De sport kickboksen is combinatie van taekwondo en karate, de verschillende stoten en trappen die worden uitgedeeld zijn hiervan afgeleid. Het kickboksen wat wij in Nederland kennen heeft meer weg van de Japanse variant, thaiboksen. Alleen zijn elleboogstoten en kopstoten bij thaiboksen wel toegestaan en bij kickboksen niet. De Amerikaanse versie is de full-contact vorm, waarbij het – zeker in wedstrijden – er heftiger aan toe gaat en knock-outs komen vaker voor.

We gaan het hier echter niet hebben over de wedstrijd variant van kickboksen, maar over de kickboks trainingen waar iedereen aan kan deelnemen.

Kickboks trainingen hebben weinig met vechten te maken. Je leert op een goede manier om te gaan met je lichaam, je balans en je kracht. Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht gegeven aan krachttraining, conditietraining en het goed gebruiken van je lichaam.

Voor Wie?

Iedereen kan leren kickboksen. Hoe snel je het onder de knie hebt is natuurlijk wel afhankelijk van aanleg, hoe sportief je bent en hoe goed je conditie en kracht al is. Maar zelfs als je helemaal geen ervaring hebt met kickboksen kan je het leren. Zeker met een personal trainer of een training in een kleine groep wordt het niveau van de kickboks training helemaal op jou aangepast. Hierdoor kan je op je eigen niveau de kickboks technieken leren en snel vorderingen maken.

Waarom zou je kiezen voor kickboksen?

Dat kunnen verschillende redenen zijn:

 • Afvallen;
 • Sterker en gespierder worden;
 • Zelfvertrouwen opbouwen;
 • Jezelf kunnen verdedigen;
 • Mentale positieve effecten (bijvoorbeeld teveel stress).

Amsterdam heeft veel sportscholen en locaties waar je  kickboks trainingen kunt volgen. Superprof zocht er een aantal voor je op.

De beste leraren Boksen beschikbaar
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Kickboksen voor Beginners en Gevorderden

Oefening baart kunst!
Kickboks training met een bokszak ǀ Visualhunt - teantliki

Eastbound Gym

Deze Gym aan de Tweede van Swindenstraat biedt elke dag van de week kickbokslessen aan, zowel technieklessen waarbij je oefent met je partner, als zaktrainingen. Ben je helemaal nieuw en wil je de basistechnieken graag even rustig uitgelegd krijgen? Dan kun je een een introductiecursus volgen.

Zonder ervaring deelnemen aan een kickboksles kan nogal een overweldigende ervaring zijn. Combinaties onthouden, het tempo volgen, adem blijven halen, het verschil tussen links en rechts. Wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan lijkt het bijna onmogelijk.

Bij de introductielessen van Eastbound leer je op een rustige manier, in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht en met alleen maar beginners, de basis kickboks technieken die ervoor zorgen dat je door kan stromen naar de reguliere groepslessen.

Ze bieden drie lessen van een uur en vijftien minuten voor € 60,-, inclusief het gebruik van handschoenen en scheenbeschermers.

De lessen omvatten altijd een warming up, stretching, techniek-, kracht- en cardio-oefeningen en een cooling down. De technieken worden geoefend met de trapkussens, op de zak en met elkaar.

Eastbound Gym biedt ook trainingen voor gevorderden.

Kickboksen Zuidas

Bij deze kickboksschool aan het Wijenburg in Amsterdam kunnen beginners en gevorderden terecht. Deze school is laagdrempelig en beschikt over no-nonsense personeel. Ze richten zich voornamelijk op recreatieve kickboksers die in een prettige sfeer willen trainen. Ze raden je zelfs personal training aan als je start met kickboksen. Je zult merken dat je dan sneller vooruitgang boekt. Een andere goede optie is om een ​​kleine groep lessen met je vrienden te plannen. Na een gratis proefles ben je zo'n € 50,- per maand kwijt.

