Veel mensen denken dat Muay Thai hetzelfde is als kickboksen. Of dat het een vorm van kickboksen is, waarbij je met je knieën en ellebogen mag vechten. Dit is een misvatting. Het zijn namelijk totaal verschillende sporten, met een compleet andere achtergrond. De bewegingen en technieken zijn anders. Er zijn een aantal overeenkomsten, maar het zijn verschillende vechtstijlen. 

De beste leraren Boksen beschikbaar
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jamal
5
5 (3 reviews)
Jamal
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Youssef
5
5 (2 reviews)
Youssef
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jamal
5
5 (3 reviews)
Jamal
5€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Youssef
5
5 (2 reviews)
Youssef
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat zijn de Belangrijkste Verschillen tussen Kickboksen en Muay Thai?

 • Kickboksen als overkoepelende term is van toepassing op Amerikaans kickboksen, Japans kickboksen en het Nederlandse kickboksen. De overkoepelende term voor Muay Thai is…Muay Thai.
 • De afkomst van Muay Thai ligt in het voormalige Siam, wat sinds 1939 Thailand wordt genoemd. De vechtsport Muay Thai als zodanig is veel ouder dan het kickboksen en gaat zelfs terug tot de 13e eeuw;
 • De Wedstrijdregels in de ring bij kickboksen zijn het een beetje een grijs gebied, aangezien de regels enigszins afhankelijk zijn van de promotor of de bond. Bij Muay Thai zijn de regels nagenoeg overal hetzelfde bij alle (commerciële) organisaties. Muay Thai is een full-contact sport dus het gebruik van knieën en ellebogen naar de tegenstander is toegestaan. Bij de meeste kickbokspromotors zijn ellebogen helemaal niet toegestaan. Bij de ene promotor mogen knieën niet worden gebruikt en bij een ander weer wel, maar niet naar het hoofd;
 • De Thai clinch (clinchen) is een belangrijk onderdeel van Muay Thai waarbij knieën, ellebogen en veeg- en werptechnieken worden toegepast vanuit de clinch. Bij kickboksen wordt ook beperkt geclincht maar de scheidsrechter zal de vechters uit elkaar halen als er geen technieken worden toegepast.
 • Er is een verschil in stijl. Kickboksers boksen voornamelijk met af en toe een trap, terwijl Muay Thai vechters veel meer trappen (60%) en in hun combinaties gebruik maken van elleboog- en knietechnieken. De pushkick  oftewel de teep, een kernonderdeel van Muay Thai, wordt bij kickboksen nauwelijks gebruikt. Daar tegenover zien we dat een axe kick wel wordt gebruikt bij kickboksen maar nauwelijks bij Muay Thai.
e hebt drie verschillende soorten trappen bij kickboksen, de lowkick, de midkick en de highkick
Bij kickboksen mag je gebruik maken van handen, voeten en het scheenbeen ǀ Visualhunt - U.S. Army Garrison - Miami

Wat Superprof hier onder de loep neemt zijn niet de verschillen tussen Muay Thai en kickboksen, maar juist de overeenkomsten. En dat is de training. Voor beide sporten moet je in goede conditie zijn en gebruik maken van bepaalde technieken. Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan kickboksen alleen voor dat doel. Daarmee bedoelen we dat in plaats van het daadwerkelijk te sparren, juist de bewegingen worden beoefend. En daar gaat het hierover. Waar kun je in Rotterdam trainen in de behendigheid van het kickboksen. Superprof zocht het voor je uit.

Kickboks Training voor Beginners en Gevorderden in Rotterdam

Bijna alle sportscholen geven kickboks trainingen voor beginners en gevorderden. Daarom is het bijna onmogelijk om een daadwerkelijke onderscheiding te maken. Het gaat bijna overal over recreatief kickboksen, waarbij je een beginner of een gevorderde kunt zijn. In sommige sportscholen wordt wel getraind op wedstrijd niveau.

Jayra Sport

Jayra Sport aan de Adamshofstraat in Rotterdam geeft recreatief kickboksen voor volwassenen. Kickboksen is bij hen voor iedereen toegankelijk. Waar bestaan de trainingen uit en wat bereik je ermee?

