Wil je rocken als Nirvana of politieke muziek maken als Bob Dylan? Wil je gevoelige liedjes spelen als Passenger of een treurig bluesnummer spelen? Of wil je jazz, flamenco, bossanova of metal spelen? Dit zijn nog maar een paar genres en allemaal hadden ze heel anders geklonken als de gitaar nooit had bestaan.

Gitaar is dan ook een enorm populair instrument met een hele lange historie. Sterker nog, de voorlopers van gitaar zijn duizenden jaren oud! Muziek was destijds een populaire manier om verhalen te vertellen en dat is eigenlijk nooit veranderd. Maar er zitten nog zoveel meer mooie kanten aan gitaarspelen. Je zult zien, hoe meer je speelt en hoe beter je wordt, hoe beter je je gaat voelen! Je geheugen gaat erop vooruit, je sociale vermogens, je zelfvertrouwen, en tegelijkertijd word je ook nog eens een stuk creatiever.

Als je in Den Haag woont ben je aan het goede adres om gitaar te leren. Den Haag is van zichzelf al een bruisende stad, maar er zijn ook tal van bekende Hagenezen die successen hebben geboekt, nationaal en internationaal, met of dankzij de gitaar. Je hoeft dan ook niet lang te zoeken om een gitaarleraar te vinden in Den Haag. Er zijn er tientallen, naast de vele muziekscholen in de stad.

En weet je wat? Als je nog niet enthousiast genoeg bent over het enorme aanbod aan gitaarlessen in Den Haag, kan je ook kiezen je lessen te volgen via Superprof. Je zult zien dat er heel veel docenten in Den Haag op het platform te vinden zijn, die allemaal op hun eigen manier geweldig zijn. Heb je al besloten wat voor gitaar je wilt leren spelen?

Online gitaarles via Superprof te vinden via Superprof

Een gitaar
Je traint je vingers met uitdagende akkoorden! | Bron: Pexels
De beste leraren Gitaar beschikbaar
Panagiotis
5
5 (10 reviews)
Panagiotis
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hernan
5
5 (18 reviews)
Hernan
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claudio
4,9
4,9 (10 reviews)
Claudio
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bart
5
5 (6 reviews)
Bart
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mischa
5
5 (5 reviews)
Mischa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ernest
4,8
4,8 (5 reviews)
Ernest
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Panagiotis
5
5 (10 reviews)
Panagiotis
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hernan
5
5 (18 reviews)
Hernan
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claudio
4,9
4,9 (10 reviews)
Claudio
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bart
5
5 (6 reviews)
Bart
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mischa
5
5 (5 reviews)
Mischa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ernest
4,8
4,8 (5 reviews)
Ernest
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat Voor Gitaarlessen Bestaan Er?

Wil je gitaar leren maar weet je niet waar je moet beginnen? Je hebt verschillende opties, dit zijn de meest voorkomende:

  • Akoestische gitaar: eigenlijk zou iedereen met deze gitaar moeten starten. Dit is de klassieke, houten gitaar waarop je uitstekend de basis kunt leren. Je kan kiezen voor nylon snaren als je net begint met spelen, en moet uiteraard zorgen dat als je linkshandig bent je een linkshandige gitaar krijgt.
  • Elektrische gitaar: deze gitaar is aangesloten op elektriciteit en dat zorgt ervoor dat je er hele bijzondere geluiden uit kan maken. Via knoppen op de gitaar zelf, via andere kastjes die erop zijn aangesloten, dit is dé gitaar voor wie bijvoorbeeld rock wilt spelen. Luister als inspiratie eens naar wat Jimi Hendrix hiermee deed.
  • Basgitaar: Dit is een gitaar die je beter op een iets later moment kunt leren. Een basgitaar is een interessant instrument. Bands kunnen niet zonder, het is als de onzichtbare ruggengraat van menig muziekgroep, maar toch weten niet veel mensen hoe je de basgitaar speelt. Als je akoestisch hebt geleerd, is het niet moeilijk om te leren hoe je basgitaar speelt.
  • Ukelele: Dit is een makkie als je de basis al hebt geleerd en is vooral leuk om mee op reis te nemen, omdat het eigenlijk gewoon een miniatuurversie van de akoestische gitaar is. Sommige ukelele’s hebben ook minder snaren, dat maakt het weer uitdagender om erop te spelen.
  • Banjo: De banjo komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en op het oog is het alleen het uiterlijk dat anders is, maar je speelt ook anders op een banjo dan op een normale gitaar. Waar een akoestische gitaar namelijk zes snaren heeft, heeft een banjo er maar vijf. En geloof me, dat is een groot verschil als je bepaalde akkoorden wil spelen.

Gitaarles Rotterdam, vind jouw leraar op Superprof

Een zwarte gitaar
De zwarte gitaar, bekend van Johnny Cash | Bron: Pexels

Waarom Den Haag Perfect is voor Gitaar Leren

Of het nou gaat om pop, jazz of rock, er is geen stad in Nederland die zoveel succesvolle bands heeft voortgebracht als Den Haag. We noemen er vier, waarvan jij wellicht niet eens wist dat ze uit de hofstad kwamen.

