Als er een ding is dat eigenlijk iedereen wel een keer zou moeten leven in zijn of haar leven, is het muziek. Muziek verrijkt de ziel, muziek maakt het leven mooier, muziek is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Muziek luisteren is al heerlijk, hoe geweldig is het dan om muziek te maken.

Veel mensen willen graag een keer in hun leven een instrument leren spelen. Een groot deel van hen kiest voor gitaar, omdat het een instrument is dat bij veel genres past, een instrument is dat je makkelijk kan meenemen en goed te leren is.

En we kunnen er niet onderuit: de grootste muziekhelden en de mooiste nummers hebben hun succes voor een groot deel aan de gitaar te danken! Als je dus op zoek bent naar een instrument waarbij je je inspiratie kan halen uit illustere voorgangers, dan ben je met de gitaar aan het juiste adres.

Als je in Eindhoven woont dan is het goed om te weten dat je in die stad tal van mogelijkheden hebt om muziek te leren. Daar komt nog eens bij dat de stad bol staat van de poppodia en er een aantal geweldige muzikanten hebben gewoond. Je zult dus in grote voetsporen treden als gitarist in Eindhoven.

Gitaarles Eindhoven vind een leraar.

Gitaarspelen in het park.
Een voordeel van de gitaar is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen | Bron: Pexels
De beste leraren Gitaar beschikbaar
Panagiotis
5
5 (10 reviews)
Panagiotis
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hernan
5
5 (18 reviews)
Hernan
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claudio
4,9
4,9 (10 reviews)
Claudio
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bart
5
5 (6 reviews)
Bart
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mischa
5
5 (5 reviews)
Mischa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ernest
4,8
4,8 (5 reviews)
Ernest
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Panagiotis
5
5 (10 reviews)
Panagiotis
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hernan
5
5 (18 reviews)
Hernan
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claudio
4,9
4,9 (10 reviews)
Claudio
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bart
5
5 (6 reviews)
Bart
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mischa
5
5 (5 reviews)
Mischa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ernest
4,8
4,8 (5 reviews)
Ernest
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Gitaar Leren Juist Nu Leuk Is

We kunnen er niet om heen: je begint op het juiste moment met gitaar. Als je het al kan dan ben je al op de hoogte van enkele van de voordelen die we gaan noemen, maar als je nog helemaal op nul begint of nog twijfelt of je wel online gitaarles moet nemen, dan gaan we je met deze argumenten overhalen.

Allereerst is het nu een goed moment om gitaar te leren omdat je er al interesse in hebt. Want, waarom zou je dit artikel anders lezen? Je bent aan het zoeken naar “iets met muziek”, je wilt weten of gitaar goed bij je past en wilt wat meer te weten komen over het instrument zelf. Die sluimerende interesse is de basis om je motivatie te laten groeien: je bent op het goede pad!

Een andere goede reden om te leren gitaar spelen is omdat je, als je eenmaal je motivatie hebt gevonden, ook makkelijk gemotiveerd kan blijven. Zoals we al zeiden zijn er zoveel soorten muziek en zoveel artiesten die geweldige dingen met gitaar hebben gedaan dat je, als je het even niet meer ziet zitten, gewoon kan kijken of luisteren naar wat artiesten via Youtube of Spotify en je zult zien dat je gelijk weer zin krijgt om te tokkelen.

Uiteraard kunnen we hier ook een enorme waslijst aan mentale- en fysieke voordelen opnoemen. Je geheugen, je creativiteit, je vingers, je geluksgevoel, je zelfvertrouwen: het wordt allemaal sterker of beter naarmate je vaker gitaar speelt en meer leert. Dat zijn nu eenmaal de magische voordelen van muziek maken!

Het laatste argument dat we je voor nu meegeven is het feit dat je in Eindhoven op een van de beste plekken woont om gitaar te leren. Eindhoven is een bruisende muziekstad en je hebt een paar grote lokale helden aan wie je je kan spiegelen. Wie? Lees gauw verder hieronder.

Gitaarles Rotterdam vind je leraar

Jongen speelt gitaar
Oefening baart kunst! | Bron: Pexels

Waarom Gitaarlessen Nemen in Eindhoven

De grote trots van Eindhoven is natuurlijk PSV. Wat is de connectie met muziek, en specifiek gitaar? Dat is natuurlijk Björn van der Doelen! De voormalig middenvelder van de Eindhovense club was tijdens zijn voetballoopbaan al actief als muzikant maar nadat zijn schoenen aan de wilgen hingen is hij er nog fanatieker mee bezig gegaan. Hij zingt vooral americana en Nederpop, en heeft zelfs een eigen platenlabel dat Val allemaal maar kapot ik doe het zelf wel records heet. Van der Doelen zingt vaak over de streek waar hij vandaan komt, Brabant dus, maar presteert het om een muzikant te zijn die geen karikatuur van zichzelf wordt. Er zit echt muziek achter, en Eindhoven mag hier trots op zijn.

Een andere Eindhovenaar, nog jong en opkomend, is Haris Alagic. Als je tot de jongere generaties behoort of een vaste volger bent van X Factor dan ken je Haris zeker, want in 2013 was hij de winnaar van het vijfde seizoen van de populaire muziekshow. Haris is nog jong maar timmert hard aan de weg, zijn single Perfect uit 2019 kwam hoog op de ranglijsten terecht en toonde aan dat we Haris zeker niet uit het oog moeten verliezen.

