Nu je besloten hebt, om wat voor reden dan ook, kickboks trainingen te nemen, is het ook wel handig om te weten wat de basistechnieken zijn.

Bij het kickboksen gebruik je zowel je vuisten als je benen. In de meeste gevallen gebruik je het scheenbeen voor het trappen, maar ook de hiel kan effectief gebruikt worden. Daarnaast gebruik je ook je knieën.

De beste leraren Boksen beschikbaar
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Verschillende Soorten Stoten en Trappen in het Kickboksen

Stoten

In een (kick)bokshouding sta je met een been voor en een been achter. Wanneer je met je linkse voet voor staat ben je ook met je linker vuist dichter bij je tegenstander, bokszak of trainingspartner. De jab is een snelle directe stoot met de hand die het dichtst bij de tegenstander is. Deze wordt meestal gebruikt aan het begin van een ‘combinatie’ van stoten.

De meeste vechters die rechtshandig zijn staan met het linker been voor. Het rechtse been en de rechtse hand hebben daarmee de mogelijkheid alle zwaai-, draai en stootkracht te gebruiken voor maximaal effect.  Met de rechtse directe strek je je arm zodat die bijna helemaal recht is en daardoor de meeste kracht kan verplaatsen.

Bij een hoekstoot strek je, in tegenstelling tot een ‘jab’ of een ‘rechtse directe’, niet je arm uit, maar buig je hem tijdens de stoot. Vanaf de zijkant draai je de arm zo, dat wanneer je de bokszak of tegenstander raakt met een draaiende beweging, de arm als het ware in een hoekvorm staat (een hoek van tussen de 80 en 120 graden). Dus met een gebogen elleboog.

In de standaard bokshouding houd je beide handen naast of tegen je kin. Wanneer je een opstoot maakt, doe je een arm omlaag en dan weer omhoog om zo van beneden naar boven te slaan.

Een high kick ofwel een trap naar het hoofd
Kickboksen bestaat uit verschillende stoten en trappen ǀ Pixabay - claudio_scott

Trappen

Een low kick betekent letterlijk een lage trap. Dus een trap waarmee je je tegenstander op de bovenbeen trapt. Een low kick blokkeer je met je scheenbeen.

Een mid kick is een trap op het lichaam ongeveer in je zij. Buikspieren kunnen vaak heel wat stoten en trappen te verduren krijgen net zoals de bovenbenen. De lever is echter een orgaan dat niet zoveel wordt beschermd door spieren, waardoor een linkse trap naar het lichaam vaak in de buurt van de lever komt, en vaak voor een technische knockout zorgt.  Dezelfde trap naar het lichaam kan ook met het rechter been uitgevoerd worden. Deze trap blokkeer je met je arm/elleboog.

Een high kick is een trap naar het hoofd en wordt meestal uitgevoerd met het achterste been. De trap zwaait dan draaiend omhoog zodat de voet aan de zijkant van het gezicht raakt. Je kunt echter ook een voorwaartse trap naar het lichaam of naar het hoofd geven.

Om je tegenstander uit balans te brengen of op afstand te houden (afhoud trappen) kun je voorwaartse trappen geven naar het lichaam. Je gebruikt hiervoor vaak het voorste been dat je eenvoudig vanuit je heup naar voren schopt.

Nu je dit weet, kun je zelf aan de slag! Superprof zocht voor je uit waar je in Eindhoven kickboks trainingen kunt volgen.

Kickboks Training voor Beginners en Gevorderden in Eindhoven

Sportvision

In deze sportschool aan de Mensfortweg kun op een leuke en leerzame manier de technieken van het kickboksen leren.

Zoals we net hebben gelezen is kickboksen een sport waarbij je niet alleen je armen gebruikt zoals bij het boksen, je mag ook je benen gebruiken om te trappen. Dit maakt kickboksen een complete en uitdagende vechtsport waarbij je werkt aan je motoriek, coördinatie en doorzettingsvermogen.

Kickboksen is een echte full body workout waarbij trap- en stoottechnieken elkaar afwisselen in combinatie met kracht- en conditie oefeningen. Je leert dus niet alleen de technieken van het kickboksen maar verbrand ook nog eens een heleboel calorieën.

Een Combat Limitless abonnement, waarbij je onder professionele begeleiding overal aan mee kunt doen kost € 55,- per maand.

Ga naar een kickboksschool in Eindhoven
Bij trainingen wordt vaak gebruik gemaakt van de ketllebell ǀ Unsplash - Sergio Pedemonte

Fidan Gym

Zowel de ervaren als onervaren sporter kan bij Fidan Gym aan het Willaertplein terecht om de principes van het kickboksen en Muay Thai te leren.

De trainingen zijn toegankelijk voor degenen die graag willen beginnen met kickboksen en voor degenen met kickboks ervaring die graag hun techniek en conditie verbeteren.

De trainingen worden verzorgd door professionele en ervaren trainers, die aan ieder de kans en ruimte bieden om zich op zijn/haar eigen tempo te ontwikkelen. Tijdens de trainingen worden de technieken geoefend op trapkussens, bokszakken of op elkaars handschoenen. Ook is er geregeld de mogelijkheid om te sparren op je eigen niveau. Dit is echter niet verplicht en je kunt altijd kiezen om door te trainen op techniek of conditie.

Tweemaal per week is er een speciale training alleen voor dames. Deze training is de ideale manier om gewicht te verliezen, spiermassa op te bouwen en je zelfverzekerder te voelen.

