Met de haven, de horeca en de cultuur wordt Rotterdam consequent door zowel reizigers als de lokale bevolking uitgeroepen tot de vriendelijkste stad ter wereld.

Nu het toeristenseizoen in volle gang is en mensen van over de hele wereld op bezoek komen om te genieten van alles wat de stad te bieden heeft, kunnen we er zeker van zijn dat tenminste enkele van die reizigers uit Duitsland komen.

Zou het niet geweldig zijn als je ze in hun moedertaal zou kunnen begroeten?

Of wat dacht je van een bezoek aan Cologne, onze Duitse zusterstad, met wie we commerciële, culturele en sociale banden hebben, tijdens je zomervakantie?

Afgezien van al deze geweldige redenen, hoef je natuurijk niet per se een speciale reden te hebben om Duits te leren.

Misschien wil je gewoon de taal van Goethe leren voor het plezier iets nieuws te leren, of omdat je een vakantie naar München wilt plannen om het authentieke Oktoberfest te ervaren.

Wat je redenen ook zijn om Duits te leren (ben je een student die wat examenvoorbereiding nodig heeft?), Rotterdam heeft zeker Duitse lessen voor je.

Laten we ze gaan zoeken!

Cursus Duits Rotterdam, neem contact op met Superprof

Een Duits hangslot.
De Duitse taal is er een van romantiek | Bron: Pexels
De beste leraren Duits beschikbaar
Harry
4,7
4,7 (11 reviews)
Harry
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (23 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (6 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adri
5
5 (4 reviews)
Adri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Petra
5
5 (7 reviews)
Petra
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (7 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harry
4,7
4,7 (11 reviews)
Harry
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (23 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (6 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adri
5
5 (4 reviews)
Adri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Petra
5
5 (7 reviews)
Petra
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (7 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Duitse Lessen aan het Goethe Instituut

Dit instituut, vernoemd naar de beroemde dichter en staatsman Johann Wolfgang von Goethe, is een culturele uitwisselings- en onderwijsorganisatie met als voornaamste doel de Duitse taal wereldwijd te promoten.

Hoewel lesgeven hun prioriteit is, is het niet alleen maar klassiek lessen volgen wat je bij Goethe kan doen.

Het leukste aspect van hun aanwezigheid in onze stad zijn de culturele evenementen die ze organiseren, van musicals tot discussies over actuele gebeurtenissen, zowel in onze stad als elders in Nederland.

Wist je dat Goethe tentoonstellingen organiseert in onze stad en in andere steden? Dat maakt het Duits leren nog leuker, nietwaar?

Natuurlijk kunnen we doorgaan over alles wat het Goethe Institut te bieden heeft, maar ons onderwerp is Duitse taalcursussen in Rotterdam, dus laten we kijken naar wat ze te bieden hebben op taalkundig niveau.

Als je een volwassen leerling bent, heb je de keuze uit verschillende lessen en methoden: in een formele setting bij het Instituut of online, iets wat wellicht beter aansluit bij je drukke ritme.

Je kunt ook individueel cursussen volgen, waarbij het alleen gaat om jou, of juist in een groep met andere studenten die net zo goed Duits spreken als jij.

Als je je taalvaardigheid wilt certificeren via het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen, kan Goethe je helpen bij de voorbereiding op dat examen voordat je deze aflegt.

Goethe is inderdaad dé autoriteit voor al je Duitse taalexamens!

Of je nu een jongere of een volwassene bent, zij kunnen je helpen je officiële Duitse taalcertificaat te behalen. Dit is essentieel als je van plan bent in het buitenland te studeren of werk te zoeken in Duitsland.

Je kunt hun webpagina raadplegen voor cursusgegevens, data en kosten. Als je daar bent, moet je eens kijken naar wat er wordt aangeboden op hun ‘cultuur’ en ‘evenementen’ pagina's.

Duitse boeken lezen.
De Duitse literatuur is wereldberoemd, wil je die lezen? | Bron: Pexels

Volg Lessen Duits met een Privéleraar

Het Goethe Institut biedt privélessen aan, maar dat geldt ook voor andere taalscholen - we komen daar zo op terug.

Het is waar dat, hoe sterk je verlangen ook is om een ​​vreemde taal te leren, de druk en eisen van het moderne leven dit vaak in de weg staan. Je kunt immers niet sport, familieverplichtingen, werk én een taal leren tegelijk doen, toch?!

Leraren aan huis bieden je de oplossing die je nodig hebt om je doel te bereiken en Duits te leren. In feite passen docenten bij veel taalleersituaties:

  • je hebt een middelbare scholier die voor zijn of haar eindexamen gaat
  • je bent een student aan de universiteit met als hoofdvak Duits
  • je bent niet in staat om een ​​avond te reizen of zou het prettiger vinden om thuis een taal te leren
  • je hele gezin - partner en kinderen - willen Duits leren als een groep
  • je neemt liever les online, via de webcam

Geen enkele methode is beter dan de andere en je persoonlijke voorkeur zou bovenaan de lijst met criteria voor taalonderwijs moeten staan.

Dat is de reden waarom Superprof-docenten een breed scala aan lesmethoden hebben, geschikt voor elke locatie, of het nu in je plaatselijke bibliotheek is of aan je eettafel.

