Wereldwijde stad? Ja! Toeristenparadijs? Inderdaad! Een plek vol diversiteit, cultuur en leren? Ja, ja en ja nog eens ja!

Als je Amsterdam ook zo ziet, is het niet raar dat je hier een groot aantal Duitse taalcursussen kan vinden die je binnen de kortste keren de taal leren.

Het behoeft geen betoog dat Amsterdam volop mogelijkheden biedt om Duits te leren en om te oefenen.

Anders hadden we immers geen artikel over het onderwerp hoeven te schrijven!

Van Duitse taalclubs tot universitaire cursussen, van het onbekende tot het gerenommeerde, Superprof leidt je door Amsterdam om de allerbeste Duitse cursussen te vinden en om je manieren te bieden om de taal te leren waar je misschien niet aan had gedacht.

Kijk op Superprof voor een Cursus Duits in Amsterdam.

Een Duitse krant.
Als je dit kan lezen, heb je een goed niveau! | Bron: Pexels
De beste leraren Duits beschikbaar
Harry
4,7
4,7 (11 reviews)
Harry
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (23 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (6 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adri
5
5 (4 reviews)
Adri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Petra
5
5 (7 reviews)
Petra
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (7 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harry
4,7
4,7 (11 reviews)
Harry
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (23 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (6 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adri
5
5 (4 reviews)
Adri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Petra
5
5 (7 reviews)
Petra
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (7 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Duitse Cursus op Hogescholen en Universiteiten

Voor het geval je het je afvroeg: Amsterdam is een van de weinige Nederlandse steden waar bekende universiteiten open cursussen in een vreemde taal geven.

Duitse Les aan de Universiteit van Amsterdam

Als je aan de UvA, denk je dan aan strenge, geleerde academici? Of stel je je in plaats daarvan een levendige universiteit voor, met iedereen enthousiast voor hun volgende boeiende les?

Met hun programma van korte cursussen kan je hier uitstekend Duits leren bij een van de programma’s die worden aangeboden in het UvA Talencentrum.

Je hoeft geen voorkennis van het Duits te hebben om een ​​dergelijke cursus te volgen en als je zelfs maar een klein beetje van de taal van Goethe beheerst, kun je meer leren bij hun basis- of gevorderde Duitse lessen.

Deze lessen worden gegeven via een communicatieve benadering, wat betekent dat de leraar alleen Duits zal gebruiken voor instructie en richting, zelfs in de basisklas Duits.

In plaats van sterk te focussen op grammatica, zoals bij veel taalcursussen, zijn deze lessen gericht op spreken en luisteren - met andere woorden, de praktische vaardigheden die je nodig hebt tijdens een vakantie in een Duitssprekend land.

Hoe ga je je leraar begrijpen als hij / zij een taal spreekt die je nog niet verstaat?

Dat hoeft geen probleem te zijn; het zal verrassend gemakkelijk zijn om eenvoudige aanwijzingen te begrijpen, zoals ‘sta op’ (voor rollenspel) of ‘open je boeken’.

Uiteraard leer je ook lezen en schrijven in het Duits - er is tenslotte een leerboek dat je moet aanschaffen. Houd er echter rekening mee dat die taalvaardigheid niet het primaire doel van de cursus is.

Om je een extra stimulans te geven om te leren, is er een speciale aanbieding voor als je wilt doorstuderen!

Als je je aanmeldt voor een volledige cursus, ontvang je een flinke korting op het hele pakket, wat een stuk voordeliger is dan voor elk onderdeel afzonderlijk te betalen.

Cursus Duits Rotterdam, vind een leraar op Superprof

Bratwurst en bier!
Het eten is al een goede reden om Duitsland beter te leren kennen | Bron: Pexels

Studeer Duits bij de Volksuniversiteit

Als de naam ‘UvA’ je doet denken aan muffe zalen, roept de Volksuniversiteit misschien wel associaties op van open, lichte ruimtes met veel natuurlijk licht, waar je progressief kunt leren.

Net als bij het UvA-leerprogramma, krijg je bij Volksuniversiteitslessen actief met de taal te maken, wat betekent dat je alleen maar Duits hoort als er door je leraar wordt gesproken. Onthoud dat dat goed voor je is!

Momenteel worden er bijna alleen nog online cursussen Duits aangeboden bij de Volksuniversiteit Amsterdam. Alsnog is er heel veel keuze!

Zo kan je kiezen voor een Online privé taalcursus Duits, waar eerst je niveau wordt bepaald door je docent om vervolgens een lesprogramma op te stellen. De kosten voor deze cursus, die tien lessen duurt, is €600.

Een andere optie is de Cursus Duits Beginners 1 (A0-A1). Deze cursus is wel op locatie! Binnen twaalf lessen leer jij je eerste woorden in het Duits. De cursus kost €245.

Iets goedkoper is de online variant (al is het niveau bij die cursus iets hoger). Je kan de twaalf lessen die onderdeel uitmaken van de Online Cursus Duits Beginners 3 (A2) voor €195 volgen! Voor dezelfde prijs is er een Online cursus Duits Halfgevorderden 1 (A2.2/B1).

Naast de professionele leraren kom je dit jaar extra voordelig uit bij de Volksuniversiteit Amsterdam omdat alle online lessen met 20% korting worden aangeboden!

Dit instituut is perfect voor mensen die een druk leven hebben: de cursussen op locatie worden namelijk alleen in de avond gegeven!

Duitse souvenirs in een kiosk.
Vergeet de Duitse souvenirs niet! | Bron: Pexels

Volg Duitse Lessen bij een Internationaal Instituut

Duits is de 12e meest gesproken taal ter wereld, met een geschat aantal sprekers van in totaal meer dan 130 miljoen.

