Wist je dat de Franse keizer Napoleon I van 25 tot 27 oktober 1811 in het Schielandshuis verbleef?

Op zoek naar wat Frankrijk voor Rotterdam betekent kwam Superprof achter een paar weetjes.

 • In Rotterdam speelt de Franse taal een grote rol bij bedrijven. Dagelijks vind je veel vacatures waarin de eis vloeiend Frans wordt gesteld;
 • Er verblijven jaarlijks zo’n 34.000 Franse toeristen in Rotterdam, mede door het feit dat de Thalys in de stad stopt;
 • De stad heeft een Pact van Eeuwige Vriendschap met het Franse dorp Carla-Bayle;
 • De naam Charlois (Sjaarloos) is afkomstig van het 'Graafschap Charollais' in Frankrijk. Deze naam werd door Karel de Stoute aan dit nieuwe gebied gegeven.

Er zijn ook Rotterdammers die zeggen dat ze helemaal niet op vakantie hoeven, omdat je Frankrijk ook in Rotterdam kan beleven. Allez juste chercher!

Franrijk in Rotterdam
In Rotterdam kun je ook een Franse croissant eten! ǀ Visualhunt - JavaJoba
 • Begin de dag met een café au lait, een verse croissant of pain au chocolat net zo lekker als op de camping in Zuid-Frankrijk of bij een bakkerijtje in welke Franse stad dan ook. Je kunt ze in Rotterdam krijgen bij Bas Bakt in de Hartmanstraat;
 • Op het Noordplein vind je elke zaterdag de Rotterdamse oogstmarkt. Ambachtelijk brood, biologische groeten, vers fruit, potjes honing, jam…alsof je op de markt loopt in een een willekeurig Frans dorp;
 • Voor le dejeuner (lunch) ga je naar de Franse bistro van Pierre aan de Pannekoekstraat. Deze bistro heeft tafeltjes en stoeltjes zoals je alleen in Frankrijk ziet. Esgarcots de Bourgogne, confit de canard, steak tartare, tarte tartin….leven als een god in Frankrijk toch?
 • Een wandeling maken langs  de Westersingel en kijken naar L'homme qui marche van Auguste Rodin, Sylvette van Pablo Picasso en Monsieur Jacques van Oswald Wenckebach aan de Coolsingel;
 • En tot slot een Picknique langs de Seine…Maas.

Maar als je je echt in de Franse taal wilt verdiepen zal je toch wat meer moeite moeten doen. Superprof heeft voor je uitgezocht op hoe je in Rotterdam het beste Frans kunt leren.

De beste leraren Frans beschikbaar
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (9 reviews)
Ron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (8 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estellei
Estellei
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (7 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (9 reviews)
Ron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (8 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estellei
Estellei
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (7 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Franse Les voor Beginners

Alliance Française

Bij de Alliance Française aan de Westersingel in Rotterdam kun je een cursus Frans volgen op elk niveau. Er is een cursus voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Naast groepslessen geven ze ook privélessen op maat, kindercursussen, in company cursussen en themacursussen. Al de lessen worden gegeven door gediplomeerde Franse moedertaalsprekers en in alle cursussen komt zowel de Franse taal als de cultuur aan bod. Een standaard cursus Frans voor Beginners in een groep van twaalf weken van twee uur les per week op hun locatie kost € 396,- exclusief inschrijfkosten (€ 20,-) en cursusmateriaal (€ 35,-).

Bezoek een Franse taalschool
Volg Franse les in een groep ǀ Visualhunt - Shane Global Language Centres

Volksuniversiteit Rotterdam

De Volksuniversiteit aan de Heemraadssingel 275-277 biedt een cursus Frans voor iedereen; van beginner tot half gevorderde en (ver)gevorderde. In de cursussen Frans voor beginners wordt gebruik gemaakt van de methode Voyages 1, waarin veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, maar ook aan luister-, schrijf- en leesvaardigheid. De cursus Frans 1e jaar (A01.1) is geschikt voor echte beginners. De zestien lessen van anderhalf uur per week worden op locatie gegeven en kosten € 230,-. Je kunt ook voor de online variant kiezen, hiervoor betaal je voor zestien lessen van een uur € 154,-.

