Bonjour! Den Haag is altijd al een Francofiele stad geweest en daarom zijn er hier ook zo veel leuke Franse winkeltjes, restaurants en speciaalzaken en er is zelfs een Franse markt.

De beste leraren Frans beschikbaar
Ron
5
5 (12 reviews)
Ron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (8 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hélène
4,9
4,9 (7 reviews)
Hélène
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (12 reviews)
Mohamed
37€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (12 reviews)
Ron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (8 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hélène
4,9
4,9 (7 reviews)
Hélène
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (12 reviews)
Mohamed
37€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voici La France à La Haye

 • Le Marie Marché is een Franse markt aan het Plein in Den Haag. Deze markt is er op elk eerste weekend van de maand. Ze verkopen Franse kazen en worsten, oude spulletjes, blokken Marseille-zeep…;
 • Bij de klassieke bistro Pastis in de Oude Molstraat krijg je gerechten uit de Parijse keuken. Alles wordt vers en à la minute bereid;
 • Bij Le Magasin in de Oude Molstraat, een charmante Franse delicatessenwinkel, kun je Franse kazen, siropen, verse knoflook uit de Gers (een gebied in het zuidwesten van Frankrijk), worst, wijnen, huisgemaakte taarten kopen;
 • De Franse Patissier Philippe Galerne in de Aert van der Goesstraat verkoopt zijn eigen gebakken Franse broden en gebak.
 • Ton Oosterhout van Vers uit de Gers op de Kanaalweg haalt al zijn producten van zijn boerderij in Gascogne;
 • Pavis Wines aan de Reinkenstraat is gespecialiseerd in wijnen uit Bourgogne en Bordeaux.
Leer een woordje Frans
Deze Franse kazen kun je kopen op de Franse markt in Den Haag ǀ Visualhunt - miguel.discart

En dan hebben we ook nog de Waalse kerk aan het Noordeinde. Deze kerk werd tussen 1806 en 1808 gebouwd met financiële steun van Lodewijk Napoleon Bonaparte. Hier worden nog steeds kerkdiensten gehouden in de Franse taal.

Valt je al iets op?

Cursus Frans op Superprof

Zijn al de Francofielen in Den Haag Hagenaars of Hagenezen?

Kijkend naar de locaties hierboven genoemd lijken dit Hagenaars. Waarom?

In Den Haag was er in de achttiende eeuw een duidelijke scheiding tussen arm en rijk. Die was er niet alleen in figuurlijke zin, maar ook letterlijk. Een deel van Den Haag was gebouwd op de zandduinen en een ander deel op veengrond.

Op het zand stonden grote huizen en woonden rijke mensen met een aardappel in de keel. Aan de andere kant van de 5,8 kilometer lange Laan van Meerdervoort zag het er minder netjes uit. Daar woonden de armen en zij werden de Hagenezen genoemd.

Toen Den Haag steeds voller werd, werd deze scheidslijn onduidelijker. Hagenezen gingen ook op het zand wonen en Hagenaren op het veen.

Maar niet alle Hagenezen willen Hagenaars worden. Ze blijven wie ze zijn en daar mogen ze ook trots op zijn! Het is een cultuur die behouden moet blijven. Maar zie je het gebeuren dat een een Hagenees die nog plat Haags spreekt (je kunt er tegenwoordig een cursus voor volgen) op een van boven genoemde locaties zegt:

Broodjûh è mè ù - Broodje ei, met ui of Beschuitstuitah met sallûf – Broodje bal met mayo.

Dus voor alle mensen in Den Haag, houdt onze francofiele reputatie hoog en begin vandaag nog met je cursus Frans! Superprof heeft voor je uitgezocht waar je het beste Frans kunt leren in Den Haag.

