De eerste vraag die je jezelf misschien stelt is waarom je voor Engels zou kiezen bij het leren van een vreemde taal. In de eerste plaats is het een zeer gangbare taal die door een zesde van de wereldbevolking wordt gesproken. Bovendien zijn Nederlands en Engels beide West-Germaanse talen, waardoor Engels gemakkelijker te leren is dan een Romaanse taal, zoals bijvoorbeeld Italiaans.

Dus er gaan heel wat deuren voor je open als jij het Engels ook onder de knie krijgt.

 • Je kunt mensen ontmoeten uit verschillende culturen;
 • Je traint je hersenen waardoor je je beter kunt concentreren;
 • Je maakt meer kans op de arbeidsmarkt;
 • Je hebt gemakkelijker toegang tot eenzijdige informatie (denk bijvoorbeeld aan ingewikkelde Engelse handleidingen);
 • Je zult meer begrijpen van kunst en cultuur (veel boeken hierover zijn in het Engels geschreven).

Nu je besloten hebt om Engels te gaan leren in Amsterdam kun je je afvragen of er misschien bijzondere banden tussen Amsterdam en Groot-Brittannië bestaan? Jazeker!

De Engelse Hervormde Kerk op het Begijnhof
Sinds 1607 vinden in deze Amsterdamse kerk nog steeds iedere zondag diensten plaats in het Engels ǀ Visualhunt - mmmyoso

Amsterdam heeft inderdaad eeuwenoude banden met Groot-Brittannië. Aan het begin van de 17de eeuw vonden bijvoorbeeld de Pilgrim Fathers een tijdelijk toevluchtsoord in Amsterdam. Zij waren geloofspuriteinen en hadden gebroken met de Engelse Staatskerk. De Engelse Hervormde Kerk op het Begijnhof werd hen als toevluchtsoord toegewezen. Sinds 1607 vinden hier nog steeds iedere zondag nog diensten plaats in het Engels.

Een Engelse zeevaarder, Henry Hudson, vertrok in 1609 vanuit Amsterdam met het schip De Halve Maen. Hudson vertrok uit Amsterdam vanaf de Schreierstoren aan de Gelderse kade. Later stichtte hij Nieuw-Amsterdam, het latere New-York. Op de toren is in 1927 een gedenkplaat aangebracht door de Greenwich Village Historical Society of New York City.

Het tolerante Amsterdam was in de 17de eeuw een toevluchtsoord voor vrijdenkers uit Europa. Zo woonde ook de Engelse filosoof John Locke (1632-1704) van 1683 tot 1689 in Amsterdam. Hij schrijft hier aan twee verhandelingen over de staat.

Maar het was niet altijd koek en ei tussen Nederland en Engeland. In de 17e en 18e eeuw voerden ze wel vier oorlogen. Tegenwoordig zijn Nederland en het Verenigd Koninkrijk belangrijke politieke en economische partners en werken ze in de Europese Unie nauw samen. Of dat na de Brexit zo zal blijven is nog maar de vraag.

Wist je dat er in Amsterdam zo'n 13.600 mensen met een Britse migratie achtergrond wonen? Genoeg mensen om je Engels mee te kunnen oefenen!

Dus wat let je nog om te beginnen met je Engelse lessen?

Superprof heeft voor je uitgezocht waar je het beste Engelse lessen, cursussen en professionele opleidingen kunt volgen.

De beste leraren Engels beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (41 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (15 reviews)
Monique
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (9 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
4,9
4,9 (9 reviews)
Eline
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (9 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (7 reviews)
Anna
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monica
5
5 (5 reviews)
Monica
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (41 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (15 reviews)
Monique
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (9 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
4,9
4,9 (9 reviews)
Eline
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (9 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (7 reviews)
Anna
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monica
5
5 (5 reviews)
Monica
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Engelse Les voor Beginners

Leer Engels met 'Winnie the Pooh'!
Het allerleukste boek voor Engels voor beginners ǀ Visualhunt - docoverarchlever

Volksuniversiteit Amsterdam

De Volksuniversiteit aan het Javaplein biedt Engelse taalcursussen voor iedereen. Van beginner tot half-gevorderde en gevorderde, maar ook Zakelijk Engels en privélessen. Je kunt de lessen online of op locatie volgen. De cursussen op locatie kosten voor twaalf lessen van 1,5 uur  € 252,-. Online is dat voor twaalf lessen van 1,5 uur € 205,-.

Instituto Latino

Hoewel de naam anders doet vermoeden bieden ze ook Engelse les voor beginners. Aan dit Taleninstituut in Amsterdam wordt lesgegeven door gediplomeerde moedertaalsprekers. Je kunt bij hen een gratis taaltest doen om je niveau te bepalen. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal acht personen aan de Weteringdwarsstraat. De cursus Engels voor beginners van twaalf lessen van 1,5 uur  wordt op zaterdag gegeven en kost € 180,-

MixTreeLanguages

Zij bieden Engelse cursussen voor beginners op locatie, online of privé. De cursus Engels voor beginners op de locatie Eerste Weteringplantsoen kost € 420,-. Je krijgt daarvoor in zes weken tijd 24 klasuren van twee uur. Je moet hierbij rekening houden met 25 uur zelfstudie. Op alle Engelse niveaus bieden ze ook online privé arrangementen aan.

British Language Center

In dit taalcentrum worden Engelse lessen gegeven op allerlei niveaus. Hun basiscursus Engels van 22 lessen van twee uur kost € 575,-. De lessen worden gegeven in het Oxford House in het centrum van Amsterdam. Ze bieden ook privélessen, lessen om je voor te bereiden op je IELTS-examen en zomercursussen aan. Deze laatste zijn leuk omdat ze een internationaal karakter hebben.