Om mee te doen moet je lid worden. Je kunt wel eerst een proefles aanvragen. Prijzen geven ze niet op de website weer, dus je zult zelf contact met hen moeten opnemen.

Kickboxing Institute Eindhoven

Dit is een toegankelijke ‘boutique gym’ aan de Philitelaan voor jong en oud. Voor iedereen die houdt van een uitdaging en die verlangt naar een krachtig, vitaal, sterk en energiek lichaam in combinatie met een heldere geest, kan hier aan de slag.

Onder het mom van ‘samen met stadgenoten sporten is gezelliger dan alleen’ kun je bij Kickboxing Institute in groepsverband intensieve, uitdagende en gevarieerde kickboks lessen volgen. Je hebt hierbij de keuze uit de algemene groepslessen voor leden of small group trainingen. De groepslessen worden uitsluitend gegeven door gediplomeerde trainers.

Wil je liever met bekenden kickboksen? Dan kun je kickboks lessen volgen met een groep vrienden, buurtgenoten of familieleden. Met Premium Kickboxing stel je jouw eigen groep samen en bepaal je gezamenlijk de periode, dagen en tijdstippen waarop jullie onder begeleiding van een vaste, gecertificeerde kickbokstrainer willen trainen.

Tijdens de trainingen gaat de groep zestig minuten aan de slag met de techniek van het kickboksen, conditie, kracht en lenigheid. Bij het premium-pakket is tevens een HRV (Heart Rate Variability) -test inbegrepen, waarmee jullie sportieve vorderingen worden gevolgd aan de hand van een persoonlijk profiel.

Ook kun je bij hen een personal trainer inhuren.

Je kunt gratis met deze club kennismaken door een afspraak te maken. Kijk hiervoor op hun website.

Er zijn sportscholen die binnen bootcamps organiseren
Een bootcamp kun je zowel binnen als buiten doen ǀ Unsplash - Inspired Horizons Digital Marketing

Kickboksen voor Vrouwen

Bij deze sportschool in Eindhoven trainen alleen vrouwen (16-27). Ze hebben twee locaties:

In Eindhoven Noord aan de Mensfoort weg. Hier werken ze alleen op afspraak. Ze bieden Personal training voor € 50,- per uur en Small Group Training (maximaal acht deelnemers) voor € 15,- per uur.

In een Eindhoven Zuid (Willaertplein). Hier bieden groepsles trainingen voor beginners en gevorderden. Hier betaal je voor een keer per week trainen € 90,- per kwartaal en voor twee keer per week trainen € 105,- per kwartaal.

Kickboxing in de Buitenlucht

Maxx Personal Training

Meerdere keren per week organiseer Maxx aan de Willem van Hornestraat verschillende bootcamps en kettlebell trainingen in het Stadswandelpark van Eindhoven. De bootcamps zijn geschikt voor iedereen. Je kunt namelijk op je eigen niveau meedoen.

De kosten voor een bootcamp of kettlebell training zijn voor onbeperkt trainen € 39,50 per maand. Een losse les kost € 10,- en een tien rittenkaart € 80,-.

Ook kun je privé trainingen krijgen op de High Tech Campus in het Philips sportbos. Hier zijn de perfecte omstandigheden gecreëerd om zonder afleiding te werken aan jouw trainingsdoelen. Je traint in jouw eigen privé gym waar alleen jij en jouw trainer aanwezig zullen zijn. Zo wordt alle focus op de training gericht en kun je de allerbeste trainingsresultaten behalen. Deze ruimte is ook geschikt voor small group training.

De kosten voor een personal trainer bedragen € 65,- per uur. Voor tien trainingssessies betaal je € 590,-.

Privé Kickboks Training via Superprof of in een Sportschool

Met een personal trainer boek je sneller vooruitgang
Huur een personal trainer in bij het kickboksen ǀ Unsplash - Jonathan Tomas

Superprof

Bij Superprof in en rond Eindhoven staan een aantal professionele kickboks docenten voor je klaar. Ze geven trainingen bij jou thuis, bij hen thuis of via de webcam. Je kunt bij hen terecht voor:

 • Kickboksen;
 • Muay Thai;
 • Mixed Martial Arts;
 • Zelfverdediging;
 • Boksen;
 • Karate;
 • Krachttraining;
 • Enzovoort.

Teveel om op te noemen dus. Voor een uur les betaal je gemiddeld € 25,- De eerste les is altijd gratis!

Health First Club

Kickboksen bij Health First Club aan de Stratumsedijk in Eindhoven gebeurt altijd in de vorm van personal training. Tijdens jouw een-op-een workout leer je verschillende stoot- en traptechnieken en combinaties. Je krijgt les van een echte kickboks professional. Door de veelzijdigheid van deze sport train je je hele lichaam en verbeter je coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid.

Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen. Een gemiddeld abonnement (pro) kost € 250,- per maand ervan uitgaande van dat je een jaar blijft. Wat krijg je daarvoor?

 • Een keer per week personal training;
 • Een voedingsschema per trainingsdoel;
 • Een trainingsschema;
 • Elke maand metingen om je vooruitgang te boeken;
 • Onbeperkt vrij trainen en/of deelnemen aan de bokslessen, yoga en small group trainingen;
 • Gratis proefles.

En ben jij nu overtuigd hoe leuk het is om met kickboxing te beginnen?

 

 

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!