Cursus Frans voor Beginners

Hier kun je op verschillende niveaus Frans leren
De Alliance Française in Den Haag geeft Frans voor beginners ǀ Visualhunt - Roel Wijnants

Alliance Française

Bij de Alliance Française aan de Emmakade in Den Haag kun je een cursus Frans volgen op wat voor niveau dan ook. De cursussen zijn er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Naast groepslessen geven ze ook privélessen op maat, kinder-, bedrijfs- en themacursussen en DELF examentraining. Al de lessen worden gegeven door gediplomeerde Franse moedertaalsprekers en in alle cursussen komt zowel de Franse taal als de cultuur aan bod. Een standaard groepscursus Frans voor beginners van acht weken met drie uur les per week kost € 305,-.

Volksuniversiteit Den Haag

Aan de Volksuniversiteit aan de Zuidlarenstraat geven ze cursussen Frans op verschillend niveau. De cursus Frans voor Beginners is bestemd voor mensen die nog nooit Franse les hebben gehad. Ze maken gebruik van de methode Voyages, waar de mondelinge communicatie op de voorgrond staat. De twaalf lessen van anderhalf uur worden in de avond gegeven in het Zandvliet Lyceum aan de Bezuidenhoutseweg. De kosten bedragen € 189,-.

TaalTaal

Deze organisatie aan de Hoge Prins Willemstraat in Den Haag geeft taalcursussen en workshops. Ze geven lessen Frans volgens de richtlijnen van het Europees Referentie Kader (ERK). Zij verdelen de taalbeheersing over vier vaardigheden: lezen, schrijven, spreken en luisteren. Binnen elke vaardigheid kan je in hoofdlijnen drie niveaus halen: Basisgebruiker (A), Onafhankelijke gebruiker (B) en Vaardige gebruiker (C). TaalTaal biedt cursussen op al deze niveaus. Daarin bieden zij ook privélessen en intensieve cursussen. Een normale cursus Frans voor beginners (voor mensen die nog geen kennis hebben van het Frans) van elf weken kost € 252,-. De lessen van anderhalf kun je volgen op woensdagavond, vrijdagochtend. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat met je behaalde niveau. Je kunt de cursus ook online volgen.

Laudius

Laudius biedt een online thuisstudie Frans voor beginners. Deze studie leid je op voor een erkend certificaat en laat je stap voor stap kennismaken met de Franse taal. Zelfs als je nog geen enkele ervaring hebt is de cursus gemakkelijk te volgen en spreek je na een paar weken al een aardig woordje Frans mee. Je kunt op elk moment van het jaar starten met deze cursus. De studie duurt vijf maanden als je een normaal tempo volgt. Als je variant drie kiest betaal je nu € 159,- (normaal € 318,-) voor de cursus plus hulp van een docent, een Premium Card en toegang tot de E-bibliotheek.

Frans voor Gevorderden en Professionals

Den Haag heeft geen universiteit en de hogescholen die er zijn bieden geen academische opleidingen in het Frans.

Online Frans leren op Superprof.

Veel mensen uit Den Haag studeren in Leiden
In Leiden kun je je bachelor Franse taal en cultuur behalen ǀ Visualhunt - U.S. Embassy The Hague

Universiteit van Leiden

Veel studenten uit Den Haag studeren dan ook aan de Universiteit van Leiden. Hier kun je kiezen voor de bachelor Franse taal en cultuur. Deze opleiding duurt drie jaar en je kunt kiezen voor voltijd of deeltijd. De opleiding bestaat onder anderen uit Franse taalvaardigheid, taal-, letter- en cultuurkunde.

De toelatingseisen voor deze studie zijn:

 • Een Nederlands VWO-diploma;
 • Een propedeuse- of einddiploma van een Nederlandse HBO instelling of universitaire opleiding.

Na je bachelor Frans kun je doorstromen naar een masteropleiding. Er zijn drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, of brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoek master (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière. Als je bijvoorbeeld kiest voor de tweejarige Educatieve Master Frans behaal je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het schoolvak Frans.

Leiden is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoek universiteiten. De universiteit heeft zeven faculteiten en is gevestigd in Leiden en Den Haag.

Leidse Onderwijs Instellingen

Je kunt ook kiezen voor een HBO-bachelor Vertaler Frans aan de LOI. Een vertaler kan voor diverse opdrachtgevers aan de slag. Bijvoorbeeld voor het vertalen van zakelijke contracten, praktische handleidingen of commerciële doeleinden. Vertalers kunnen in loondienst werken van een bedrijf of een groter vertaalbureau, maar ook een eigen vertaalbureau starten is heel goed mogelijk.

De toelatingseisen zijn als volgt:

 • Je bent het in bezit bent van een Havo-, Vwo- of Mbo 4-diploma;
 • Of een propedeusegetuigschrift (HBO of WO) dat geeft recht op toelating en vaak ook op vrijstellingen.

Deze thuisstudie Frans duurt drie jaar en bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. In dertien modules komen alle aspecten van het vak aan bod. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkperiode (stage) en een afstudeeropdracht.

De kosten voor deze opleiding zijn aanzienlijk:

 • Je betaalt voor deze drie jaar € 7.524,- (ook als je er drie langer over doet);
 • Eenmalig inschrijfgeld van € 75,-;
 • De examenkosten bedragen € 2.124,- (uitgezonderd herexamens).

In sommige gevallen zijn de studiekosten fiscaal aftrekbaar.

Franse les Amsterdam op Superprof, boek vandaag nog je eerste les vandaag.

Frans via Superprof, Privéles of Online

Vind een bijlesdocent in Den Haag
Neem bijles als je de Franse taal moeilijk vindt ǀ Visualhunt - www.primeeducation.com.au
 • Superprof

Via Superprof worden in en rond Den Haag ruim dertig docenten Frans aangeboden. Je komt voor elk niveau wel een geschikt iemand tegen. Je kunt docenten vinden die je helpen met je Franse spreek-, schrijf- luister- en leesvaardigheid en examentraining. Eigenlijke te veel om op te noemen. Ze komen bij jou thuis, je kunt les krijgen bij de docent thuis of online. Voor de prijs hoef je het niet te laten want die variëren van ongeveer € 15,- tot € 30,- per uur. En…de eerste les is altijd gratis!

 • Frankrijk in Den Haag

Wieteke Bours geeft privéles Frans bij haar aan huis aan de 2e de Carpentierstraat in Den Haag. Ze studeerde Franse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en Aix-en Provence. Haar lessen past ze aan aan jouw wensen. Indien nodig kan ze de lessen ook bij jou thuis geven. Haar lessen Frans kosten € 60,- per uur.

 • Studyworks

Studyworks in Den Haag biedt online en aan huis bijles Frans op basis- en middelbaar niveau. Ze werken voornamelijk met pakketten. Een klein pakket kost € 400,-. Je betaalt dit voor acht keer twee uur bijles Frans van € 25,- per uur (in plaats van € 27,50 per uur), plus € 35,- eenmalige inschrijfkosten. Je hebt hier dus een korting van € 40,-. Naarmate je een groter pakket kiest, wordt de korting hoger.

 • BijlesGezocht

BijlesGezocht is een bedrijf binnen het onderwijs dat ook in de regio Den Haag actief is. Hier kun je terecht voor privé bijles, maar je kunt ook huiswerkbegeleiding en examentrainingen aanvragen. BijlesGezocht biedt bijlessen in de taal Frans aan leerlingen van de basisschool (groep 3 t/m 8) en het voortgezet onderwijs (Vmbo, Havo en Vwo). Bijlessen in Den Haag kunnen aan huis, op school of in de bibliotheek gegeven worden. Dit onderwijsbedrijf werkt met pakketten. Hoe meer lessen je afneemt hoe goedkoper het tarief. Voor een Franse een-op-een bijles kost een pakket van tien uur (D) per maand € 26,- per uur. Naarmate je minder lessen afneemt wordt de prijs (nog) hoger.

Weet jij nu op welke manier en op welk niveau je Frans wilt gaan leren?

 

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!