 • Losgaan op een bokszak of stootkussen;
 • Het krijgen van een goede conditie;
 • Het krijgen van een metabolisch trainingseffect;
 • Het verbranden van veel calorieën;
 • Het vergroten van kracht, snelheid en hand-oog coördinatie;
 • Met elkaar technieken oefenen.

Het lesgeld is € 27,50 per maand voor één keer in de week trainen. De inschrijfkosten bedragen € 35,- en een lidmaatschap kost € 25,- per jaar.

Neem een cursus kickboksen in Rotterdam
Bij een kickboks training oefen je met een bokszak ǀ Unsplash - Sam Moqadam

Spidergym

In deze Gym aan de De Graeffstraat wordt op recreanten/ beginners niveau, en op wedstrijd/ gevorderden niveau getraind.

Op recreanten/ beginners niveau zijn de trainingen in deze Gym ook zeer toegankelijk voor mensen die nog nooit in aanraking gekomen zijn met kickboksen. Er worden voornamelijk basistechnieken gebruikt, en de algehele conditie wordt goed opgeschroefd. Tijdens deze lessen worden ook sparring technieken geoefend.

Op wedstrijd/ gevorderden niveau krijgen de sporters meer wedstrijdgericht les, met technieken die nodig zijn voor wedstrijden. Er zijn tijdens deze lessen dus sparringtechnieken vereist, die je al redelijk goed moet beheersen. Niet iedereen kan dus zomaar aan deze lessen deelnemen. Hiervoor heb je eerst toestemming nodig.

Als je ouder bent dan 16 jaar betaal je voor een jaarabonnement voor één keer in de week Kickboksen Zaktraining-Conditie Kracht € 27,50 per maand. Je kunt ook gebruik maken van rittenkaarten.

Fit2Fight

Deze sportschool aan de Brammertstraat geeft naast allerlei andere vechtsporten ook kickboksen. Het wordt beoefend onder leiding van ervaren instructeurs. Door hun kennis en ervaring weten zij alle ins-and-outs van het kickboksen feilloos uit te leggen. Er wordt onder anderen gewerkt aan techniek, conditie, kracht, snelheid, lenigheid, ringtactiek en de reflexen. Kortom een zeer complete training.

Fit2Fight heeft als doel op een gezonde manier vechtsport aan te bieden, op een goed niveau. Dat wil zeggen dat ze blessures zoveel mogelijk proberen te voorkomen, maar, dat je wel echt vechtsport gaat beoefenen. Het gaat hierbij niet om bijvoorbeeld het nep-(kick)boksen wat in veel fitnesscentra wordt aangeboden, door niet deskundige instructeurs. Let daarop!

Wat zijn de kosten? Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een losse les per week voor € 10,-; een losse maand onbeperkt trainen voor € 30,-.

IchiGeki Academy

IchiGeki Academy aan de Nikkelstraat heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van personal trainingen, groepslessen en workshops in een toegankelijke vorm van crossfit en kickboksen.

Ichi Geki Kickboksen is de Braziliaanse variant van kickboksen en is meer dan tien jaar geleden ontstaan in Brazilië. Dit is een mix tussen crossfit en verdedigingssporten, waarbij fysieke en mentale fitness een grote rol speelt. Ze geven doordeweeks groepslessen in deze kickboks vorm. Een all-in abonnement voor bijvoorbeeld twee keer per week trainen kost voor zes maanden € 44,95 per maand. Een personal trainer inhuren kost zo’n € 60,- per 45 minuten.

Kickboksen voor Vrouwen

Vrouwen kunnen ook apart van mannen kickboksen
Vrouwen willen soms niet trainen met al die macho mannetjes ǀ Pixabay - cdrasnake

Veel vrouwen hebben geen zin om te trainen met al die macho mannetjes, daarom trainen er bij deze sportschool alleen vrouwen.

Ze hebben twee locaties: een in Rotterdam Noord (Melanchtonweg) en een in Rotterdam Zuid (Hijkerveld). Ze bieden training voor beginners en gevorderden.

