“Italië, de lente, en liefde op het eerste gezicht samen, moeten volstaan om zelfs de somberste persoon op te beuren.” – Bertrand Russell

Om Italië te ontdekken heb je een volledig leven nodig; de indrukwekkende musea, de pittoreske Toscaanse steden, de prachtige kust en de verrukkelijke restaurants. Italië is een land waar je steeds opnieuw verliefd op wordt.

Een Italiaans dorp
In Italië kan je een leven lang blijven ontdekken. (Bron: Unsplash.com)

Met tal van rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar verschillende Italiaanse steden, hebben reeds veel Rotterdammers geproefd van wat Italië in petto heeft. Ze werden aldus geïnspireerd om Italiaans te studeren en zo zichzelf op toekomstige reizen volledig onder te dompelen in de cultuur van het laarsvormige land.

Daarom heeft Superprof de voornaamste taalscholen opgezocht om doeltreffend Italiaans te leren en tevens de beste websites om bekwame docenten Italiaans in Rotterdam te vinden.

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (27 reviews)
Cristina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (5 reviews)
Ruben
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (12 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (18 reviews)
Francesca
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,7
4,7 (3 reviews)
Mimi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sylvia
4,9
4,9 (8 reviews)
Sylvia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luca
5
5 (2 reviews)
Luca
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (27 reviews)
Cristina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (5 reviews)
Ruben
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (12 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (18 reviews)
Francesca
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,7
4,7 (3 reviews)
Mimi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sylvia
4,9
4,9 (8 reviews)
Sylvia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luca
5
5 (2 reviews)
Luca
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Uitgelezen Taalscholen in Rotterdam om Italiaans te Leren

Samenwerken in de taalschool
Vele mensen leren liever een vreemde taal op een taalschool, samen met andere gemotiveerde studenten. (Bron: Unsplash.com)

“Eenmaal je Rotterdam moe bent, ben je het leven moe”.

Rotterdam wordt door velen beschouwd als de boeiendste stad van Nederland. Er is zoveel te doen, te zien en te eten dat zowel inwoners als toeristen er helemaal van weg zijn.

Door de aanwezigheid van de haven is Rotterdam tevens een smeltkroes van nationaliteiten en culturen. Veel mensen komen naar hier voor arbeidskansen die niet beschikbaar zijn in hun land van origine.

Daarom zijn er verschillende taalscholen beschikbaar, met docenten die jaren ervaring hebben. Hieronder vind je de beste taalscholen om in Rotterdam Italiaans te leren:

  • Centro di Lingua Italiana: Dé school om Italiaans te leren in Rotterdam. Door hun unieke benadering, de taalkundige en grammaticale zijde van het Italiaans te combineren met kennis van het Italiaanse culturele erfgoed, geschiedenis en geografie, zijn de lessen interessant en interactief. Het centrum is gevestigd in het hart van Rotterdam en biedt lessen voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd, terwijl er ook conversatielessen aangeboden worden. Bekijk hun website om de prijzen en data van de verschillende cursussen terug te vinden, of om de school te contacteren.
  • Vereniging Dante Alighieri Rotterdam: Deze vereniging werd oorspronkelijk opgericht om Italiaanse emigranten te helpen hun taal en cultuur op peil te houden. De afdeling in Rotterdam werd reeds in 1921 opgericht. Aangezien het een vereniging betreft, heeft ze geen winstoogmerk. Als lid kan je heel eenvoudig deelnemen aan al de cursussen in het aanbod, deze zijn er voor alle niveaus. Daarnaast kan je als lid ook cultuurcursussen volgen, krijg je gratis toegang tot alle lezingen en evenementen, én kan je zelfs kortingen krijgen bij diverse restaurants, winkels en culturele instellingen.
  • com: Als je op een ontspannen manier Italiaans wil leren, dan ben je bij deze school aan het goede adres. Hier wordt veel aandacht gegeven aan de gezelligheid van de lessen, want wie zich amuseert, leert natuurlijk ook meer. Er wordt persoonlijk les gegeven in kleine groepen van maximum 10 personen, en dat vaak onder het genot van een glas wijn of een heerlijke cappuccino. De lessen gaan door in gezellige locaties verspreid over de stad. Alle docenten zijn universitair geschoolde moedertaalsprekers, zodat maximale prestaties gegarandeerd worden! Bezoek de website voor meer informatie.

De drie hierboven genoemde scholen zijn sterk aanbevolen scholen waar je snel en gemakkelijk Italiaans kan leren. Het is belangrijk te weten dat Rotterdam best een grote stad is, dus is het aangeraden om ook even andere opties te overwegen voor je je meteen inschrijft bij een bepaalde school. In elk geval is het zeker een goed idee om je in te schrijven bij een taalschool als je de meest romantische taal ter wereld wil leren in een mum van tijd!

Wil je Italiaans leren in andere steden in Nederland? Bekijk onze onthullende artikelen waar je lessen Italiaans kan volgen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven of Den Haag. Boek een Italiaanse les Rotterdam op Superprof

Opmerkelijke Online Hulpmiddelen om in Rotterdam Docenten Italiaans te Vinden

's Nachts op de laptop werken
Volg je liever ’s nachts lessen Italiaans? Privédocenten bieden tijdstippen aan die het best passen bij je drukke schema. (Bron: Unsplash.com)

Veel Rotterdammers hebben niet de motivatie om elke avond taalcursussen bij te wonen na een stresserende dag op het werk. Het verlangen om de taal vloeiend te kunnen spreken is er, maar de motivatie niet; wat moet je dan doen?