Neem een kickboks cursus in Amsterdam
Bij een kickboks training train je alle spiergroepen ǀ Pixabay - mikepesh

Spallys Kickboxing

Spallys Kickboxing aan de Eerste Oosterparkstraat is de plek bij uitstek in Amsterdam voor technisch uitdagende en vooral leuke (personal) kickboks trainingen. Bij Spallys bieden ze groepstrainingen en personal kickbokstraining aan voor alle niveaus. Behalve dat kickboksen je fysiek en mentaal sterker maakt, is het vooral ook heel erg leuk! Wat zijn de kosten om deel te nemen aan een groepsles?

Daarvoor bieden ze de volgende drie soorten lidmaatschap aan:

 • Een contract voor drie maanden 1 x per week groepslessen voor € 40,- per maand;
 • Een contract voor drie maanden onbeperkt groepslessen voor € 60,- per maand;
 • Een contract voor zes maanden onbeperkt groepslessen voor € 55,-per maand.

Wil je als je net begint meer aandacht dan kun je een Personal Kickboks training boeken. De kosten bedragen voor:

 • Eén persoon: € 60,- per uur;
 • Twee personen: € 70,- per uur;
 • Drie tot vier personen: € 80,- per uur;
 • Vijf tot acht personen: vanaf € 100,- per uur;
 • Negen tot twaalf personen vanaf € 120,-per uur.

BGym

BGym aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam biedt onder anderen de volgende kickboks abonnementen:

 • All-in Abonnement van drie maanden: onbeperkt toegang tot alle groepslessen, regular fitness, onbeperkt trainen: € 49,- per maand;
 • Groepsles Abonnement van drie maanden onbeperkt toegang tot alle groepslessen: € 45,- per maand;
 • Flexibel Contract van een maand: onbeperkt toegang tot alle groepslessen, regular fitness, onbeperkt trainen: € 59,-.

De groepslessen duren een uur en je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

 • Zaktraining;
 • Power circuit;
 • Kettlebell workout;
 • Enzovoort.

Stichting Ajuau & Etta Gym

Bij deze Stichting aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam geven ze kickbokslessen op elk niveau. Ze bieden power training en fitnesstraining. Ook kun je een personal trainer inhuren.

Een jaarabonnement kost € 25,- per maand; een maandabonnement kost € 35,- per maand en een tien rittenkaart € 50,-.

Ettaki Gym

Ettaki Gym aan de Bilderdijkkade is ontstaan uit passie voor de vecht- en verdedigingssport. Hier gaat het niet alleen om de vechtkunst, maar vooral ook om de fysieke en mentale fitheid. Ze bieden professionele begeleiding van ervaren trainers op het gebied van kickboksen, thaiboksen en taekwondo. Je kunt er terecht als beginner en gevorderde. Je betaalt eenmalig € 20,- inschrijfkosten. Wat hebben ze te bieden?

 • Groepslessen Bokszaktraining vanaf € 20,- per maand;
 • Groepslessen Dames Kickboksen vanaf € 20,- per maand;
 • Kickboksen/Thaiboksen vanaf € 20,- per maand;
 • Small Group Training (maximaal vier personen, zestig minuten): € 25,- per persoon.

Kickboksen in de Buitenlucht

In Amsterdam zijn er ook kickboks trainingen buiten
Kickboks trainingen in de buitenlucht ǀ Visualhunt - Port of San Diego

Kickboks Fit

Vind je een kickbokstraining te gek maar niet de zweterige muffe zaaltjes..? Dan ben jij Kickboks Fit aan het goede adres, want al hun trainingen vinden buiten plaats. In Amsterdam zijn de locaties: Erasmus Park, Westerpark, Vondelpark en Park Frankendael.

Wat bieden ze aan?

