Kickboxing is een geweldige sport om een ​​goede hartconditie te krijgen en het is ook een fantastische sport om je hand-oog coördinatie te verbeteren. Het is ook een krijgskunst, als je wilt leren hoe je jezelf kunt beschermen. Als je wilt beginnen met deze sport geven we hier wat materialen die je nodig zou kunnen hebben om te beginnen met kickboksen.

De beste leraren Boksen beschikbaar
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jamal
5
5 (3 reviews)
Jamal
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Youssef
5
5 (2 reviews)
Youssef
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jamal
5
5 (3 reviews)
Jamal
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Youssef
5
5 (2 reviews)
Youssef
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Welke Uitrusting heb je Nodig als je gaat Kickboksen?

 • Bokshandschoenen zijn essentieel bij het kickboksen. Geen zakhandschoenen, zorg voor echte bokshandschoenen. Voor het slaan op de bokszakken en het sparren moeten handschoenen van 14oz of 16oz goed zijn;
 • Gebitsbeschermers (mondbeschermers) zijn een absolute noodzaak als je gaat sparren. Zelfs als je gewoon de techniek van het sparren wilt leren is het een goed idee om er een te hebben. De mondbeschermer vermindert de impact van elke stoot of klap tot aan de kin of wang;
 • Scheenbeschermers zijn net zo noodzakelijk als bokshandschoenen als het gaat om kickboksen. Als je echter gaat sparren, moet je ze absoluut hebben. Het scheenbeencontact kan mogelijk je huid scheuren als je niet voorzichtig bent. De scheenbeschermers beschermen je tegen ongelukjes;
 • Enkel support-wraps. Kickboxing vereist veel beweging, met name zijwaartse bewegingen. Hierdoor zijn je enkels vatbaar voor verwondingen door verkeerd te landen;
 • Hoofduitrusting. Als je van plan bent om te sparren, zorg hier dan voor. Hoofduitrusting absorbeert de impact van eventuele stoten of trappen die naar het gezicht gaan. Er zijn veel soorten hoofdbeschermers en sommige zijn goedkoper dan de andere. Maar dit item is niet iets waarop je qua prijs wilt besparen;
 • Handwraps zijn belangrijk om je polsen te beschermen tegen letsel. Het is een goed idee om ze te allen tijde te gebruiken.
Zorg voor de juiste bescherming als je gaat kickboksen
Als je echt losgaat in het kickboksen gebruik dan bandages om je handen te beschermen ǀ Unsplash - Payam Tahery

Nu je weet wat je eventueel nodig zou kunnen hebben bij het kickboksen, neemt Superprof nu een kijkje in de kickboks wereld van Den Haag. Waar kun je gaan trainen?

Kickboks Training voor Beginners en Gevorderden in Den Haag

Hit & Health

Bij Hit & Health aan het Catharinaland in Den Haag geven ze kickboks trainingen voor kinderen, dames en volwassenen (gemengd) en bokszaktrainingen. Ook voor een personal training in het kickboksen ben je bij hen aan het goede adres.

Een abonnement voor onbeperkte groepslessen, zes dagen per week, kost € 39,50. Je kunt ook nog kiezen uit andere abonnementen of een tien rittenkaart voor € 87,50, waarbij je recht hebt op tien groepslessen naar keuze. Deze kaart is een jaar geldig.

Vind jij het fijner om een-op-een met een personal trainer aan de slag te gaan, zodat je duidelijke doelen kunt stellen? Dan kun je voor kickboksen ook een personal trainer inhuren. Daar kun je gebruik van maken in de sportschool zelf, of buiten. Je moet contact met hen opnemen voor vrijblijvend advies en een afspraak.

Fightclub 070

Deze Fightclub aan de Ferdinand Bolstraat in Den Haag biedt kickboks trainingen voor iedereen van jong tot oud, beginners en gevorderden.

Ze noemen zich Dé vechtsport academie van Den Haag. Je kunt er terecht voor professionele Muay Thai -, Mixed Martial Arts -, Kickboks -, boks- en Ladies Only lessen verzorgd door leraren met ervaring op het hoogste niveau.