Of je nu hulp nodig hebt bij je universitaire cursus Duits of intensieve Duitse begeleiding nodig hebt voor je vakantie, Superprof staat voor je klaar met tientallen docenten in de omgeving van Amsterdam. Boek je eerste Cursus Duits via Superprof

Een kaart van Europa.
Duitsland, het centrum van Europa | Bron: Pexels

Leer Duits op een Talenschool

Er zijn verschillende scholen in Rotterdam die cursussen Duits aanbieden. Of je nu werkt in een internationaal bedrijf of als je gewoon Duits wilt leren voor je vakantie in Berlijn: je zult hoe dan ook vinden wat je zoekt.

Een van die organisaties is Apprentus.

Dit bedrijf geeft er de voorkeur aan om in kleine groepen van niet meer dan 14 personen les te geven, zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen zonder zich onder druk gezet te voelen.

Elke cursus duurt 12 weken, met twee uur instructie per week waarin alle vier de taalvaardigheden aangepakt worden: lezen en schrijven, luisteren en spreken.

Gelukkig hoef je geen grammaticalessen te doen. Geen werkwoordvervoegingen en eindeloze rijtjes dus die je erin hoeft te stampen.

Deze cursussen worden communicatief gegeven, wat betekent dat de nadruk ligt op interactie in plaats van grammaticale vaardigheden. Laten we hopen dat je bereid bent te genieten van zulke boeiende leersessies!

Als je niet precies weet waar je bent in je taalvaardigheid - misschien kun je Guten Morgen zeggen, maar Gute Nacht ontgaat je - dan zou je een plaatsingstest kunnen doen zodat je docent weet waar hij of zij het beste met jou kan beginnen.

Het zou geen zin hebben om jezelf in een gevorderde les te plaatsen als je een absolute beginner bent!

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je Duits moet leren lezen en schrijven als je de taal alleen maar redelijk goed wilt spreken en begrijpen.

Dit is het soort vraag dat je aan je docent moet stellen voordat je een cursus kiest. Gelukkig zijn de mensen van Apprentus daar heel behulpzaam bij.

Taalinstituut Rotterdam heeft hun naam goed gekozen: het enige wat ze trainen is taal en ze doen het heel goed.

Dat betekent niet dat ze een paar versleten oude boeken hebben waaruit ze leren; elke les is gericht op de interesses en doelen van leerlingen.

Stel dat je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebt om stage te lopen op het hoofdkantoor van Siemens.

Hoewel je er zeker van bent dat iedereen daar Engels spreekt, wil je je culturele vaardigheden tonen door een paar Duitse uitdrukkingen te leren.

Elk van je lessen is gericht op de taal en cultuur van Duitsland, met name de bedrijfscultuur, die een beetje formeel kan zijn.

Bovendien kunnen je discussies betrekking hebben op dialecten, afhankelijk van of je vanuit het kantoor in Berlijn of München gaat werken.

Zijn de Duitse taalprogramma's in Tilburg even grondig?

Taleninstituut Rotterdam biedt ook online cursussen aan, dus zelfs als je moet reizen voor werk kan je de lessen blijven volgen, dan maakt het niet uit waar ter wereld je bent!

Zoek ook eens uit waar je in Utrecht cursussen Duits kunt volgen, mocht je daar zaken hebben.

De Reichstag in Duitsland.
Weet jij wat dit gebouw is? | Bron: Pexels

Duitse Taalstudie aan de Erasmus University 

Je denkt misschien bij het lezen van deze titel dat dit alleen betrekking heeft op studenten die zijn ingeschreven voor een Duitse taalopleiding.

Als je bij het talencentrum van de Erasmus University Duitse les wilt volgen, heb je verschillende mogelijkheden.

Je kan als student of werknemer gratis een online cursus volgen. Je vaardigheden zullen echter niet op het eind getest worden en je krijgt ook geen certificaat waarmee je kan aantonen dat je de lessen hebt gevolgd.

Een andere optie zijn de opleidingen die de universiteit aanbiedt in samenwerking met het eerdergenoemde Goethe Instituut.

Je hebt hierbij de keuze uit een cursus die een zomer duurt, of een semester, of zelfs een jaar. De niveaus verschillen, al wordt de jaarcursus alleen in C2 gegeven. Geïnteresseerd in een cursus Duits? Neem dan een kijkje bij Superprof.

Als je weinig tijd hebt maar graag veel en snel wilt leren dan kan je ook een superintensieve cursus van twee weken volgen!

Vloeiend worden in vreemde talen is een levenswerk, wat betekent dat je je hele leven moet studeren als je Duits als vreemde taal wilt beheersen.

Het klinkt wellicht een beetje ontmoedigend, maar als je wordt verliefd bent op de Duitse taal, is dat helemaal niet iets ergs.

Aan de andere kant, als je Duitse studies volgt, simpelweg om een gesprek te kunnen voeren terwijl je de Rijn afdaalt tijdens een cruise, zullen die Duitse conversatielessen echt lonend zijn - al is het maar zodat je de rijkdom van de Duitse cultuur echt kunt waarderen.

Geïnteresseerd in een cursus Duits? Neem dan een kijkje bij Superprof.

Ongeacht je redenen om te leren, je weet nu waar je lessen kunt vinden in Rotterdam.

Waar vind je in de rest van Nederland Duitse lessen?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.