 • Personal training voor snel resultaat: een-op-een werken aan kickboks techniek, conditie, kracht, shaping & toning, enzovoort: zestig minuten voor  € 50,- tot € 60,-;
 • Kickboks groepstraining: lekker een uur er tegenaan met je vrienden, of sluit aan bij een open groepstraining: zestig minuten, € 12 ,- per persoon (losse les);
 • Kickbokstraining in een kleine groep (maximaal vier personen): zestig minuten voor € 60,- tot € 80,-
 • HIIT: Ultra intensieve training: dertig minuten non stop trappen, stoten, interval-, cardio- en krachttraining. Kosten € 25,- tot € 30,-.

Alle trainingen worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen en doelen. De nadruk kan liggen op kickboksen, circuit, interval of bootcamp oefeningen.

Mobile Gym Amsterdam

Wil jij in één uur een individuele, complete kickboks work-out doen in de buitenlucht zonder fysiek contact met een ander? Ga dan StrandZuid aan het Europaplein. Mobile Gym geeft daar work-outs kickbox zaktraining. Deze zestig minuten durende intensieve work-outs zijn opgedeeld in verschillende onderdelen waarbij kickboks technieken, losse oefeningen voor het versterken van de spiergroepen en conditie training worden aangeboden in rondes van drie minuten. Om mee te trainen moet je lescredits kopen. Die kun je reserveren door eenmalig de app Virtuagym downloaden. Voor tien credits (=lessen) die drie maanden geldig zijn betaal je € 110,-; voor een losse les die een maand geldig is betaal je € 12,50.

Privéles Kickboks Lessen via Superprof of Personal Training in een Sportschool?

Boek sneller vooruitgang met een personal trainer
Als je begint met kickboksen is een personal trainer handig om snel vooruitgang te boeken ǀ Pixabay - mireillewiegman

Kickboksen met Superprof

In en rond Amsterdam kun je aantal gekwalificeerde kickboks trainers vinden. Ze geven les bij hen thuis, bij jou thuis of online. Laten we eens een leraar in Amsterdam onder de loep nemen.

Emel

"Mijn training is gebaseerd op doorzettingsvermogen, techniek en krachtopbouw. Ik ben een lopende Google als het gaat om kennis en informatie over fitness, voeding en spieren. In mijn les ga je niet alleen maar zweten, maar ook effectief trainen! Ik vind de nodige kennis uiteraard belangrijk om toe te passen in mijn trainingen. Wat maakt dat ik je blessurevrij of blessure herstellend kan trainen."

"Ik heb acht jaar ervaring in kickboksen en kickboks training geven. Op mijn vijftiende was ik al te vinden op de matten waar ik jeugdroepen training gaf. Later ook wedstrijdgroepen. Ik heb een brede kennis over fysiologie en anatomie. Ik heb in het verleden zelf obesitas gehad, op mijn dertiende ben ik begonnen met sporten, ik een jaar was ik er vanaf."

Over Emel: "Ze is een leraar die, door haar enorme kennis over voeding en sport, weet hoe ze elk individu het beste kan helpen. Zij legt alles goed en gaat stapsgewijs met haar leerlingen onderweg naar prachtige resultaten."

Zou jij haar niet willen inhuren? Kijk op de website van Superprof Kickboksen Amsterdam!

Deldasport

Delda Sport aan het Zuideinde is dé sportschool in Amsterdam als het gaat om kickboksen. Wil jij goed leren kickboksen? De kickbokstechnieken al binnen enkele lessen onder de knie hebben? Dan kun je bij hen leren kickboksen in een privétraining, een-op-een met jouw eigen kickbokstrainer. Of je neemt deel aan een van onze kleine groepslessen, daarin leer je kickboksen in een kleine groep.

 • Een een-op-een training met een personal trainer kost gemiddeld tussen de € 70,- en € 95,- per training;
 • Voor een training in een kleine groep betaal je per losse les € 37,50. Neem je een lidmaatschap dan liggen de prijzen tussen de € 17,- en € 30,- per training.

Zoals je ziet biedt Amsterdam een ruime variatie om de sport kickboksen op te pakken. Superprof hoopt dat we jouw keuze iets gemakkelijker hebben gemaakt.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!