De lessen zijn gericht op techniekontwikkeling, afvallen en conditietraining, zelfverdediging en wedstrijdvoorbereiding. Deze fysieke trainingen gaan gepaard met mentale trainingen om je discipline, wilskracht, zelfbeheersing en zelfvertrouwen te versterken.

Ze bieden verschillende abonnementen aan. Een gemiddeld abonnement voor zes maanden kost € 25,- per maand. Een personal trainer kost € 40,- per uur.

Naast de locatie in de Schilderswijk kun je ze ook vinden in de wijken Scheveningen, Moerwijk, Kijkduin, Segbroek en Zuiderparklaan.

ODA Gym

Oda Gym aan de Gaslaan is in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardige trainingsstudio. Er wordt les gegeven in kickboksen. Ook kan je er terecht voor functional training.

De trainingsvormen waaraan wordt gewerkt zijn fitheid, kracht en uithoudingsvermogen.

De trainingen worden gegeven in een small group trainingsvorm.  Door persoonlijke aandacht wordt er kwalitatief beter getraind. Hierdoor ontwikkelen de deelnemers aan de training zich snel.  Er is strenge controle op de juiste uitvoering van de oefeningen waardoor de kans op blessures aanzienlijk verkleint.

Een small group bestaat uit maximaal zes personen. Bij deze beperkte omvang is persoonlijke begeleiding in de training heel goed mogelijk en het samen sporten werkt vaak extra motiverend en uitdagend. Je kunt je eigen groep starten met bekenden of deelnemen aan een opgerichte groep. Er zijn ook trainingen kickboksen voor alleen dames. Trainingen worden ingepland op afspraak. Voor een tien rittenkaart betaal je € 195,00. De kaart is vier maanden geldig.

Verder betaal je sowieso éénmalig € 15,- inschrijfgeld. Voor drie keer per week kickboks training betaal je € 42,50 per maand.

Wil je een personal trainer inhuren dan dan kost dat voor een persoon € 55,- per uur en voor minimaal twee personen € 65,- per uur.

Sportschool Ockenburgh

Bokszaktraining meisje
Bij kickboksen wordt er vaak met een bokszak getraind ǀ Pixabay - GORBACHEVSERGEYFOTO

Bij deze sportschool gelegen aan het Wijndaelerduin in Den Haag worden de kickboks lessen gegeven door ervaren trainers. De kennis van techniek en mentaliteit is groot.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom en ze bieden diverse groepslessen op verschillende niveaus aan. Hierdoor heb je vrijwel altijd een gelijke sparringpartner en krijg je de juiste persoonlijke aandacht tijdens de lessen.

Ga je liever aan de slag op de bokszak dan kun je daarvoor ook bij hen terecht. De bokszaktraining kan zowel in groepsverband als onder begeleiding van een personal trainer. Bij personal training krijg je een-op-een de technieken geleerd. Ze gebruiken hier bij de bokszak trainingen geen handschoenen, omdat ze hierbij meer focussen op techniek en conditie.

Iedereen kan deze workout volgen op zijn of haar niveau. Tijdens de trainingen word je begeleidt door gediplomeerde trainers die er alles aan doen om je fit te maken.

Wanneer je de techniek onder de knie hebt is de volgende stap pads training, dit gaat een stuk sneller en hierbij is meer fysiek contact. Pads training wordt ook wel gezien als warming up voor echte wedstrijden.

Je kunt hier als volwassenen aan de slag vanaf € 39,50, waarbij je onbeperkt de lessen kunt volgen. Een losse kickboks les met een personal trainer kost € 60,- per uur.

Kickboxing: Trainen in de Buitenlucht

Fitter Sport

Fitter Sport staat voor een gezonde levensstijl waarbij persoonlijke aandacht bovenaan staat. Je wordt gestimuleerd om je grenzen te verleggen, zodat je je fitter, sterker en krachtiger gaat voelen. Zowel mentaal als fysiek.

Personal trainingen worden gegeven in de PT Studio (Genemuidenstraat) in Den Haag, buiten, of op aanvraag bij je thuis of  in de buitenlucht in bijvoorbeeld Madestein, Vroondaal of Zuiderpark. Small Group Trainingen en outdoor-groepslessen worden ook daar gegeven.