Engels voor Gevorderden en Professionals

Als je van Engels je beroep wilt maken kun je het professioneel aanpakken.

Universiteit van Amsterdam

De Engelse taal heeft zich over de hele wereld verspreid en is uitgegroeid tot de internationale taal van wetenschap, media, politiek en technologie. Dus is het een goede keus om de bacheloropleiding Engelse taal en cultuur te volgen aan de UvA. Na deze keuze wordt je perspectief op de arbeidsmarkt vergroot.

De opleiding wordt in het Engels gegeven en duurt drie jaar. Je kunt de studie in voltijd of deeltijd volgen.

Je moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je moet in het bezit zijn van een Vwo-diploma of de propedeuse of eerste fase van een opleiding aan een hbo-instelling hebben afgerond;
 • Het is essentieel dat je een goede beheersing van de Engelse taal hebt. Logisch gezien het feit dat de opleiding in het Engels wordt gegeven.

Na afronding van de studie kun je een loopbaan volgen als:

 • Tolk/vertaler;
 • Leraar/professor;
 • Beleidsmedewerker;
 • Woordvoerder;
 • Journalist;
 • Ook kun je doorgaan voor je master.

Engels leren groep 7 via Superprof

Literatuur vormt een onderdeel van je Engelse studie
Een studie Engels aan de UvA houdt ook het lezen van oude Engelse literatuur in l ǀ Visualhunt - University of Glasgow Library

In dit programma ontwikkel je een brede basis op het gebied van Engelse studies door middel van taal, literatuur en taalkunde. Het programma bied je de mogelijkheid om je tijdens je tweede en derde jaar te specialiseren in ‘Wereldliteratuur in het Engels’ of ‘Engelse taal- en letterkunde’. Naast het kernprogramma kun je een minor kiezen in een van je interessegebieden. Je kunt er ook voor kiezen om een semester in het buitenland te studeren of stage te lopen.

Hogeschool van Amsterdam

Wil je je liefde voor de Engelse taal en cultuur overbrengen? Leerlingen de mogelijkheid bieden om via een wereldtaal te communiceren met mensen uit verschillende culturen? Word dan leraar Engels!

De voltijdopleiding Leraar Engels duurt vier jaar. De tweedegraads lerarenopleiding rust op drie pijlers: werkplek leren kennen (stage), vakkennis en vakdidactiek, en de professionele ontwikkelingslijn.

Je wordt toegelaten tot de Bachelor of Education als je in het bezit bent van een havo-, Vwo- of Mbo-4-diploma.

Na je afstuderen kun je als tweedegraads leraar Engels kun je lesgeven op het Vmbo, Mbo of in de onderbouw van Havo/Vwo. Zeker een aanrader in deze tijd met een groot tekort aan leraren!

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

Engelse les online via Superprof

Bijles Engels via Superprof Online of op Locatie

Engelse les online
Je kunt Engels ook privé online leren ǀ Visualhunt - Ed Yourdan
 • Superprof

Via Superprof worden in en rond Amsterdam ruim 500 docenten Engels aangeboden. Het zou gek zijn als er niet een in je straatje zou passen. Je komt voor elk niveau wel een geschikt iemand tegen. Je kunt docenten vinden die je helpen met je Engelse spreek-, schrijf- luister- en leesvaardigheid, grammatica, zakelijk Engels, Amerikaans en Brits Engels en examentraining. Eigenlijke te veel om op te noemen. Ze komen bij jou thuis, je kunt les krijgen bij de leraar thuis of online. Voor de prijs hoef je het niet te laten want die varieert van ongeveer € 15,- tot € 30,- per uur. De eerste les is bovendien altijd gratis, zodat je van tevoren weet of het tussen jullie klikt.

Bijles Engels via Superprof.

 • Eerste Nederlandse Talenpracticum

Dit talenpracticum aan het Koningsplein in Amsterdam is een kleinschalig instituut voor individueel onderwijs. Je kunt kiezen uit lessen via Skype, in het Talenpracticum of privélessen. Het Talenpracticum is uitermate geschikt voor beginners en voor mensen die hun eerder opgedane kennis weer willen opfrissen. Door het individuele karakter van de lessen leer je sneller dan in de groepslessen. De lessen zijn te volgen vanaf ieder moment, zo vaak als je wilt, en binnen ruime openingstijden (’s ochtends, ’s middags en ’s avonds).

Er zijn lespakketten van tien, dertig, veertig of zestig uur.

Als prijsindicatie kun je uitgaan van dit voorbeeld:

 • Tien privélessen van vijftig minuten via Skype € 600,-;
 • Tien Talenpracticum lessen van een uur € 170,-;
 • Tien privélessen van vijftig minuten € 700,-.

Binnen deze drie manieren van onderwijs kun je allerlei opties met elkaar combineren. Voor nadere informatie kun je een kijkje op hun website: https://www.talenpracticumamsterdam.nl/taalcursussen/.

 • Bijlesnetwerk

Bijlesnetwerk is een jonge dynamische onderneming die volledig gerund wordt door studenten. Ze bieden een-op-een huiswerkbegeleiding of bijles in allerlei vakken. De lessen worden bij jou thuis gegeven. Maar je kunt als je wilt ook kiezen voor online ondersteuning. Het bijlesnetwerk heeft een landelijk bereik en werkt ook in Amsterdam. Ze werken met een maandelijks pakkettensysteem, waarbij de regel geldt dat hoe meer lessen je afneemt, hoe goedkoper het tarief. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam pakket C voor Engels kiest betaal je voor zestien lesuren per maand € 21,- per uur. Schroef je de lessen op tot 24 uur per maand (pakket E), dan betaal je € 19,- per lesuur.

Dus nu weet je waar je moet beginnen om je ideale Engelse leraar te vinden!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!