“Je mag het universum hebben, als ik Italië krijg.” – Giuseppe Verdi

Het is niet ongewoon dat mensen over de hele wereld de beroemde woorden van de Italiaanse operacomponist Giuseppe Verdi in de mond nemen na een reisje door Italië, één van de mooiste landen ter wereld.

Het eten, de wijn, de architectuur, de cultuur, de taal en de mensen maken van Italië één van de meest bezochte bestemmingen met meer dan 58.3 miljoen bezoekers in het jaar 2017.

Zonder verder uitstel geeft Superprof in dit artikel advies voor Eindhovenaars die geboeid zijn door de Italiaanse cultuur, waar ze Italiaanse les in een taalschool kunnen krijgen of online een professionele docent Italiaans kunnen vinden.

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Meest Aanbevolen Taalscholen in Eindhoven om Italiaans te Leren

Goedkope vluchten naar Italië
Nu vliegtickets zo betaalbaar zijn, waarom niet enkele weekendjes naar Italië boeken? (Bron: Unsplash)

De laatste jaren is het reizen binnen Europa steeds toegankelijker geworden ten gevolge van de goedkope vluchten. Zelfs vanop de luchthaven in Eindhoven kan je naar tal van romantische Europese bestemmingen vliegen waar je het weekend kan doorbrengen. Door de straten van Parijs wandelen, lekkere tapas eten in Barcelona of Italiaans leer kopen in Rome...

Spanje, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Duitsland, Tsjechië of Italië; the sky is the limit voor Eindhovenaars!

Na verschillende trips naar steden als Rome, Venetië, Firenze of Milaan zijn vele Eindhovenaars geboeid door de Italiaanse cultuur en overwegen ze aldus om Italiaans te leren zodat ze zich tijdens hun toekomstige reizen helemaal kunnen onderdompelen in de Italiaanse levensstijl.

Hieronder vind je de beste opties in Eindhoven voor taalscholen die lessen bieden in het Italiaans, één van ’s werelds meest gekoesterde talen:

  • Elycio Talen: een taleninstituut dat over heel Nederland zakelijke taaltrainingen biedt, waaronder ook in het Italiaans. De docenten zijn altijd moedertaalsprekers en hebben reeds jaren ervaring. Op basis van een analyse wordt de training volledig op je wensen en leerdoelen afgestemd. Je kan kiezen tussen individuele training, bedrijfstrainingen of groepstrainingen, zowel voor beginners als gevorderden. Deze cursussen zijn vooral gericht op het bedrijfsleven, je leert bijvoorbeeld gangbare aanspreekvormen en de gebruikelijke zakelijke formuleringen in het Italiaans. Om te weten te komen waar precies in Eindhoven en wanneer de cursussen doorgaan, kan je de website raadplegen.
  • Dante Eindhoven: de Vereniging Dante Alighieri is een Italiaanse culturele vereniging met een centrale vestiging in Rome en meer dan 400 afdelingen over de hele wereld. In Nederland zijn er maar liefst 18 afdelingen actief. Bij elke afdeling kan je lessen Italiaans volgen, dus ook in Eindhoven. Om het cursusaanbod te bekijken kan je terecht op de website. Van conversatiecursussen tot vakantiecursussen, er is voor elk wat wils! De vereniging is niet enkel een taalschool maar organiseert ook tal van andere activiteiten, als cursist ben je automatisch lid van de vereniging en kan je dus ook aan al deze interessante activiteiten en bijeenkomsten deelnemen. Zo wordt je taalcursus misschien het begin van een nieuwe hobby met nieuwe vriendschappen!
  • Lingua Italiana Taaltrainingen: al meer dan 25 jaar professionele taaltrainingen voor particulieren en bedrijven of overheidsinstellingen. Groepslessen gaan in Eindhoven door, maar bedrijfslessen kunnen ook op locatie worden gegeven. De docent heeft jarenlang in Italië gewoond en weet de Italiaanse taal met veel flair en expertise over te brengen. Als je na je cursus bij Lingua Italiana zin hebt in een reis naar Italië, kan je bij hen zelfs terecht voor culturele taalreizen naar het Italiaanse Piemonte. Daar kan je Italiaans leren in een inspirerende omgeving en het meteen in de praktijk brengen!

Met de hierboven vermelde taalscholen in Eindhoven, zijn er voor Eindhovenaars geen excuses meer om niet te beginnen met het leren van de Italiaanse taal! Capito bene?

Neem een kijkje op onze informatieve blogs om meer te lezen over Italiaanse lessen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

Italiaanse les Utrecht, boek een les

De Beste Online Bronnen om Privédocenten Italiaans te Vinden

De Italiaanse keuken
De heerlijke Italiaanse keuken wordt algemeen beschouwd als één van de beste ter wereld. (Bron: Unsplash.com)

Voor velen is het idee om ’s avonds, na het werk, in groep een vreemde taal te leren in een academisch instituut zeer onaantrekkelijk.

Betekent dit dat er geen andere opties zijn om Italiaans te leren?

Natuurlijk niet! In deze moderne tijden is onderwijs heel sterk geëvolueerd en de basis van elke taal of een andere academische discipline leren kan op elk moment of op elke locatie via online of persoonlijke lessen.

Cursus Italiaans online, boek een les

Maar waar vind ik die fantastische docenten?