  • Shocking Blue: Sommige bands brengen een keer in hun bestaan een nummer uit dat de hitlijsten veroverd en dat eigenlijk bekender wordt dan de band zelf. Een nummer waar ze altijd aan worden herinnerd, dat ze altijd moeten spelen en dat soms zelfs meer een vloek dan een zegen wordt. Zo’n nummer is Venus, van de Haagse rockgroep Shocking Blue. Met het nummer behaalde de band ongekend succes in onder andere de VS, waar het op 1 in de Billboard kwam als eerste Nederlandse band ooit. Toch is het jammer, van eind jaren zestig en begin jaren zeventig had de band nog een aantal hits die eigenlijk beter waren dan Venus!
  • Golden Earring: is een van de oudste bands van Nederland. Deze mannen zijn echte rockers, die nog steeds optreden. Internationaal hebben ze succes gehad, ze speelden met legendes als Jimi Hendrix en Janis Joplin, maar ze toerden ook met Lynyrd Skynyrd, Eric Clapton, Pink Floyd en The Who. In de jaren tachtig en begin deze eeuw kende de band nieuwe oplevingen en ze zijn eigenlijk het geweten van heel muziekmakend Nederland.
  • Di-Rect: Di-Rect kende zijn hoogtijdagen begin 21e De groep jonge Hagenezen maakte Engelstalig publiek dat aansloeg bij veel tieners en zo werd de band in korte tijd een van de grootste bands van het land. Ze liftten mee op het succes van (toen nog) muziekzenders TMF en MTV en verdienden in eigen land verschillende prijzen met hun hits. De band is nog steeds actief, hoewel de samenstelling de loop der jaren wel is veranderd.
  • Kane: Kane was een band die vooral begin 21e eeuw succes had, met een aantal grote hits en festivals en optredens voor duizenden. Zeker hun eerste albums werden goed ontvangen, en hoewel de band internationaal nooit voet aan de grond heeft weten te zetten is er een generatie opgegroeid met de muziek van de Haagse band.

Gitaarles Amsterdam - vind jouw leraar op Superprof

Een meisje speelt gitaar.
Wat is jouw favoriete genre? | Bron: Pexels

Waar in Den Haag Gitaarleren

Je ziet, Den Haag heeft een aantal absolute sterren voortgebracht! Ben jij de volgende in de rij, maar moet je eerst nog wat gitaar leren? Of ben je gewoon heel geïnspireerd geraakt door wat je Haagse voorgangers voor elkaar hebben gebokst? Kijk dan naar dit rijtje Haagse muziekleraren en ontdek of hier je perfecte gitaarleraar tussen zit!

Wie van de hardere muziek houdt moet bij Jan Vermeulen zijn. Hij heeft zelf veel ervaring als metal en rockgitarist en heeft met die muziek jarenlang in bands gespeeld. De gitaarlessen bij Vermeulen zijn er voor beginners en gevorderden, en je kan er naast akoestische ook elektrische gitaar leren. Je kan hier al vanaf 15,75 privélessen krijgen.

Als je meer wilt leren over jazz en wereldmuziek dan zou je kunnen kiezen voor gitaarlessen bij Olaf Tarenskeen. Bij hem leer je echt wat improviseren op de gitaar is! Zelf heeft Tarenskeen jarenlange ervaring in bands, ensembles, maar ook als docent op hogescholen! Ervaring koppelen aan kennis en vaardigheid, beter ga je het niet krijgen als leerling!

Wie op zoek is naar de Spaanse en Zuid-Amerikaanse geluiden kan terecht bij Lazaro Tejedor. Hij speelt onder andere Flamenco, rock en blues en is bekend met verschillende manieren van gitaarspelen. Je kan hier voor rond de twintig euro per les al beginnen, en als je twijfelt word je een gratis proefles aangeboden.

Als je wilt kunnen kiezen uit verschillende docenten van hoog niveau, dan kun je terecht bij Gitaarschool Den Haag, waar gitaardocenten Bart Schotman, Paul van Gellecum en Karel van der Eijk de lessen verzorgen, of je nou akoestisch of elektrisch wilt leren. Van rock tot jazz, van beginners tot gevorderden, al vanaf € 72,50 per maand kan je hier les krijgen!

Een jongen speelt gitaar
Als je speelt, vergeet je even de wereld om je heen | Bron: Pexels

Vind je Gitaarleraar in Den Haag via Superprof

Maar mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn van deze fantastische leraren, dan kan je op internet natuurlijk altijd verder kijken. Via Google zijn er een hoop docenten te vinden die geweldige lessen aanbieden, particulier of bijvoorbeeld via een muziekschool.

Een andere optie die zeker het proberen waard is, is via Superprof kijken of je aan een gitaardocent kunt komen. Op Superprof vind je tientallen docenten die allemaal precies weten wat komt kijken bij het leren van de gitaar. Sommigen komen uit het muziekonderwijs en hebben alle benodigde diplomas, anderen kunnen teren op jarenlange ervaring op het podium. Voor ieder wat wils!

Een groot voordeel van de docenten op Superprof in Den Haag is dat ze bijna allemaal de mogelijkheid bieden om lessen aan huis te geven, wat je vaak niet ziet bij muziekscholen. Daarnaast zijn er ook veel muziekdocenten op Superprof die online lessen aanbieden. Dit kan handig zijn als je een drukke agenda hebt of niet de mogelijkheid hebt om helemaal naar een muziekschool te komen.

Als je een docent ziet op Superprof waarvan je denkt, dit is een goede kandidaat, dan raden we je aan het profiel van de leraar goed te bekijken. Geeft hij of zij les in jouw type gitaar? En is hij of zij iemand die ook jouw favoriete genres speelt? En hoe zit het eigenlijk met de beoordelingen die hij of zij heeft ontvangen van eerdere leerlingen?

Kijk vervolgens of je een gratis proefles kan volgen, zo kom je er gelijk achter of er sprake is van een match! Tijd om de sterren van de hemel te spelen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.