Vind kickboks lessen bij jou in de buurt

Neem Een Cursus Kickboksen Bij Jou In De Buurt

Kickbokslessen Kun je Overal in Nederland Vinden! Kickboksen stijgt nog steeds in populariteit. Volgens de cijfers uit een onderzoeksrapport van het Mulier Instituut telt Nederland zo'n 65,000 mensen die aan kickboksen doen. Hoe zou het komen dat deze sport zo populair is? Met name jongeren volgen boegbeelden zoals Rico Verhoeven en Badr Hari; De oefeningen […]

22 maart 20218 minuten om te lezen

In het vuur van de strijd

Alles Over Kickboksen voor Beginners

Beginnen met Boksen: Kickboksen is een Uitstekende Keuze en Hier Lees je er Alles Over! Dus, je denkt erover om te beginnen met kickboksen. Misschien heb je naar kickboks lessen gekeken, en ben je enthousiast geworden over het geven van een roundhouse kick. Misschien hebben je vrienden je verteld over de opwinding van kickbokstraining, met […]

30 september 20207 minuten om te lezen

Als je begint met boksen moet je met een aantal zaken rekening houden

Boksen met Superprof: Alle Info voor Beginners

Superprof Vechtsport: een Handleiding voor Aspirant Boksers "Boksen is als jazz. Hoe beter het is, hoe minder mensen het waarderen." George Foreman, voormalig wereldkampioen en auteur van dit citaat, heeft een fortuin dat wordt geschat op meer dan 250 miljoen dollar. Boksen is een echte zaak, zeer lucratief, vooral in het Verenigd Koninkrijk en de […]

30 september 20207 minuten om te lezen

schaduw van bokser op muur

Superprof Boksen: Voor Ieder Wat Wils

Verschillende Bokstechnieken "Boksen is niet alleen teen aan teen in de boksring staan. Het gaat ook om houding en elegantie onder grote druk." - Peter Berg Is boksen een sport voor bullebakken? Absoluut niet! We gaan tegen de mening in dat boksen alleen gaat om keihard stompen om stoom af te blazen tot het moment […]

16 maart 202010 minuten om te lezen

Lees hier alles over boksen!

Heb je niet zoveel zelfvertrouwen? Slaap je slecht? Kun je wel wat extra spiermassa gebruiken? Je hebt geen idee waar boksen wel niet goed voor is!

Lees alles wat je moet weten over boksen op de Superprof blog. De verschillende soorten, de geschiedenis, de voordelen. En als je alle blogs hebt doorgenomen, is het tijd om je eerste boksles te boeken.

Superprof is hét platform waarop honderden boksleraren zich aanbieden. Bekijk hun profielen als je op zoek bent naar online boksles of face-to-face lessen. Je kunt je leraar boksen onder andere vinden in AmsterdamRotterdamEindhovenDen Haag en Utrecht. Let’s go!

Kickboksen in de ring

Alles Over Boksen!

Leer de Bokswereld Begrijpen “Het is moeilijk om nederig te blijven als je zo goed bent als ik” Muhammad Ali (1942-2016). Muhammad Ali was meervoudig wereldkampioen in de categorie zwaargewicht. De bewondering voor hem steeg tot verering maar daarnaast werd er ook kritiek op hem geuit. Zelfs nu wordt de voormalige wereldkampioen als de grootste […]

1 december 20199 minuten om te lezen

Alles wat je moet weten voordat je bokslessen begint met een boksinstructeur

Boksen is een fysieke, atletische en psychologische sport. Er zijn veel dingen die je moet weten voordat je begint: de soorten bokshandschoenen, de ring, training met een bokszak, haken, uppercuts, en jabs, bijvoorbeeld.

Boksen is een sport die mannen en vrouwen in boksclubs over het hele land in staat heeft gesteld om samen te komen om deze unieke sport te beoefenen.

Waarom bokslessen nemen

Boksen is nu een belangrijk onderdeel van het fit blijven en niet alleen voor bodybuilders. Het is een sport waarbij je discipline leert. Boksen is ook beroemd om zijn discipline en om het feit dat het een van de moeilijkste sporten ter wereld is.

Deze reputatie heeft geleid tot het ontstaan van hybride sporten als Shadow Boxing en Cross Boxing, een kruising tussen boksen en cross fit. Deze worden steeds populairder in sportscholen in het hele land.

Wat is het doel?

Je bokst alleen of tegen een bokszak of een speedbokszak. Je hebt geen tegenstander die je terug slaat. Dit helpt aspirant-boksers om heel snel een gespierde definitie te krijgen!

Boksen: Een complete sport

We zeggen vaak dat boksers allrounders zijn. Ze doen zoveel meer dan alleen maar werken aan hun stoten, hun stoten en haken, ze doen het ook:

Werken aan hun uithoudingsvermogen en cardio, zodat ze 8, 10, of 12 rondes in de ring gaan;
Werken aan hun benen, zodat ze effectief kunnen bewegen rond de ring als Sugar Ray Robinson;
Werk aan hun buikspieren zodat ze zware stoten naar het lichaam kunnen nemen en ook snel kunnen ontwijken;
Werk op hun bovenlichaam, schouders en armen, zodat ze krachtige stoten kunnen gooien.