Heb je tijd over? Wil je iets nieuws leren? Of ben je misschien voor je kind op zoek naar een instrument om te leren? Er zijn veel instrumenten om uit te kiezen, van piano tot trompet en van accordeon tot fluit. Allemaal prachtige instrumenten op hun eigen manier, maar als er een instrument is dat steevast op één staat qua populariteit, bij jong en oud, is het de gitaar.

Dat is niet zo gek: de gitaar is een fantastisch instrument waar je de basis snel van onder de knie kan krijgen. In de leukste en bekendste muzieknummers komt de gitaar voor en daarnaast kan je heel veel verschillende soorten muziekstijlen spelen op de gitaar.

Als je gitaarles wil in Rotterdam dan zijn daar een hoop verschillende opties voor. Rotterdam is hoe dan ook een muziekstad bij uitstek en er zijn een hele hoop leraren die je met open armen ontvangen.

We gaan je in dit artikel alles vertellen over waar je het best gitaarles kan volgen, waarom Rotterdam zo’n topstad is voor gitaarles en waarom je bijvoorbeeld ook online les kan nemen, bij een professionele Superprofdocent. Maar laten we eerst eens kijken naar de veelzijdigheid van de gitaar: welke genres kan je allemaal op de gitaar spelen?

Snaren indrukken.
Met je vingers kies je een akkoord | Bron: Pexels
De beste leraren Gitaar beschikbaar
Hernan
5
5 (17 reviews)
Hernan
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claudio
4,9
4,9 (7 reviews)
Claudio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (9 reviews)
Ruben
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shashika
5
5 (3 reviews)
Shashika
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bart
5
5 (6 reviews)
Bart
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giovanni
5
5 (6 reviews)
Giovanni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kevin
4,9
4,9 (6 reviews)
Kevin
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hernan
5
5 (17 reviews)
Hernan
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claudio
4,9
4,9 (7 reviews)
Claudio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (9 reviews)
Ruben
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shashika
5
5 (3 reviews)
Shashika
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bart
5
5 (6 reviews)
Bart
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giovanni
5
5 (6 reviews)
Giovanni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kevin
4,9
4,9 (6 reviews)
Kevin
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat Kan Je Allemaal Op de Gitaar Spelen?

Het antwoord hierop is simpel: alle muziekstijlen die niet elektronisch zijn kun je op de gitaar spelen. Daarbij benadrukken we maar even dat er heel veel elektronische muziekstijlen zijn waar ook gebruik wordt gemaakt van een (elektrische) gitaar, maar die wordt meestal vanaf de computer in een nummer gezet. Bij live festivals komt het nog wel eens voor dat bijvoorbeeld techno wordt gedraaid met een gitarist die meespeelt.

Maar alle andere, vaak wat oudere muziekstijlen, maken gebruik van de gitaar. Klassieke muziek? Klassieke gitaar komt vaak genoeg voor? Jazz? Gitaarvirtuozen als Django Reinhardt hebben met hun improvisaties en solo’s een heel nieuwe invulling aan het genre gegeven.

Ga je liever voor de blues? De oudste bluesartiesten, die al speelden in de Mississippidelta voordat er opnameapparatuur bestond, deden dat op simpele gitaren. En wat dacht je van de muziek van de afgelopen vijftig jaar, als pop en rock? Als je de gitaar uit die genres haalt blijft er weinig over!

Kijk maar naar de Top2000. De liedjes die steevast bovenaan staan zijn liedjes waar de gitaar een grote rol in speelt. Danny Vera met Rollercoaster, Hotel California, Wish You Were Here of Stairway to Heaven, het zijn geweldig inspirerende liedjes voor als je wil weten wat er allemaal mogelijk is met een gitaar.

Maar ook in andere culturen speelt gitaar een belangrijke rol. Van de mariachis in Mexico tot de Spaanse flamenco, van de blues uit Mali tot de sitarmuziek, het zijn gitaren of op zijn minst snaarinstrumenten die de boventoon voeren en laten zien dat gitaar niet alleen een heel divers instrument is maar ook een heel internationaal instrument.

Gitaarles Amsterdam, vind jouw leraar op Superprof

Kind met gitaar
Je bent nooit te jong om gitaar te leren! | Bron: Pexels

Waar in Rotterdam Kan Je Gitaarlessen Volgen?

Ben je enthousiast geraakt? Kan je niet wachten om gitaar te leren en wil je weten waar in Rotterdam je goede gitaarlessen kan volgen?

Wij hebben hier een overzichtje gemaakt van de meest bekende en best gewaardeerde gitaarleraren en muziekscholen. Weet jij er een die er hier niet tussenstaat? Laat het ons weten in de comments!

Vlakbij Rotterdam Centraal vind je de Gitaarschool Rotterdam, een muziekschool gefocust op gitaarlessen met verschillende muziekdocenten die een hoop ervaring en kennis met zich meebrengen. Docenten met internationale ervaring, met een zee van kennis van muziekonderwijs en een perfecte beheersing van de gitaar. Je kan tien groepslessen krijgen voor €150, maar er zijn ook privélessen.

Gitaarles Rotterdam klik hier voor meer informatie.

Een andere optie, zeker als je in contact wilt komen met andere stijlen zoals klassiek, Zuid-Amerikaans of flamenco, is de Gitaaracademie. De docenten hier zijn internationaal gelauwerd, als docent of als gitarist, en brengen ervaring mee, ook als artiesten. De prijzen hangen hier af van het type les dat je wilt, maar gezien de leraren die je krijgt zijn de tarieven zeer schappelijk.