Ze geven twee soorten lessen op meerdere momenten in Den Haag (Zuiderpark en Madestein). De outdoor groepslessen zoals kickboksen en bootcamp bestaan uit maximaal twintig personen.

Geef je op voor een bootcamp training in Den Haag
Doe mee met een bootcamp in de buitenlucht ǀ Pixabay - Vivian1965

Bootcamp

Een uitdagende combinatie van kracht-, cardio- en explosiviteitstraining. Om optimaal resultaat te bereiken wordt er gebruik gemaakt van battle-ropes-, dumbbells, speedladder en het eigen lichaamsgewicht. Iedere training is anders zodat je steeds weer wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen! Deze trainingen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Een losse bootcamp les heb je vanaf € 12,50 (45 minuten).

Kickboxen

Voor vrouwen en mannen die willen werken aan het uithoudingsvermogen, sterker en fitter willen worden is deze intensieve full-body workout een optie. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van boks combinaties en trapkussens. Een losse kickbokstraining heb je vanaf € 12,50 (30 minuten).

Small Group Trainingen kosten per sessie van 55 minuten € 25,50.

Ook geeft Fitter Sport personal trainingen in het Zuiderpark of Vroondaal. Ze bieden de volgende opties:

 • Personal training (25 minuten – € 30,-) – Korte intensieve training, ideaal voor meerdere keren per week. Bij deze sessie doe je je de warming up en cooling down op eigen gelegenheid;
 • Personal training (55 minuten – € 59,90) – Uitgebreide training waarbij jouw wensen centraal staan: fitter worden, sterker worden, herstellen na blessures of afvallen;
 • Duo PT (55 minuten – €29,90 per persoon) – train samen met je partner, broer of vriend(in). Dit is een uitgebreide training waarbij de wensen van de deelnemers centraal staan.

Privé Kickboks Training via Superprof of in een Sportschool

Superprof

Bij Superprof in en rond Den Haag staan een aantal professionele kickboks docenten voor je klaar. Ze geven trainingen bij jou thuis, bij hen thuis, buiten of via de webcam. Je kunt bij hen terecht voor:

 • Kickboksen;
 • Muay Thai;
 • Zelfverdediging;
 • Boksen;
 • Karate;
 • Krachttraining;
 • Enzovoort.
Huur een personal trainer in bij Superprof
Huur een personal trainer in om snel vooruitgang te boeken ǀ Unsplash - Laura Wilcox

Teveel om op te noemen dus. Voor een uur les betaal je gemiddeld € 25,- De eerste les is altijd gratis!

Personal Performance Training

Deze sportschool aan de Groot Hertoginnelaan in Den Haag biedt voornamelijk personal training lessen. De kickboks training bestaat uit veel techniek, op de juiste manier stoten en trappen in combinatie met zak- en focus pad training. Eventueel kunnen hier clinchen en werpen aan toegevoegd worden. Het resultaat is meer weerbaarheid, conditie, overzicht en kennis.

Kickboksen is voor iedereen. De tijd dat alleen mannen deze sport uitoefenden is al lang voorbij. Er zijn inmiddels veel actieve vrouwelijke kickboksers, die er hun voordeel mee doen. Je werkt tenslotte aan je conditie, kracht en je weerbaarheid.

Wat moet je bij hen betalen voor een personal kickboks training?

 • Een losse les van een uur kost € 79,-;
 • Tien trainingen kosten € 610,- (€ 61,- per uur);
 • Twintig trainingen kosten € 1180,- ( € 59,- per uur);
 • Dertig trainingen voor € 1710,- (€ 57,- per uur);
 • Veertig trainingen voor € 2200,- (€ 55,- per uur);

Als je dit te duur vindt bieden ze ook groepslessen (maximaal twintig personen) in het kickboksen aan. Dan betaal je € 54- per maand of je schaft een tien rittenkaart voor groepslessen aan voor € 180,-.

Zoals je net hebt gelezen kunnen de prijzen per sportschool of activiteit nogal variëren. Maak er een sport van om de beste en voor jou de meest betaalbare te selecteren. Want duur hoeft niet altijd beter te zijn! De meeste sportscholen bieden een gratis proefles aan.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!