Una Paloma Blanca

Una Paloma Blanca is een taalschool in Rotterdam en biedt zes verschillende soorten Franse cursussen. Voordat je een cursus kiest is het handig om je niveau te testen. Dat doen ze met een intake, waarbij je spreekvaardigheid, leesvaardigheid en luistervaardigheid wordt getest. Zo weet je zeker dat jij start met de juiste cursus Frans. Hun aanbod bestaat uit de niveaus A1, A2, B1, B2, C1 en C2 Frans. Een groepsles van twaalf lessen van anderhalf uur kost € 225,-. De lessen worden gegeven aan de Walenburgerweg 3 in Rotterdam

Talenpracticum Zuid

Aan deze kleinschalige taalschool aan de Schere in Rotterdam kun je onder anderen een cursus Frans voor beginners volgen. Het lesgeld voor een cursus van dertig practicum-uren is € 295,-. Je studeert in je eigen tempo, onafhankelijk van het studietempo van andere cursisten. Je kunt op elk moment beginnen. Je hebt de keuze uit dag- en avondlessen, van eens per week tot intensieve spoedcursussen.je kunt hen bereiken onder nummer 010-4813759.

Engels voor Gevorderden en Professionals

Hogeschool Rotterdam

Aan de Hogeschool van Rotterdam word je opgeleid tot leraar Frans. Deze voltijd (deeltijd) bachelor duurt vier jaar. De hogeschool heeft verschillende locaties, maar het vak Frans wordt gegeven aan het Museumpark.

Om aan de studie te beginnen moet je in het bezit zijn van een Havo-, Vwo-, of Mbo 4-diploma. Na je afstuderen ben je Bachelor of Education en heb je een tweede graad lesbevoegdheid. Je mag daarmee lesgeven aan leerlingen van (v)Mbo en onderbouw Havo en Vwo. Je kunt echter ook een vervolgopleiding doen om je eerste graad bevoegdheid te halen, zodat je ook in de hogere klassen mag lesgeven.

Studeer Frans in Rotterdam
Bezoek de Hogeschool in Rotterdam on leraar Frans te worden ǀ Visualhunt - corno.fulgur75

Erasmus Universiteit

Het Taal- en Trainingscentrum van de Erasmus Universiteit in Rotterdam biedt biedt zelf geen cursussen Frans aan, maar werkt samen met Alliance Française in Rotterdam.

Alliance Française

Bij Engelse Les voor Beginners hebben we dit Instituut al eerder genoemd, maar je kunt er ook terecht om een officieel Frans certificaat of diploma te behalen. Bijvoorbeeld:

 • TCF - Test de Connaissance du Français;
 • TEF - Test d'Evaluation de Français;
 • DELF - Diplôme d’Études en Langue Française;
 • DALF - Diplôme Approfondi de Langue Française;
 • CCIP -  Diplômes de Français Professionnel.

De DELF en de DALF zijn officiële diploma’s geleverd door het Franse Ministerie van Onderwijs. Kandidaten buiten Frankrijk kunnen hiermee hun vaardigheden van de Franse taal waarborgen. De DELF en de DALF diploma’s kunnen afzonderlijk van elkaar behaald en voorgelegd worden in één of meerdere landen. Deze diploma’s zijn voor onbepaalde tijd geldig.

De DELF en de DALF bestaan uit zes verschillende diploma’s. Deze staan gelijk aan de zes niveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader. De zes niveaus zijn als volgt ingedeeld:

 • A1 - Basisgebruiker: examenkosten € 85,-;
 • A2 - Basisgebruiker: examenkosten € 90,-;
 • B1 - Onafhankelijke gebruiker: examenkosten € 125,-;
 • B2 - Onafhankelijke gebruiker: examenkosten € 145,-;
 • C1 - Vaardige gebruiker: examenkosten € 180,-;
 • C2 - Vaardige gebruiker: examenkosten € 190,-.