Iets algemener is de School of Music, een muziekschool waar je uiteraard ook gitaarles kan volgen. Leraren kunnen ook aan huis komen en voor weinig geld kan je een proefles volgen om te kijken of je een leraar bij je vindt passen. Je kunt al gitaarles volgen vanaf €20 per half uur, per docent verschillen de tarieven.

Een andere optie is Rotterdam Gitaarles, wat een algemene naam lijkt voor iets wat eigenlijk een hele intieme muziekschool is met uitstekende docenten. De lessen worden gegeven door Frank Goverts, die zelf ruim tien jaar ervaring heeft als gitaardocent en het Conservatorium heeft gedaan. Je kan een gratis proefles nemen en al privéles krijgen voor €14 (voor twintig minuten les).

Je ziet dat Rotterdam bruist van de muziekscholen en gitaarleraren! Dit is nog maar een greep uit de selectie, je kan nog veel meer kiezen. Dit zijn in onze ogen echter de beste opties. Hoe dan ook ben je in Rotterdam aan het goede adres voor muziekles, niet alleen vanwege de scholen maar ook omdat Rotterdam een echte muziekstad is.

Gitaar spelen in groep.
Het is een sociaal instrument | Bron: Pexels

Waarom Rotterdam een Goede Stad is voor Gitaar Leren

Rotterdam kent namelijk enkele muzikanten die in hun genre hele grote dingen hebben gedaan. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoor van de band The Amazing Stroopwafels? De band begon met optredens op straat maar hebben zich door de jaren ontwikkeld tot een van de meest kenmerkende bands in de Nederlandse popscene. Vanaf de jaren tachtig hebben ze enkele tientallen muziekalbums uitgebracht en met nummers als Oude Maasweg, ooit uitgeroepen tot een van de beste Nederlandse popplaten ooit en het lied Ik ga naar Frankrijk, een veelgedraaid nummer bij de Tour de France op de NOS, heeft de band toch successen weten te boeken.

Een andere Rotterdammer die misschien niet bij iedereen bekend is maar een mooie loopbaan heeft opgebouwd in de muziek dankzij de gitaar is Bob Wander. Wander is meer componist en docent dan artiest die optredens aan elkaar rijgt. Hij werkt in zowel Nederland als Frankrijk voor conservatoria, is een veelgevraagd docent bij workshops en schreef het lied bij het 5 mei-gedicht in 2011. Van jazz en blues tot salsa en rock: Wander heeft het gespeeld en is een van de meest onderschatte gitaristen van Nederland.

Een andere muzikant pur sang, die zo goed als alle instrumenten kon spelen die er bestaan, was Willy Langestraat. Langestraat bracht wereldmuziek naar Nederland, zelf speelde hij voorbeeld de sitar. Bij het programma Loeki de Leeuw deed Langestraat jarenlang in zijn eentje de muziek: hij nam alle instrumenten een voor een op in zijn muziekstudio en kon het zo laten lijken alsof er een heel orkest achter de knoppen zat!

Rotterdam ademt muziek! Er zijn tal van cafés met live muziek en een aantal geweldige poppodia, van zoals Baroeg, Rotown, de Beuk en Annabel. Dit zijn de plekken waar gelauwerde artiesten komen om hun kunsten te vertonen en waar opkomende talenten laten zien wat ze kunnen.

Ben jij er klaar voor om je gitaartalent op een podium te laten zien? Of heb je de tijd nodig en wil je eerst een aantal lessen? Geen zorgen, er zijn genoeg gitaarleraren in Rotterdam. Ook via Superprof!

Spelen op de gitaar
Een prachtig instrument! | Bron: Pexels

Vind een Gitaarleraar in Rotterdam via Superprof

Als je liever de voorkeur geeft aan een particuliere gitaarleraar, eentje die bij je aan huis komt of met wie je online gitaarlessen kan volgen, dan is er de optie om een gitaarleraar in Rotterdam te vinden via Superprof.

Rotterdam heeft namelijk een divers aanbod als het aankomt op gitaarleraren: er zijn bijna twintig docenten met verschillende achtergronden en ervaringen die precies weten hoe ze je binnen de kortste keren op niveau kunnen krijgen.

De achtergrond van de docenten verschilt, en dat maakt het nu juist zo leuk om via Superprof aan je online gitaarles te komen. Je vindt op ons platform gitaristen die ervaring hebben in bands en ensembles, die weten hoe het is om op een podium te staan en je daar op kunnen voorbereiden als je daar interesse in hebt.

Maar er zijn ook studenten die zelf het conservatorium hebben gedaan en je heel veel kunnen leren ovr een bepaald type muziekstijl, of een type gitaar. Je hebt immers ook de basgitaar, elektrische gitaar, ukelele, enzovoorts!

Je kan je zoekopdracht dus volledig filteren op je eigen voorkeuren en zoeken naar een leraar die echt bij je past. Kijk dus naar de ervaring, het type gitaar en de muziekstijl, maar kijk ook even naar de beoordelingen en recensies die de leraar in kwestie heeft gekregen van eerdere leerlingen, zo weet je gelijk wat je kan verwachten!

Je kan ook kijken of het mogelijk is een gratis proefles te volgen. Veel docenten bieden dat aan en het is een perfecte manier om zo te kijken of de stijl van de leraar bij jou past. Kijk, voordat je besluit met een docent in zee te gaan, ook altijd even of het tarief in je budget past, en als dat niet zo is kan je er soms ook nog over onderhandelen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.