Wil je beter Italiaans leren spreken? Plan je een studiejaar in het buitenland? Misschien voel je dat je een kans hebt gemist toen je voor een Duitse taalcursus koos in plaats van Italiaans? Of misschien heb je ontdekt dat je Italiaanse roots hebt en wil je het land rond reizen om je stamboom uit te pluizen?

Ongeacht je redenen om Italiaans te leren is het best om met een les te beginnen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan… waar begin je?

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (1 reviews)
Laura
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (1 reviews)
Laura
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Opties voor Je Taalprogramma Verfijnen

Ten eerste: hoe is je Italiaans?

Beschouw je jezelf als een gemiddelde spreker van de taal (kan je basisgesprekken voeren?) of vind je dat je een complete beginner bent (met slechts een handvol woorden of uitdrukkingen in je woordenschat)? In ieder geval moet je er zeker van zijn dat je lessen vindt die aan je specifieke behoeften voldoen, maar zelfs als je merkt dat dat niet het geval is, is er altijd de mogelijkheid om een privédocent in te huren.

Prachtige zichten in Italie
Italië is prachtig, en dat geldt ook voor de taal die de inwoners spreken! (Bron: Unsplash.com)

We komen later op dit terug!

Italiaanse Basisuitdrukkingen

Of je al deze nuttige termen voor reizigers en toeristen kent of niet, dit zijn zaken die je opnieuw moet opfrissen vooraleer je aan een cursus begint, want de meeste organisators van cursussen verwachten dat je op z’n minst toch al enige kennis hebt van de taal, zelfs al is het maar een simpele begroeting!

Je taallessen zullen deze zeker herhalen, maar is het niet fijn om al één stap voorsprong te hebben bij de start? Daarbij, als je écht gemotiveerd bent om de grammatica en woordenschat van deze taal te leren dan zal je veel zin hebben om nu al te beginnen en niet te wachten tot morgen!

Ciao

Ciao is een informele manier om zowel ‘hallo’ als ‘doei’ te zeggen, zoals ‘salut’ in het Frans (hoewel veel Fransen ciao ook in hun alledaagse woordenschat geadopteerd hebben!). Je gebruikt normaal gezien deze uitdrukking wanneer je een vriend ontmoet of verlaat, maar niet bij een collega of leraar.

Buongiorno

Deze begroeting vertaalt zich als ‘goedendag’ en wordt gebruikt (nogmaals zoals de ‘bonjour’-begroeting in Frankrijk) als begroeting op een iets formelere manier. Je gebruikt deze uitdrukking meestal wanneer je een winkel of restaurant betreedt.

Salve

Salve is nog een formele manier om iemand te begroeten. Het wordt vaak gebruikt wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, het komt namelijk respectvoller over.

Buonasera

Eenmaal de dag in namiddag/avond overgaat, zal je niet langer mensen begroeten met ‘buongiorno’. In plaats daarvan gebruik je het equivalent van ‘goedenavond’: ‘buonasera’.

Italiaans restaurant
Een paar basiszinnen leren kan je al heel wat verder helpen als je bijvoorbeeld een restaurant in Italië binnenkomt. (Bron: Unsplash.com)

Arrivederci

Als je op een formele manier afscheid moet nemen van iemand, dan zeg je dit.

Una buona giornata

Dit is er één die je kan horen wanneer je betaalt aan een Italiaanse kassa, of wanneer je een restaurant verlaat. Het betekent letterlijk ‘een goede dag’, dit is hoe je iemand een fijne dag verder wenst.

Buona serata

Net zoals hierboven wordt deze uitdrukking gebruikt wanneer je iemand een ‘goede avond verder’ wenst.

A presto

Dit betekent ‘tot later’, velen gebruiken dit samen met hun afscheid om aan te geven dat ze elkaar terug zullen zien.

A dopo

Deze laatste term wordt gebruikt wanneer je van plan bent om je vriend of kennis later op de dag terug te zien.

Zoek hier naar goede lessen Italiaans in Nederland.

