

Maar, welke andere opties zijn er?

Laten we beginnen met het feit dat het internet geweldig is; het heeft de manier waarop mensen de wereld zien compleet veranderd, en tevens hoe nieuwe academische concepten en vreemde talen worden verworven. De Italiaanse taal beheersen kan nu bijvoorbeeld op zondagochtend gedaan worden, terwijl je nog steeds je pyjama draagt; klinkt dat niet geweldig?

Maar hoe? Simpel, door een privédocent in te huren die online cursus Italiaans biedt.

Thuis blijven
Italiaans leren als thuiszittende pyjamalover? Alles is mogelijk! (Bron: Unsplash)

Dus, om de pyjamalovers en thuiszitters Italiaanse les Amsterdam te bieden zonder dat ze het huis hoeven te verlaten, geven we hieronder de beste online bronnen om een gekwalificeerde docent Italiaans te vinden:

  • Volksuniversiteit Amsterdam: Italiaans leren kan hier online, via Zoom-lessen, zowel ’s avonds als overdag. De docenten hebben veel ervaring en bieden cursussen aan voor beginners, gevorderden en zelfs vergevorderden. Spreek je al wat Italiaans maar weet je niet tot welk niveau je behoort? Geen nood, je kan je niveau zelf bepalen met behulp van een gratis online DIALANG-toets.
  • Superprof: Op onze website zijn er momenteel 31 docenten die hun diensten bieden aan geïnteresseerde studenten. De prijzen beginnen vanaf €9 per uur en stijgen naargelang de expertise en kwalificaties van de docent. Alle privédocenten Italiaans zijn gepassioneerd door het geven van boeiende lessen die het leertraject van de taal plezierig maken. En weet je wat het beste is aan de docenten bij Superprof? De eerste les is altijd gratis!

Italiaans leren in Amsterdam is eenvoudig en deskundig, dankzij de grote variëteit aan taalscholen en privédocenten die uitstekende lessen Italiaans bieden.

Een tweede taal leren kan wat tijd vragen, maar de voordelen zijn wegen veel zwaarder dan de moeite. Alle oncomfortabele en vernederende momenten tijdens het leren van het Italiaans zullen snel vergeten zij wanneer je met een perfect Italiaans accent je eerste cappuccino bestelt in Rome!

Lees de volgende blogs om meer te leren over Italiaanse lessen in andere Nederlandse steden:

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter

Fanatiek reiziger, schrijver en levensgenieter. Actief voor Superprof sinds 2020.