Als je het zo ziet dan is het logisch dat internationale instituten cursussen aanbieden waarbij de taal en cultuur van Duitsland onderwezen wordt!

En als je het echt serieus wilt aanpakken...

Leer een Nieuwe Taal in het European Language Centre

Dit centrum richt zich op de zakelijke markt, maar uiteindelijk kan iedereen er terecht voor een taalcursus. Er worden, zoals de naam al zegt, veel Europese talen onderwezen maar je kan er ook terecht voor talen van buiten de Europese Unie.

Bij hen kun je een standaard cursus volgen, van absolute beginner tot vloeiend.

Als je echter snel moet leren, bijvoorbeeld omdat je wordt overgeplaatst naar een buitenlands kantoor van je bedrijf of als er een internationaal project op de planning staat, kun je je aanmelden voor hun intensieve taaltrainingsprogramma.

Hoewel deze taaltraining alle bases raakt en het heel gemakkelijk maakt om Duits te leren, is er maar één manier om je studie te formaliseren.

Volg een taalcursus aan het Goethe Instituut

Je kunt een certificaat van voltooiing verdienen met een van de cursussen Duits die we tot nu toe hebben genoemd, maar de enige manier om officiële erkenning van je Duitse vaardigheden te krijgen zullen we hier noemen.

We hebben het over het meten van je taalvaardigheid aan de hand van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Taal, of CEFRL.

Als je een student bent die hoopt naar een universiteit te gaan in een Duitstalig land, zal alleen dit examen bewijzen dat je goed genoeg Duits spreekt om je lessen bij te houden.

Als je een bedrijf in Duitsland wilt starten, moet je ook bewijzen dat je bedreven bent in het spreken van Duits, en in welke mate.

Het is niet nodig om ze met angst of schroom te benaderen; het zijn zeer vriendelijke mensen die niets liever willen dan de Duitse taal en cultuur zo breed mogelijk verspreiden.

Voor hen is jouw succes een bewijs dat zij hun missie hebben vervuld, waaronder het geven van cursussen Duits en het voorbereiden van jouw Duits examen.

Maar je moet niet vergeten: ze gaan ook over het promoten van de Duitse cultuur, dus als je even wilt stoppen met studeren, bekijk dan hun evenementenkalender om te zien wat ze te bieden hebben ...

Een persconferentie.
Duitsland is een belangrijk land voor Europa | Bron: Pexels

Leer Duits met een Native Speaker

Tot nu toe hebben we meerdere locaties besproken waar volwassenen Duits kunnen leren; nu is het tijd om Duitse lessen te vinden voor zowel studenten als volwassenen. Volg daarom een cursus Duits via Superprof.

Onze eerste suggestie zou zijn om Haumann taaltraining te bekijken, opgericht door native speaker Günter Haumann.

Hij heeft een uitstekende staat van dienst in het helpen van leerlingen om betere cijfers te halen; hij kan een leerling ook helpen bij de voorbereiding op het eindexamen.

Dat wil niet zeggen dat zijn mogelijkheden alleen bestaan uit het lesgeven aan jongeren. Hij is even goed in staat om volwassenen één-op-één les te geven, in kleine groepen of online.

Heb je eraan gedacht om online Duits te leren? Dan heeft Superprof veel Duitse moedertaalsprekers die lessen via de webcam geven!

Als je echter liever een bijlesdocent bij je thuis hebt, kun je daar ook terecht bij Superprof.

In Amsterdam zijn tientallen Superprofs waaruit je kunt kiezen, van wie de meesten hun eerste lesuur gratis geven.

Überhaupt Talentraining is een andere echte aanrader voor wie Duitse les in Amsterdam wil volgen.

Ze hebben een op maat gemaakt leerplan; ze bevorderen leren door intensieve lessen te geven en af en toe in een groep of in een open sessie - maar alleen als je op hetzelfde niveau zit als de rest van de klas.

Hoe weet je of je op hetzelfde niveau zit?

Op hun webpagina staat een gratis plaatsingstest die je cursusadviseur zal helpen om je aan de juiste leraar en de juiste klas toe te wijzen.

Taaltrainers werken op vrijwel dezelfde manier; ook zij bieden individuele lessen en lessen in kleine groepen aan. Ze bieden ook online lessen aan.

De Taaltrainer biedt een iets andere cursusopstelling door hun avondcursussen te scheiden van hun zakelijke cursussen.

Ze werken samen met veel internationale bedrijven om ervoor te zorgen dat werknemers de nodige taalvaardigheid hebben om mee te kunnen draaien op de internationale markt.

Als zodanig hebben ze speciale aandacht besteed aan de cursussen Algemeen Duits, voor het geval je technisch of zakelijk jargon wil leren tijdens je cursussen Duits.

Als je echt het elite-einde van het zakelijk Duits wilt bereiken, is Elisabeth Schlager de bron die je nodig hebt.

Haar focus is uitsluitend zakelijk Duits, gegeven in intensieve sessies of gedurende een bepaalde periode.

Feit is dat er in Amsterdam zoveel scholen, docenten en locaties zijn om Duits te leren, dat het een enorme inspanning zou kosten om ze allemaal te beoordelen.

Wat zijn jouw behoeften bij het Duits leren?

Wil je Duits spreken voordat je naar het Oktoberfest in München gaat? Of leer je liever omdat je het leuk vindt, voor de gezondheid en voor het plezier van leren?

Gaat je bedrijf internationaal?

Voor al deze situaties is er een Duitse taalles in Amsterdam die bij jou past.

Ontdek nu de verrassende rijkdom van Duitse taalstudies in Utrecht.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.