Als je niet in het juiste seizoen zit, kan je je soms moeilijk voorstellen dat er in december weer kerstmarkten zijn.

Misschien kwam je een aantal foto's tegen die je er vorig jaar van hebt gemaakt, waardoor je er weer met genoegen aan terugdenkt.

Aan de andere kant is de zomer de perfecte tijd om aan een vakantie in het buitenland te denken; ben je van plan Berlijn, Bremen of een andere stad in Duitsland te bezoeken?

De banden tussen Nederland en Duitsland gaan ver terug in de geschiedenis; op een gegeven moment gingen we nek aan nek in qua industrie, innovatie en sociaal-culturele ideeën.

De Eindhovense techniek en innovatie concurreert misschien met bepaalde gebieden in Duitsland, maar er wordt ook veel samengewerkt. Er zijn zelfs een hoop Duitse bedrijven die in en rondom Eindhoven zitten, terwijl bijvoorbeeld Philips ook een hoop vestigingen bij de Oosterburen heeft.

Heb je meer stimulans nodig om Duitse lessen te zoeken?

Samenwerkingen op het gebied van hightech, op het gebied van cultuur en onderwijs en ook qua diplomatieke relaties: Eindhoven en Duitsland hebben elkaar veel te bieden. Het is misschien dan ook niet zo gek dat de hoofdtrainer van PSV, de Eindhovense trots, een Duitser is!

Misschien plan je momenteel je vakantie naar Duitsland; zou het niet geweldig zijn om met Duitsers te kunnen praten terwijl je daar bent?

Of misschien geniet je van het vooruitzicht van het Oktoberfest, wanneer je jezelf twee weken lang kunt trakteren op authentieke braadworst en bier - zonder dat je per se lederhosen voor hoeft te dragen.

Voordat al deze gebeurtenissen plaatsvinden, heb je tijd om je op Duitse lessen te wijden!

Wij van Superprof hebben een leuke taak; we zoeken de beste Duitse cursussen in en rond Eindhoven.

Een vrouw volgt Duitse les.
Hoe leer jij het liefst een taal? | Bron: Pexels
De beste leraren Duits beschikbaar
Harry
4,8
4,8 (9 reviews)
Harry
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
4,9
4,9 (20 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Susan
5
5 (4 reviews)
Susan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (5 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (8 reviews)
Nadine
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stefan
4,8
4,8 (4 reviews)
Stefan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harry
4,8
4,8 (9 reviews)
Harry
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
4,9
4,9 (20 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Susan
5
5 (4 reviews)
Susan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (5 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (8 reviews)
Nadine
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stefan
4,8
4,8 (4 reviews)
Stefan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Duitstalige Mogelijkheden voor Studenten

Als je een student bent die zich voorbereidt om de eindexamens in het Duits af te leggen, weet je waarschijnlijk al waar je terecht kunt voor hulp bij het lezen en schrijven in het Duits en met wie je kunt oefenen met het spreken van Duits.

Toch is het moeilijk om aan het studeren van een taal te denken in de hitte van de zomer; misschien wil je wat lol hebben met Duits of wat vloeiend leren door Duits te spreken in een meer ontspannen, natuurlijke omgeving.

Brabant herbergt een aantal behoorlijk dynamische Duitse taalclubs en ze hebben allemaal één overkoepelend doel: de Duitse taal en cultuur promoten door middel van een groot aantal boeiende activiteiten.

  • De Volksuniversiteit Eindhoven is een hele goede plek om Duits te oefenen met een aantal zeer kundige leraren.
  • Elycio talen richt zich vooral op de zakelijke markt. Ideaal voor als je Duits wilt leren voordat je een zakenreis naar Duitsland hebt!
  • Una Paloma Blanca is een taalcentrum waar je verschillende talen kan leren, op een gezellige en informele manier.

Toegegeven, deze scholen bieden misschien niet allemaal culturele evenementen aan, maar wie weet, je kan altijd samen met je Duitse klasgenoten een filmavond, een borrelavond of een muziekavond organiseren!

Disclaimer: toen we ‘studenten’ zeiden, bedoelden we niet alleen scholieren. Alle taalstudenten kunnen naar deze scholen gaan, ongeacht je leeftijd, je niveau of je doel!

Dat betekent dat ook jij vloeiend kan worden terwijl je plezier hebt met gelijkgestemde vrienden!

 

Een leerling Duits.
Duits leren betekent hard studeren! | Bron: Pexels

Studeer Duits Via Privélessen

Ook hier is een oplossing voor het leren van talen die van toepassing is op studenten van alle niveaus.

Het kan vooral fijn zijn voor degenen die taallessen op school uitstellen, omdat er simpelweg geen tijd of energie is om naar de locatie te gaan na een drukke dag werken en zorgen voor familie.

Een privéleraar is ook een ideale oplossing voor scholieren die op zoek zijn naar aanvullende taalonderwijs buiten hun Duitse taalcursus, of misschien gewoon een kans om hun gespreksvaardigheden te oefenen.

Misschien zijn je spreek- en luistervaardigheid wel goed, maar heeft je schrijfvaardigheid een boost nodig?

Of het kan zijn dat je je klaarmaakt voor een vakantie in het buitenland en graag een beetje intensieve taaltraining wilt voordat je vertrekt?