Superprof heeft onderzoek uitgevoerd om Eindhovenaars te helpen dicht bij huis gekwalificeerde docenten Italiaans te vinden. Ben je klaar om Ciao te zeggen tegen je toekomstige docent? Hieronder vind je de beste online bronnen om in de regio Eindhoven docenten Italiaans te vinden die zich specialiseren in privélessen:

  • Volksuniversiteit Eindhoven: de Volksuniversiteit Eindhoven biedt een compleet aanbod van online taalcursussen Italiaans die altijd worden begeleid door een ervaren docent. De verschillende niveaus zijn ingedeeld volgens het Europees Referentiekader. Op de website kan je het lesschema vinden en kan je je vervolgens ook inschrijven voor een cursus naar keuze. Je kan tevens bij de Volksuniversiteit Eindhoven terecht voor klassikale cursussen Italiaans.
  • Superprof: met enkele van de beste academische docenten, heeft Superprof een uitmuntende reputatie. Volgens onze website zijn er op dit moment 3 docenten Italiaans die privélessen bieden in de regio Eindhoven. Veel van de docenten op de website hebben uitstekende beoordelingen en beschikken over indrukwekkende kwalificaties van verschillende centra voor hoger onderwijs. De uurtarieven variëren van 10 tot 20 euro per uur, afhankelijk van de ervaring van de docent. Wil je het beste eraan weten? De eerste les is volledig gratis! Als dat je niet overtuigt om het te proberen, dan weet ik niet wat wel!

Door één van de twee hierboven genoemde websites te bezoeken, wordt het vinden van een professionele privédocent Italiaans een fluitje van een cent!

Wist je dat je hier alles over Italiaanse lessen in Nederland kan te weten komen?

Cruciale Tips om Doeltreffend Italiaans te Studeren

Gondels in Venetië
Tijdens een trip naar Venetië kan een ritje met een gondel niet ontbreken. (Bron: Unsplash.com)

Volgens onze vrienden bij Babbel, zijn er wereldwijd meer dan 63 miljoen mensen die Italiaans als moedertaal spreken en een bijkomende 3 miljoen die het als tweede taal spreken. Zo komt Italiaans op de twintigste plaats van meest gesproken talen ter wereld te staan.

Daardoor is het een belangrijke taal die het overwegen waard is wanneer je beslist welke vreemde taal je precies wil leren.

De prachtige klank van het Italiaans en de liefde die velen voor Italië hebben, heeft wereldwijd tal van mensen beïnvloed om vloeiend Italiaans te spreken als hobby of in functie van toekomstige reizen; ik was zelfs één van hen. Als 16-jarige student begon ik Italiaanse lessen te volgen om me voor te bereiden om mijn toekomstige trips naar Italië. En eerlijk gezegd, als hopeloze romanticus dacht ik ook dat het een geweldige manier was om indruk te maken op de meisjes!

Vind een cursus Italiaans op Superprof

Vissers in Italië
Ga op avontuur in Italië en je zal ontzettend veel leren over de taal en de manier van leven. (Bron: Unsplash.com)

Desalniettemin, voor je het avontuur aangaat en een nieuwe taal leert is het slim om nuttige tips van docenten, leraren, linguïsten en ervaren gebruikers van de taal op te nemen. De volgende tips zullen elke student helpen om in een mum van tijd de Italiaanse taal te beheersen:

  • Koester onregelmatige werkwoorden als je beste vrienden: als optimist die een nieuwe taal leert verwacht je dat de grammatica eenvoudig is. Dat is echter zelden het geval. In het Italiaans zijn er heel veel onregelmatige werkwoorden; in feite is de meerderheid van de frequent gebruikte werkwoorden die in het begin worden aangeleerd, onregelmatig. Besteed elke dag ongeveer 15 minuten aan het herhalen van de onregelmatige werkwoorden en pas ze toe in alledaagse situaties. Het is ook belangrijk te vermelden dat voornaamwoorden weinig gebruikt worden in het Italiaans. Dus eenmaal je de meeste werkwoorden kent, zal je in staat zijn om vloeiende gesprekken te voeren met moedertaalsprekers.
  • Blijf gemotiveerd en onthoud je doelstellingen: het is belangrijk om de redenen waarom je Italiaans leert in het achterhoofd te houden. Of je nu ooit in Italië wil leven of werken, voor een jaar in Rome studeert of ervan droomt om een klein pension te openen aan de Amalfi-kust, concentreer je op je doel en bepaal hoeveel je moet studeren om dat doel te bereiken. Bekijk Italiaanse televisieprogramma’s, luister naar Italiaanse radio en lees Italiaanse boeken om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur.
  • Begin met de Italiaanse uitspraak: een slimme aanpak om Italiaans te leren die door vele linguïsten wordt aangeraden is beginnen met de uitspraak. De Italiaanse uitspraak is best eenvoudig; maar bepaalde klanken zijn echter lastig uit te spreken. Om te leren hoe je Italiaans als een Italiaan kan spreken, wordt aangeraden om te beginnen met de klinkers en daarna pas verder te gaan met lettergrepen, woorden en volledige zinnen. Door klein te beginnen en jezelf op te werken, vermijd je ontmoediging.

De 3 bovenstaande tips zijn cruciaal om doeltreffend Italiaans te leren tijdens taallessen en jezelf onder de locals te mengen tijden de modeweek van Milaan.

Nadat ze dit artikel hebben gelezen, zullen vele Eindhovenaars ervan overtuigd zijn dat Italiaans leren op een taalschool of via een privédocent zeer goed mogelijk is zonder zelfs Eindhoven te verlaten. Begin vandaag nog met Italiaans studeren en breng een tikkeltje La Dolce Vita in je leven!

Bekijk hier andere docenten in jouw buurt:

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter

Fanatiek reiziger, schrijver en levensgenieter. Actief voor Superprof sinds 2020.