Begroetingen in het Italiaans
Begroetingen zijn vaak het eerste wat je leert in lessen Italiaans. (Bron: Unsplash.com)

Een Selectie van Italiaanse Taalcursussen in Den Haag

  • Lettere: Italiaans leren op een interactieve manier in een ontspannen sfeer, dat is het motto van de taalschool Lettere. Persoonlijke aandacht staat hier centraal, alles draait om wat de student overhoudt aan het einde aan de cursus. Daarom bestaan de groepen uit maximaal 5 personen, zodat je zeker bent dat je genoeg aandacht krijgt en veel aan bod komt om tijdens de cursus te kunnen spreken. Er is speciale aandacht voor plezier en gezelligheid tijdens de lessen, want wie enthousiast is, leert ook meer! De school biedt conversatiecursussen, intensieve zomercursussen en zelfs een najaarscursus op locatie in het prachtige Lucca! Daarnaast kan je hen ook contacteren voor een cursus op maat, het lesprogramma en het materiaal wordt dan nauwkeurig op jouw behoeften afgestemd.
  • Dante Den Haag: de Vereniging Dante Alighieri is een Italiaanse culturele vereniging met een centrale vestiging in Rome en meer dan 400 afdelingen over de hele wereld. In Nederland zijn er maar liefst 18 afdelingen actief. Bij elke afdeling kan je een Italiaanse cursus volgen, dus ook in Den Haag. Om het cursusaanbod te bekijken kan je terecht op de website. Van conversatiecursussen tot vakantiecursussen, er is voor elk wat wils! De vereniging is niet enkel een taalschool maar organiseert ook tal van andere activiteiten, als cursist ben je automatisch lid van de vereniging en kan je dus ook aan al deze interessante activiteiten en bijeenkomsten deelnemen. Zo wordt je taalcursus misschien het begin van een nieuwe hobby met nieuwe vriendschappen! De cursussen zijn ingedeeld volgens de niveaus van het Europees Referentiekader. Naast de standaardcursussen kan je er ook terecht voor themacursussen. Deze richten zich vooral op het verbeteren van de spreekvaardigheid van de student. Voorbeelden van thema’s zijn geografie, actualiteit, literatuur, cultuur, enzovoort…
  • Taaltaal: bij Taaltaal in Den Haag kan je vele talen leren, waaronder het Italiaans. Je leert op een heel actieve manier, met veel focus op conversatie. De cursus biedt modern en relevant studiemateriaal. De docenten geven je zoveel mogelijk persoonlijke aandacht en begeleiding. Naast de lessen zelf kan je ook zo’n 2,5 uur zelfstudie thuis doen. Er zijn cursussen beschikbaar voor alle niveaus, ingedeeld volgen het Europees Referentiekader. Ben je heel erg gemotiveerd en verslaafd aan Italië? Waarom dan niet voor de individuele, intensieve cursus kiezen met een leertraject op maat? Bezoek de website van Taaltaal voor meer informatie en contactgegevens.

Heb je naast het volgen van een taalcursus al eens gedacht aan een Italiaanse kookles? Als je erover nadenkt, Italiaans leren koken kan best handig zijn om je leertraject in het Italiaans te ondersteunen. Je kookleraar zal waarschijnlijk een Italiaan zijn of toch tenminste veel jaren in het land hebben doorgebracht om het land en z’n gastronomie en cultuur te leren kennen, dus hij of zij zal je zeker enkele dingen kunnen leren over de manier waarop de Italianen leven.

De cultuur van een land iets beter begrijpen kan er voor zorgen dat je je comfortabeler voelt eenmaal je in het buitenland bent. Je bent bijvoorbeeld beter op de hoogte van de lokale etiquette en je weet perfect wanneer iets als grof of onbeleefd overkomt. Als je ervoor kiest om Italië om één of andere reden te bezoeken, moet je de moeite doen om je aan te passen en te leven zoals de lokale bevolking, in tegenstelling tot proberen je eigen culturele gewoonten en overtuigingen op te dringen.

Italiaanse les Utrecht, vind een leraar

De Italiaanse keuken
Italiaans leren koken kan nuttig zijn, want het leert je wat meer over de cultuur van het land! (Bron: Unsplash.com)

Leer een Tweede Taal met Een Docent Italiaans

Superprof

Last but not least, als je geen cursus vindt die je leuk vindt of die in je drukke schema past, geef niet op!

Ga onmiddellijk naar de website van Superprof en blader door de docenten Italiaans. Je kan de zoekopdracht filteren zodat enkel docenten in jouw buurt worden weergegeven, of je kan een bredere zoekopdracht doen als je de lessen volledig online wil houden (dit is voor talen veel gemakkelijker dan vakken waarbij je een zogenaamde ‘hands-on’-aanpak nodig hebt, zoals het leren van een instrument).

Er zijn in de regio Den Haag ongeveer 12 docenten Italiaans beschikbaar op Superprof. De prijzen starten vanaf €15 per uur en stijgen naargelang de expertise van de docent. Bovendien is de eerste sessie volledig gratis, omdat het over een proefsessie gaat, dus je hebt niets te verliezen!

Hieronder vind je een lijst met artikelen over taallessen Italiaans in andere steden in Nederland:

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter

Fanatiek reiziger, schrijver en levensgenieter. Actief voor Superprof sinds 2020.