Maar als we het over echte Eindhovense rockers hebben, dan hebben we het natuurlijk over Armand. Helaas is de volkszanger niet meer onder ons, maar wat heeft de stad (en de rest van Nederland) van hem genoten. In de jaren zestig schreef Armand het nummer Ben ik te min, een protestsong tegen de rijke klasse, en stond daarmee veertien weken in de top 40. Het was gelijk zijn grootste hit, hoewel het nummer Blommenkinders het ook zeker niet slecht deed op de ranglijsten.

Voor alle generaties heeft Eindhoven dus grote gitaristen voortgebracht. Wil jij de volgende Eindhovenaar zijn die doorbreekt in de muziekscene? Dan vertellen wij je nu waar je in Eindhoven het best gitaarles kan krijgen.

Een ukelele
Een ukelele vereist weer een andere techniek | Bron: Pexels

Waar Gitaar Leren Spelen in Eindhoven

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wil je een muziekschool waar je meerdere docenten en leerlingen hebt die verschillende soorten instrumenten spelen? Of wil je liever een kleinschaliger bedrijf, waar je een vaste leraar hebt die je alles over de gitaar bijbrengt? In Eindhoven kan je het allemaal kiezen.

Als je meer wilt leren over de Spaanse gitaar en bekend wilt raken met muziekstijlen als bossanova en flamenco, dan ben je aan het juiste adres bij Ruud Post. Daarnaast speelt hij ook veel jazz. Dit is perfect als je, naast het leren van de basis, je meer wilt specialiseren in buitenlandse genres. Heb je een feest, of juist een uitvaart? Dan kan je Post ook boeken: een echte muzikale duizendpoot dus.

Een andere uitstekende optie voor gitaarlessen in Eindhoven is Carel Janssen. Je kan hier zelfs verschillende gratis proeflessen nemen om te kijken of de leraar en het instrument je bevallen! Voor een half uur les betaal je €17,50, voor een uur les €35. Janssen geeft les aan alle leeftijden en in alle genres. De voorkeur van de leerling staat voorop!

Een andere uitstekende leraar in Eindhoven is Michiel Walter, die speelt onder de artiestennaam Chiel. Na een gratis proefles kan je een lespakket nemen of betalen per les. Een losse les kost € 19,- voor mensen onder de 21 jaar, en twee euro meer voor ouderen. Je kan allerlei soorten muziek leren via de gitaar bij Walter, zolang het plezier maar voorop staat.

Met Marcel van Dorst van Gitaarles Eindhoven heb je een andere goede, ervaren optie als muziekdocent. Van Dorst heeft zelf als gitarist op verschillende festivals gestaan en heeft een opleiding als muziekdocent afgerond. Hij geeft ook muziekboeken uit! Je kan hier na een gratis proefles een lespakket van negen of tien lessen nemen, afhankelijk van je voorkeur.

De Muziekfabriek Eindhoven is zo’n muziekschool waar het om meer draait dan alleen gitaar. Toch is dat een hele inspirerende omgeving. Er zijn meerdere gitaarleraren aanwezig, waaronder een echte specialist in de basgitaar. Je kan hier privélessen of groepslessen nemen en zelf bepalen hoe vaak en hoe lang je lessen zijn. De keuze is aan jou, en we bevolen je, er is hier keuze genoeg!

Een straatmuzikant
En je kan er op straat nog best wat mee verdienen! | Bron: Pexels

Vind een Gitaarleraar in Eindhoven Via Superprof

De laatste optie die je kan nemen als je gitaarlessen wilt volgen in Eindhoven, is door op Superprof te kijken. Dit is een optie waar veel mensen voor gaan, omdat Superprof een laagdrempelig platform is waar je snel en makkelijk kan vinden wat je zoekt.

Als je bijvoorbeeld een gitaarleraar in Eindhoven zoekt, ga je voordat je gaat zoeken bij jezelf na wat je eigenlijk zoekt. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat is mijn niveau?
  • Welk niveau wil ik bereiken?
  • Wat voor soort gitaar wil ik leren (akoestisch, elektrisch, ukelele, basgitaar, etc)?
  • Wat voor genre wil ik spelen?
  • Wil ik online les, of les aan huis of op locatie?
  • Hoeveel geld kan ik per les betalen?

Als je de antwoorden op deze vragen hebt kun je je zelf een veel nauwkeuriger beeld geven van het type leraar dat je zoekt in Eindhoven. Filter je zoekopdracht en kijk welke leraren er overblijven. Het zijn stuk voor stuk docenten van de bovenste plank, dus kijk even bij de profielen naar de beoordelingen van andere leerlingen. Twijfel je nog steeds tussen verschillende leraren, dan kan je voor een gratis proefles gaan om te kijken of de docent goed bij je past.

Een gitaarleraar kiezen is niet een stap die je in één dag zet. Je wilt er immers zeker van zijn dat het iemand is met wie je langere tijd kan samenwerken en naar een hoger niveau kan komen. Neem dus de tijd, kijk goed, volg je instinct en als je eenmaal de docent hebt gevonden met wie het klikt, zul je zien dat je binnen de kortste keren de pannen van het dak speelt!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.