De maandelijkse contributie bedraagt € 35,-. Daarvoor kun je onbeperkt trainen. Je kunt als je wilt ook eerst een gratis proefles aanvragen of een personal trainer inhuren. De personal trainer geeft je les op één van de locaties in Rotterdam, in een park of bij jou thuis. De kosten bedragen gemiddeld € 50,- per uur.

Fight2beFit

Fight2beFit aan de Oostervantstraat is gespecialiseerd in personal training. De training is geschikt voor beginners en gevorderden

In de beginnerslessen worden de stoot, trap en knietechnieken aangeleerd door middel van een goed opgebouwd methodisch programma. Er wordt met bokshandschoenen, gebitsbeschermers en scheenbeschermers getraind, waarbij er veel nadruk ligt op techniektraining en conditietraining.

Een stapje verder dan het recreatieve kickboksen gaat de vorm die zich richt op wedstrijden. Wedstrijdniveau betekent een zwaardere training met een grotere aandacht voor discipline, zelfvertrouwen, respect en doorzettingsvermogen. De trainingen kenmerken zich door het aanleren van de kickboks technieken die in overname technieken worden uitgewerkt. Uiteraard vormt het sparren hierbij een essentieel onderdeel. Zowel mannen als vrouwen mogen deelnemen aan deze lessen vanaf 16 jaar (mits de basistechnieken beheerst worden!).

Wat bieden ze aan?

 • Personal training: een intake moet je aanvragen;
 • Small Group Training is sporten in een kleine groep van twee tot zes personen. Voor een personal trainer in een groepje geldt een bedrag vanaf €25,- per persoon;
 • Verbeteren conditie zoals pads-training, aerobics, (kick)boksen, en hardlopen;
 • Krachttraining.

Kickboxing in de Buitenlucht

City Bootcamp Rotterdam

De Boksbootcamp is een explosieve training waarbij je je lekker kunt afreageren en leert over verschillende kickboks technieken. Onder begeleiding van een gediplomeerde trainer ga je aan de slag met verschillende oefeningen en technieken. Met de juiste boks materialen gaan ze bij deze training tot het uiterste. Dit geeft een enorme energie boost.

Waar bevinden zich hun locaties in Rotterdam?

 • Plein 1940;
 • Vroesenpark;
 • Kralingse Plas;
 • Euromastpark.

Voor een half jaar één keer per week sporten betaal je € 30,- per maand.

Kickboksen vereist veel techniek
Je kunt in Rotterdam ook trainen in de buitenlucht ǀ Visualhunt

Ook We Are Fit, Mari Sports en Calisthenics Park in Rotterdam bieden allerlei buitentrainingen aan.

Privé Kickboks Lessen via Superprof en Workshops

Superprof

Bij Superprof in Rotterdam staan een aantal professionele kickboks docenten voor je klaar. Ze geven kickboxing bij jou thuis, bij hen thuis of via de webcam. Je kunt bij hen terecht voor:

 • Kickboksen;
 • Muay Thai;
 • Mixed Martial Arts;
 • Zelfverdediging;
 • Boksen;
 • Karate;
 • Krachttraining;
 • Enzovoort.

Teveel om op te noemen dus. Voor een uur les betaal je gemiddeld € 25,- De eerste les is altijd gratis!

Sven van Hoof

Personal kickbokstrainer Sven van Hoof geeft zijn lessen in Rotterdam Kralingen (Slaak). Hij geeft privé trainingen, workshops en small group trainingen Muay Thai en kickboksen in Rotterdam. Zowel beginners als ervaren vechters kunnen bij hem terecht. Naast dat je werkt aan je kracht, coördinatie en conditie zullen ook alle technische aspecten van het Muay Thai en kickboksen worden behandeld. De lessen worden aangepast aan jouw wensen; jij kiest waar je de focus legt.

Voor een uur privé training betaal je € 50,-; voor vijf lessen € 40,- en voor tien lessen € 30,-.

Zoals je ziet is Rotterdam een walhalla als het gaat om het kiezen van kickboks trainingen. Superprof heeft ze lang niet allemaal kunnen noemen, maar hoopt wel dat je enig inzicht hebt gekregen in de wereld van de aangeboden kickboks lessen.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!