Voor elk niveau worden de volgende vier competenties geëvalueerd:

 • Luistervaardigheid;
 • Spreekvaardigheid;
 • Leesvaardigheid;
 • Schrijfvaardigheid.

Op de website van de Alliance Française in Rotterdam kun je proefexamens oefenen, zodat je weet wat je ongeveer te wachten staat. Voor de niveaus A1, A2, B1 en B2 bieden ze ook voorbereidingslessen aan.

De DELF examens in Rotterdam worden twee keer per jaar afgenomen, in december en in mei/juni. De examens DALF (C1, C2) worden in Den Haag afgenomen.

Bijles via Superprof, Privé Les of Online

Superprof

Via Superprof worden in en rond Rotterdam 30 docenten Frans aangeboden. Je komt voor elk niveau wel een geschikt iemand tegen. Je kunt docenten vinden die je helpen met je Franse spreek-, schrijf- luister- en leesvaardigheid en examentraining. Eigenlijke te veel om op te noemen. Ze komen bij jou thuis, je kunt les krijgen bij de leraar thuis of online. Voor de prijs hoef je het niet te laten want die variëren van ongeveer € 15,- tot € 30,- per uur. Een ander pluspunt is dat de eerste les altijd gratis is. Frans leren online op Superprof

Karin IJzerman

IJzerman geeft Franse privéles voor iedereen; voor beginners, gevorderden, kinderen, bijles, conversatieles, examentraining, enzovoort. De lessen worden bij haar thuis aan de Theeroos 65 in Rotterdam gegeven. Haar lessen kosten € 39,50 per uur. Wil je toch liever thuisblijven dan kun je kiezen voor Skype online. Ze werkt volgens de richtlijnen van de Common European Framework of Reference (CEFR) Niveaus van taalvaardigheid volgens de Raad van Europa.

Bijlesnetwerk

Bijlesnetwerk is een jonge dynamische onderneming die volledig gerund wordt door studenten. Ze bieden een-op-een huiswerkbegeleiding of bijles in allerlei vakken. De lessen worden bij jou thuis gegeven. Maar je kunt als je wilt ook kiezen voor online ondersteuning. Het bijlesnetwerk heeft een landelijk bereik en werkt ook in Rotterdam. Ze werken met een maandelijks pakkettensysteem, waarbij de regel geldt dat hoe meer lessen je afneemt, hoe goedkoper het tarief. Als je bijvoorbeeld in Rotterdam pakket D voor Frans kiest betaal je voor twaalf lesuren per maand € 19,- per uur. Schroef je de lessen op tot 24 uur per maand (pakket E), dan betaal je € 16,- per lesuur.

Zoek een bijles Frans
Bijles Frans op de lagere school ǀ Visualhunt - woodleywonderworks

BijlesGezocht

BijlesGezocht is een bedrijf binnen het onderwijs dat ook in de regio Rotterdam actief is. Hier kun je terecht voor privé bijles Frans, maar je kunt ook huiswerkbegeleiding en examentrainingen aanvragen. BijlesGezocht biedt bijlessen in de Franse taal aan leerlingen van de basisschool (groep 3 t/m 8) en het voortgezet onderwijs (Vmbo, Havo en Vwo). Bijlessen in Rotterdam kunnen aan huis, op school of in de bibliotheek gegeven worden. Dit onderwijsbedrijf werkt met pakketten. Hoe meer lessen je afneemt hoe goedkoper het tarief. Voor een Franse een-op-een bijles kost een pakket (D) van tien uur voor een basis leerling per maand € 23,- per uur. Hetzelfde pakket voor een leerling in het voortgezet onderwijs kost € 26,- per uur. Naarmate je minder lessen afneemt wordt de prijs (nog) hoger.

Zoals je ziet heeft Rotterdam veel mogelijkheden om Frans te leren, ook online. Wil je echter Frans aan een Universiteit studeren dan moet je dat in een andere plaats zoeken.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!