Wees niet bang, online privélessen zijn de oplossing!

Met de ontwikkeling van de moderne technologie, is het helemaal niet meer nodig om cursussen klassikaal op een taalschool te volgen. Nieuwe academische concepten of vreemde talen leren kan net zo goed vanuit het comfort van je eigen thuis door een privédocent in te huren die online of persoonlijke lessen aanbiedt.

Maar waar vind je deze fantastische privédocenten?

Superprof heeft enkele online bronnen gevonden om Rotterdammers te helpen bij het vinden van professionele docenten Italiaans die in de regio werken; de volgende behoren tot de beste opties:

  • Volksuniversiteit Rotterdam: de Rotterdamse Volksuniversiteit biedt een compleet aanbod van online taalcursussen Italiaans die altijd worden begeleid door een ervaren docent. De beginnerscursussen hebben 16 online lessen van 1 uur en per cursus ga je een half niveau vooruit. De niveaus zijn ingedeeld volgens het Europees Referentiekader. Op de website kan je het lesschema vinden en kan je je vervolgens ook inschrijven voor een cursus Italiaans naar keuze. Je kan er tevens terecht voor klassikale cursussen.
  • Superprof: onze uiterst aanbevolen docenten Italiaans zijn ervaren, geëngageerd en bieden interactieve lessen aan. Volgens onze site bieden er maar liefst 6 leraren hun diensten aan in de regio Rotterdam. Hun prijzen beginnen rond de €15 en stijgen naarmate hun expertise. Nog een reden om voor Superprof te kiezen is het feit dat iedere docent Italiaans hun eerste les helemaal gratis aanbiedt! Neem een kijkje op onze website om een docent Italiaans te vinden die aan je behoeften voldoet.

De docenten Italiaans op de voorgenoemde websites specialiseren zich in privéonderwijs en maken van je leertraject in de Italiaanse taal een ongelofelijke en onvergetelijke ervaring.

Bekijk hier verschillende cursussen Italiaans in Nederland.

Cruciale Tips om Correct Italiaans te Leren en je met de Lokale Bevolking te Mengen

Praten met een moedertaalspreker
Luisteren naar moedertaalsprekers die in het Italiaans praten is een geweldige manier om de taal doeltreffend te leren. (Bron: Unsplash.com)

Het is al langer bekend dat Italiaans eenvoudig te leren is omdat er gebruik gemaakt wordt van het Latijnse alfabet en omdat het een taal is die fonetisch wordt geschreven, wat betekent dat hoe het woord geschreven is vaak al duidelijk maakt hoe je het uit moet spreken.

Desalniettemin is het belangrijk om te weten dat, of je nu Mandarijn Chinees of Spaans leert, het altijd een uitdaging is om een vreemde taal volledig te beheersen. Daarom moet je altijd nuttige tips van ervaren studenten, linguïsten en gekwalificeerde leraren met dank aanvaarden om ontmoediging en belemmering van het leertraject te voorkomen.

Zonder verder uitstel zijn hier dus de nuttigste tips voor Nederlandstaligen die je helpen de Italiaanse taal onder de knie te krijgen:

  • Praat met jezelf in het Italiaans: het idee om met jezelf een gesprek te voeren kan voor velen nogal bizar lijken. Het is echter essentieel om te weten dat, wanneer je een vreemde taal leert, de beste en soms enige persoon waarmee je kan oefenen jezelf is. Om deze techniek effectief te beheersen, kan je in de ochtend beginnen met het uitleggen wat je vandaag zal doen en deze stappen in de avond te herhalen, wanneer je beschrijft wat je die dag allemaal hebt gedaan; hoe meer Italiaans je kent, hoe langer je gesprek zal worden.
  • Luister naar pratende moedertaalsprekers: zelfs als je een absolute beginner bent is het luisteren naar een moedertaalspreker de beste manier om te beginnen. Dit is heel erg doeltreffend omdat gesprekken heel erg rechtstreeks zijn en zelfs moedertaalsprekers dus verplicht zijn om de meest comfortabele manier van spreken te vinden. Dit betekent dat je de woorden die moedertaalsprekers in gesprekken gebruiken zal leren imiteren, zo ben je goed op weg om een ervaren Italiaanse spreker te worden.
  • Consistentie is het belangrijkst: heb je ooit gehoord dat 15 minuten per dag beter is dan 2 uur per week? Bij het leren van een vreemde taal is het cruciaal om consistent te blijven en iedere dag tijd te spenderen aan het spreken, luisteren en schrijven. Door consistent te zijn bestrijd je ontmoediging en houd je jouw leerdoelen voor de taal intact.

Omdat Rotterdam zo’n grote stad is, is het heel gemakkelijk om een nieuwe taal te blijven beoefenen. Door Italiaans te leren bereiden Rotterdammers zich tevens voor op een toekomst met prachtige herinneringen van reizen door Italië, volledig in de trant van La Dolce Vita.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter