Stelt je eens voor: je bent net terug van je vakantiecruise over de Rijn. Je zag al die prachtige wijngaarden die over de heuvels van de vallei lagen, en ontmoette veel lieve mensen.

Het probleem was dat je met geen van hen kon praten, omdat je communicatieve vaardigheden in het Duits beperkt zijn tot Guten Tag en Danke Schön.

Je besluit staat vast: voor je volgende vakantie in het buitenland - hoogstwaarschijnlijk in een andere regio van Duitsland omdat je de cultuur zo fantastisch vindt - zul je Duits leren spreken.

Besluit genomen, nu is het tijd om Duitse taallessen te vinden.

Nog een Duits studente
Duits leren is leuk hoor! | Bron: Pexels
De beste leraren Duits beschikbaar
Harry
4,7
4,7 (11 reviews)
Harry
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (23 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (6 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adri
5
5 (4 reviews)
Adri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Petra
5
5 (7 reviews)
Petra
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (7 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harry
4,7
4,7 (11 reviews)
Harry
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (23 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (6 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adri
5
5 (4 reviews)
Adri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Petra
5
5 (7 reviews)
Petra
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (7 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Duits Spreken met een Privéleraar

Overdag op het werk, vervolgens naar huis om te zorgen voor het gezin, nog even bijpraten met vrienden voordat je naar bed gaat, en de volgende dag deze hele routine weer opnieuw...

Waar zou je in je drukke agenda de tijd en energie hebben om een ​​taal te leren?

Dat is een veelvoorkomend probleem. Er zijn genoeg mensen die nieuwe uitdagingen willen aangaan maar die daar simpelweg niet aan kunnen voldoen omdat... nou ja, het leven in de weg staat.

Door met een bijlesdocent bij jou thuis of online te werken, hoef je niet het huis uit te rennen voor lessen tussen de verplichtingen door, terwijl je tegelijkertijd Duits kunt leren in een vertrouwde omgeving.

Stel dat je op school Duits hebt gevolgd, misschien heb je zelfs eindexamen Duits gedaan, maar na verloop van tijd merk je dat het moeilijk is om je niveau vast te houden.

Een bijlesdocent kan je helpen de grammaticale constructies van de Duitse taal weer naar het niveau te brengen dat je had, en kan je uiteraard ook helpen je woordenschat opte frissen.

Hoe zit het met andere studenten bij jou thuis?

Als je een zoon of dochter hebt die middelbare scholier is, en die zich voorbereidt om zijn of haar eindexamen Duits te doen, dan zou hij of zij gebaat kunnen zijn bij lessen met een privéleraar.

Waar kun je iemand vinden die een persoonlijk lesplan kan opstellen, terwijl hij of zij rekening houdt met je schema bij het plannen van lessen? Uiteraard bij Superprof!

Je kunt bijvoorbeeld online Duits leren met iemand die daadwerkelijk in Duitsland woont, of een native speaker Duits die elders in Nederland woont.

Als je liever je privéleraar persoonlijk ontmoet, heeft Superprof ook die optie: we hebben tien Duitse docenten in Den Haag!

Eugenia is een lerares Duits met meerdere jaren leservaring.

Ze werkt met studenten van alle leeftijden en als je een universiteits- of middelbare schoolstudent bent, hoef je alleen maar aan te geven bij welk aspect van het Duits je hulp nodig hebt en ze zal haar lessen aanpassen om je te helpen bij het behalen van bijvoorbeeld betere cijfers.

Eugenia biedt, net als de meeste andere Superprof-docenten, haar eerste lesuur gratis aan en als je een blok van vijf of tien lessen boekt, ontvang je korting.

Nu we je de perfecte oplossing voor cursussen Duits hebben gegeven, gaan we kijken waar je nog meer Duitse taalcursussen kunt vinden.

Wilt je weten waar je in Amsterdam Duitse lessen kunt volgen?

Een lerares Duits
Een privélerares kan heel fijn zijn! | Bron: Pexels

Duitse Les in een Talencentrum

Als je een nieuwe taal wilt leren, alleen om iets nieuws te leren, heb je veel mogelijkheden om uit te kiezen, maar als je je kennis van het Duits met een officieel certificaat wil aantonen, moet je naar een taalschool gaan.

Mogelijk heb je zo'n certificaat nodig voordat je promotie krijgt op het werk of voor een nieuwe baan. Als je een student bent die in het buitenland wil studeren, moet je soms ook je Duitse taalvaardigheid bewijzen.

Het meest geaccepteerde certificaat dat een Duits taalniveau aantoont, wordt afgegeven door het Goethe Institut, maar tenzij je verwacht in Duitsland te gaan wonen en werken, zou een certificaat van ieder andere talenschool voldoende zijn.

Elycio Talen biedt op maat gemaakte cursussen aan.

Je kunt zakelijk Duits of algemeen Duits volgen, individueel of in een kleine groep. Je Duits docent kan bij je thuis of op kantoor komen, of je kunt ervoor kiezen om lessen op hun kantoor te volgen.

Of, als je dat wilt, kun je je lessen online volgen, via Skype.

Voordat je een cursus kiest, word je aangemoedigd om een ​​test af te leggen om te bepalen welk niveau Duits je hebt - er is niets mis mee om een ​​absolute beginner te zijn.

Je leraar moet namelijk weten hoeveel Duits je al kent, zodat hij of zij je een geschikt lesplan kan geven.

Momenteel promoot Elycio Talen leren tegen het eind van het jaar; je profiteert van 15% korting op hun reguliere tarieven.

Als je een student bent, zou dit een goed moment zijn om in te stappen; zo heb je een goede start op het schooljaar, met korting!

Duitse Lessen met Taaltrainers

Om niet achter te blijven, staan de docenten van Taal Taal klaar om je te helpen je Duitse taalvaardigheid persoonlijk, in groepen, in een klas of online op te bouwen.

Wist je dat je meestal maar ongeveer 30 uur les nodig hebt om een ​​eenvoudig gesprek te kunnen voeren met een Duitse moedertaalspreker; nog minder als het aan de leraren bij Taal Taal ligt!

Ook hier moet je een ​​plaatsingstest af leggen voordat je je Duitse les kiest; deze test wordt gratis aangeboden op hun website.

Als je eenmaal een idee hebt van wat je niveau ongeveer is, kun je beginnen met het kiezen van een van de vele Duitse cursussen die ze aanbieden.

Let op: Taal Taal biedt ook zomerkorting; haast je om te ontdekken hoeveel je kunt besparen!

Wist je dat Duitse studenten in Eindhoven de neiging hebben om te kiezen voor intensieve Duitse les?

Een meisje leert Duits.
Hoeveel Duits zou zij al kunnen? | Bron: Pexels

Cursussen Duits aan de Volksuniversiteit Den Haag

Je zou kunnen denken dat universitaire cursussen bedoeld zijn voor mensen met een bepaald niveau of een professioneel doel, en tot op zekere hoogte zou je gelijk hebben.

De Volksuniversiteit brengt hun Duitse taalcursussen naar een groter publiek, en wat een cursussen hebben ze!

Vanaf niveau 1, voor de absolute beginners die bij de basis moeten beginnen, tot cursussen voor halfgevorderden. De meeste lessen zijn op locatie en worden gegeven door ervaren docenten.

Een ander voordeel is dat het lessen zijn met een goede prijs: vaak worden er voor tien of twaalf lessen niet meer dan 200 euro gevraagd! Het enige nadeel is wel dat je de cursussen moet delen met andere cursisten: hier worden namelijk geen privélessen gegeven.

Als je liever Duits wilt spreken, bijvoorbeeld voor op vakantie, kan je ook kiezen voor een cursus Conversatie Duits, waarbij je leert hoe je de taal in de praktijk gebruikt.

Elk van de cursussen duurt meerdere weken en vertegenwoordigt één niveau, en soms wordt er van je verwacht dat je actuele gebeurtenissen en hedendaagse kwesties bijhoudt en kunst bespreken, terwijl je daarbij je Duitse taalvaardigheden toepast.

Is er ergens in Nederland een universiteit die zo veel cursussen Duits aanbiedt?

Een studente Duits.
Geslaagd! | Bron: Pexels

Duitse Lessen bij de Universiteit Leiden

Op een van de belangrijkste universiteiten van Nederland kan je ook een cursus Duits volgen.

Of je nu maar een beetje kennis hebt van de Duitse taal of deze al redelijk goed kunt spreken, Leiden heeft een les voor je.

Hun basiscursus Duits omvat alle basisprincipes: groeten, simpele grammatica en een substantiële woordenlijst.

Hun complete Duits cursus is pas echt interessant, omdat je alle facetten van Duits te leren krijgt: naast spreken en luisteren ook lezen en schrijven.

Als je al een verder gevorderd niveau Duits hebt, en klaar bent voor een cursus die je nog verder brengt, dan is de cursus Duits voor gevorderden iets voor jou. Hier leer je de meer uitgebreide Duitse grammaticale constructies terwijl je je Duitse uitspraak en je lees- en schrijfvaardigheid blijft ontwikkelen.

Wist je trouwens dat het gros van de cursussen bij deze universiteit ook online te volgen zijn?

De kosten per cursus variëren, afhankelijk van hoe vaak per week je een cursus wil volgen en van het niveau dat je volgt. Het is bij deze universiteit niet mogelijk om privélessen te volgen, maar de groepslessen zijn net zo leuk, zo niet leuker!

Het mooie Den Haag is onderscheidend en divers, open in haar aanbod aan cursussen Duits en een geweldige stad om nieuwe dingen te leren. Als je ziet hoeveel keuze je hebt qua Duits lessen, dan zal je hier niet teleurgesteld worden.

Dus als je net terug bent van je vakantie in Berlijn of Bremen, en zelfs als je nog nooit in Duitsland bent geweest maar wel een ​​nieuwe taal wilt leren, dan heb je nu de kans om dat te doen. Boek vandaag nog een cursus Duits via Superprof.

Ga nu op zoektocht en vind de beste Duitse lessen in Amsterdam.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.