Docenten kunnen in al deze situaties en meer de taak aan.

Je zou kunnen aarzelen over de kosten van dergelijke lessen; zouden ze hoger zijn dan wat je zou betalen voor een taalcursus in een formele setting? Dat kan het geval zijn ... tenzij je leert met een Superprof-bijlesdocent.

Bij sommige leraren krijg je zelf een gratis les, om uit te proberen wat je niveau is!

Je kunt ervoor kiezen om samen te werken met Michael, die als communicatiecoach een perfecte gesprekspartner is om te werken aan je conversatievaardigheden.

Joanne is afgestudeerd in het Duits; heel veel professioneler ga je je lessen niet krijgen!

Ze stemt haar lessen het liefst af op jouw voorkeuren; als je hulp nodig hebt bij je Duitse uitspraak, dan zullen je lessen voornamelijk bestaan ​​uit mondelinge oefeningen, maar als grammatica je probleemgebied is, dan is dat waar haar focus op ligt.

Superprof heeft tien Duitse docenten in de omgeving van Eindhoven en duizenden meer die klaar staan ​​om samen met jou online talen te leren.

Werken Superprof-docenten ook in de omgeving van Amsterdam?

Dus als je leven hectisch is of als je gewoon liever thuis leert - online of een-op-een, dan is het niet zo'n slecht idee om een ​​privéleraar in dienst te nemen, zeker niet een Superprof-bijlesdocent.

Online Duits leren met Superprof

Een online les Duits.
Ook online staan Superprofs voor je klaar | Bron: Pexels

Volg een Duitse Taalcursus in een Trainingscentrum

We hebben het geluk dat er in Nederland verschillende scholen voor taaltrainingen zijn met vestigingen in zowat elke grote stad.

Hun enorme wildgroei bewijst een punt: ze zijn goed in wat ze doen. We presenteren ze nu zonder specifieke aanbeveling of goedkeuring.

De Taaltrainer

De docenten van De Taaltrainer weten waarom mensen Duits willen leren: voor zaken, voor reizen en voor intellectuele nieuwsgierigheid.

Vanuit die redenen kun je je aanmelden voor lessen bij hen, in de wetenschap dat je niet veel tijd zult verspillen aan het bespreken van de academische aspecten van de Duitse taal - werkwoordvervoegingen en proefschriften van werken van Goethe, bijvoorbeeld als alles wat je wilt leren Duitse gesprekstechnieken zijn.

Als je al Duits kunt spreken op intermediair niveau of als je twijfelt over je niveau Duits, doe dan een plaatsingstest om te zien bij welke van de lessen van de taaltrainers je het beste past.

Als je een absolute beginner bent, is er natuurlijk geen reden om je niveau te testen.

Je kunt deze test gratis maken op hun website, waar je ook hun contactgegevens vindt.

STE Languages

Met een iets ander model, maar net zo succesvol als hun concurrent, biedt STE Languages Duitse lessen aan individuen of groepen, in Zakelijk Duits of Algemeen Duits.

Ook hier kun je kiezen voor een-op-een instructie of twee-op-een privélessen - een arrangement dat perfect zou zijn voor jou en je partner om samen Duits te leren.

Je kunt ook lid worden van een grotere groep (op voorwaarde dat je op hetzelfde niveau zit als zij) of je kunt ervoor kiezen om strikt online lessen te volgen, met of zonder je partner.

Dit bedrijf biedt ook een gratis plaatsingstest online aan en op dit moment promoten ze hun taaltrainingsservice door een zomerkorting aan te bieden.

Wist je dat er elders in Nederland ook zulke bedrijven zitten?

Moeder en kind leren Duits.
Er zijn online veel opties voor het Duits leren | Bron: Pexels

Leer Duits met Wie Bitte

Met name voor wie werkt met Duitse bedrijven of van plan is in Duitsland aan de slag te gaan zijn de cursussen van Wie Bitte geschikt.

Wie Bitte is namelijk expert op het gebied van zakelijk Duits. Of, zoals ze het zelf omschrijven: “Met het oog op cultuur, omgangsvormen en zakelijke etiquette, weet uw docent u ook haarfijn de kneepjes van het Duitse ondernemersvak uit te leggen.”

Meer dan taallessen dus: je krijgt hier een lesje cultuur! Je kan kiezen om deel te nemen aan groepsles, privéles, of als manager kan je kiezen voor een zogeheten Incompany cursus, waarbij het hele bedrijf kan meeprofiteren van Duitse les.

Je kunt geloven dat mensen die in Eindhoven op zoek zijn naar cursussen Duits, baat zouden hebben bij dergelijke lessen!

Nederlanders hebben het geluk zo'n sterke band met Duitsland te hebben. En om deze band nog te versterken, boek dan een cursus Duits via Superprof.

Via Duitse taalclubs, met de vele faciliteiten die het leren van Duits als tweede taal promoten, evenals de opleidingen die worden aangeboden in Eindhoven, zou je kunnen zeggen dat de regio Brabant rijkelijk investeert in hun banden met Duitsland!

Ontdek nu waar je in de rest van Nederland Duitse lessen kunt vinden ...

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.